HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerver hosting - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerver hosting avagy magyarország hosting világa Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 22. 20:36

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. febr. 22., péntek - 19:23

Minden altalam ismert helyen a 100mb kapcsolat azt jelenti, hogy olyan switchportot kapsz aztan kesz.  Ugy jutsz ki az uplinken ahogy birsz.  Akar giga akar nem.

Nem is latom, hogy ez miert problema.  Itt mindenki azt hiszi, hogy az elete jobb lesz ha nem 20 ember van egy switchen, hanem 10?  Semennyit nem szamit, a szuk keresztmetszet ugysem ott lesz.

Egyszerre egymillioan nezik a weben? Na es akkor mi van.  Annak sem ez a szuk keresztmetszete.  Tobb geped van es kozottuk faj a 100mb?  Ekkor amugy is sajat switchet szokas letenni.

Azért gond hogy akkora a switch teljes uplinkje, mint amit egyenkét max. 20 szervernek is adnak, mert nem tudhatom előre hogy kik lesznek a szerverem "switchszomszédai", bepakolnak négy smsweb meg három torrenttöltike szerver mellé, aztán csak a szopacs van, ha meg reklamálok hogy havi 24e pénzért olyan sávszélességet kapok hogy adsl-en üzemeltetve a vasat is jobb lenne, majd jönnek hogy fizessek plusz 17e ft-ot és akkor kapok garantált 10Mb-et... Integrity-nél, T-Online-nál, Datanet-nél, Interware-nél vannak szervereim, egymás kösz másolgatva soha nem tünt fel, hogy bix-en keresztül ne lenne meg a full 100Mb a vasak között, ezért fel sem merült hogy lenne olyan szolgáltató aki ne gigán (vagy 10G-n) keresztül kötné össze a border switch-eit a gerinccel, ezért fura hogy Invitel így tenne egy új építésű hostingban, de direkt rákérdeztem és váltig állították hogy bizony 20 gépre jut 100Mb uplink. Lehet igazad van és jó ez így, de érdekelne azért ottan hostoló emberkék tapasztalata is, hogy mennyire gond vagy nem gond ez...
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#82 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 20:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 22., péntek - 19:31

Deninetet mindig ilyen kici occó sufnicégnek tartottam. Aztán mondjatok valami jobbat, ha valaki tud, mert sok infó nincs, hogy saját infrastruktúra, vagy a helyet is bérlik valakitől.

Igen, én is igyvagyok a Deninet-tel mint te, csak most hogy Datanet épp teltházas, és kellene szervert bepakolnom valahova, körbenéztem kicsit hova lehet mostanában vasat bepakolni, és a bix.hu-n nézegettem hogy 30Gb bix uplink-en 20Gb peak-et produkál a Deninet, közel ötször annyit mint az IW, csak nem tudom hogy e mögött profi hálózat, hozzáértő szakembergárda és rengeteg profin üzemeltetett szerver áll, vagy néhány smsweb meg torrent szerver csinál ekkora forgalmat.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#83 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 21:22

Enternet pólus melletti csoda termét nézted?  Csak jókat hallottam róla  (pl. alap dolog az ip konzol..).

Napokban voltam datanet váciban. A terem messze nincsen tele. Sőt gépet cserélek ott, és mondtam, hogy nekem egyszerre kell menjen az új meg a régi gépem is. Most így megy. Igaz, csak max 1 hónapig.  Más lehet ott a kevés, talán az áram.

#84 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 00:19

Szervernet? 30 gbit bixük van nekik is. peerelve vannak a legynagyobb szolgáltatókkal. olcsó, megbizható, éjjel nappali. ha valakit érdekelne akkor vegye fel velem a kapcsolatot.

#85 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 23. 01:43

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2008. febr. 22., péntek - 20:59

Deninet, közel ötször annyit mint az IW, csak nem tudom hogy e mögött profi hálózat, hozzáértő szakembergárda és rengeteg profin üzemeltetett szerver áll, vagy néhány smsweb meg torrent szerver csinál ekkora forgalmat.

Elég webkamerán benézni, aztán meglátod mennyire profi :-( Régen gagyi gépek álltak hegyekben, ránézésre is meleg van, meg kábelek keresztben/kasban. Azóta tudja fene, de van 06-40 számuk. Itt meg faszkivan, ház előtt lehet megint gyorsulós dolgokat rendeznek, miért nem inkább kocsmába járnak, vagy egyéb hasznos dolog?
Make love not Wor.

#86 Felhasználó inaktív   gyoztes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 23. 11:53

Internetszolgáltatóként kb 6 éve vagyunk a Deninet partnerei. Elmondhatom, hogy ennyi idő alatt talán ők az egyetlen partnerünk, akikkel _soha semmilyen_ probléma nem volt, úgy technikailag, mint adminisztrációs területen. Szervert is hosztolunk, és bérelt vonalat is veszünk. Csak ajánlani tudom. Szerintem jó árakon dolgoznak, és nagyon korrektek.

Ui: a reklámozástért nem kaptam semmilyen ellenszolgáltatást :-)

#87 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 12:43

a deninetes ip-ktol allandoan egy halom spam jon.
el tudom kepzelni, hogy milyen szerverek lehetnek ott (smsweb, torrentletolto, stb.)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#88 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 14:20

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 13:43

el tudom kepzelni, hogy milyen szerverek lehetnek ott (smsweb, torrentletolto, stb.)

bizony!

az olcsóságnak vannak hátrányai is; hiába jó cég maga a deninet, az ott tárolt szerverekről nem véletlenül jön ekkora forgalom

#89 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 15:44

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 12:43

Valószínű hogy sok warez/smsweb/torrent szerver lehet náluk, ez indokolhatja a 30Gb belföldi forgalmat, bár ez nem feltétlenül a hosting szolgáltató hálózatát ill. hozzáértését minősíti, sőt, ha bírja a hálózatuk stabilan ezt a forgalmat, az lehet hogy inkább pozitívan minősíti a Deninet-et.

#90 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 15:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 1:43

Elég webkamerán benézni, aztán meglátod mennyire profi :-( Régen gagyi gépek álltak hegyekben, ránézésre is meleg van, meg kábelek keresztben/kasban. Azóta tudja fene, de van 06-40 számuk.

Na igen, gondolom erre gondolsz: http://cam01.deninet...iew/index.shtml és http://cam02.deninet...iew/index.shtml , ez ránézésre egy sima kis iroda a VH épületben, salgónként 2 sima UPS-el, meg az ablak fölött egy split klímával, ide nem is tennék szervert, de szerintem ebben a kis irodában kezdték a hostingot annó, a mostani géptermük már normálisabban néz ki: http://cam06.deninet...iew/index.shtml

#91 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 15:54

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 15:44

Valószínű hogy sok warez/smsweb/torrent szerver lehet náluk, ez indokolhatja a 30Gb belföldi forgalmat, bár ez nem feltétlenül a hosting szolgáltató hálózatát ill. hozzáértését minősíti, sőt, ha bírja a hálózatuk stabilan ezt a forgalmat, az lehet hogy inkább pozitívan minősíti a Deninet-et.

nem is mondtam, hogy maga a deninet szar, csak akik ott vannak.

azért ez is hatrany, kimennek lefoglalni a rend figyelmes orei, aztan viszik a mas szerveret.

viszont a spamek ellen jobban fellephetnenek, mikor elkuldom nekik (is az nhh melett) a levelet, hogy spam, akkor csak annyi jon vissza, hogy tajekoztatjak. vazze, ha valaki spammel (bizonyithatoan) minimum a 25-os portot tiltani.

(tényelg, mostanaban a cimemre nem jonnek a magyar spamek, lehet, hogy ez osszefuggesbe van azzal, hogy minden magyar spam megy az nhhhoz)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#92 Felhasználó inaktív   croft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 23:25

Idézet: gyoztes - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 12:53

Internetszolgáltatóként kb 6 éve vagyunk a Deninet partnerei. Elmondhatom, hogy ennyi idő alatt talán ők az egyetlen partnerünk, akikkel _soha semmilyen_ probléma nem volt, úgy technikailag, mint adminisztrációs területen. Szervert is hosztolunk, és bérelt vonalat is veszünk. Csak ajánlani tudom. Szerintem jó árakon dolgoznak, és nagyon korrektek.

Maximálisan egyetértek, én is csak ajánlani tudom őket.

#93 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 00:41

Idézet: croft - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 23:25

Maximálisan egyetértek, én is csak ajánlani tudom őket.

Most éppen szarnak egy trójais weboldalba, amit ott van. Ez azért elég lazaság, nem?
Make love not Wor.

#94 Felhasználó inaktív   croft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 08:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 1:41

Most éppen szarnak egy trójais weboldalba, amit ott van. Ez azért elég lazaság, nem?

Én a saját tapasztalatomról tudok beszámolni.
Trójais weboldalnál nem tudom mi a szolgáltató kötelezettsége, gondolom jelzik a server tulajdonosa felé a problémát és nem húzzák ki a hálókábelt mert te szólsz nekik.
Én olyan normális hozzáállást mint a deninetnél nem tapasztaltam más internet szolgáltatónál. Eddig minden alkalommal mind technikai, mind adminisztrációs kérdésben gyorsan (órákon belül) érdemben reagáltak.

Amikor az enternetnél voltam változott a hostolt gép tulajdonosa, szóval egyszerűen át kellett volna írni a számlázást egy másik cég nevére. Rákérdeztem telefonon mi a menete: lemondó-átvevő nyilatkozat a két cég részéről, plusz új cégpapírok, vigyem be ügyfélszolgálat. Bevittem westend, 3 szőke nő csak nézett, hogy mit akarok. Adtak egy A4 papír írjam le, hogy mi van, lemásoltak mindent. Elhagyták az egészet. Lefaxoltam megint, nem találták. Utána a legváltozatosabb módon jöttek a számlák. A két cég számlázási, levelezési adatai a legérthetetlenebb kombinációkban szerepeltek. Hónapok kellettek, hogy egyenlegközlőt szerezzek tőlük. Amikor otthagytam őket  nyertem vagy 2 hónapot ingyen, mert gőzük nem volt mit számláztak ki.

#95 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 12:52

Idézet: croft - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 7:13

Én a saját tapasztalatomról tudok beszámolni.
Trójais weboldalnál nem tudom mi a szolgáltató kötelezettsége, gondolom jelzik a server tulajdonosa felé a problémát és nem húzzák ki a hálókábelt mert te szólsz nekik.
Én olyan normális hozzáállást mint a deninetnél nem tapasztaltam más internet szolgáltatónál. Eddig minden alkalommal mind technikai, mind adminisztrációs kérdésben gyorsan (órákon belül) érdemben reagáltak.

Amikor az enternetnél voltam változott a hostolt gép tulajdonosa, szóval egyszerűen át kellett volna írni a számlázást egy másik cég nevére. Rákérdeztem telefonon mi a menete: lemondó-átvevő nyilatkozat a két cég részéről, plusz új cégpapírok, vigyem be ügyfélszolgálat. Bevittem westend, 3 szőke nő csak nézett, hogy mit akarok. Adtak egy A4 papír írjam le, hogy mi van, lemásoltak mindent. Elhagyták az egészet. Lefaxoltam megint, nem találták. Utána a legváltozatosabb módon jöttek a számlák. A két cég számlázási, levelezési adatai a legérthetetlenebb kombinációkban szerepeltek. Hónapok kellettek, hogy egyenlegközlőt szerezzek tőlük. Amikor otthagytam őket  nyertem vagy 2 hónapot ingyen, mert gőzük nem volt mit számláztak ki.

Nálunk egy abuse bejelentés után ha az ügyfél pl nem elérhető és úgy látják, hogy veszélyezteti a hálózatot pl spam vagy adathalászat akkor első sikertelen megkeresési próba(telefon) után lerántják a hálóról...
szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#96 Felhasználó inaktív   petrence 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 14:35

Dinamikus webtárhely, elsősorban Joomla és az összes CMS és Blog számára. cPanel, PHP5, MySQL, phpMyAdmin, CGI, FrontPage Extensions, Fantastico, WebMail... A hozzáférést a banki átutalást megelőzően megelőlegezzük, így azonnal dolgozhat! Csomagok 100MB-tól 750GB-ig, a legolcsóbban!!!

www.cheesehost.com

Csatolt fájl:

#97 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 15:20

Fantasztikus...
Hatalmas ötlet külföldi szerveren hosztolni magyarországi ügyfeleknek. Bizalomgerjesztő az egy az egyben máshonnak másolt ÁSZF-nek nevezett iromány is, ami nem tartalmaz egy k*rva betűt se a "szolgáltató" adatairól. :D

#98 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 16:07

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 16:20

... Bizalomgerjesztő az egy az egyben máshonnak másolt ÁSZF-nek nevezett iromány is, ami nem tartalmaz egy k*rva betűt se a "szolgáltató" adatairól. :D

mert nincs is szolgáltató  :D

#99 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 16:12

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 16:07

mert nincs is szolgáltató  :D

Havi 4ezresért 750 giga korlátlan? Nem dobjuk össze?
Make love not Wor.

#100 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 16:14

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 15:20

Bizalomgerjesztő az egy az egyben máshonnak másolt ÁSZF-nek nevezett iromány is, ami nem tartalmaz egy k*rva betűt se a "szolgáltató" adatairól. :D

Előrelátó a "szolgáltató" is, mert 1 évre adta be a domaint :-) Ha már beindult a fikegépezet  :Đ
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.