HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#2841 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 29. 21:22

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 21:17

Edző híján (egyetemi terem) csak tapasztaltabb kollégákat (illetve videókat) néztem és kérdeztem, egy-két gyakorlaton kellett finomítani, de alapjában véve rendben van a technika. Már amilyen gyakorlatokat szoktam csinálni, nem szoktam túl cifrázni. Mellre például fekve nyomás egyenes és ferde padon, tárogatás és tolódzkodás. Ez talán ez egyetlen gyakorlat, ami nem úgy megy, mint ahogy kéne. Nekem sokkal inkább kifelé áll a könyököm, nem tudom a felkaromat teljesen a törzsem mellett tartani, ezért inkább a tricepsz dolgozik (legalábbis az fárad el sokkal jobban).
Nekem egyedül az úszás az, ami jó kis izomlázat tud okozni. Átlag ~1 perces hosszok, 1,5 órán át (21-23 között ingyenes az uszoda. :D ), több részletben 10-15 percnyi szüntetet beiktatva. A végén már alig bírok kijönni a medencéből, és még másnap este is érzem a hatást. :)
Gyúrás után persze rendesen elfáradok, de másnap reggel már nem érzem, akár mit csinálok. Valószínűleg nem menne az eddzés, de nincs meg az a tipikus izomláz tünet. Most rövidebb széria, nagyobb súly a program, de e téren nem tapasztaltam változást.

Próbálj többféle gyakorlatot, a szervezet hajlamos megszokni őket. :) Egyébként egy edzőtárs is sokat tud segíteni, mert tudjátok hajtani egymást, az ember magában hajlamosabb feladni úgymond. Amúgy edzőterem azért is tud jó lenni, mert vannak ott egész jó gépek, amik pont az az izomcsoportot dolgoztatják amit szeretnél, persze kell a gép nélküli gyakorlat is.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2842 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 21:28

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 21:32

No, itt az első probléma rögtön ez az "elmarad" dolog. Soha nem szabad ilyen félszériákat tolni. Azt mondod mondjuk, hogy 10kg x 10, 12kg x 8, 14kg x 6. Kevesebbet nem érdemes már, hiába több a súly. De ezeket viszont megcsinálod mindig, nem marad el az utolsó sem, ha "beledöglesz" akkor sem. :) Pihenésre elég 60 sec. Aztán a végén amikor kihűl az izom még egy ismétlés megy? Na ebből látszik, hogy nem volt jó az edzés ugye. Az is egy jó recept lehet, hogy bemelegítés kis súllyal, max 2 széria. Aztán maximum súly mondjuk 8-10 ismétlés. Aztán mehet lefelé a súly és maradhat, vagy kicsit nőhet az ismétlés. A végére pedig nagyon kicsi súly és amíg bírod az ismétlést, de szó szerint. Tehát az utolsónál már ne tudd felemelni a söröskorsót se. :D Aztán meg kardió, kardió. Edzés végén min. 20 perc, meg előtte sem árt.

ps: Amúgy szabályos nyújtás van a gyakorlatok között és az edzés végén? Mert anélkül is necces a dolog.

Pedig csak akkor szokott elmaradni, ha már beledöglöttem. Hiába szenvedek, nem bírom felemelni. Ilyenkor kicsit megállok pihenni, közben egy picit emelek, ha úgy adódik.
Az 1 perc nekem kevés. :( Még a kisebb izomcsoportokra is. Ha 10 ismétléssel kezdek, pihenek egy percet, majd folytatom ugyanakkora súllyal, akkor 6-7 ismétles után már képtelen vagyok felemelni a súlyzót (segítség nélkül). Két perc pihenés elég szokott lenni. Érdekes mód a nagyobb izomcsoportoknál sem kell sokkal több. Nem tudom ennek mi lehet az oka, lehet, hogy rosszul csinálom a dolgokat, eddig úgy voltam vele, hogy csak nehezen melegszem be.

A közvetlen eddzés utáni kardió az gyakorlatilag mindig elmarad. Max futni tudnék elmenni utána, de az is legalább 15 perc, mire elpakolok és átöltözöm.

Nyújtás az van, de hogy szabályos-e, az már más kérdés... Ez is az a terület, ahol erősen megoszlanak a vélemények. Javaslat a megfelelő nyújtásra? :)
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#2843 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 21:36

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 20:24

Mondjuk ez így hülyeség, mert normális kajával soha nem viszel be elég fehérjét, ami kell az izomtömeg növeléséhez. De majd rájössz Te is. :)

ps: Legalábbis biztos drágább lesz megvenni a napi 5kg csirkehúst mint a por. :D

Azért ez nem teljesen igaz. :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2844 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 22:27

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 21:36

Azért ez nem teljesen igaz. :cool:

De legalábbis nagyon nehéz megoldani. :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2845 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 22:39

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 22:27

De legalábbis nagyon nehéz megoldani. :D

Egy bizonyos "normál" izomtömeg felett. De sok függ az egyéntől is  :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2846 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 23:31

kb. 10 év kihagyás után ismét elkezdenék edzegetni. Persze nem olyan aktívan mint annó. Most max. heti 2 alkalom.
Csak amolyan kondiba legyek. A kérdés az, hogy esetleg valaki jár-e a Marczibányi téren lévő fitness centerben (Mammut mögött)
illetve a Capmonában lévő fitness  terembe:
http://sport8fitnesz.hu/

Este 7-8 felé mennyien szoktak lent lenni? Nem szeretem a tömeget, illetve ha várni kell sokat a gépekre. Régebben megszoktam az edzés menetemet és 70-80 perc alatt megvoltam.
Szóval akinek van tapasztalata ezen termekkel kapcsolatban, várom az infókat... :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2847 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 00:54

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 23:39

Egy bizonyos "normál" izomtömeg felett. De sok függ az egyéntől is  :)

Én vagyok úgy durván 80 kiló, hozzá 183 centi. Egy jó 5 kiló zsír simán van rajtam.
A cél az kb +10 kiló izom és -5 kiló zsír elérése lenne, ami szerintem nem igényel ilyen-olyan táplálék-kiegészítőket meg fehérje porokat.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#2848 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 01:12

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 0:54

Én vagyok úgy durván 80 kiló, hozzá 183 centi. Egy jó 5 kiló zsír simán van rajtam.
A cél az kb +10 kiló izom és -5 kiló zsír elérése lenne, ami szerintem nem igényel ilyen-olyan táplálék-kiegészítőket meg fehérje porokat.

Sok munka és rendes kajálás elég szerintem is annyi izomhoz.

Idézet

#2849 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 07:39

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 1:54

Ha ezt egyszerre akarod nyárra, akkor ahhoz nagyon komoly cucc kell. Egy növi+inzulin kombóval tuti menni fog.  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2850 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 08:36

Idézet: leslie - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 8:39

Ha ezt egyszerre akarod nyárra, akkor ahhoz nagyon komoly cucc kell. Egy növi+inzulin kombóval tuti menni fog.  :Đ

A nyárról már letettem, mint kitűzött időpont. Legalábbis ami plusz izom mennyiségét illeti. Havi +2 kiló izom az valóban nem fog menni. De a szálkásodással szerintem (remélem) nem lesz gond.
Jelenleg még abban a stádiumban vagyok, hogy megy egyszerre az izomtömegnövelés és a szálkásodás. Legalábbis ránézésre, igaz nem valami eget rengető mértékben...

A vizsgaidőszak befejeztével lesz időm rendesen lejárni terembe; a terv az heti 3 alkalom, hétfő-szerda-péntek eloszlásban, reggeli kocogásal és esti úszással kiegészítve (ezek napi szinten, megint).

Szerkesztette: _DooM_ 2010. 01. 21. 08:39 -kor

#2851 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 09:43

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 0:54

Pluszban, vagy összesen?  :confused:

Egy egészségesen karcsú, felnőtt férfi testzsírszázalék indexe 10-15%.

10% alatt, nem sok zsír van a bőröd alatt, leginkább a belső szerveid körül van, azaz az összes izmod szálkás, még a hasad is kockás.

Magyarul, ha összesen, akkor a 6% leginkább egészségtelen, főleg ha tekintetbe vesszük azt, hogy nem vagy profi sportoló.

Ha viszont pluszban van rajtad 5kg zsír, akkor (ekkora magassághoz, ekkora testsúly) olyan kicsi az izomtömeged, hogy diéta helyett, először inkább izomot kalapálj magadra. Az 5kg zsírfelesleget pedig ráérsz 100 kilósan leadni. :)

#2852 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 12:18

Idézet: cyberde - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 9:43

Magyarul, ha összesen, akkor a 6% leginkább egészségtelen, főleg ha tekintetbe vesszük azt, hogy nem vagy profi sportoló.

Gondolom pluszban értette, hiszen ha összesen volna, és azt lefogyja, ahogy írta, hogy 5 kg-t akar leadni, akkor 0% zsír maradna a szervezetében. (Már ha lehetne olyan)
Egyébként a profik lemennek ideiglenesen 4% alá is.
Mondjuk akkor már a seggük is keresztszálkás.

Idézet: cyberde - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 9:43

Ha viszont pluszban van rajtad 5kg zsír, akkor (ekkora magassághoz, ekkora testsúly) olyan kicsi az izomtömeged, hogy diéta helyett, először inkább izomot kalapálj magadra. Az 5kg zsírfelesleget pedig ráérsz 100 kilósan leadni. :)

Ez ízlés kérdése.
Nekem se tetszik, hogy nem látszanak szépen az ereim, pedig én se vagyok 100 kg.

#2853 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 13:05

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 8:36

A nyárról már letettem, mint kitűzött időpont. Legalábbis ami plusz izom mennyiségét illeti. Havi +2 kiló izom az valóban nem fog menni. ...

Hát, annyit nem is érdemes, mert olyan havi 1-1,5 kg növekedés fölött már nagyon zsíros lesz az ember.
Persze embertől is függ, de ahhoz, hogy havi szinten 2 kg szálkás izmot felpakolj, fenoménnek kell lenned.

#2854 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 18:22

Idézet: cyberde - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 10:43

Nyílván pluszban van, saccra. Most ráugrottam a mérlegre (nem is emlékszem, mikor mértem magam utoljára) 84kg-ot mutatott. (Kérdés, hogy mennyit és milyen irányba csal egy mezei szobamérleg, ami már nem is mai darab).
Nem érzem azt, hogy olyan vészesen kevés izmom lenne, de valóban elférne egy kevés főleg a karomon, és a mellemen. Viszont akar a fene 100 kilós lenni, 50-es karral, 140-es mellkassal...

A következő három hónapban biztos, hogy tömegelés lesz (csirkemellel töltött csirkemell és társai :D ), aztán majd meglássam, hogy mi lesz.

#2855 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 18:53

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 18:22

Viszont akar a fene 100 kilós lenni, 50-es karral, 140-es mellkassal...

Ismered a székely mondást?

Idézet

100 kiló alatt, nem vagy férfi, csak karácsonyfadísz.

50-es karral, 140-es mellkassal pedig sosem leszel 100 kilós. :(

Inkább 150.  :D

#2856 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 18:58

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 18:22

... Viszont akar a fene 100 kilós lenni, 50-es karral, 140-es mellkassal...

Persze, a fene akkor ekkora lenni, inkább 135 kg, 60-as bicepsz, 160-as mell és 90-es comb és 85-ös derék :)

#2857 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 19:03

Idézet: cyberde - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 18:53

Ismered a székely mondást?

50-es karral, 140-es mellkassal pedig sosem leszel 100 kilós. :(

Inkább 150.  :D

Á.
Arnold annakidején ennél vastagabb karokkal 105-110 kg között volt versenyen.
Nézd meg Jay Cutlert, meg egy-két mai profit, na ő bőven túl van ezeken a méreteken, és 135 kg szezonban.
Szezonon kívül felmegy 140-150 kg közé, de akkor a méretei még nagyobbak.

#2858 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 19:47

Havernak megvannak ezek a méretek, csak 53-as karral, viszont csak 105kg. Igazi ogre. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2859 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 22:58

Idézet: leslie - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 19:47

Havernak megvannak ezek a méretek, csak 53-as karral, viszont csak 105kg. Igazi ogre. :)

Csak én tartanék ott már :)

Bár most lehet túl sok az edzés, heti 6, ebből kettő nem kimondottan súlyzós, inkább ugráltatós, futtatós, ugrálókötelezős, két gyakorlat között keveset pihenni hagyós, oxigént kivevős, egymást cipelve futattós, vagy erobikos nénit edzőnek meghívós zenére edzést tartós és jól kifárasztós, meg mindenféle ügyes módon szívatós.
Kéne valami fehérjét beszereznem ... Most nagyon reklámozzák ezt a brutal dolgot, lehet kipróbálok tőlük valamit.

#2860 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 22. 11:07

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 22:58

Csak én tartanék ott már :)

Bár most lehet túl sok az edzés, heti 6...

Hát... ja.
Ha tömegelsz, akkor pihenőnap is kéne, mondjuk minden másnap.
Aerobot meg csak very-very lightosan. Inkább helyette is zaba. :D

Szálkásításhoz jó lehet a vázolt 6 napos konfig, bár akkor még tennék bele több aerobot.. :up:
Wherever you go, go with all your heart.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.