HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész

#341 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 24. 21:18

Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 21:44

akkor nem érdemes, inkább örülj, hogy van egy legális os-ed.

Ki mondta, hogy a Prof. nem lenne az? :D Egyébként lehet felrakom majd rá, csak akkor meg utána mehet a driver vadászat mi? :omg:

#342 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 21:22

Idézet: djviktorio - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 21:18

Ki mondta, hogy a Prof. nem lenne az? :D Egyébként lehet felrakom majd rá, csak akkor meg utána mehet a driver vadászat mi? :omg:

miért kéne drivereket vadázsni?
WDM driver van, az meg 98/2k-tól fölfele mindennel megy.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#343 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 21:44

Idézet: Miki2 - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 22:18

Nem látom a honlapon, hogy miként lehet hozzájutni ehhez a Hiren-féle CD-hez.

Más: sikerült boot-osra formáznom a pendrájvomat, de sem a celeronos, sem a p5-be asus alaplapos gépem biosa nem ajánlja fel az usb-s boot-ot. A notebookok hogy vannak ezzel?

Szerintem az 1 évnél nem öregebb notik mindegyike képes USB-ről bootolni, főleg hogy a floppy meghajtó is  kikopott ezekből a masinákból. Nézz be a BIOS-ába és látni fogod. Az Asus P5B-E (ha erre gondoltál) símán bootol usb-s eszközről.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#344 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 21:49

Idézet: djviktorio - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 22:18

Nem kell parázni, egy ILYEN vagy ehhez hasonló szoftverrel szépen el lehet rakni az XP Home alól a drivereket és a Pro telepítése után szépen visszatenni őket.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#345 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 22:09

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 21:44

Az Asus P5B-E (ha erre gondoltál) símán bootol usb-s eszközről.

Erre gondoltam. Majd holnap újra lecsekkolom.
THX
:respect:
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#346 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 22:40

Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 22:22

miért kéne drivereket vadázsni?
WDM driver van, az meg 98/2k-tól fölfele mindennel megy.

hang, touchpad, bluetooth, infra, vga, stb.stb.stb.. azért mégis jobb, ha a saját cuccával megy a gép..

#347 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 22:43

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 22:49

Nem kell parázni, egy ILYEN vagy ehhez hasonló szoftverrel szépen el lehet rakni az XP Home alól a drivereket és a Pro telepítése után szépen visszatenni őket.

ez csak a driver-eket szedi le, vagy netán esetleg még a hozzá való szoftvert is... egyébként nem para a dolog... Amúgy mikor bekapcsoltam a gépet, akkor indult a telepítő, majd minden felment frankón, aztán csinált egy backup DVD-t, azon nagyjából látom a dolgokat, csak az a kérdés, hogy az műkődne-e Prof.-al..

#348 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 23:29

Idézet: djviktorio - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 23:43

ez csak a driver-eket szedi le, vagy netán esetleg még a hozzá való szoftvert is... egyébként nem para a dolog... Amúgy mikor bekapcsoltam a gépet, akkor indult a telepítő, majd minden felment frankón, aztán csinált egy backup DVD-t, azon nagyjából látom a dolgokat, csak az a kérdés, hogy az műkődne-e Prof.-al..

Nézd, ezt csak élesben fogod tudni letesztelni. Egy normális eszközillesztő inf file-ja tartalmazza az összes információt ami nemcsak a driverek, hanem a hozzá kapcsolódó szoftverek, control panel kiegészítők telepítéséhez szükséges. A fenti program ezt felhasználva teljes értékű mentést tud készíteni. A nem szabványos eszközillesztő telepítőkkel lehetnek gondok (HP assistant cuccok), de ezek a gyártó honlapjáról szinte minden esetben hozzáférhetők. Eddig csak az acer orbicam driverét nem tudtam rendesen visszatenni ezzel a programmal, minden más működött...

#349 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 23:31

Idézet: djviktorio - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 22:40

hang, touchpad, bluetooth, infra, vga, stb.stb.stb.. azért mégis jobb, ha a saját cuccával megy a gép..

gondolom kaptál hozzá cd-t, azon nincsenek fent? mert a mellékelt programknak elvileg mindegy kell lennie, hogy az az xp most home vagy professional...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#350 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 23:38

Idézet: Miki2 - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 22:18

Más: sikerült boot-osra formáznom a pendrájvomat, de sem a celeronos, sem a p5-be asus alaplapos gépem biosa nem ajánlja fel az usb-s boot-ot. A notebookok hogy vannak ezzel?

Milyen oprendszer lett a pendrive-on? (lőjetek le nyugodtan  :cool: )

Az én notim pl. tud(na) USB-ről bootolni, sőt, az egyes usb-s eszközöket külön veszi, és külön lehet őket rakosgatni bootsorrend-ügyileg (legalábbis az USB-s merevlemezt és az USB-s floppit külön cuccnak írta, erre fixen emlékszem, de lehet szerepelt még más is)

#351 Felhasználó inaktív   2345 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 25. 08:56

Sziasztok!

Szeretnék venni egy sulinetes notit, és ebben kérnék egy kis segítséget.

FUJITSU SIEMENS Amilo Pro V2055 140k
http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/am...o_v2055_sulinet

ACER TravelMate 2492 NWLMI  156k
http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/ac...2_nwlmi_sulinet

HPQ NX7400 EY587ES 156k
http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/nx...ey587es_sulinet

Melyiket érdemes megvennem?
Több pénzem sajna nincs rá.
Esetleg jöhet más noti is, vagy bolt ajánlat.

#352 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 11:03

Idézet: 2345 - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 9:56

Sziasztok!

Szeretnék venni egy sulinetes notit, és ebben kérnék egy kis segítséget.

FUJITSU SIEMENS Amilo Pro V2055   140k
http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/am...o_v2055_sulinet

ACER TravelMate 2492 NWLMI  156k
http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/ac...2_nwlmi_sulinet

HPQ NX7400 EY587ES 156k
http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/nx...ey587es_sulinet

Melyiket érdemes megvennem?
Több pénzem sajna nincs rá.
Esetleg jöhet más noti is, vagy bolt ajánlat.

Hááát... szerintem örülhetsz ha kapsz majd még valamit így a Karácsony utáni három napban  :(

A linkeltek közül talán a HP lenne a legmeggyőzőbb, de az a nevetséges memória (256) miatt esik ki.
Ha esetleg látsz valahol Asus-t, azt szaglászd körbe, na nem a minősége miatt, hanem mert két év rá a garancia, az ebben a kategóriában aranyat érhet...

A notebook.hu viszonylag drága hely, akár érdemes lehet előkereni a teszkós, auchan-os, electroworld-os stb. szórólapokat, ilyen ár- és minőségi kategóriában ők is tartanak sulinetes laptopot, és ha ott a polcukon, azonnal vihető.

#353 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 11:48

Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 0:31

gondolom kaptál hozzá cd-t, azon nincsenek fent? mert a mellékelt programknak elvileg mindegy kell lennie, hogy az az xp most home vagy professional...

Nem, sajna nem kaptam hozzá semmilyen CD-t... Egyébként Acer, és amikor először bekapcsoltam, akkor telepítette fel magát a windóz, meg a különbőző programok.. aztán csinált egy backupot.

#354 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 11:48

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 23:38

Milyen oprendszer lett a pendrive-on? (lőjetek le nyugodtan  :cool: )

Win98
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#355 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 12:02

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 0:29

Nézd, ezt csak élesben fogod tudni letesztelni. Egy normális eszközillesztő inf file-ja tartalmazza az összes információt ami nemcsak a driverek, hanem a hozzá kapcsolódó szoftverek, control panel kiegészítők telepítéséhez szükséges. A fenti program ezt felhasználva teljes értékű mentést tud készíteni. A nem szabványos eszközillesztő telepítőkkel lehetnek gondok (HP assistant cuccok), de ezek a gyártó honlapjáról szinte minden esetben hozzáférhetők. Eddig csak az acer orbicam driverét nem tudtam rendesen visszatenni ezzel a programmal, minden más működött...

Az Orbicam, az fennt van az Acer oldalán, valamilyen logitech néven egyébként.. De pl.. azt nem értem, hogy van ott olyan is, hogy "6in1" kártyaolvasó... az hogyan, amikor mondjuk nekem csak "5 az egyben" van?... (ezeknél a típusoknál csak 5in1 van...) :eek:

Szerkesztette: djviktorio 2006. 12. 25. 12:03 -kor

#356 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 12:29

Idézet: djviktorio - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 13:02

Az Orbicam, az fennt van az Acer oldalán, valamilyen logitech néven egyébként.. De pl.. azt nem értem, hogy van ott olyan is, hogy "6in1" kártyaolvasó... az hogyan, amikor mondjuk nekem csak "5 az egyben" van?... (ezeknél a típusoknál csak 5in1 van...) :eek:

Azt hiszem nem ez volt a probléma, hogy fent van-e, hanem hogy a szoftverrel lementett drivert visszatéve nem indult el. Amúgy két tipus driverei is elérhetők, a kisebb felbontásút a Bison, a nagyobbat pedig valóban a Logitech szállítja az Acer notikhoz. Ezt a "van ott olyan is" lehetne pontosabban körülírni? Az Acer notikhoz tartozó (univerzális) kártyaolvasó driverek általában a cardbus driverrel vannak egybecsomagolva és nevükben nem tartalmazzák hogy Xin1. Hol láttál ilyet?

#357 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 12:52

Speciel nekem Acer Aspire 5672 van, ami az 5670-es szériába tartozik... tehát ennek az oldala ez:
http://support.acer-euro.com/drivers/noteb..._5620_5670.html és itt volt olyan, hogy: "6 in 1 Card Reader 2.0.0.1" igazság szerint még nem használtam semelyiket, csak leszedtem, aztán ha esetleg lesz egy Winreinstall, akkor rakom majd fel... csak furcsállottam.. annyira nem is nézegettem bele ezekbe..
amúgy meg itt lehet válogatni: http://support.acer-.../downloads.html

#358 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 13:07

Idézet: djviktorio - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 13:52

Speciel nekem Acer Aspire 5672 van, ami az 5670-es szériába tartozik... tehát ennek az oldala ez:
http://support.acer-euro.com/drivers/noteb..._5620_5670.html és itt volt olyan, hogy: "6 in 1 Card Reader 2.0.0.1" igazság szerint még nem használtam semelyiket, csak leszedtem, aztán ha esetleg lesz egy Winreinstall, akkor rakom majd fel... csak furcsállottam.. annyira nem is nézegettem bele ezekbe..
amúgy meg itt lehet válogatni: http://support.acer-.../downloads.html

Több mint 10 Acer notink van, kb tudom merre kell keresgélni, bár én inkább az FTP alapú cuccot használom... :) Az általad megadott link ugyanarra a 2006.01.30.-as dátumú cardrdr.zip-re mutat az FTP-n amire korábban a szintén 2.0-ás 5in1 volt linkelve, szóval max annyi történhetett hogy pl az ms/mspro mellé felvették támogatotta az msproduo-t is, és minnyá 6in1 lett belőle, vagy a sima SD mellett most már a SDHC kártyákat is támogatja az olvasó.

#359 Felhasználó inaktív   vincentvega 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 25. 14:27

Üdv. Tudom, hogy hülyeség, amit kérdezni fogok, de azért megteszem, hátha foglalkozott már valaki ezzel!!!!
Tehát: Nézegettem a kétmagos gépeket, és észrevettem, hogy nem is olyan drágák!!!!! De vajon mi lesz a helyzet a négymagosokkal egy év múlva, azoknak is itt lesz az ára, vagy azért valamivel drágábbak lesznek 2007 decemberében???? Ugyanis akkortájt akarok új notit venni... vagy 2008 januárjában... Tudom hogy még odébb van.........

#360 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 25. 14:52

Idézet: vincentvega - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 14:27

De vajon mi lesz a helyzet a négymagosokkal egy év múlva, azoknak is itt lesz az ára, vagy azért valamivel drágábbak lesznek 2007 decemberében???? Ugyanis akkortájt akarok új notit venni... vagy 2008 januárjában...

Baze, nem vagyunk mi jósok, de nyilván occsóbban lesznek. Ezen meg ráérsz majd ősz felé gondolkozni, addig minek?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.