HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#2501 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 21. 12:49

Egyénenként változik, de általában a 110-140 pulzusszám az, ami a zsírégető tartományod. Ekkor a legoptimálisabb az energiafelhasználás, mint írtam is. Ilyenkor a tested aerob módon égeti az energiát. Ha huzamos ideig e tartomány fölött edzesz akkor a tested főként szénhidrátból nyer energiát, ergo a zsírt nem égeti közvetlenül, de állóképességet nagyon hatékonyan fejleszt.

De abban van az igazság, hogy alacsony intenzitáson sokáig kell edzened, hogy a folyamat beinduljon. Ha az ember elkezdi az edzést, az első 6-8 perc után kezdi a szénhidrát raktárait meríteni. Ha ennek a "raktárnak" az első része kiürül és te még mindig ezen a tartományon nyomod akkor kezdi a második szintet, de ehhez már a zsírt is bekapcsolja, hiszen nem kell azonnal hatalmas mennyiségü energiához jutnod, mivel alacsony a pulzusszámod is. Ilyenkor a szénhidrát felhasználásod 40% a zsír 60% és ez a legoptimálisabb.
De egy ilyen edzést simán tudsz csinálni 60-90 percig, mert nem érzed kimerültnek magad, mivel a harmadik szinten lévő szénhidrát raktárhoz nem kell nyúlni, mert ott a zsír. (remélem értelmesen fogalmazok :D )
Fogyáshoz ezt erőltetném mindenképp. Az, hogy intenzív séta, kocogás, elipszistréner, vagy bringa a te döntésed.

Ha ezt csinálod mondjuk 1-2 hónapig akkor a tündőd kapacitása megnő, az intenzívebb mozgást is bírni fogod, a véredben sokkal több hemoglobin lesz ezzel együtt megugrik a mitokondrium szinted is, ami a tényleges zsírégetést végzi.
Vagyi x idő után a tested folyamati átalakulnak úgy, hogy nem fogsz zsírosodni tovább.

Utána az ilyen edzéseket lehet kombinálni több, rövid ideig tartó "sprinttel" amikor a pulzusszámod megdobod 160-180ra egy kis időre. Ezzel az állóképességed is fejleszted, a szívedet és az érhálózatodat is.
A rendszeres edzéstől rengeteg "jó koleszterin" is termelődik, ami képes arra, hogy a lerakódott "rossz koleszterint" eltakarítsa.

Szóval ne csak a súlyod miatt sportolj, hanem az egészséged miatt is.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2502 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 17:26

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2009. ápr. 21., kedd - 13:49

Egyénenként változik, de általában a 110-140 pulzusszám az, ami a zsírégető tartományod. Ekkor a legoptimálisabb az energiafelhasználás, mint írtam is. Ilyenkor a tested aerob módon égeti az energiát. Ha huzamos ideig e tartomány fölött edzesz akkor a tested főként szénhidrátból nyer energiát, ergo a zsírt nem égeti közvetlenül, de állóképességet nagyon hatékonyan fejleszt.

De abban van az igazság, hogy alacsony intenzitáson sokáig kell edzened, hogy a folyamat beinduljon. Ha az ember elkezdi az edzést, az első 6-8 perc után kezdi a szénhidrát raktárait meríteni. Ha ennek a "raktárnak" az első része kiürül és te még mindig ezen a tartományon nyomod akkor kezdi a második szintet, de ehhez már a zsírt is bekapcsolja, hiszen nem kell azonnal hatalmas mennyiségü energiához jutnod, mivel alacsony a pulzusszámod is. Ilyenkor a szénhidrát felhasználásod 40% a zsír 60% és ez a legoptimálisabb.
De egy ilyen edzést simán tudsz csinálni 60-90 percig, mert nem érzed kimerültnek magad, mivel a harmadik szinten lévő szénhidrát raktárhoz nem kell nyúlni, mert ott a zsír. (remélem értelmesen fogalmazok :D )
Fogyáshoz ezt erőltetném mindenképp. Az, hogy intenzív séta, kocogás, elipszistréner, vagy bringa a te döntésed.

Ha ezt csinálod mondjuk 1-2 hónapig akkor a tündőd kapacitása megnő, az intenzívebb mozgást is bírni fogod, a véredben sokkal több hemoglobin lesz ezzel együtt megugrik a mitokondrium szinted is, ami a tényleges zsírégetést végzi.
Vagyi x idő után a tested folyamati átalakulnak úgy, hogy nem fogsz zsírosodni tovább.

Utána az ilyen edzéseket lehet kombinálni több, rövid ideig tartó "sprinttel" amikor a pulzusszámod megdobod 160-180ra egy kis időre. Ezzel az állóképességed is fejleszted, a szívedet és az érhálózatodat is.
A rendszeres edzéstől rengeteg "jó koleszterin" is termelődik, ami képes arra, hogy a lerakódott "rossz koleszterint" eltakarítsa.

Szóval ne csak a súlyod miatt sportolj, hanem az egészséged miatt is.

Igen jól fogalmaztál, törekedni fogok erre a módszerre! :)

Köszönöm

#2503 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 21:27

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. ápr. 21., kedd - 12:00

Minél intenzívebb a mozgás, annál magasabb a pulzus, annál nagyobb az energiafelhasználás. De! Ahhoz, hogy elérj a zsírégető tartományba, legalább 40-45 percig kell folyamatosan mozognod. Mivel ezt eleinte nem fogod bírni -elájulás nélkül- 190es pulzussal, ezért kezdésnek elég a 110-120. Lehet, hogy ehhez még gép sem kell, mert egy kilépősebb sétával/gyaloglással eléred.
Ha meg már belejöttél, akkor érezni fogod, hogy kb mekkora folyamatos aerob terhelést bírsz ki egy órán keresztül. Akkor mehet a bringa, a lépcsőzőgép, meg az elliptikus tréner. (A futásról lebeszélnélek, azt én nem javaslom senkinek.)

Nekem 6 percet mondtak. :think:  Futást miért nem ajánlod?

Nekem is le kéne adni mostanában minimális súlyfelesleget, snacknek miket tudnátok mondani? Mandula/mogyoró jók, de néha kell valami édes.

Szerkesztette: spidey 2009. 04. 21. 21:41 -kor

#2504 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 22:23

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2009. márc. 20., péntek - 9:46

a 25-be már -sajnos- majdnem beleesek. A rendszeres mozgás az heti 7 edzést jelent, 2 pihinappal. Egy edzés alatt 12 km-t tekerek, szóval valahol nemcsoda, hogy a térdem kicsit fáj.

12 km? :think: az nem túl sok.. spinning intezitással kb 30 perc lehet. 11 km-ről járok melóba :D

Szerkesztette: blabla* 2009. 04. 21. 22:24 -kor

"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#2505 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 06:45

blabla*!

A bringa számlálója szokta mutatni a megtett km-t az alapján tudom ezt kijelenteni. Nálam az edzésen 50 percet tekerünk, úgy megszokott lenni ez a 12 km, bár ebbe beletartozik a bemelegítés és a levezetés is.
Utána hasizomgyakorlat, utána nyújtások.

spidey!

A futás több okból is gázos. Akinek jelentősebb súlyfeleslege van, annak az izületeit iszonyúan meg tudja terhelni a futás.
Megfelelő futócipő hiányában a térded kap durva terhelést.
Lányoknak állítólag néhány "belső női szervét" igen durván összerázza. (ezt csak hallottam valahol).

Én azt mondom, inkább egy laza kocogás, ha már ilyen jellegű mozgást végeznél.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2506 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 08:50

Idézet: spidey - Dátum: 2009. ápr. 21., kedd - 22:27

Nekem 6 percet mondtak. :think:  Futást miért nem ajánlod?

Nekem is le kéne adni mostanában minimális súlyfelesleget, snacknek miket tudnátok mondani? Mandula/mogyoró jók, de néha kell valami édes.

Gondolom az mondta a 6 percet, akitől a "de néha kell valami édes" okosság is származik. :nevet:

Sehol nincs előírva, hogy mindíg legyen valami szarság az ember szájában, a nyelvén meg a fogain kívül. :reklamacio:  :D

#2507 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 09:11

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 7:45

blabla*!

A bringa számlálója szokta mutatni a megtett km-t az alapján tudom ezt kijelenteni. Nálam az edzésen 50 percet tekerünk, úgy megszokott lenni ez a 12 km, bár ebbe beletartozik a bemelegítés és a levezetés is.
Utána hasizomgyakorlat, utána nyújtások.

én ma 42 perc alatt tettem meg 11 km-t, amiből 39 perc a tiszta tekerés a többi piros lámpánál állás és hasonlók. ez nem is gyors tempó... 20-25km/h között + megállások miatti lassítások, gyorsításokkal csak 16,5 km/h-s átlagsebességre jön ki. ezért írtam hogy nem tűnik túl intenzívnek :)
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#2508 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 10:47

pedig eléggé az elhiheted :D

mondjuk pl amikor kézisúlyzózunk akkor én csak 15km/hval tekerek, egy erősebb hegymenetnél meg csak  10km/hval, a sprinteknél viszont van, hogy a 30at is el leher érni.

Mondjuk én azért hozzáteszem, hogy ezeknek a bringáknak a jelzőjére nem tenném rá a nyakam, mert 2 egyforma bicikli is mutat más-más értéket. ezt az edzői bringa mutatja, de mindenkinek más-más eredmények jönnek ki.

#2509 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 20:24

no mégiscsak sikerült aránylag sokat változtatnom a kajálásomon.
reggelire fehérjeturmix ledarált zabpehellyel.
ebédre főzök itthon rendes adagot, és viszem magammal (csirkemell, meg rízs. próbálom különböző fűszerekkel csinálni, meg kitalálni ezt-azt hogy változatos legyen amennyire lehet). 2 alkalommal "ebédelek" - 11kor meg 2-3 körül.
vacsora az maradt a kenyér+felvágott.
lefekvés előtt meg egy fehérjeturmix. (edzésnapon edzés után)

és sikerült eddig tartani a minden másnap edzést is....

aztán majd kiderül milyen eredménnyel :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2510 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 21:36

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 9:50

Gondolom az mondta a 6 percet, akitől a "de néha kell valami édes" okosság is származik.

Az nem okosság, hanem egyéni preferencia. :Đ  Amúgy óriási súlyfeleslegem nincsen, meg nő sem vagyok(szerencsére) :D , szal a futás is marad.

Szerkesztette: spidey 2009. 04. 27. 21:37 -kor

#2511 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 07:51

Mega-amino 3200ról (biotech) valakinek vélemény, vagy tapasztalat?

Szeretnék szállkásítani kicsit, tudom, ehhez olyan étrend is kell, de szeretném valamivel megtámogatni, hogy eredménye is legyen. A teremben nekem ezt ajánlották. Mit tudtok erről mondani nekem. Illetve a kérdés, hogy amég ezt használom, addig a fehérjéről le kell-e állni?
A fehérjén kívül csak izület&porc erősítőt szedek (Joint-X) valamint multivitamint (Vitabolic) de azt nem is minden nap.

#2512 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 08:22

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 8:51

Mega-amino 3200ról (biotech) valakinek vélemény, vagy tapasztalat?

Szeretnék szállkásítani kicsit, tudom, ehhez olyan étrend is kell, de szeretném valamivel megtámogatni, hogy eredménye is legyen. A teremben nekem ezt ajánlották. Mit tudtok erről mondani nekem. Illetve a kérdés, hogy amég ezt használom, addig a fehérjéről le kell-e állni?
A fehérjén kívül csak izület&porc erősítőt szedek (Joint-X) valamint multivitamint (Vitabolic) de azt nem is minden nap.

Szálkásításhoz is bőven jó a fehérjepor. :cool:

Szerintem teljesen felesleges kvázi ugyanaz, tablettázva, drágábban, hacsak nem a placebo hatásban reménykedsz. :)

Viszont, ha ragaszkodsz hozzá akkor nem sokkal többér, inkább _ezt_;)

#2513 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 08:34

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 9:22

Szálkásításhoz is bőven jó a fehérjepor. :cool:

Szerintem teljesen felesleges kvázi ugyanaz, tablettázva, drágábban, hacsak nem a placebo hatásban reménykedsz. :)

Viszont, ha ragaszkodsz hozzá akkor nem sokkal többér, inkább _ezt_;)

A fehérje rendszeres fogyasztásával együtt sikerült szép, feszes izomzatot magamra szednem, csak nem látszik semmi belőle. Úgymondom, hogy nem lett formásabb a karom vagy a combom, persze ha megfogom  érzem, hogy kemény és feszes az izom, de nem látványos (lehet hülyén fogalmazok, de remélem érthető mit akarok mondani). A teremben dolgozó személyi edző szerint ahhoz, hogy jóval szálkásabb legyek a fehérje már nem segít, mindenképpen aminosav segítségére van szükségem. Ő akkor ár/érték arányában is ezt ajánlotta.

Csak ugye ez szép és jó, ezért is kérdezek rá, hogy tényleg ez lenne a legjobb módja?

#2514 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 08:50

http://hu.wikipedia....ki/Feh%C3%A9rje
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2515 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 08:55

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 9:34

A fehérje rendszeres fogyasztásával együtt sikerült szép, feszes izomzatot magamra szednem, csak nem látszik semmi belőle. Úgymondom, hogy nem lett formásabb a karom vagy a combom, persze ha megfogom  érzem, hogy kemény és feszes az izom, de nem látványos (lehet hülyén fogalmazok, de remélem érthető mit akarok mondani). A teremben dolgozó személyi edző szerint ahhoz, hogy jóval szálkásabb legyek a fehérje már nem segít, mindenképpen aminosav segítségére van szükségem. Ő akkor ár/érték arányában is ezt ajánlotta.

Csak ugye ez szép és jó, ezért is kérdezek rá, hogy tényleg ez lenne a legjobb módja?

Azért nem látszik belőle semmi, mert elfedi a zsír. A szálkásítás azt jelenti, hogy a testzsír mennyiséget csökkented. Ez általában egy elég durva diéta, ahol az izomból is sokat fogsz fogyni. Ezen nem nagyon segít az, hogy fehérjepor helyett, aminosav tablettákat nyelsz.

Nőknek egyébként, ezt még sokkal nehezebb megvalósítani az ösztrogén hormon miatt, annak ugyanis egyik fő feladata a testzsír felhalmozás. Ezért is nyomják a manusok az ösztrogén blokkolókat, ui a férfi nemi hormon a tesztoszteron is ösztrogénné aromatizálódik.

Jobban jársz, ha sokkal jobban odafigyelsz az étrendedre, főleg a zsír és ch bevitelre és kitartóan, türelemmel tekered a pedált. :cool:

#2516 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 09:18

a diéta megvan, kis idő és akkor teljesen maximálisan fogom tudni tartani. Zsír már nemigen van rajtam, legalábbis úgy értem, hogy a felesleget ledolgoztam. A türelem megvan, azzal nincs is baj, csak ezaz, ami most jelenleg foglalkoztat, hogy szálkásabb lehessek és szeretnék mindent megtenni azért, hogy ezt el is érhessem.

#2517 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 16:20

Egy kicsit "Kérdezz a világról" típusú kérdés.

Az hogy van, hogy a börtönökben vannak azok az igencsak kigyúrt fazonok, meg még a börtönben is tovább eddzenek...és akkor nekik most hogy is van meg a napi x gramm csirkemell bevitelük, meg szénhidrátadagjuk?
Beszarok, ha ezt mind megkapják..

- Mondjuk inkább TVből veszem ezeket a képeket, oszt lehet ez nem valszínű, hogy így is van..-
tesa

#2518 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 17:58

Idézet: tesa - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 17:20

Az hogy van, hogy a börtönökben vannak azok az igencsak kigyúrt fazonok, meg még a börtönben is tovább eddzenek...és akkor nekik most hogy is van meg a napi x gramm csirkemell bevitelük, meg szénhidrátadagjuk?

- Mondjuk inkább TVből veszem ezeket a képeket, oszt lehet ez nem valszínű, hogy így is van..-

Nem lehet, hogy csak "felfújódnak" a sok kenyértől? Én valami ilyesmit olvastam börtönről szóló könyvben...

#2519 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 18:11

Hát olyan biza nincs, hogy 60kilosan megy be és 120kilos kigyurt allat lesz mire kijon... aki nagydarab az ugy is ment be, max kicsit formálta a hájat magán...
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#2520 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 05. 05. 19:22

Idézet: tesa - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 17:20

:think:

Vagy kóstolgatsz minket, vagy tényleg hülye vagy?  :confused:  :)

Cigarettát sem kapnak, mégis majdnem mindenki cigizik. Úgyhogy nem kell beszarnod, mert pont úgy küldik be nekik a rokonok, meg a barátok a táplálékkiegészítőket, mint másoknak a cigarettát. :smoker:

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.