HWSW Informatikai Kerekasztal: Intim Sarok! II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intim Sarok! II. Kényes kérdések és komoly válaszok helye Értékeld a témát: -----

#2101 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 29. 13:12

Ertem, rendben van. En mondjuk mashogy gondolom, valamivel maradibb, regimodiasan.
Egy csaladban ugysem a no lesz a fo penzkereso, ha igen az regen rossz mert ha elmegy gyereket szulni akkor nem lesz eleg penz? Az eletben altalaban a ferfiaknak kell karrieristanak, a noknek meg csaladcentrikusnak lenni. Nyilvan nem a ferfi fogja a haztartast vezetni, a no meg nem fog felhagyni azzal a karrierrel 30-35 evesen amit ez idaig oly boszen kergetett, miert tenne, akkor mi volt az ertelme?
Ertelemszeruen a mai vilagban mar minden lehetseges es az en altalam elkepzelt vilagrendszer is meg-megdol amikor a no lep a karrier utjara. A gond csak akkor kezdodik amikor a no rajon (hiszen ez a genjukben van, nem en talaltam ki) hogy csaladot akarnak, gyerekeket. Csakhogy 30-35 evesen mar (valljuk be, barmilyen kemenyen hangzik is) elveszett az a huszoneves szepseg, a finom ranctalan bor, stb. Es sajnos igaz, hogy a ferfiaknak rengeteget szamit a kulso, barki barmi mast mond kamuzik. Ezert sokkal nehezebb lesz egy 30 folotti nonek megtalalni az igazit. Egy ferfi akar 50 evesen is talalhat maganak (eleg konnyen, plane ha sikeres) fiatal cicakat, de egy no nemigazan. Raadasul ha a no sikeres es vagyonos az elrettenti a ferfit, hiszen ki fogja a papucsot hordani otthon akkor? Az a ferfi aki csaladot akar alapitani szerintem nagyon ritkan nez olyan no utan akinek karrierje van mintsem anyai osztonei, hiszen nem jo az senkinek ha dada neveli a gyereket.

Na csak ennyit az en gondolataimbol :)

#2102 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 13:14

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 29., szerda - 14:12

Ertem, rendben van. En mondjuk mashogy gondolom, valamivel maradibb, regimodiasan.
Egy csaladban ugysem a no lesz a fo penzkereso, ha igen az regen rossz mert ha elmegy gyereket szulni akkor nem lesz eleg penz? Az eletben altalaban a ferfiaknak kell karrieristanak, a noknek meg csaladcentrikusnak lenni. Nyilvan nem a ferfi fogja a haztartast vezetni, a no meg nem fog felhagyni azzal a karrierrel 30-35 evesen amit ez idaig oly boszen kergetett, miert tenne, akkor mi volt az ertelme?
Ertelemszeruen a mai vilagban mar minden lehetseges es az en altalam elkepzelt vilagrendszer is meg-megdol amikor a no lep a karrier utjara. A gond csak akkor kezdodik amikor a no rajon (hiszen ez a genjukben van, nem en talaltam ki) hogy csaladot akarnak, gyerekeket. Csakhogy 30-35 evesen mar (valljuk be, barmilyen kemenyen hangzik is) elveszett az a huszoneves szepseg, a finom ranctalan bor, stb. Es sajnos igaz, hogy a ferfiaknak rengeteget szamit a kulso, barki barmi mast mond kamuzik. Ezert sokkal nehezebb lesz egy 30 folotti nonek megtalalni az igazit. Egy ferfi akar 50 evesen is talalhat maganak (eleg konnyen, plane ha sikeres) fiatal cicakat, de egy no nemigazan. Raadasul ha a no sikeres es vagyonos az elrettenti a ferfit, hiszen ki fogja a papucsot hordani otthon akkor? Az a ferfi aki csaladot akar alapitani szerintem nagyon ritkan nez olyan no utan akinek karrierje van mintsem anyai osztonei, hiszen nem jo az senkinek ha dada neveli a gyereket.

Na csak ennyit az en gondolataimbol :)

Szerintem egy nőben más érték is van, mint a ránctalan bőr. Sőt, aki igazán szép, az a 30-as évei környékén is igazán szép. :)

#2103 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 13:17

Persze vannak kivetelek de ne feledkezzunk meg, hogy mar az osember ideje ota a ferfi olyan not valaszt felesegnek (anyanak) aki fiatal, eleteros, es megvan benne az anyai oszton. Lehet valaki 30-on is szep de ez biologiai teny, hogy elso gyereket mindenkepp erdemes 30 elott szulni, hogy kesobb ne legyenek komplikaciok (en legalabbis igy hallottam az orvosoktol..csaladban is volt keson szulo)

#2104 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 13:17

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. júl. 29., szerda - 14:14

Szerintem egy nőben más érték is van, mint a ránctalan bőr. Sőt, aki igazán szép, az a 30-as évei környékén is igazán szép. :)

És aki nem igazán szép?  :think:

Csak mert ők vannak többen  :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2105 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 13:18

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. júl. 29., szerda - 16:17

Na igen, sajnos ismerek ilyet, sajat peldat. Elkeserito.

#2106 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 13:24

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. júl. 29., szerda - 14:17

Szinte mindenki megtalálja a foltját.

#2107 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 13:25

Én megértelek téged is, szerintem teljesen rendben van.

Abban viszont egyet értek, hogy mi van, ha valaki nem annyira szép a 20as éveiben sem.
De ott van nővérem, pénteken lesz 35, és a külsejét bármelyik huszonéves megirigyelhetné. Semmi mű nincs rajta, csak ad magára (és itt nem a 100ezer forintos ruhákra és kiegészítőkre gondolok)

Meg kinek mi a fontos. Én nem fogok családot alapítani és úgy élni, amire nem is vágyom. Én úgy élek, hogy rohadt kevés időd van ebben az életben és minnél tevékenyebben ki kell használni. Én mindig anyagi függetlenségre és elismerésre vágytam. Ebből sokat el is értem így ennyi idősen és ebből nem adnék lejjebb. Persze a majdnaim akivel együtt fogok élni, ő sem legyen egy elveszett valaki, de nem várom el és nem is akarom, hogy ő keresse a pénzt én meg háztartást vezessek. Nekem legyen egy saját életem (ami most is van) és ne kelljen függenem senkitől sem. És így is találok magamnak párt, hiszen most is van. Ő még nem így él és ő nem elretten ettől, hanem azt mondta, hogy ez egy olyan minta amit követni akar.

Nekem nem az az elsődleges célom, hogy gyerek és család és családi hepöning meg akkor mozdulok ki ha iskolába és edzésre vagy a nagyihoz viszem a gyereket. Én nem vagyok ilyen beállítottságú.

De ha egyszer bekattanok akkor szerintem változtathatok egyszerűen. De ennek nem érzem egy picinyke jelét sem.
Te más beállítottságú vagy, de attól nem kevesebb egy nő, ha felneveli a gyerekeit megfelelően, háztartást vezet és remek társ. Csak más az egész szitu, de attól ugyanolyan értékes ember, főleg a párja és a gyerekei szemében. Ennyi.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2108 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 13:28

Ez még így huszonévesen működik, de a negyedik x után már kicsit megváltozik majd :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2109 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 13:33

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. júl. 29., szerda - 14:28

Ez még így huszonévesen működik, de a negyedik x után már kicsit megváltozik majd :)

Ja. Sokan vannak, akik huszonévesen így gondolják, azt a harmincas éveikben látja, hogy az összes barátnőnek van gyereke és nagyon boldogok vele, aztán a harmincas évek végén rájön, hogy kimaradt valami az életéből és onnan kezdve konstans lelki válságban él (konkrétan olyat, aki nem akart gyereket egyáltalán korábban és nem bánta meg, egyet ismerek, ellenpéldát meg vagy 3-4-et). Kívánom Chewbacca-nak, hogy ne így legyen!

#2110 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 13:43

Hát kinek a környezetemből gyereke van, ott azt látom, hogy 10-ből max 2nek nagyjából minden rendben a többinél azt, hogy elvesztette a munkahelyét, nem tudni miből élnek majd, a pasi rájött a 35 felé közeledve hogy neki egy gyerektelen 20 éves nő kell, azt, hogy tönkrement a 10 éve tartó házasság és egyedül maradt és esélye nincs egy jó munkára mert ott a gyerek. 3x nehezebben talál másik párt, mert nem gyerektelen már.
Hát ennyi.
De ha majd másként látom, akkor majd másként alakítom az életem. Meggyőzni arról, hogy nem helyes nem tudok.
Én szerintem az nem helyes, hogy sok volt osztálytársam már szült, nem dolgozott 1 évnél többet, a pasi vagy az ő szüleivel élnek, mert nincs pénzük az önállóságra. És 3-5 év után rájönnek, hogy még élniük kellett volna, mert nem ez a pasi az igazi, nem buliztak, nem szórakoztak. Hát szerintem ez a gázosabb verzió.
De mondom, kinek mi a normális, erről lehetne vitatkozni heteket. Én így gondolom, én erre vágyom, akivel együtt vagyok szintén a karrierjére koncentrál, jól érezzük magunkat együtt és pont. Szerintem ha 5-8 év múlva meggondolom magam akkor sem lesz késő egyáltalán. És akkor a nem a semmibe meg a hitelembe szülök gyereket.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2111 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 13:54

En is kivanom, hogy megtalalja a szamitasat. Van egy jo szolas: ne azert elj, hogy dolgozz, azert dolgozz, hogy elhess. (Do not live to work, work to live)

Ebbol fakadoan szerintem nem helyes ami a noi egyenjogusag magaval hozott, megpedig az, hogy a no feladja biologiai mivoltat es inkabb az esztelen, ertelmetlen munkaba fekteti az eletet mintsem az otthonba, csaladba.
Ismerek ilyen not, ismerek olyat is, van alap amire epiteni tudom a velemenyem. Az a baj, hogy azok a nok akik azt hiszik, hogy a munkaval majd letesznek valamit az asztalra, tevedesben elnek. Kinek teszik le, onmaguknak? Rendben van. De felnevelni 2-3 gyereket akik sikeresen tanulnak, stb, nem ugyan ilyen (ha nem jobb) "bizonyitvany"?

Kerem Chewbacca-t ne vegye semelyik kommentemet magara, negativan, nem neki szanom, egyszeruen csak leirom amit gondolok szemelyeskedes nelkul..meg ha annak is akar hangzani..pusztan hasznalom az o szavait.

Szoval en inkabb azt a not fogom megjegyezni az eletem soran aki sikeres haziasszony/csalad-felnevelo, mintsem azt aki robot modjan este 11-ig a meloban van. Arrol nem is beszelve, hogy a csalad nemzedekeken at fog emlekezni rad (nore) de ketlem, hogy a munkatarsak par evnel tovabb. Amennyiben nem leszel Bill Gates fele vilagmegvalto munkasember addig sajnos ez a "leteszek az asztalra valamit" semmit sem jelent, eltorpul a mellett, hogy mit jelent egy csaladot "letenni az asztalra".

Szerkesztette: Cellular 2009. 07. 29. 13:54 -kor

#2112 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 13:57

Én a fitness szakmában kezdtem el dolgozni a másik melóm mellett. Rájöttem, hogy ezzel akarok foglalkozni. Ha elvégzem a felsőfokú iskolát hozzá és elismernek, akár saját konditermem lesz, ahova a visszatérő vendégeim elégedetten és szívesen jönnek és szeretnek, na nekem az elismerés és akkor letettem valamit az asztalra.

Ne érts félre, én sem téged akarlak bántani. De nekem nem az az életcélom, hogy gyerek gyerek és család. Nekem munka, hivatás, elismertség. Én ettől vagyok boldog.

#2113 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

semmiiii :D

Szerkesztette: Cellular 2009. 07. 29. 13:58 -kor

#2114 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2009. júl. 29., szerda - 16:43

Hát kinek a környezetemből gyereke van, ott azt látom, hogy 10-ből max 2nek nagyjából minden rendben a többinél azt, hogy elvesztette a munkahelyét, nem tudni miből élnek majd, a pasi rájött a 35 felé közeledve hogy neki egy gyerektelen 20 éves nő kell, azt, hogy tönkrement a 10 éve tartó házasság és egyedül maradt és esélye nincs egy jó munkára mert ott a gyerek. 3x nehezebben talál másik párt, mert nem gyerektelen már.
Hát ennyi.

Itt tulajdonkeppen csak egyetlen hiba van, hogy ezek a holgyek nem valasztottak maguknak part rendesen. Gyereket szulni se a legutolso sarki pizzafutarnak kell, bele a bizonytalansagba :) (Ez a lo masik oldala, a durrbele kit erdekel)

#2115 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 13:59

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2009. júl. 29., szerda - 16:57

Én a fitness szakmában kezdtem el dolgozni a másik melóm mellett. Rájöttem, hogy ezzel akarok foglalkozni. Ha elvégzem a felsőfokú iskolát hozzá és elismernek, akár saját konditermem lesz, ahova a visszatérő vendégeim elégedetten és szívesen jönnek és szeretnek, na nekem az elismerés és akkor letettem valamit az asztalra.

Ne érts félre, én sem téged akarlak bántani. De nekem nem az az életcélom, hogy gyerek gyerek és család. Nekem munka, hivatás, elismertség. Én ettől vagyok boldog.

Respect :respect:, es ugy legyen. Vicces, Moszkvaban a leghiresebb fitness szalon lanc tulajdonosa is no :D

#2116 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 17:30

Ennyi. Szóval én senkit nem akarok leszólni, azt sem, aki úgy döntött, hogy 21 évesen már családot alapít. Én tudom magamról, hogy még élni akarok, esetleg kis időt külföldön dolgozni, még sok hely van, ahova nem jutottam el, sok dolog van, amit nem csináltam. Gyerek mellett - ha tényleg csak a családdal akarok foglalkozni- úgysem lenne se időm, se lehetőségem lehet pénzem sem. Úgy meg nem lenne értelme, hogy sóvárgok azután, amit kihagytam.

De mint mondtam, bármikor változhat a véleményem és akkor sem lesz késő úgy érzem.

#2117 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 20:31

Nos akkor az én véleményem és élményem. Szerintem az emberek egy részének eljön az idő, amikor szüksége van párra. Ez után, egy részének eljön az idő amikor gyerek is jó lenne. Egyeseknek lehet, egyeseknek nem. Én nem kötném évhez, de azért ajánlott átgondolni: minél fiatalabbak a szülők, annál nagyobb az esély, hogy a gyerek egézséges lesz. Személyesen, nem tudom elfogadni, hogy előbb karrier, autó, nagy ház és utána gyerek, ez azt jelentené, hogy talán 5 év múlva születhetne az első nálam, habár, 3-4 év múlva lehet még bevállalunk kettőt.
Én 22 éves koromban házasodtam, 23 éves koromban született a fiunk. Ő nem tervezett volt, de volt egy piciny házunk (1 szoba + konyha + fürdő), nekem nem volt munkám, csak a feleségem dolgozott (tanárnőként). Mire jött a gyerek, összejött egy jól fizető állás is nekem (programozói), sikerült mindent vásárolni. 1 éves korában építettünk emeletet. Azóta, hétfőn született a harmadik gyerekem. Nem mondom, hogy egyszerű volt, sőt, nemrég még lelki támogatás is kellett, mert másképp robban a családunk, sőt, úgy érezzük, hogy továbbra is fogunk az illető emberhez járni néha. Ja, és a 3 gyerek mellett, nemsokára (3-4 év) építkezni is fogunk falura, közel a városhoz. Kell a csend.
Feleségemnek kimarad a karrier ebben az időben, de egyelőre nem is érdekli. Remélem tudom biztosítani majd neki, hogy ne a pénzmennyiségért kelljen dolgozzon, hanem mint én: az csinálja amit szeret :)
Visszanézve szerencséznek érzem magam, 3 gyerekem lehet, másnak 1 sem fogan meg, évekig próbálkozhatnak...
Mire a nagyobbik 20 éves lesz, én 43...talán könnyebben segítek majd neki (ha akarja).
Na ez minden volt de nem intim  :Đ
(UI: zavar ez a pénzhajhászós, reggeltől estig dolgozós, anti-család világ)

#2118 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 21:25

Atyaég! :)
Én 21 múltam, és párkapcsolatom se volt még, nem hogy feleségem. :rolleyes:

#2119 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 21:35

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2009. júl. 29., szerda - 22:25

Atyaég! :)
Én 21 múltam, és párkapcsolatom se volt még, nem hogy feleségem. :rolleyes:

Lassan ideje lenne  :)

Idézet

#2120 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 21:40

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 29., szerda - 14:12

nem ennyire fekete-fehérek a dolgok. az a legfontosabb hogy a pár úgy tudja alakítani az életét hogy abban mindenki megtalálja azt mi neki fontos, ne érezze egyikük sem áldozatnak sem a gyerekvállalást, sem pedig azt ha várnak ezzel vagy úgy döntenek nem szeretnének gyereket. láttam már olyat is hogy a nő 3-4 hónap után visszament dolgozni és az apuka maradt otthon a kicsivel. nem tartom követendő példának, de egy ilyen modell is működhet.  ahogy azt sem tartom követendő példának hogy a nő otthon van, a gyereken és a háztartáson kívül semmivel sem foglalkozik, apu pedig jóéjtpuszit adni ér csak haza a gyerekeknek és/vagy este még blekbörizik vagy bejelentkezik a vpn-ről.

az ember az évek során előbb-utóbb érzi hogy mi mennyire fontos. ha egy nő 30-35 éves korára szép karriert épített fel de gyermeket szeretnének akkor boldogan fogja sutba dobni az addigi karrierjét. ;) láttam már ilyet párszor.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.