HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 20. 20:35

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 20:40

Nem nagyon tudsz vele, mert korrektül leoltott  :Đ

De amúgy tablettában megvan a vitamin hasraütök, 1500-2000-ből havonta, és abban télleg benne van minden. Ha ezt a mennyiséget zöldségből akarnád megenni, akkor összeállíthatnál egy raklapnyi cuccot, és az első hónap végére megunnád  ;)

Igen ebben is van vmi :) Pláne ha minden zöldséget gyümit meg kéne venned.

#2482 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 20. 20:39

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 20:17

Ezzel vitatkoznék, pl. azt is bizonyították már hogy a sok vitamin, pl. centrum és hasonlók nem olyan jók, sokkal jobb a szervezetnek ha ugyanezt a vitaminszükségletet természetes módon tehát gyümölcsökből viszed be. Részletekre már nem emlékszem de ez megmaradt bennem.
Ez mondjuk a fehérjékre és aminósavakra persze nem áll, kifejezetten a vitaminokkal foglalkozott a tanulmány.
Én anno kipóbáltam a Scitec volumass 20-at illetve volt mégegy Scitec termék... a kondi mellé, de egyik sem fogyott el. Vhogy nem az én világom, megundorodtam tőlük, ne kérdezzétek miért. Egyszerűen nem esett jól úgy éreztem.

Valszeg valamilyen élelmiszerlobbi fizette a tanulmányt és az is valószínű, hogy ha valamilyen gyógyszergyár fizette volna, akkor a gyógyszergyári vitamin lett volna a nyerő.  :D

Az biztos, hogy pl az aszkorbinsav biológiai értéke kisebb, mint a csipkebogyóból kivont c vitaminnak. Az viszont semmivel sem rosszabb, mint a nyers zöldségben/gyümölcsben lévőé.

Ráadásul, ha nem csak az ilyen centrumokról, meg aktiválmaxokról beszélünk, akkor az egymást erősítő hatású összetételek, megsokszorozhatják a hatékonyságot. Nyilván ez, az ilyen termékek árán is meglátszik. :)

szerk.

Itt az etalonnak tartott sportmultivitamin összetétele.  :cool:

Mielőtt kérdeznéd, egy adag az 11db tabletta. Napi 2x.  :D

Kép

Szerkesztette: cyberde 2009. 04. 20. 21:02 -kor

#2483 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 20. 20:40

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 21:07

Sziasztok,

Gondoltam, beköszönök ide is, hátha ebben a témában is tudnak javasolni okosakat a fórumlakók! :)

A helyzetem: 28 éves vagyok, 170 centi (na jó, csak 169,5) és 117 kg. Annyira nem kell megijedni, szét még nem folyok, elég erős a csontom, 19 évesen kvázi kocka hassal 75 kg voltam (akkor már hét éve karatéztam, aztán abbahagytam). Szóval alkatra olyan 100-105 kg/170 centis embert képzeljetek el.

Sok az ülő munka (napi 10-12 óra megvan), nem nagyon mozgok. Egy időben jártam lépcsőzni, vagy egy vasúti felüljáró nálunk oda kikocogtam (olyan 5-600m), nyomtam 10-12-16 kört az 50 lépcsőfokon, majd hazasétáltam, a végén már lassú kocogással mentem haza. A téllel ennek is vége lett.

Nem szeretem a zöldséget és a gyümölcsöt, nincs biciklim (Nem is tudom hol tárolni).

Zavar, hogy nem csak szex közben hallok lihegést, hanem már 10-15 lépcsőfok után is.

Újabban kb. két hetente járok focizni. Kispályás foci 5+1-ben két óra, ott is 1-2 perc után elfáradok, utána már csak ilyen "fellángolás" jellegű sprintek vannak...

Eddig a bemutatkozás, ebből kellene valamit kihozni. Mit tudtok javasolni? Mit egyek, mit igyak, de ami a legfontosabb: milyen mozgással kezdjek? Most úgy tűnik, hogy lenne olcsó fitness klub bérlet, szóval eszköz lenne, csak nem tudom, minek álljak neki?

Előre is köszi minden segítséget! :respect:

Életmódváltás.

Rendszeres sport.

Diéta.

#2484 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 21:07

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 21:39

Valszeg valamilyen élelmiszerlobbi fizette a tanulmányt és az is valószínű, hogy ha valamilyen gyógyszergyár fizette volna, akkor a gyógyszergyári vitamin lett volna a nyerő.  :D

Az biztos, hogy pl az aszkorbinsav biológiai értéke kisebb, mint a csipkebogyóból kivont c vitaminnak. Az viszont semmivel sem rosszabb, mint a nyers zöldségben/gyümölcsben lévőé.

Ráadásul, ha nem csak az ilyen centrumokról, meg aktiválmaxokról beszélünk, akkor az egymást erősítő hatású összetételek, megsokszorozhatják a hatékonyságot. Nyilván ez, az ilyen termékek árán is meglátszik. :)

szerk.

Itt az etalonnak tartott sportmultivitamin összetétele.  :cool:

Mielőtt kérdeznéd, egy adag az 11db tabletta. Napi 2x.  :D

[IMG/]http://www.animalpak...ackaging/14.jpg[/IMG]

Látom egész otthonosan mozogsz a témában, mivel foglalkozol?

Szerkesztette: Lufinyul 2009. 04. 20. 21:08 -kor

#2485 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 21:11

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 20:40

Nem nagyon tudsz vele, mert korrektül leoltott  :Đ

De amúgy tablettában megvan a vitamin hasraütök, 1500-2000-ből havonta, és abban télleg benne van minden. Ha ezt a mennyiséget zöldségből akarnád megenni, akkor összeállíthatnál egy raklapnyi cuccot, és az első hónap végére megunnád  ;)

Lehet, hogy zöldségből nem jön ki 2000-ből, de gondolj bele az mennyi mindent tartalmazhat még plusszban. Ki tudja hol és mivel termesztették. :D

#2486 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 21:12

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 22:07

Látom egész otthonosan mozogsz a témában, mivel foglalkozol?

Szellemi szabadfoglalkozású, problémamegoldó.  :D

#2487 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 21:14

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 22:12

Szellemi szabadfoglalkozású, problémamegoldó.  :D

Nah találtam egy cikket amiről beszéltem :

http://www.ideal.hu/pro-es-kontra/100647--...-jo-barat-.html

Kicsit hosszú de olvasd végig és véleményezd! ;)

#2488 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 21:24

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 22:14

ezzel szembe lehetne állítani lenkei állításait.
aztán döntsd el, hogy melyik az igaz :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2489 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 21:38

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 22:11

Lehet, hogy zöldségből nem jön ki 2000-ből, de gondolj bele az mennyi mindent tartalmazhat még plusszban. Ki tudja hol és mivel termesztették. :D

Kis gamma sugárzás, növényvédő szer, rovarirtó?  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2490 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 21:41

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 22:14

Egyrészt. "Az Ideál Online a Melissa egészséges életmód cégcsoport tagja" Ez már gyanús. :p

Másrészt. Ki a _szerző_?  :confused:

És utoljára, de nem utolsósorban. Egy olyan online cikk, ahol a tényként közölt adatok mellett nincs link/hivatkozás, az számomra nem túl meggyőző.. Arról nem beszélve, hogy egy "tudományos dolgozat", amelyik forrásként egy lap.hu oldalt ad meg, az kimeríti a vicc kategóriát. :Đ

#2491 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 20. 21:44

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 22:24

ezzel szembe lehetne állítani lenkei állításait.
aztán döntsd el, hogy melyik az igaz :)

A szcientológus Lenkei?  :think:

Csak mert, az is a :legyint: /vicc kategória.  :D

#2492 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 21:48

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 22:38

Kis gamma sugárzás,

Az lehet, hogy jó a gamma gt beállítására és akkor lehet piázni 1000L.  :Đ

#2493 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 21:54

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 22:48

Az lehet, hogy jó a gamma gt beállítására és akkor lehet piázni 1000L.  :Đ

Megfelelő mennyiségű gamma sugárzás után annyit ihatsz amennyit akarsz  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2494 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 21:56

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 22:44

A szcientológus Lenkei?  :think:

Csak mert, az is a :legyint: /vicc kategória.  :D

mittudomain hogy szcientológus-e, csak hallottam ezt-azt a dolgairól...
és ez jutott eszembe a másik oldalként :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2495 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 22:46

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 21:40

Életmódváltás.

Rendszeres sport.

Diéta.

Ezzel nam vagyok sokkal beljebb... :(

Életmódváltás nem lehet, most is reggel 8 óta dolgozom...

Napi 1h sport bele tudna férni, pont erről akartam kérdezni, hogy mit próbáljak? Milyen jellegű sport tevékenységbe fogjak újrakezdőként.

Diéta alatt mit értesz? Mit egyek, ha zöldség, gyümölcs kihúzva? ;)

#2496 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 06:19

a diétához pedig a zöldség kell, ha szereted, ha nem. A lényeg hogy magas fehérjetartalmú kajákat egyél, minnél alacsonyabb zsírtartalommal.
Az egész napi mennyiséget érdemes elosztani úgy, hogy 5x étkezz, de minidg csak keveset.

Az egy órás edzésbe először is egy kis "hozzászoktatás" kellene, vagyis 1 óra intenzív séta vagy kocogás, de megállás nélkül. Ha esetleg van pulzusmérőd, akkor az ideális tartomány 120-140 között van. Ilyenkor a legoptimálisabb az energiafelhasználás mert kb 40% szénhidrát és 60% zsírból nyeri a tested.

Ez lehet, hogy csak lightos kis séta, de eleinte ez kell, hogy a tested beinduljon.

Ha konditerem, akkor ott meg erősen ajánlom a kerékpárt és az elipszistrénert. De a lényeg eleinte mindig az, hogy kisebb intenzitáson de kitartóan legalább 1 órát edzeni. Ha ezt csinálod 1-2 hónapig akkor már érezni fogod a változás kezdetét, utána el lehet gondolkodni, hogy milyen edzésmódszert szeretnél.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2497 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 09:07

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 23:46

Ezzel nam vagyok sokkal beljebb... :(

Életmódváltás nem lehet, most is reggel 8 óta dolgozom...

Napi 1h sport bele tudna férni, pont erről akartam kérdezni, hogy mit próbáljak? Milyen jellegű sport tevékenységbe fogjak újrakezdőként.

Diéta alatt mit értesz? Mit egyek, ha zöldség, gyümölcs kihúzva? ;)

Mégis mit vársz tőlünk?  :confused:

Ezt nem, azt nem, de van egy olcsó fitnesz bérleted és május végére legyen kockás a hasad? :nevet:

Senki nem mondta, hogy ne dolgozz sokat, de te irányítsd az életed, ne az életed irányítson téged.

Az elmúlt 10 évben sikerült plusz 50 kilóval, vágósúlyba hízlalnod magad. A következő 50 kiló pluszt sokkal hamarabb tudod majd felszedni. A 24. órában vagy.

Nincs cigi, nincs alkohol, nincs cola, nincs pizza, nincs semmilyen édesség, meg nassolás. Helyette vannak a sovány húsok, meg zöldség, meg gyümölcs.

A napi egy óra sport, pedig nem "bele tudna férni", hanem bele kell férjen. Elkezdheted bmilyen könnyű, aerob mozgással, aztán amikor hozzászokott a szervezeted a mozgáshoz, meg a normális működéshez, mehet bármi.

#2498 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 10:35

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. ápr. 21., kedd - 10:07

Mégis mit vársz tőlünk?  :confused:

Ezt nem, azt nem, de van egy olcsó fitnesz bérleted és május végére legyen kockás a hasad? :nevet:

Nem akarok kockás hasat, fittebb akarok lenni, fogyni akarok.

Idézet

Senki nem mondta, hogy ne dolgozz sokat, de te irányítsd az életed, ne az életed irányítson téged.

Sajnos valahogy össze kell hangolni, mert dolgozni sokat azt most KELL, de fogyni is nagyon KELLENE... :(

Idézet

Az elmúlt 10 évben sikerült plusz 50 kilóval, vágósúlyba hízlalnod magad. A következő 50 kiló pluszt sokkal hamarabb tudod majd felszedni. A 24. órában vagy.

Nincs cigi, nincs alkohol, nincs cola, nincs pizza, nincs semmilyen édesség, meg nassolás. Helyette vannak a sovány húsok, meg zöldség, meg gyümölcs.

A napi egy óra sport, pedig nem "bele tudna férni", hanem bele kell férjen. Elkezdheted bmilyen könnyű, aerob mozgással, aztán amikor hozzászokott a szervezeted a mozgáshoz, meg a normális működéshez, mehet bármi.

Sajna a cigiről, alkoholról már nem tudok leszokni, sosem fogyasztottam egyiket sem. Pizza, édesség, nasi megy rendesen most is, abból veszek visszafelé...

Amit igazán vártam tőletek (fenti "megdöbbentő" írásodon kívül, mert az is hasznos volt!), hogy milyen mozgással nyissak!

Amit eddig leszűrtem:
- biciklizés, ellipszisjáró, nem túl magas pulzus mellett.
Ez akkor azt jelenti, hogy 60 percet tekerek/járok, tehát nem 3x20, 4x15, 6x10, hanem 1x60? Mi a nem túl magas pulzus? Régen 220 volt a csúcs, az utóbbi időben 190-195 volt a max, a nyugalmi olyan 80-90 körül van (azt nem szoktam mérni csak hébe-hóba, így csak saccolok). Mi a "zsírégető" arány a nyugalmi és a top között?

Az olcsó fitness bérletet pedig azért írtam, mert előtte jeleztem, hogy nincs bicikli, tehát az az eszköztár, ami egy ilyen fitness clubban megvan...

#2499 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 21. 10:58

A sex is fogyaszt, csak arra figyelj hogy te mozogj az asszonyon, és ne fordítva! :Đ

#2500 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 21. 11:00

Minél intenzívebb a mozgás, annál magasabb a pulzus, annál nagyobb az energiafelhasználás. De! Ahhoz, hogy elérj a zsírégető tartományba, legalább 40-45 percig kell folyamatosan mozognod. Mivel ezt eleinte nem fogod bírni -elájulás nélkül- 190es pulzussal, ezért kezdésnek elég a 110-120. Lehet, hogy ehhez még gép sem kell, mert egy kilépősebb sétával/gyaloglással eléred.
Ha meg már belejöttél, akkor érezni fogod, hogy kb mekkora folyamatos aerob terhelést bírsz ki egy órán keresztül. Akkor mehet a bringa, a lépcsőzőgép, meg az elliptikus tréner. (A futásról lebeszélnélek, azt én nem javaslom senkinek.)

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.