Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. aug. 22., péntek - 8:30
Sztem kár túlaggódni ezt a futás-dolgot. Nem hiszem, hogy heti néhány kocogástól olyan egészségügyi problémáid lehetnének, mint amilyenek a versenyszerű maratonfutókat fenyegetik. Nekem van ismerősöm, aki még a terhesség alatt is kocogott, és két egészséges gyereke van. Ha szeretsz futni, nyugodtan csináld. Ha fáj, vagy nem esik jól, hagyd abba.
Ennyi erővel azt is mondhatná valaki, hagyd a súlyzózást a fenébe, nézd meg, milyen nőietlenek a profi testépítőnők... Amúgy, ha jól tudom, a "női" bajokat a profi sportolóknál a nagyon alacsony (nőknél 10-15% alatti) testzsírhoz szokták kötni.
A tesztoszteron.hu-s cikket "egy csipetnyi sóval" venném csak be - biztos nem teljesen alaptalan, de nem lennék meglepve, hogyha a szerző kutatásait szponzorálta volna valamelyik sportszergyártó (elliptikus, lépcsőző gépeket vagy szobabicikliket készítő) cég. Csak nézd meg a konklúzióját.
A kardiónál az a lényeg, hogy találj valamilyen mozgásfajtát, amely örömet okoz, és amelyet rendszeresen és tartósan tudsz csinálni. Ld. cyberde posztját az életmódváltásról. Az sem baj, ha mindig mást csinálsz, csak gyakran mozogj (hetente legalább 3-4 alkalommal). Gyalogolj, fuss, biciklizz, ússz, fallabdázz, strandröplabdázz, lépcsőzz, box-aerobikozz, ugrókötelezz, vagy ami épp eszedbe jut.
Én mostanában a paraszt-aeróbot gyakorlom. Napi egy óra kutyasétáltatás a tarlón, alkalmankénti nyúlkergetéssel színesítve, és/vagy kasza-kapa-gereblye a kertben. Erre jó a vidéki élet nyáron. Az elliptikus gép meg porosodik a sarokban.

Súgó
A téma zárva.