HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#2581 Felhasználó inaktív   Never79 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 02. 13:31

Idézet: asqw123 - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 8:58

Kicsit konkrétabban: Pár éve, bizonyos körülmények következtében (kéztörés miatt egy jó ideig nem tudtam sportolni, aztán egy kisebb depis időszakon estem át, amikor még élni is alig volt kedvem... no de nem ez a lényeg) szép lassan elkezdtek felkúszni rám a kilók, főleg a hasra és a combra. Nem volt annyira vészes a helyzet (elég magas, 184cm vagyok), de amikor a mérleg mutatója gyanúsan kezdte megközelíteni a 110-et (egész pontosan 108 kiló voltam) és vetettem egy pillantást "szép", lógó pocakomra, elhatároztam, hogy ebből elég! Visszaszerzem a régi súlyomat, ami olyan 85 kiló volt. El is kezdtem hát esténként futni és amikor időm engedte úszni. Persze emellé az étrendemen is változtattam. Kenyér nuku (max egy zsemle, reggelire), sok zöldség, hal, csirkemell, egybéb sovány húsok. Lett is eredménye hamarosan, 3 hónap alatt lement 15 kiló. Bár én nem láttam magamon túl nagy változást, a környezetemben élők közül többen megjegyezték, hogy mintha fogytam volna. Viszont az erőnlétem határozottan jobb lett. Ezután még elkezdtem gyúrni is. Vagyis inkább csak súlyokat emelgetni, tapasztaltabb ismerőseim instrukciói alapján. Ennek is lett némi látható előnye, a karomon és a lábamon szépen kezdtek kirajzolódni (és némileg talán nőni is) az izmok. Mondjuk ezekkel eddig sem volt gond, de tapasztalható volt némi javulás, ez kétségtelen. Sikerült is ~85 kilóra lefogynom (ami annó a "versenysúlyom" volt) további 2 hónap alatt, de a hasam egy szép része még megmaradt.
Azóta eltelt még két hónap, most perpill 83 kiló vagyok, de a hasamon még mindig van egy szép kis felesleg, ami az istennek sem akar lemenni. Régebbi fényképeket visszanézve tényleg sokkal kisebb lett (mondjuk én még mindig nem látom olyan hatalmasnak a változást, mint egy-két hölgy ismerősöm), de még mindig elég messze van a "lapos has" fogalmától. Máshol is van még némi zsírszövet, ami nem kellene, de főleg ide koncentrálódik.

Valami ötlet? Módszer? Javaslat?

(ui.: tisztában vagyok vele, hogy az izomépítés és a fogyás nem összeegyeztethető - egy bizonyos szint felett legalábbis -, egyelőre a pocaktól szeretnék megszabadulni, aztán ha szükségét érzem, jöhet egy kis extra izom is)

Nálam is ugyan ez volt a szitu én 106 kiló voltam és 3 hónap alatt lementem 88-ra (194 cm magas vagyok).
Futás, bicózás, felülés, lábemelgetés és úszás amiket csináltam/csinálok. Én is mérgelődtem eleinte, hogy a hasamból nem megy le az amit szeretnék, pedig érzem, hogy ott van az izom is, mégis van egy "pocakszint" ami alá nem akar menni. Mára beletörődtem, számomra az a lényeg, hogy sokkal jobban érzem magam, és így egy év után már nagyon hiányzik ha a heti mozgásomból akár egy napot is kihagyok.

#2582 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 02. 13:44

Idézet: Nevermore - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 14:31

... a hasamból nem megy le az amit szeretnék, pedig érzem, hogy ott van az izom is, mégis van egy "pocakszint" ami alá nem akar menni. Mára beletörődtem, ...

Érdemes elolvasni egy két cikket a _vizimajom elméletről_! :cool:

Ha nem is nagyon bizonyított/ható, de gondolatébresztőnek és a "zsírosodásba" történő belenyugvás megkönnyítésére alkalmas.  :)

#2583 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 07:14

Múlt hónapban volt egy éve, hogy rendszeresen edzek. Eleinte heti 3-4 alkalommal jártam spiningre, most, hogy edző lettem, a heti 7 alkalom megvan, van, hogy egymás után 2 edzést is lenyomok. A programjaim kardio szempontjából elég fingatós, egy 50 perces edzésen a bringa számlálója szerint 600 kalória körül használok. Ezt követi a 10 perces hasizom erősítés.

Rengeteget lefogytam, éhező vagy önsanyargató diéták nélkül. Jó, azért a napi rendszeres fehérjefogyasztásom vacsi helyett megvan. De miután ezt megszokod, elég.

Full szálkás vagyok lassan mindenhol, kar, comb. Mindenhol. Csak a hasam marad óriási és lötyögős. Mivel szépen elfogytam mindenhonnan, a hasam iszonyúan nagy arányaiban a többi részemhez képest. Most éppen mindenki terhesnek néz. Nadrágot nem találok, mert ami feljön és nem nyomja ki a hasam az lóg rajtam mindenhol máshol.

Próbálkoztam X féle zsírégetővel, de semmi nem váltotta be az ígéreteket. Sajnos. Tolom naponta 3gramm  L-carnitint, nem mondom, hogy nincs hatása. A mellem fogy mint az állat, de a hasam nem. És lötyögős és gusztustalan. Alatta érzem a kökemény hasizmot, csak nem látszik.....
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2584 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 09:00

Én meg januárban ugye lesérültem, most is csak laza 120 körül nyomok fekve, és csak heti 2 edzés. És fogytam 6 kilót. :(
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2585 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 09:28

Ó te szegény :D... irigylem a kitartást, részemrol bejott a jo idő a kedv meg azzal a lendulettel balra el... ugy erzem iden nyaron se leszek sokat az edzoteremben (ergo kb egesz télen szenvedek, hogy tavaszra visszajojjon az ami nyáron megint elvész és kezdhetem elorol ősszel :D... sok ertelme nincs ezt belátom :) dehát ez van, az elszántságom a pinával egyenlő ha edzesrol van szó... cserebe búvárszafarihoz mindig van kedvem :D )
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#2586 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 10:43

Idézet: Nevermore - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 13:31

Nálam is ugyan ez volt a szitu én 106 kiló voltam és 3 hónap alatt lementem 88-ra (194 cm magas vagyok).
Futás, bicózás, felülés, lábemelgetés és úszás amiket csináltam/csinálok. Én is mérgelődtem eleinte, hogy a hasamból nem megy le az amit szeretnék, pedig érzem, hogy ott van az izom is, mégis van egy "pocakszint" ami alá nem akar menni. Mára beletörődtem, számomra az a lényeg, hogy sokkal jobban érzem magam, és így egy év után már nagyon hiányzik ha a heti mozgásomból akár egy napot is kihagyok.

Nem is igazán a maradék háj, hanem inkább a megnyúlt bőr lötyög, és azt látod te is. ;)
Hízol, és nem csak feszül, hanem meg is nyúlik, és emiatt sose fog teljes mértékben visszaszűkülni fogyáskor. Én is hasonló cipőben járok, mint te, vagyis ugyanúgy három hónap alatt fogytam le 102 kilóról 86ra 188 centi magasság mellett, és ugyan esztétikailag sokat szépültem, mégis ott van a kicsit lötyögő bőröm. Nincs más, mint beletörődni ebbe, főleg, hogy nem vészes. :)

Szerkesztette: Breakbeat 2009. 07. 03. 10:50 -kor

#2587 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 07. 03. 12:16

Bratyóm plasztikai sebészhez fog menni, hogy eltávolítassa a lógó bőrt, mondjuk ő extrém eset ~230kg-ról fogott le 150-re gyomorgyűrű segítségével, így olyan kb mint egy leeresztett michelin baba. Izgulok érte, remélem nem lesz baja.

Más: én 33 éves vagyok és a 178-as magasságomhoz képest kb 115 kg. Igencsak zavarnak méreteim bizonyos dolgok elvégzésében és hát fáradékony is vagyok. Szerencsére nem egy kisgömböchöz hasonlítok,  úgy 13 évvel ezelőtt gyúrtam 3 éven át így azért a nagydarab jellemzőm azért megvan. Most filózok hogy elkezdek gyúrni megint, elöször csak otthon súlyzóval és amikor már ment le kicsi talán edzőteremben is.
Az izmok megmozgatásának helyes sorrendjét sose felejtem el beégett anno agyamba: mel-hát-váll-láb-has-kar
Elég hülye kérdésem a köv: nem vagyok már öreg a gyúráshoz?  :think:  :Đ

Üdv: Dan

Szerkesztette: td 2009. 07. 03. 12:17 -kor

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#2588 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 12:54

-Menj eegyből terembe, otthon csak maszatolni fogsz
-Sorrend mindegy, de praktikus úgy edzeni, h ne zavarják egymást a gyakorlatok, már feltéve ha nem egész tested edzel egyszerre. Újrakezdés lévén ezt sztem max 1 hónapig csináld.
-Öreg, ja. Én is az vagyok, már csak a múltamból élek. Mindenki tudja lennt mekkora súlyokkal dolgoztam, nem kell már bizonyíanom. :)

#2589 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 13:11

Talan izuletekre erdemes kicsit jobban odafigyelni... de egyebkent semmi gáz a korral :D

http://shop.builder....es.htm4?id=4641

#2590 Felhasználó inaktív   asqw123 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 03. 14:58

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2009. júl. 3., péntek - 10:43

Nem is igazán a maradék háj, hanem inkább a megnyúlt bőr lötyög, és azt látod te is. ;)
Hízol, és nem csak feszül, hanem meg is nyúlik, és emiatt sose fog teljes mértékben visszaszűkülni fogyáskor. Én is hasonló cipőben járok, mint te, vagyis ugyanúgy három hónap alatt fogytam le 102 kilóról 86ra 188 centi magasság mellett, és ugyan esztétikailag sokat szépültem, mégis ott van a kicsit lötyögő bőröm. Nincs más, mint beletörődni ebbe, főleg, hogy nem vészes. :)

Biztos? Mekkora összehúzódásra képes a bőr? Az a -16 kiló nem tűnik olyan soknak (még ha nagy részt egy helyre is koncentrálódik)... Már a bőr szermpontjából, egyébként dícséretes eredmény.

#2591 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 17:39

Idézet: asqw123 - Dátum: 2009. júl. 3., péntek - 14:58

Biztos? Mekkora összehúzódásra képes a bőr? Az a -16 kiló nem tűnik olyan soknak (még ha nagy részt egy helyre is koncentrálódik)... Már a bőr szermpontjából, egyébként dícséretes eredmény.

Tudtom szerint hízáskor nagy mértékben nyúlik a bőr, és sose lesz olyan, mint régen. :)
Nálam a fogyás kihatott a hasamra, a fejemre, és a lábaimra is. Csak a hasamon van ott az a pici bőrfelesleg, mert oda híztam a legtöbbet.

#2592 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 22:07

Mondjuk azt nem tettem hozzá, hogy mindezt egy nem is bonyolult kúrával értem el.
Néhány kivétellel este 6-ig kaja, 8kor 30-40 perc bicaj, futás, vagy gyaloglás. Kb. harmad annyit eszek, mint egykor, de egyáltalán nem is érzem úgy, hogy megszakadok az éhségtől. ;)

Igazából a mozgáson, sportoláson van a nagy betűs LÉNYEG, mert anélkül semmit nem ér az egész. Nem kell semmilyen cukor, szénhidrát, meg egyéb nyalánkságot nélkülöző diéta, hanem a naponta legalább fél órás mozgásra van szükség. Persze enni sem úgy kell, hogy alig bírjon megmozdulni az ember utána, de legyen meg egy normális mennyiség. :respect:

Szerkesztette: Breakbeat 2009. 07. 03. 22:09 -kor

#2593 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 07:06

A mozgás a lényeg.
Én is annyit változtattam, hogy kevesebbet eszem. Az eddigi adagok fele is bőven elég, hogy étvágyat elvegye, nem kell feltétlenül teljes jóllakásig enni. Napi 5x eszem keveset, meg azért megnézem, hogy mit.
De nekem is mozgásnak volt köszönthető a fogyás. Csak a hasam nem akar eltűnni.
Mondjuk azt nem mondhatom, hogy mekkora fogyás volt. Derékből, csípőből 15 cm körül fogytam, combból  a legtöbbet ott 22cm. De ez is majdnem 1 év alatt...szóval szerintem ez nem számít drasztikusnak. De a bőröm nem így gondolja... :(:(:(:(

Szerkesztette: Chewbacca 2009. 07. 06. 07:08 -kor

"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#2594 Felhasználó inaktív   Never79 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 18:49

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 7:06

A mozgás a lényeg.
Én is annyit változtattam, hogy kevesebbet eszem. Az eddigi adagok fele is bőven elég, hogy étvágyat elvegye, nem kell feltétlenül teljes jóllakásig enni. Napi 5x eszem keveset, meg azért megnézem, hogy mit.
De nekem is mozgásnak volt köszönthető a fogyás. Csak a hasam nem akar eltűnni.

Szerintem is így van, s mellette meg kell nézni mit eszel s mikor, de szerintem ebben a topikban gondolom ez már leírták már páran ezt :) . Én régen se ettem túl sokat, csak az volt a bajom, hogy későn kb. 8 óra fele... Aminek most nagyon örülök, hogy végre a városban újra működik az uszoda, csak sajna eddig nem volt a legjobb idő hozzá (nem fedett), de azért voltam már úszni. Számomra ez a legjobb mozgás, teljesen kikapcsolja az agyam, megmozgatja az összes izmomat, nagyon jó közérzetem lesz utána, s nem utolsó sorban jól le is barnulok miközben szárítkozom a napon :).

#2595 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 19:19

Vótmá? :think: Kaja elott/utan/kozbe (tehát soha) nem ajanlatos megnézni!  :D

http://mindcrap.com/..._biceps_damage/

Szerkesztette: Csücsök 2009. 07. 08. 19:43 -kor

Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#2596 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 19:28

Baszki valami warningot elereszthettél volna... oké hogy damage, de milyen?! ... kaja elott/utan/kozbe (tehát soha) nem ajanlatos megnezni :D

#2597 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 09:37

Mér' kell ilyet linkelni, majdnem lecsandáztam a monitort...  :reklamacio:

Amúgy mi a tököt csinált, h ez lett vele?

#2598 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 11:09

Idézet: leslie - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 9:37

Amúgy mi a tököt csinált, h ez lett vele?

Tippelek: talán valami fertőzés, nem tiszta szertől, amit mélyen beszúrt az izomba.
De nem tudom.

#2599 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 09. 11:12

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 12:09

Tippelek: talán valami fertőzés, nem tiszta szertől, amit mélyen beszúrt az izomba.
De nem tudom.

De az biztos, hogy olyan büdös, mint a rohadás. :boa:  :Đ

#2600 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 11:22

Mosmá tuti nem fogok szúrni semmit. Lehet el is linkelem egy pár gyurmás arcnak ezt a kedvcsinálót.  :Đ

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.