Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 18:04
a pénzemért - amit a jövedelmemből vonnak - szeretnék elfogadható színvonalú szolgáltatást kapni.
akkor el kell költözni oda, ahol ez igy működik...
azt sajnos nem tudom megjósólni, hogy itt mikor jön el érdemi változás, de jelenleg nem errefelé tendálunk...
két dologról is beszélünk, bár az első kérdés inkább tűnik személyiségvonásnak, a két dolog ebben a minőségben mégis összefügg...
1. normális orvost találni, aki odafigyel, meghallgat, alapos stb...
2. megfelelő szolgáltatást kapni a "pénzedért"
számomra most vált világossá, hogy sokan nem tudják, nem látják, nem hallják hogy milyen helyzetben van az egészségügy... pedig minden hirportál ezt szajkózza... (katsztrófa, összeomlás stb)
igen, vonják a bérünkből a TB_t, de hogy ebből valóban mennyi jut az egészségügynek, az is egy más kérdés... és a legtöbbször az eü-ből vonnak el pénzeket... kvázi minimális pénzből kell gazdálkodnia és ennek valóban szomorú következményei vannak... (sokszor alap használati dolgokat letiltanak a kórházi osztályon, mert deficites a kltsgvetés..)
a Te levont pénzedből valójában mennyi jut az eü-nek, azt ne az eü dolgozókon kérd számon... még az is csoda, hogy ilyen körülmények között van egyáltalán valaki, aki odaül az orvosi székbe, vagy odaáll a műtőbe gyógyitani ill. nekiáll ápolni a súlyosan sérült vagy épp rákos betegeket... btto 90
szerinted? kinek reklamáljanak, hogy ez a munka nem annyit ér, mint amit a hó végi bérezés takar???
(egyetemi/főiskolai végzettséggel...)
ha majd itt is úgy lesz, ahogy az USA-ban, hogy csak addig és olyan ellátást kapsz, ameddig a pénztárcád ill. biztositásod jogosit, akkor majd mit fogsz szólni? vajon mennyire fogod méltónak/méltatlannak tartani?
ilyen oldala is van az éremnek, és attól függ melyik oldalról nézed... én kénytelen vagyok mindkét oldalát látni, tapasztalni...
Szerkesztette: WhiteHunter 2009. 02. 10. 19:41 -kor