HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#1881 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 05. 08:14

Miért, mit állítottam ami egy kicsit is átgondolva nem hangzik logikusan ?

#1882 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 08:28

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 9:14

Miért, mit állítottam ami egy kicsit is átgondolva nem hangzik logikusan ?

Bocs, de ez tipikusan az amikor megmagyarázzuk a vevőnek, hogy miért is jó neki, hogy mégtöbb pénzt kihúzunk a zsebéből és nem kap érte semmit... Nikon meg tudta csinálni, hogy a felhasználóknak felhívja a figyelmét, hogy DX obi nem megy FF vázon. Sokkal inkább akkor szoktak meglepődni amikor rájönnek, hogy a DX-es 12-24 obi FF vázon is agyonveri a 24-es fix obit...

#1883 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 08:35

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 6:09

Ne csüggedjetek, a nyikitának legalább a fogása jó.  :Đ  :cool:

ebbe most nem fogunk belemenni, mert nagyon nagy vita lenne belőle. egyszerűen hagyom, hogy szapuld nyikitámat, és halkan, magamban röhögve sajnállak az itt leírtak miatt.

ha már marketingfogásoknál tartunk: ugyan mennyire jó a canonnak az, hogy más gyártók obijai is simán felmennek rájuk átalakítóval, ahelyett, hogy az obikat is tőlük venné az ember?  :think: igaz, ez a mai világban sigmákkal és hasonlókkal már nem annyira releváns, de régebben az lehetett szerintem.

sőt, ugye ennél is tovább mennek: az EF-S obikat nem lehet minden vázon használni, és nem optikai akadálya van, hanem az, hogy nem adják meg még a lehetőségét sem. ez eléggé jellemző canonra: úgy adni valamit a fotósnak, hogy közben valamit elvesznek tőle. érdekes módon minden nikon vázon van megfelelő fogású markolat és jó felépítésű műanyag a váz (nyilván d40/d50/d70/d80ról beszélek), a mai modern vázakban állati jó keresőkkel, és spot mérés. amiket meg a nikonokból kivesznek az olcsóbb kategóriákban, nos, azok nem fontosak a fotósnak, és nem fogja őket keresni.

egyetlen pozitívuma van a canonnak számomra: nem csaerélgeti a memóriakártyát. csak CF van. számomra ez azonban nem gond nikonban se, mivel D70s van, aztán valszeg nem állok meg D200 alatt.

Szerkesztette: alkalmialkesz 2007. 04. 05. 08:47 -kor

#1884 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 08:41

Saen, a 12-24 zoomnak milyen fényereje van a 24-es fixhez képest?

Nikon fogása tényleg jobb, ha a 350/400D-t nézzük, de azon felül szinte mindenki használ portrémarkolatot, azzal pedig tökmindegy a fogás, mert minden vázé jó...
Az 1D/D2 kategória pedig felülmúlhatatlan...
Tapasztalataim szerint a pro kategória alatt egy váz volt, amit tudtam volna markolat nélkül használni, és ez a D200...

(amit írtam, az csak a Canon/Nikon gyártmányokra vonatkozik)

#1885 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 08:49

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 8:35

ebbe most nem fogunk belemenni, mert nagyon nagy vita lenne belőle. egyszerűen hagyom, hogy szapuld nyikitámat, és halkan, magamban röhögve sajnállak az itt leírtak miatt.

ha már marketingfogásoknál tartunk: ugyan mennyire jó a canonnak az, hogy más gyártók obijai is simán felmennek rájuk átalakítóval, ahelyett, hogy az obikat is tőlük venné az ember?  :think: igaz, ez a mai világban sigmákkal és hasonlókkal már nem annyira releváns, de régebben az lehetett szerintem.

sőt, ugye ennél is tovább mennek: az EF-S obikat nem lehet minden vázon használni, és nem optikai akadálya van, hanem az, hogy nem adják meg még a lehetőségét sem. ez eléggé jellemző canonra: úgy adni valamit a fotósnak, hogy közben valamit elvesznek tőle. érdekes módon minden nikon vázon van megfelelő fogású markolat és jó felépítésű műanyag a váz (nyilván d40/d50/d70/d80ról beszélek), a mai modern vázakban állati jó keresőkkel, és spot mérés. amiket meg a nikonokból kivesznek az olcsóbb kategóriákban, nos, azok nem fontosak a fotósnak, és nem fogja őket keresni.

egyetlen pozitívuma van a canonnak számomra: nem csaerélgeti a memóriakártyát. csak CF van. számomra ez azonban nem gond nikonban se, mivel D70s van, aztán valszeg nem állok meg D200 alatt.

Én nem személyeskedtem senkivel, ehhez hasonló magatartást úgyhiszem elvárhatok bármilyen más fórumozótol is. Részemről be is fejeztem a gondolatok feldobását. Van ebben a fórumban ignore lehetőség ?

#1886 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 08:54

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 8:49

Én nem személyeskedtem senkivel, ehhez hasonló magatartást úgyhiszem elvárhatok bármilyen más fórumozótol is. Részemről be is fejeztem a gondolatok feldobását. Van ebben a fórumban ignore lehetőség ?

nem kell engem ignorálni, normális vagyok én mindaddig, amíg valaki nem írja le egy gyártó erényeit, hogy aztán szembeállítsa azokat egy másik gyártóéval, akiknek ugyanilyen erényeik vannak (kivéve a TS obikat és a nagy bajonettet).

#1887 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 08:55

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 8:49

Nem érdemes ezen felhúznod magad...

Gondolj az eladásokra, a fullframre, a felülmúlhatatlan sebességre, az alacsony zajra, a 14bites színmélységre, a nagyobb új/használt eszközparkra - és röhögj rajtuk nyugodtan:)

EOS-1D mark III ISO tesztképek

Szerkesztette: G_ArchAngel 2007. 04. 05. 08:56 -kor

#1888 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 08:57

Nem húzom én fel magam, egyszerűen nem vagyok kíváncsi arra aki érvelés helyett személyeskedik.

#1889 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 09:00

tényleg nem kellett volna úgy reagálnom, bocsánat.

viszont nézve a tesztképeket...háááát...le a kalappal. ha ezen tényleg nincs NR, akkor nikonnak fel kell kötnie a gatyát.

szerk.: optiformnál jó nagy canon akciók vannak, ha érdekel valakit :)

Szerkesztette: alkalmialkesz 2007. 04. 05. 09:28 -kor

#1890 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 10:31

Idézet

Saen, a 12-24 zoomnak milyen fényereje van a 24-es fixhez képest?

Egy rekesz különbség van, de nem erről van most itt szó. Sokkal inkább arról, hogy egy cropos vázra szánt obi igen jól működik egy FF vázon is.

Idézet

Nikon fogása tényleg jobb, ha a 350/400D-t nézzük, de azon felül szinte mindenki használ portrémarkolatot, azzal pedig tökmindegy a fogás, mert minden vázé jó...
Az 1D/D2 kategória pedig felülmúlhatatlan...
Tapasztalataim szerint a pro kategória alatt egy váz volt, amit tudtam volna markolat nélkül használni, és ez a D200...

Én nem szeretnék elmenni Canon vs Nikon vita irányába, ugyanis mindkét gyártónak van előnye a másikéhoz képest és mindkettő van olyan jó, hogy ugyis a felhasználó képességei lesznek a mérvadóak. Használjon mindenki azt ami neki tetszik.
A "vita" sokkal inkább arról szólt, hogy RICS pozitivan értékelte, hogy az EF-S obik nem mennek a régi vázon, én nem. Maradjunk ennél a vonalnál szerintem.

#1891 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 11:33

Idézet: saen - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 10:31

Használjon mindenki azt ami neki tetszik.

Leica M8-ast a népnek!  :D

#1892 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 12:07

Szerintem kár azon tűnődni, hogy melyik gyártó mit enged meg magának. Ha valaki vesz egy obit (mondjuk), akkor vélhetően ott vesz vázat is. És az összes többi kiegészítőt is. Aztán szolgája lesz a túlvilágon is a gyártónak. Mert ha belefeccölsz pár ezer dollárt a cuccba, akkor a legritkább esetben fogsz "tábort" váltani. Persze megtörténhet.

A Nikon gépekben is vannak szimpatikus dolgok, de számomra a Canon jobb. De megértem, ha mondjuk Saen nem vesz Canon-t, mert neki a Nikon jön be inkább. Egyébként lakva derül ki, hogy nem annyira jó a leányzó fekvése, mert lehet ugyan rajongani a "saját márkáért", de titkon mindenki (még a leginkább elvakult felhasználó is) fel tud sorolni fél tucat hülyeséget, ami miatt már érzett frusztrációt a technika iránt. Mindegyikben van valami kis hülyeség.

Én például nagyon bánnám, ha D70-em lenne, mert akkor nem lenne Zenitarom (fénymérés nuku). Amikor viszont a Dr. Dos 2 másodperc alatt bootol fel a 10D-ben, akkor elgondolkodom rajta, hogy mi a rákért tud a D70 azonnal és instant elindulni? Biztos nem fekete mágia van benne vagy Lucifer…

Ha EOS-1D Mk II vázam lenne, akkor látva az új Mk III-at anyáznék alighanem a nehéz és "buta" akku miatt, pedig a Nikon hasonló paripáin már régen van lithium akksi. Miért lehetett ott évekkel ezelőtt? Persze lehet kéjelegni a 45-pontos szuperior AF-en, de akkor is ott a tüske az akksi miatt.

Szóval egyik váz/rendszer/obi sem hibátlan. Sőt. De ha jól használja valaki, akkor el tudja kendőzni rutinnal/hozzáértéssel/gyorsasággal a technika gyengeségeit. És ne hasonlítsatok körtét almához. Fix 24mm obi és zúm 24mm-en nem ér.

Számomra a Nikon/Canon (Canon/Nikon) = BMW/Mercedes (Mercedes/BMW)

Mindegyik nagyon magas szintű cucc és inkább örüljünk, hogy van ilyen a táskánkban és nem csak vágyakozunk utána.

Úgy érzem, hogy most túl sokat írtam a semmiről, de "kibuggyant"

:)

Üdv!
.
.
.

#1893 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 12:13

csináljunk őszinteségi rohamot és mindenki írja le, hogy mit hiányol SAJÁT gépéből, amit a konkurencia ismer:)

én két dolgot irigylek a Nikontól:
- az elektronyosan változtatható mattüveget, mert nekünk ugye manuálisan kell cserélni
- a piszok jó vakutechnikájukat, beleértve, hogy a vázak simán wireless vezérlik a külső vakukat...

#1894 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 12:18

jó az, hogy vannak hibák meg gyengeségek, különben hogy fognám a bénaságomat a technikára? :p
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1895 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 12:20

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 12:13

csináljunk őszinteségi rohamot és mindenki írja le, hogy mit hiányol SAJÁT gépéből, amit a konkurencia ismer:)

ez az én hülyeségem, hogy nem EOS-30D vázam van, de:

- azonnali bekapcsolás
- Nikon végű Zeiss obik nem mennek fel (esélyem sincs ilyet venni, de az elméleti lehetőségtől megfosztanak :) )
- 12-24 obi
- 1.5 crop 1.6 helyett
- normális nagylátók
- jó gyári RAW konverter (bár mintha újonnan saját magukat szopatnák, vagyis a felhasználókat)

kábé ennyit hiányolok. a többi viszont maximális elégedettségre ad okot

üdv!
.
.
.

#1896 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 12:28

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 13:13

Én inkább a D200-ból írnék hiányosságokat, mert a mostani vázamban sok olyan hiányosságot találtam amit a jobb Nikon gépek is tudnak:
-tömörített RAW: Canonnál ez veszteségmentes, Nikonnál két opció van, vagy tömörítés nélkül (nagy file) vagy tömörített, de ott vesztesz némi infot a csúcsfényeknél.
Nem váz, de fontos:
-olcsóbb hosszú teleobik és még a választék is nagyobb...

#1897 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 12:46

Idézet: saen - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 10:31

A "vita" sokkal inkább arról szólt, hogy RICS pozitivan értékelte, hogy az EF-S obik nem mennek a régi vázon, én nem. Maradjunk ennél a vonalnál szerintem.

Nem értékeltem sehogyan - simán elmondtam mi az egyik lehetséges oka annak amiért az EF-S vonal ilyenre sikeredett. Van egy másik is, aminek elég egyértelmű a magyarázata, már az jelölés S betűjéből kikövetkeztethető: "S - Short Back focus" Az optika fara mélyebbre nyúlik a gépvázba mint a sima EF bajonettes cuccoké, ezért elméletben pár optikai hiba ami amúgy jellemző az APSC dolgokra, a rövidebb filmsík-optika távolság miatt kiküszöbölhető (torzítás, stb). Épp ezért amíg nem rendelkezünk mélyebb ismeretekkel én nem mennék bele az EF-S lehúzásába a 3rd party apsc kört rajzoló dolgok villantása mellett.

#1898 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 14:01

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 13:46

Épp ezért amíg nem rendelkezünk mélyebb ismeretekkel én nem mennék bele az EF-S lehúzásába a 3rd party apsc kört rajzoló dolgok villantása mellett.

Személy szerint láttam már élőben D60-on 18-55-ös kit obit tökéletesen működni. Csak egy kis modosítás kellett és semmi baja. Nekem ebből az jön le, hogy szándékosan csinálták olyanra, hogy ne lehessen feltenni a régebbi vázakra...

#1899 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 15:31

ajaj.. megjegyzek valami aprosagot, mire egymas hajaba kap itt mindenki.. nem szep gyerekek! :)

voltakeppen az egesz onnan indult, hogy donphobos kifogasolta a Canon foglalatvaltasait, es en egyetertettem vele, kifejtven, hogy pontosan emiatt szeretem a Nikont, hiszen o az abnormalitasig ragaszkodik a fizikai kompatibilitashoz. (hogy ez sem 100%-os, az egy mas teszta, de legalabb kozelit.)

vegyuk eszre, hogy szo sincs itt C<->N vitarol, hiszen az adott kerdeskorben egyetertettunk. hogy ezek utan ki mennyire sulyozza ezt a kerdest, az egy teljesen mas dolog. trivialis, hogy van akinek ez fontos lesz, es van akinek nem.

szoval ne veszekedni, hanem fotozni tessek! olyan szepen sut a nap...

Szerkesztette: bogdan 2007. 04. 05. 15:32 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1900 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 17:38

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 9:35

érdekes módon minden nikon vázon van megfelelő fogású markolat és jó felépítésű műanyag a váz (nyilván d40/d50/d70/d80ról beszélek)

csak én emléxem rosszul, vagy ezekhez tényleg nem volt külön markolat? (kivétel d80)

canon mintha minden dslrhez kínálna...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.