HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész

#541 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 12. 20:54

Hali!

Nem tud véletlenül valaki olyan helyet, ahol ezt meg lehetne rendelni értlemes áron, neaggyisten, meg lehetne közelebbről nézni? (A forgalmazó szerint 10k alatt van...)

Thx!

#542 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 08:50

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 21:54

Hali!

Nem tud véletlenül valaki olyan helyet, ahol ezt meg lehetne rendelni értlemes áron, neaggyisten, meg lehetne közelebbről nézni? (A forgalmazó szerint 10k alatt van...)

Thx!

Talán itt: http://72.14.221.104/search?q=cache:gFZ_0R...hu&ct=clnk&cd=8
--Powered by IBM

#543 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 09:38

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 21:54

Hali!

Thx!

Office Depot katalógusban láttam, azt nem tudom, hogy náluk meg lehet-e nézni. Mondjuk a katalógusban 12k.
De van olcsóbb is, például 3M.

#544 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 10:38

Idézet: begbie - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 9:38

Office Depot katalógusban láttam, azt nem tudom, hogy náluk meg lehet-e nézni. Mondjuk a katalógusban 12k.
De van olcsóbb is, például 3M.

Engem ez a laptartó miatt érdekelne... Amúgy Office Depot-val beszéltem, nem is hallottak róla...  :think:  De közben találtam Debrencenben egy céget, ott elvileg tudnak rendelni, és ha van egy kis mákom, akkor br. 8k-ért...

Ps.: Köszönet a segítőkész válaszokért. Ha sikerül szereznem, beszámolok róla.

#545 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 15:52

a touchpad (tapipad) hogyan mukodik? hőre, nyomásra, vagy hogy a fenébe?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#546 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 18:25

Idézet: charlie - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 15:52

a touchpad (tapipad) hogyan mukodik? hőre, nyomásra, vagy hogy a fenébe?

Indukciós hurok a többsége.

#547 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 16. 18:56

és akkor érthetoen?  :rolleyes:
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#548 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 20:44

Idézet: charlie - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 18:56

és akkor érthetoen?  :rolleyes:

Nézz szét a Synaptics, vagy az ALPS oldalán. Ezek a legismertebb gyártók. Valahol volt egy jó kis flash bemutató az elvről, de azt most nem találom.

#549 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 15:56

Üdv!

Egy-két oldallal kapcsolatban kérdeztem, hogy Dell D 820-ban hány darab ventilláror van. Jelentem, mindössze egy, VGA típusától függetlenül...  ;)  Egy furcsa, zümmögő, zizegő hang miatt kérdeztem, amire pár hete figyeltem fel. Ki is hívtam a szervízt, jöttek, cseréltek alaplapot, kiszedtünk pár alkatrészt, a jelenség maradt. Kijelzőt meg vinyót nem sikerült cserélni (ez utóbbit azért, mert így hipphopp nem ment a win telepítés, és a zaj csak win alatt van), azzal még majd jönnek, illetve procicsere próba is lesz. Lényeg: adott a gépben egy olyan hang win alatt, mint ami mondjuk egy 6-8 éves crt monitorból tud jönni, standby üzemmódban. Ha a proci nincs terhelve, akkor zizeg, de ha valamivel ráveszem a munkára, 100%-ra terhelem, a hang eltűnik... Alapjáraton öreg skodám is köhög, de ha odalépek neki, egész egyenletes és szép hangja van, csak nem bírja sokáig...  :D

Ps.: De tényleg, ha valakinek bármi tippje van, mi lehet, mit teszteltessek le, cseréltessek ki, ne kíméljen a tanácsokkal. Ebből a szempontból Humansoft nagyon korrekt, a szervízes totál úgy állt hozzá, hogy valahogy megoldjuk...

#550 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 16:33

Idézet: desiderius - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 16:56

Üdv!

Egy-két oldallal kapcsolatban kérdeztem, hogy Dell D 820-ban hány darab ventilláror van. Jelentem, mindössze egy, VGA típusától függetlenül...  ;)  Egy furcsa, zümmögő, zizegő hang miatt kérdeztem, amire pár hete figyeltem fel. Ki is hívtam a szervízt, jöttek, cseréltek alaplapot, kiszedtünk pár alkatrészt, a jelenség maradt. Kijelzőt meg vinyót nem sikerült cserélni (ez utóbbit azért, mert így hipphopp nem ment a win telepítés, és a zaj csak win alatt van), azzal még majd jönnek, illetve procicsere próba is lesz. Lényeg: adott a gépben egy olyan hang win alatt, mint ami mondjuk egy 6-8 éves crt monitorból tud jönni, standby üzemmódban. Ha a proci nincs terhelve, akkor zizeg, de ha valamivel ráveszem a munkára, 100%-ra terhelem, a hang eltűnik... Alapjáraton öreg skodám is köhög, de ha odalépek neki, egész egyenletes és szép hangja van, csak nem bírja sokáig...  :D

Ps.: De tényleg, ha valakinek bármi tippje van, mi lehet, mit teszteltessek le, cseréltessek ki, ne kíméljen a tanácsokkal. Ebből a szempontból Humansoft nagyon korrekt, a szervízes totál úgy állt hozzá, hogy valahogy megoldjuk...

Ezen csodálkozom, az én D810-emben is már kettő van, akkor a 820-ban is kettőnek kéne lennie (komolyabb VGA + CPU), de igazad lesz. :D

Kép

Már csak az a kérdés, hogy hogy lehet cserélni így a VGA-t...  :think:

Egyébként az álatalad leírt "zaj" már jelen volt a Dx10 (D610, D810) száriánál is, amit sok esetben az alaplapcsere sem orvosol, mert vmi konstrukciós probléma volt a fülhallgató kimenettel. Próbáld meg, hogy bedugsz egy fülest a jack-ba, és ha elhallgat a gép, akkor nyertél. :D
--Powered by IBM

#551 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 16:59

Idézet

Ezen csodálkozom, az én D810-emben is már kettő van, akkor a 820-ban is kettőnek kéne lennie (komolyabb VGA + CPU), de igazad lesz. :D

Hát, a kezemben volt a cucc, a deszka is meg a hűtő is, szóval biztos az egy.

Idézet

Már csak az a kérdés, hogy hogy lehet cserélni így a VGA-t...  :think:

Hát az úgy tűnt, eléggé rá van építve a deszkára - a másik alaplapon, amit hozott a szerelő, ráadásul nem is NV 120, hanem NV 110 volt, ergo a VGA csere is ki lett próbálva.

Idézet

Egyébként az álatalad leírt "zaj" már jelen volt a Dx10 (D610, D810) száriánál is, amit sok esetben az alaplapcsere sem orvosol, mert vmi konstrukciós probléma volt a fülhallgató kimenettel. Próbáld meg, hogy bedugsz egy fülest a jack-ba, és ha elhallgat a gép, akkor nyertél. :D

Az első dolgok között, volt, amiket kipróbáltam, mert asztaliban már láttam olyat, hogy az integrált hang gyönyörűen reagált az egér mozgására pl. ...

Én a procihasználatos jelenség miatt valami áramellátással kapcsolatos dologra gyanakodtam, de elvileg az alaplapcserével együtt az ehhez kapcsolódó alkatrészek is cserélődtek, eredmény nélkül. Szervizesnek még annyi tippje volt, hogy esetleg szoftveres gond (állítása szerint láttot már furcsaságokat), vagy esetleg a vinyó okoz valamit. Hát annyiban maradtunk, hogy hoznak egy előtelepített wines vinyót, hátha, meg esetleg lesz egy procicsere próba. Aztán itt megáll a tudomány, mert akkor elmondhatom majd, hogy egyesével minden eszközből lett másik beletéve, illetve egyes eszközök nélkül is ki lett próbálva.

Szerkesztette: desiderius 2007. 01. 17. 16:59 -kor

#552 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 22:23

Fujitsu-Siemens AMILO Pro V3205
Van valakinek tapasztalata?
Nekem úgy tűnik, hogy feltünően olcsó.
T2050 512 80 wlan, bt, 12"
Br. 210 körül.
:think:
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#553 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 22:59

Idézet: sbazsi - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 21:23

Fujitsu-Siemens AMILO Pro V3205
Van valakinek tapasztalata?
Nekem úgy tűnik, hogy feltünően olcsó.
T2050 512 80 wlan, bt, 12"
Br. 210 körül.
:think:

Tényleg gyanúsan olcsó, és az Amilokkal amúgy is érdemes vigyázni, szoktak rá panaszkodni (már aki). Ha már Fujitsu-Siemens akkor minimum Lifebook.
http://elfwood.lysator.liu.se/art/p/i/pizsama/pizsama.html

"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"

#554 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 00:18

Idézet: Pizsama - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 22:59

Tényleg gyanúsan olcsó, és az Amilokkal amúgy is érdemes vigyázni, szoktak rá panaszkodni (már aki). Ha már Fujitsu-Siemens akkor minimum Lifebook.

subnoti kategóriában az induló ár legalábbegy százassal több. és akkor még nem core duo a proci...
a core 2 duo 1gb/80/bt/wl kb 60-nal több
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#555 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 21. 09:04

Üdv mindenkinek!
Nekem is Amilom van, eddig nincs bajom vele! (kopp-kopp) Arra lennék kíváncsi hogy mekkora hőmérsékletűnek kellene lennie a gépnek? Nekem rövid haszálat után 50-55 fokos(celsius) a proci, 50 meg a vinyó. Ja, és nem videót kódolok, csak net vagy wörd (kódolásnál 65-70 fok). Ahogy észrevettem, mindig erre a hőmésékletre áll "be", lehet hogy ez az üzemi hőmérséklete, de én kicsit magasnak találom. Pentium M 735-ös Dothanos a procim. Már írtam a Fujitsu-nak is, meglátjuk mi lessz. Ja, és a gaival mi a tapasztalat? Érdemes kiterjeszteni? Nekem 1 év van rá, még vagy 2-3 hétig van rá mód hogy vegyek hozzá garit. Ez mennyibe kerül? Érdemes megvenni?

#556 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 10:21

LG S1-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

morrisseymusic            morrissey-solo       

#557 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:57

Idézet: netmesterke - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 10:04

Üdv mindenkinek!
Nekem is Amilom van, eddig nincs bajom vele! (kopp-kopp) Arra lennék kíváncsi hogy mekkora hőmérsékletűnek kellene lennie a gépnek? Nekem rövid haszálat után 50-55 fokos(celsius) a proci, 50 meg a vinyó. Ja, és nem videót kódolok, csak net vagy wörd (kódolásnál 65-70 fok). Ahogy észrevettem, mindig erre a hőmésékletre áll "be", lehet hogy ez az üzemi hőmérséklete, de én kicsit magasnak találom. Pentium M 735-ös Dothanos a procim. Már írtam a Fujitsu-nak is, meglátjuk mi lessz. Ja, és a gaival mi a tapasztalat? Érdemes kiterjeszteni? Nekem 1 év van rá, még vagy 2-3 hétig van rá mód hogy vegyek hozzá garit. Ez mennyibe kerül? Érdemes megvenni?

nekem Acer Aspire 5672 van... Intel Core Duo 1,66. és most egy óra után alapjáraton.. najó.. megy a photoshop, meg pár apró program 65-78 fok között ingadozik kb...vinyó 40.. igazából szerintem ez se normális.. már inkább a VGA fűt.. elég meleg...sőt inkább forró azon a részen..

#558 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:33

Idézet: netmesterke - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 8:04

Üdv mindenkinek!

Sztem teljesen normális ez az érték ennél a procinál.
Egy erősebb VGA-kártya persze jelentősen megemelheti a gép hőmérsékletét...
Amúgy ami nem kúszik fel tartósan 70 fok fölé a hőmérséklet, addig sztem nem lehet gond, de azért csak óvatosan...
http://elfwood.lysator.liu.se/art/p/i/pizsama/pizsama.html

"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"

#559 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 11:34

Idézet: Pizsama - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 15:33

Sztem teljesen normális ez az érték ennél a procinál.
Egy erősebb VGA-kártya persze jelentősen megemelheti a gép hőmérsékletét...
Amúgy ami nem kúszik fel tartósan 70 fok fölé a hőmérséklet, addig sztem nem lehet gond, de azért csak óvatosan...

Köszi a válaszokat! Akkor ok! Most érkezett meg a Fujitsu-tól a válasz, szerintük is teljesen normális ez a hőmérséklet, de azt mondták hogy ha mégis sokallom vigyem szervízbe, ott bevizsgálják, de akkor nem viszem. Csak azért furcsáltam mert egy másik Fujitsu laptopban nem megy 30 foknál magasabbra a hőmérséklet, és az egész gép se melegeb langyosnál, ehhez képest az enyém igenycsak meleg. (igaz abban celeron m 360 van-biztos ezért)
üdv!

#560 Felhasználó inaktív   mdombos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 25. 00:18

Sziasztok!

Az volna a kérdésem hogy Intel Graphics Media Accelerator 950 videókártyával milyen játékokat lehet játszani? Lehet vele Fifa 2007, nfl 2007, nfs carbon és társait játszani (nyilván nem full grafikán)? Illetve ha nem akkor mégis milyennel? A másik kérdésem meg a lenovo VibrantView kijelzőit valóban nem igazán lehet látni ha süt a nap?

Előre is köszi!

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.