Idézet: asqw123 - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 8:58
Kicsit konkrétabban: Pár éve, bizonyos körülmények következtében (kéztörés miatt egy jó ideig nem tudtam sportolni, aztán egy kisebb depis időszakon estem át, amikor még élni is alig volt kedvem... no de nem ez a lényeg) szép lassan elkezdtek felkúszni rám a kilók, főleg a hasra és a combra. Nem volt annyira vészes a helyzet (elég magas, 184cm vagyok), de amikor a mérleg mutatója gyanúsan kezdte megközelíteni a 110-et (egész pontosan 108 kiló voltam) és vetettem egy pillantást "szép", lógó pocakomra, elhatároztam, hogy ebből elég! Visszaszerzem a régi súlyomat, ami olyan 85 kiló volt. El is kezdtem hát esténként futni és amikor időm engedte úszni. Persze emellé az étrendemen is változtattam. Kenyér nuku (max egy zsemle, reggelire), sok zöldség, hal, csirkemell, egybéb sovány húsok. Lett is eredménye hamarosan, 3 hónap alatt lement 15 kiló. Bár én nem láttam magamon túl nagy változást, a környezetemben élők közül többen megjegyezték, hogy mintha fogytam volna. Viszont az erőnlétem határozottan jobb lett. Ezután még elkezdtem gyúrni is. Vagyis inkább csak súlyokat emelgetni, tapasztaltabb ismerőseim instrukciói alapján. Ennek is lett némi látható előnye, a karomon és a lábamon szépen kezdtek kirajzolódni (és némileg talán nőni is) az izmok. Mondjuk ezekkel eddig sem volt gond, de tapasztalható volt némi javulás, ez kétségtelen. Sikerült is ~85 kilóra lefogynom (ami annó a "versenysúlyom" volt) további 2 hónap alatt, de a hasam egy szép része még megmaradt.
Azóta eltelt még két hónap, most perpill 83 kiló vagyok, de a hasamon még mindig van egy szép kis felesleg, ami az istennek sem akar lemenni. Régebbi fényképeket visszanézve tényleg sokkal kisebb lett (mondjuk én még mindig nem látom olyan hatalmasnak a változást, mint egy-két hölgy ismerősöm), de még mindig elég messze van a "lapos has" fogalmától. Máshol is van még némi zsírszövet, ami nem kellene, de főleg ide koncentrálódik.
Valami ötlet? Módszer? Javaslat?
(ui.: tisztában vagyok vele, hogy az izomépítés és a fogyás nem összeegyeztethető - egy bizonyos szint felett legalábbis -, egyelőre a pocaktól szeretnék megszabadulni, aztán ha szükségét érzem, jöhet egy kis extra izom is)
Nálam is ugyan ez volt a szitu én 106 kiló voltam és 3 hónap alatt lementem 88-ra (194 cm magas vagyok).
Futás, bicózás, felülés, lábemelgetés és úszás amiket csináltam/csinálok. Én is mérgelődtem eleinte, hogy a hasamból nem megy le az amit szeretnék, pedig érzem, hogy ott van az izom is, mégis van egy "pocakszint" ami alá nem akar menni. Mára beletörődtem, számomra az a lényeg, hogy sokkal jobban érzem magam, és így egy év után már nagyon hiányzik ha a heti mozgásomból akár egy napot is kihagyok.