HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#2161 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 08. 18:24

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 15:19

Szereztem kalória-táblázatot és figyeltem a napi kajámat, és próbáltam 2000 alatt/nap. Heti 3x edzés, gyalog járok dolgozni. Vizet iszom többnyire, cukrost nem.

Nemtom te mit csinálsz, de én 75-80 kilós súlyon, heti 2-3 edzés mellett számolva ettem 2000-2300 kalória között úgy, hogy abban napi 300 kalória körül volt a fehérjeturmix, és egyáltalán nem éheztem, sőt... Igaz, kevés volt benne az édesség, rántotthús típusú dolgok, de magyaros kaja azért ment ebédre (egy étterembe jártunk menüt ebédelni a kollégákkal) és hetente legalább egyszer egy adag palacsinta is befért.
LY

#2162 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 18:27

Idézet: cyberde - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 19:07

...

Te, nemtom, szerintem nem kéne cikizni, mert ahogy írja meg követjük itt a topikban, már hónapok óta próbálkozik és nem nagyon sikerül eredményeket elérnie. Gúnyolódás helyett lehetnél kicsit konstruktívabb is; bár azt aláírom hogy mindenféle kokszokkal kísérletezni valóban hülyeség...
LY

#2163 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 18:37

Megpróbálok bepaste-elni pár változatosabb napot példának, amikor kísérletképpen egy ideig írtam hogy miket eszem...

Kaja	kalória	fehérje

sonkás szendvics	170	16
banán	110  
narancslé	90  
húsleves	118	10	
paracsinta 3db	660	15	
pulykatokány	650	35	
narancs, körte	90	1	
turmix	230	42	
össz	2118	119	

4 szem keksz	150	2	
bableves	320	13	
palacsinta 2db	460	10	
alma	30  
csirke rizs brokkoliszósz	600	33	
turmix	345	64	
mézes tea	120  
2 főtt tojás	130	10	
narancslé	110	2	
össz	2265	134	

főtt csülök	400	20
fehér kenyér	130	5
gyümölcslé	150	
tea	120	
fagyi	180	4
húsleves	80	2
még csülök	300	15
még kenyér	100	2
diákcsemege	100	2
turmix	345	64
össz	1905	114

Én speciel ennyi kajával jól elvoltam, általában munkanapokon az eloszlás reggeli, ebéd, 4 körül valami gyümölcs, 5-6 között fél vacsora, utána edzés, 8-9 között másik fél vacsora. Fehérjeturmix kétfelé szedve, egy reggelivel és egy edzés után rögtön. A teába mézet raktam :)

Nemtom mennyire pontosak a fenti értékek, de amíg ezt nyomtam, addig felszedtem 1-2 kiló izmot és nem nagyon híztam közben, 10% vagy az alatti testzsírt tartottam. Fotót azért inkább nem raknék ki, de van, haspókabb haverok egész nyáron cikiztek amiért kilógtam közülük :)
Edzésnek crossfit jellegű dolgok mentek, általában heti 1 maximális erő fejlesztés és 1 elég durva kondíciófejlesztés, illetve hétvégén 1-2 óra laza bunyózás haverokkal, vagy egy szigetkör futás.

Azt mondjuk gyanítom, hogy viszonylag szerencsés vagyok a testalkatommal, de ha édességezek meg pizzázok akkor simán jönnek fel rám is a párnák így 30 évesen.

Én a helyedben azon gondolkoznék még el, hogy konditermezés helyett valami csoportos sportszerűségre váltani, ahol van valamilyen edző, aki folyamatosan hajt. Amikor kungfura jártam, egy deka felesleg nem volt rajtam soha... másfél-két óra változatos, érdekes mozgás, és nem szükségszerű verekedni meg ilyesmi (bár volt olyan lány, aki azt is bírta, sőt elvárta ;)
LY

#2164 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 23:43

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 14:19

sajnos ezek a deficites étrendek nekem nem mennek. Éhes vagyok, a gyomrom ég, fáj, nem tudok semmrie koncentrálni, csak hogy éhes vagyok, gyenge vagyok, nincs erőm.

mindenképpen egyél... az nem jó ha nem eszel és koplalsz !
ha nem válik be az az edzés több hónap után amit csinálsz akkor váltsál...
járj el heti 1x-2x súlyzós edzésre, és mellette 1x-2x valami aerobic-ra.
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#2165 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 23:56

Nem tudjátok mi lehet az oka, hogy képtelen vagyok bedurrantani a mellizmaimat? Egyszerűen nem érzem, hogy a gyakorlat közben dolgoznának és az edzés utáni - más testrészeknél jelentkező - kellemes zsibbadás sem jelentkezik. Olyan, mintha csak a karjaimmal csinálnám az egészet...

Szerkesztette: MákosGuba 2008. 11. 08. 23:57 -kor

#2166 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 03:59

Idézet: MákosGuba - Dátum: 2008. nov. 8., szombat - 23:56

Nem tudjátok mi lehet az oka, hogy képtelen vagyok bedurrantani a mellizmaimat? Egyszerűen nem érzem, hogy a gyakorlat közben dolgoznának és az edzés utáni - más testrészeknél jelentkező - kellemes zsibbadás sem jelentkezik. Olyan, mintha csak a karjaimmal csinálnám az egészet...

Kicsi a súly. :) X év edzés után is bármikor csinálok izomlázat a mellemben. Csak ugye ez egy olyan izom, h nem kell kímélni, mert ha megy a 6-os széria 130-140-el, akkor 100-al semmi hatása.

Esetleg kérj meg vkit, h álljon mögéd. Amikor nem megy több, akkor dobjon le 1-1 tárcsát, majd megint nyomod. Megint nem megy több, megint ledobhat pár tárcsát.
Vagy mellezés után fél perces pihenőkkel 80-70-60-50kg- ba 16-okat. Nekem az utolsó 50-be már csak ilyen 8 megy...

Szerk: teljesen leengeded a súlyt? Mert a felső 2/3-ban már szinte csak karból nyomod.

Szerkesztette: leslie 2008. 11. 09. 04:00 -kor

Az nevet utoljára, aki először üt.

#2167 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 09. 07:42

Sokaknak az jön be, hogy a ferdepados nyomást rakják előre és/vagy áttérnek kézisúlyzós nyomásra.
Ha pl. hosszú a karod, kézisúlyzókkal könnyebb mellre dolgozni. A Smith-kerettel is lehet próbálkozni.
Mellre valóban érdemes viszonylag nagy súlyokkal dolgozni, de persze csak ésszerű határok között, nem a helyes kivitelezés rovására.

#2168 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 16:38

hát nem tudom, azon gondolkodom,hogy valami szakember tanácsát kérem megfelelő étrend összeállításához. Vagy nem tudom.

cyberde!
Ha nincs értelmes mondanivalód akkor inkább ne szólj hozzá, semmi értelme a szekálásnak. Nem kapom fel a fost, mert teszek érte, hogy változzak. Nem akarok nádszál lenni, mindössze kb 6 kg-tól kéne megszabadulni a gázosabb helyen. Ha  nem akarnék tenni érte nem írogatnék ide, a kokszaidat meg egyed, váljék egészségedre.

Laa-Yosh!
Én is ezen a fehérje turmixon agyalok, hogy veszek és megpróbálom azt inni edzés után, amikor éhes vagyok, meg ha nem elég a napi kaja-adag akkor azt inni. Kárt gondolom azzal nem tudok tenni, direkt nőknek valót vennék.

Vagy lehet, hogy leállok teljesen a fogamzásgátlóval egy 3 hónapra, lehet az egészet az okozza, bár már a sokadik fajtát szedem. Ha akkor megindul valami, akkor tudom mi az oka....

ecneB
Volt candidám igen, de jóideje nincs, legalábbis fél éve az eredményeim jók voltak... az okozna egyébként ilyet?
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2169 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 09. 19:22

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 16:38

...

cyberde!
Ha nincs értelmes mondanivalód akkor inkább ne szólj hozzá, semmi értelme a szekálásnak. Nem kapom fel a fost, mert teszek érte, hogy változzak. Nem akarok nádszál lenni, mindössze kb 6 kg-tól kéne megszabadulni a gázosabb helyen. Ha  nem akarnék tenni érte nem írogatnék ide, a kokszaidat meg egyed, váljék egészségedre.

...

:wtf:

Mi az a "nem értelmes mondanivaló"? Tán, hogy igazam van?

Visszanéztem. Nincs fél éve, hogy elkezdtél kérdezősködni.

Azóta többször, többen leírták/leírtuk, hogy mit/hogy kéne csinálnod. Hogy valószínűleg rossz az edzésmódszered, hogy rossz az étrended, hogy a vegetarianizmus egy 'fasság, meg azt is, hogy lokális fogyás/zsírleadás nincs.

Ráadásul, még át sem vette a ruhád, az edzőterem szagát, de már a koxoláson gondolkodsz.

Ezek után simán leugatsz?  :reklamacio:

Fél év alatt egy (valóban működő, a szervezet által jól tolerált) személyreszabott diétás étrendet sem lehet összeállítani. Nemhogy tíz kilót lefogyni csak úszógumiból.

Nyavajgás helyett meg inkább a saját tested alapvető működésének megismerésével, ill. minimális táplálkozási alapismeretek elsajátításával kéne foglalkoznod.

Az biztos, hogy helyetted sem én, sem senki más nem tud lefogyni, viszont vigasztaljon a tudat, hogy:

" a nők seggre híznak és mellből fogynak " :D

#2170 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 21:44

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 17:38

Laa-Yosh!
Én is ezen a fehérje turmixon agyalok, hogy veszek és megpróbálom azt inni edzés után, amikor éhes vagyok, meg ha nem elég a napi kaja-adag akkor azt inni. Kárt gondolom azzal nem tudok tenni, direkt nőknek valót vennék.

A turmix nagyrészt fehérje, kis részt szénhidrát (de vigyázz nehogy tömegnövelőt vegyél helyette, mert abban aztán van minden), én 3 adagolókanálnyit kevertem fél liter vízbe, ez így 340 kalória körül volt és 2 részletben ittam meg. 60g fehérje, ami a te napi szükségleted kb. fele-kétharmada, szóval valszleg 2 kanál is elég lenne.

Mondjuk akkora nagy jóllakottságérzetet nem ad azért...
LY

#2171 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 03:28

Idézet: leslie - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 2:59

Kicsi a súly. :) X év edzés után is bármikor csinálok izomlázat a mellemben. Csak ugye ez egy olyan izom, h nem kell kímélni, mert ha megy a 6-os széria 130-140-el, akkor 100-al semmi hatása.

Esetleg kérj meg vkit, h álljon mögéd. Amikor nem megy több, akkor dobjon le 1-1 tárcsát, majd megint nyomod. Megint nem megy több, megint ledobhat pár tárcsát.
Vagy mellezés után fél perces pihenőkkel 80-70-60-50kg- ba 16-okat. Nekem az utolsó 50-be már csak ilyen 8 megy...

Szerk: teljesen leengeded a súlyt? Mert a felső 2/3-ban már szinte csak karból nyomod.

Szivesen emelném én a súlyt, de a tricepszem már jóval az óhajott ismétlésszám előtt kidől... Próbáltam a nyakhoz nyomást, ami már sokkal inkább megterhelte az izomzatot, de hosszú távon - a gyakorlat jellegéből adódóan - szinte kikerülhetetlenek a vállproblémák.

#2172 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 03:33

Idézet: Pig_Bodine - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 6:42

Sokaknak az jön be, hogy a ferdepados nyomást rakják előre és/vagy áttérnek kézisúlyzós nyomásra.

Legközelebb ezt ki is próbálom! Érdekes, hogy mennyire különböző az emberek felépítése: a legtöbb ismerősöm a sima fekvenyomástól is úgy nő, mint a bolondgomba.

Szerkesztette: MákosGuba 2008. 11. 10. 03:34 -kor

#2173 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 07:33

Idézet: cyberde - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 20:22

" a nők seggre híznak és mellből fogynak " :D

Na, legalább az az egy nem igaz rám. Egyébként már nem most kezdtem az edzést, régebben, kb 1 évig rendszeresen jártam csak kondizni, meg aerobikra meg ilyenek. Utána sajnos sok hülyeség miatt elhanyagoltam. Nem is volt baj. Csak amikor (pár hónappal az abbahagyás után) hízni kezdtem gondoltam visszajárok. A sima kondi itt kevés volt már, azért kezdtem mást. Csak tudod régen használt amit csináltam, ha nem is óriási, de volt látható eredménye, most meg nagyon nincs.
Próbáltam sokmindent, nemcsak amit ti ajánlottatok, hanem amit mások is. És nem várok csodát, csak egy ici pici eredményt, amitől megjönne az az érzés, hogy igen, van értelme.

Lehet, hogy a vega étrend f*szság, de ha a szervezet nem kívánja a húst akkor mit kezdjek vele? Van, hogy olyanannyira nem, hogy ha rá gondolok simán be tudnék hányni...
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2174 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 10:22

Idézet: MákosGuba - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 3:33

Legközelebb ezt ki is próbálom! Érdekes, hogy mennyire különböző az emberek felépítése: a legtöbb ismerősöm a sima fekvenyomástól is úgy nő, mint a bolondgomba.

én a plusszos fekve pad-ot súlyzókkal oldom meg az szimpibb :)
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#2175 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 12:15

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 22:44

A turmix nagyrészt fehérje, kis részt szénhidrát (de vigyázz nehogy tömegnövelőt vegyél helyette, mert abban aztán van minden), én 3 adagolókanálnyit kevertem fél liter vízbe, ez így 340 kalória körül volt és 2 részletben ittam meg. 60g fehérje, ami a te napi szükségleted kb. fele-kétharmada, szóval valszleg 2 kanál is elég lenne.

Mondjuk akkora nagy jóllakottságérzetet nem ad azért...

Persze, gondoltam, hogy nem ér fel egy fél csirkével :D de szerintem arra elég, hogy edzés utántól lefekvésig - azt a 3 órát elleszek vele. Meg ugye azzal a részével jól járok, hogy kapnak az izmaim tápanyagot bőségesen.

#2176 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 13:15

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 7:33

Lehet, hogy a vega étrend f*szság, de ha a szervezet nem kívánja a húst akkor mit kezdjek vele? Van, hogy olyanannyira nem, hogy ha rá gondolok simán be tudnék hányni...

A vega étrend egyáltalán nem 'fasság, max pár ember a szűklátókörűségének okán nem képes napirendre térni a dolog felett... :) A húsos étrendnek és a vega életmódnak is van előnye-hátránya amit többé-kevésbé ki lehet küszöbölni, egyik sem tökéletes sajnos... Van benne tapasztalatom, régebben 5 évig vega voltam, azóta évente összesen nem eszek meg egy kilo húst. Vega életmód mellett is simán nyomtam küzdősportot évekig heti 3-4 edzéssel, és azóta ugyanúgy meg is híztam egy kicsit pedig kb ugyanezt az étrendet követem... :Đ Szóval ha nem kívánod a húst, akkor ne egyél ;)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2177 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 13:16

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 7:33

Fehérjeturmix.

Vega rokon meg sem tud mozdulni, olyan gyenge. Elefánt is egész nap zabálja a lombot, az ember genetikailag, evolúciósan nem vega, hanem mindenevő. Ezt lehet utálni, de tény, és a legjobb fehérjeforrás a ragadozás. Ha nem kezdett volna el az ember ragadozni, akkor már kihaltunk volna rég. :)

#2178 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 13:23

Idézet: leslie - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 13:16

Vega rokon meg sem tud mozdulni, olyan gyenge.

Ez egy élő példa, de attól még sarkítás :)

Idézet

Elefánt is egész nap zabálja a lombot, az ember genetikailag, evolúciósan nem vega, hanem mindenevő. Ezt lehet utálni, de tény, és a legjobb fehérjeforrás a ragadozás. Ha nem kezdett volna el az ember ragadozni, akkor már kihaltunk volna rég. :)

És igen, fehérjét pótolni sokkal nehezebb, omega zsírsavakat (hal) szintén. Viszont jópár vörös húsokból származó hátrány (húgysav lerakódás, vastagbél problémák rizikófaktora) így nem játszik...

Ezért írtam, hogy előnye-hátránya van bőven mindkettőnek. Példákat hozni meg felesleges, az én környezetemben több sportoló (gyúrós is) van aki meg simán megvan így.

Abban viszont bárkivel szívesen egyetértek, hogy csak és kizárólag az "egészséges életmód" jegyében vegának lenni baromság... Vegaként is lehet önromboló étrendet összerakni és húsevőként is lehet welness kaját enni mindennap...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2179 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 13:42

Idézet: leslie - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 13:16

Fehérjeturmix.

Vega rokon meg sem tud mozdulni, olyan gyenge. Elefánt is egész nap zabálja a lombot, az ember genetikailag, evolúciósan nem vega, hanem mindenevő. Ezt lehet utálni, de tény, és a legjobb fehérjeforrás a ragadozás. Ha nem kezdett volna el az ember ragadozni, akkor már kihaltunk volna rég. :)

a hús az hús az tény.... de nekem is van 130 kilós vegás kondis ismerősöm :)

#2180 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 15:35

Idézet: tasp - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 13:42

a hús az hús az tény.... de nekem is van 130 kilós vegás kondis ismerősöm :)

Ja, elefánt sem 2 kiló. :)

Erővel hogy áll? Mert most 105vok, és a 140kg-ba fekve simán megy az 5x6, neki legalább 160-al kellene tolnia, csúcsnak meg vhol 220-nak kellene lennie tisztán. Ha nem ennyi, akkor erről beszéltem. :)

Szerkesztette: leslie 2008. 11. 10. 15:35 -kor

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »