HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#1811 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 22. 08:55

Oké, ne haragudj, megkövetlek, mindenben igazad van, én le is lépek.  :respect:
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1812 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 10:30

Nevetséges hogy engem vádolsz azzal amit te csináltál...

Szerkesztette: Laa-Yosh 2008. 04. 22. 10:30 -kor

LY

#1813 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 18:08

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 0:37

Még egyszer: a fogyás szempontjából nem csak az edzések alatt elégetett kalóriák mennyisége számít, hanem az edzések közben feldolgozott is. Sok tudományos kísérlet mutatta ki hogy a magas intenzitású, rövidebb edzés még hatásosabb is a több órás aerob tekerésnél-futásnál.

Bringás szempont meg eleve nagyon specifikus hiszen ott az izomtömeg amúgy sem kívánatos, felesleges pluszsúly amit fel kell cipelni a hegyre. Nagyra tartom őket, dopping ide vagy oda (attól még semmivel se lesz könnyebb...), de nem vágyom se olyan testalkatra, se olyan specializált erőnlétre.

Raktam már be elég linket, engem meggyőztek amiket olvastam, de ha te továbbra is vitatni akarod, hát lelked rajta.

Azért van élet a cikkeken túl is. ;)
Én már négyszer diétáztam le, egyszer 44 kg-t (ebben elég sok izom volt), egyszer 14-et, aztán 27-et, majd mégegyszer kb. 15-öt, tehát csak a saját tapasztalataimat adom át (tömegelés/diéta periódusok váltották egymást :) ). Van itt vki rajtam kívül, aki az újságon kívül látott már diétát? :)

Az alacsony intenzitású aerob edzés amit fentebb írtam (110-120-as pulzus) nem fogja bepörgetni a zsíranyagcserét meg hasonlók, csak arra jó, hogy amíg teker az ember, addig kalóriát fogyasszon. Mivel ez egy alacsony intenzitású mozgás, ezért a zsírból fog fogyasztani, nem a glikogénből és nem az izomból. Erre mondják azt, hogy célszerű legalább fél óráig csinálni, mert kb. 20-25 perc után indul be a zsírfelhasználás.
A helyzet az, hogy én már időközben rájöttem, hogy ez nekem felesleges.

A másik módszer, amikor az illető egy rövid, de nagyon intenzív edzést csinál, ezzel az edzés ideje alatt nem használ zsírt, csak glikogént, illetve a zsíranyagcserét pörgeti fel, és ezáltal állítólag az edzés után jobban fog lemenni a zsír. Ezt favorizálják a különböző tanácsadók a bodybuilding.com-on és ezeknek a fordításait lehet olvasni a tesztoszteron.hu-n. Az a probléma, hogy ezek az emberek akik erre esküsznek sosem izmosak, legalábbis egy testépítőhöz viszonyítva. :) Ezt a módszert a testépítők nem szokták alkalmazni, lehet találgatni, hogy miért, talán mert hozzászoktak az alacsony intenzitáshoz, ami már x alkalommal bevált, lehet hogy azért, mert lusták vagy azért mert félnek az izomvesztéstől.

Amit én vallok: egy bizonyos szint eléréséhez a fogyás szempontjából felesleges mindkettő, HA megvan a heti x alkalom súlyzós edzés és be van lőve a kaja tisztán.

Szerkesztette: fLeSs 2008. 04. 22. 18:27 -kor

#1814 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 19:36

Ez már egy szimpatikusabb hozzáállás...
De igenis vannak izmos emberkék HIIT edzésmódszerrel, nem feltétlenül jár izomvesztéssel, szerintem is inkább a pszichés akadály számít.

Nem azt mondom hogy maga a gyúrás olyan könnyű lenne, de egész más pár ismétlésnyi erőfeszítés, meg 15-20 percnyi. Én is marha nehezen veszem rá magam az intenzívebb edzésekre, ma is majdnem hagytam az egészet a fenébe... Ilyenkor segíthet, ha nem egyedül kell csinálni, vagy ha valaki cseszeget közben :)
LY

#1815 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 21:23

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 19:08

Az alacsony intenzitású aerob edzés amit fentebb írtam (110-120-as pulzus) nem fogja bepörgetni a zsíranyagcserét meg hasonlók, csak arra jó, hogy amíg teker az ember, addig kalóriát fogyasszon. Mivel ez egy alacsony intenzitású mozgás, ezért a zsírból fog fogyasztani, nem a glikogénből és nem az izomból. Erre mondják azt, hogy célszerű legalább fél óráig csinálni, mert kb. 20-25 perc után indul be a zsírfelhasználás.

Az a baj, hogy 110-120-as pulzus nagyon alacsony, ahhoz a legkisebb fokozaton, és lassan kéne teketni.
Most a 16-ból a 2-es fokozaton tekerek (a 16-os már szerintem túl van lőve, olyan nehéz), kb 65-ös fordulaton (kb 25Km/h), 170 körüli pulzussal, kétszer fél órát. Kiírja az elégetett kalóriát is, de az nevetségesen kevés szokott lenni. :)

Szerkesztette: Lipton 2008. 04. 22. 21:24 -kor

#1816 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 05:14

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 23:37

Még egyszer: a fogyás szempontjából nem csak az edzések alatt elégetett kalóriák mennyisége számít, hanem az edzések közben feldolgozott is. Sok tudományos kísérlet mutatta ki hogy a magas intenzitású, rövidebb edzés még hatásosabb is a több órás aerob tekerésnél-futásnál.

Bringás szempont meg eleve nagyon specifikus hiszen ott az izomtömeg amúgy sem kívánatos, felesleges pluszsúly amit fel kell cipelni a hegyre. Nagyra tartom őket, dopping ide vagy oda (attól még semmivel se lesz könnyebb...), de nem vágyom se olyan testalkatra, se olyan specializált erőnlétre.

Raktam már be elég linket, engem meggyőztek amiket olvastam, de ha te továbbra is vitatni akarod, hát lelked rajta.

Én futni szoktam, nem sokat de azt gyorsan, nekem bejött, mármint zsírgetés szempontjából.
(Szigetre szoktam járni, szigorúan 1 kör, de azt minél gyorsabban. Ez jeleneleg olyan 22 perc körül mozog, +/- 30 mp) :up:
Elég intenzív, főleg ha van kellemes 30 fok nyáron.

Futópadon mérve ez, amennyire hinni lehet neki, 1 kör ilyen tempóval ~500kalória...

Szerkesztette: laragirl83 2008. 04. 23. 05:15 -kor

ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1817 Felhasználó inaktív   Lumpy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 13:19

Fles Ment Pü :) má rég :respect:

#1818 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 13:26

Idézet: Lumpy - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 14:19

Fles Ment Pü :) má rég :respect:

nem látom...

#1819 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 17:46

Ha valakinek van türelme, leirhatja, hogy egy sima átlagos élelmiszerboltban mit lehet megvenni, ami testépítés szempontjából előnyös? A semmi nem jo válasz :)

Egyszoval: gyujtsuk össze, mik azok a termékek, melyeket egy sima boltban a határeset kategoriájába tartoznak! Szerintem roppant hasznos lenne mindenkinek. Szóval beszéljenek helyettem az okosabbak :)
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1820 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 17:53

Sziasztok!

Én nem nagyon vagyok otthon ebben a témában, csak ilyen kis "házi" edzéseket szoktam csinálni, fekvőtámasz, felülés stb. De nem is ez a lényeg, hanem igazából ami mostanában zavar, az az egyre gyarapodó pocak... :reklamacio:  :D
Ez ellen mi a legjobb, mert a legtöbben a futást javasolták, de olyasmit is hallottam, hogy fogyni állítólag csak akkor lehet futással, ha egyhuzamban vagy 30-40 percig fut valaki, mert csak utána kezdi el égetni a zsírt a szervezet, amúgy csak az állóképesség javítását szolgálja a futás. Szerintetek igaz ez? És akkor mit lehet tenni, hogy egy kicsit kockásabb hasa legyen valakinek?
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#1821 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 17:55

Sziasztok!

Látom most pont a diétéról, zsírégetésről folyik a vita... Az lenne a kérdésem, hogy milyen eszközzel a legjobb? Tehát pl bicikli, futópad, elliptikus gép, lépcsőzőgép... Szeretnék venni itthonra egyet, d jó lenne tuni melyiknek van a legtöbb haszna.

#1822 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 17:55

Idézet: bega - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 18:53

Sziasztok!

Én nem nagyon vagyok otthon ebben a témában, csak ilyen kis "házi" edzéseket szoktam csinálni, fekvőtámasz, felülés stb. De nem is ez a lényeg, hanem igazából ami mostanában zavar, az az egyre gyarapodó pocak... :reklamacio:  :D
Ez ellen mi a legjobb, mert a legtöbben a futást javasolták, de olyasmit is hallottam, hogy fogyni állítólag csak akkor lehet futással, ha egyhuzamban vagy 30-40 percig fut valaki, mert csak utána kezdi el égetni a zsírt a szervezet, amúgy csak az állóképesség javítását szolgálja a futás. Szerintetek igaz ez? És akkor mit lehet tenni, hogy egy kicsit kockásabb hasa legyen valakinek?

Epp aktualis a tema... olvass vissza 1-2oldalt! ;)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1823 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 18:43

Idézet: Sniper - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 16:55

Epp aktualis a tema... olvass vissza 1-2oldalt! ;)

Valóban, és egész hasznos dolgokat tudtam meg. :up:  Köszi szépen! ;)

#1824 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 18:47

Nézegettem a kcal.hu-n lévő táblázatot is. Melyik a rosszabb, ha a zsír sok egy kajában, vagy ha a szénhidrát?

#1825 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 19:09

Idézet: bega - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 19:47

Nézegettem a kcal.hu-n lévő táblázatot is. Melyik a rosszabb, ha a zsír sok egy kajában, vagy ha a szénhidrát?

A zsír! De a szénhidrát is át tud alakulni zsírrá, ha nem mozogsz.

Szerkesztette: Dextrose 2008. 04. 23. 19:10 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1826 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 19:15

Idézet: Dextrose - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 18:09

Értem. És mi a helyzet a sörrel? :D  Az gondolom nem a legjobb táplálék fogyizásnál... pedig attól nehéz lesz megválni! :(

#1827 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 19:24

Idézet: Dextrose - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 20:09

Tudtommal ez nem így van... A zsírt nem egy az egyben tárolja el a szervezet, sőt. A szénhidrát, különösen az összetett szénhidrátok a feldolgozott ételekben (McDonald's, pizza, fánk, chips, kóla meg ilynek) sokkal jobban hizlal, ráadásul az átlagember étrendjében amúgy sincs túl sok zsír, amire pedig szüksége van a szervezetnek. A koleszterin az egyetlen problémás dolog igazából.
Persze ezt nem tocsogós kolbásznak kell érteni :) olívaolaj, mogyoró-mandula-napraforgómag, halolaj meg ilyenek az egészségesek.

Kockahas egyébként 10% testzsír körül kezd előjönni, de az öröklött sajátosságok is számítanak, hogy rajtad konkrétan hova rakódik le a tartalék.
LY

#1828 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 19:26

Idézet: petyus_ - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 18:55

Szeretnék venni itthonra egyet, d jó lenne tuni melyiknek van a legtöbb haszna.

Próbáld ki, bármely jól felszerelt konditerembe egy-két ezres az alkalmi beugró, vagy ha alapos akarsz lenni akkor havi bérlet és minden héten másik géppel dolgozol :) Amennyire tudom, nem a gép számít hanem hogy mennyit és milyen keményen használod. Anyámnak pl. tíz éve van szobabiciklije, de többet pakoltuk ide-oda mint amennyit ültek rajta...
LY

#1829 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 19:28

Idézet: Dextrose - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 18:46

Egyszoval: gyujtsuk össze, mik azok a termékek, melyeket egy sima boltban a határeset kategoriájába tartoznak!

Most konkrétumra gondolsz, vagy általánosságokra? Például ilyesmikre: banán, sovány sajt, sovány túró, (sózatlan) mogyoró/mandula, konzerv olajos hal...
LY

#1830 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 19:34

Pár év múlva meg majd kiderítik, hogy amiket felsoroltál azok a károsak. Mi nem használunk olajat (max nagyon ritkán pár cseppet sütéshez, illetve saliöntethez) Amit sütünk, azt ehte kacsazsírban sütjük, és nem csak hogy finom, de vakon merem mondani, hogy sokkal egészségesebb, mint az a soxar amit rásóznak az emberre.  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.