HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#1861 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 03. 23:15

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 23:08

Én inkább használnék egy 17-40-et, vagy egy 16-35-öt (ha nagyon megszaladna)....

A jövőre való tekintettel? Vagy miért? 17-55 mindenben veri a 17-40-et pl., talán csak vinyettálásban nem, ill. abban, hogy nem használható 1,3x vagy FF vázon.
Egyébként én most meg a Tamron 17-50-nel kezdtem el szemezni. Árban sokkal közelebb van nekem, és a képminősége állítólag nagyon jó, eléggé megközelíti a 17-55-ét (csakhát nem USM és nem FTM, nincs IS).
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1862 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 01:22

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 23:15

A jövőre való tekintettel? Vagy miért? 17-55 mindenben veri a 17-40-et pl., talán csak vinyettálásban nem, ill. abban, hogy nem használható 1,3x vagy FF vázon.
Egyébként én most meg a Tamron 17-50-nel kezdtem el szemezni. Árban sokkal közelebb van nekem, és a képminősége állítólag nagyon jó, eléggé megközelíti a 17-55-ét (csakhát nem USM és nem FTM, nincs IS).

Nem gondolok én ennyire előre....
10-20-asom is sem használható FF-en.
Pusztán csak azért mert számomra szimpatikusabbnak tünik a 17-40. Nem néztem semmilyen diagrammot, vagy grafikont.
A Tamronok nekem valamiért csak az alsó kategóriában tetszenek. Ott az áruk nagyon vonzó, viszont sok a kompromisszum. Felsőbb árkat-ban már egyáltalán nem jön számításba - nálam - a Tamron.
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1863 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 05:18

Megint kezdünk elmenni a ketyere-számonanizáció irányába, de:

Egyik 3rd party gyártó termékkínálata sem a felső kategóriáról szól. Egy-két kivétel van ami erősíti a szabályt, de nagy átlagban egy felsőkategóriás cucchoz képest többé kevésbé mindegyik elmarad.

De alatta pl a tamron 28-75 pl nem roszabb mint a a szigmancs 24-70, sőt. Személyes véleményem szerint a 24-70 nagyobb ívben kerülendő mint a friss kutyaszar (mechanikailag igen közeli rokona a 15-30-asnak ami hoszabb távú használat során járhat frusztrációval).

#1864 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 06:59

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 6:18

Egyik 3rd party gyártó termékkínálata sem a felső kategóriáról szól. Egy-két kivétel van ami erősíti a szabályt, de nagy átlagban egy felsőkategóriás cucchoz képest többé kevésbé mindegyik elmarad.

De alatta pl a tamron 28-75 pl nem roszabb mint a a szigmancs 24-70, sőt. Személyes véleményem szerint a 24-70 nagyobb ívben kerülendő mint a friss kutyaszar (mechanikailag igen közeli rokona a 15-30-asnak ami hoszabb távú használat során járhat frusztrációval).

Vagy ott vannak a Tamron makrói. Amik szintén nélkülözik az USM-et, de pont ez az a terület, ami nem erről szól. Viszont képminőségben nagyon ott vannak.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1865 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 10:03

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 1:22

Nem gondolok én ennyire előre....
10-20-asom is sem használható FF-en.
Pusztán csak azért mert számomra szimpatikusabbnak tünik a 17-40. Nem néztem semmilyen diagrammot, vagy grafikont.
A Tamronok nekem valamiért csak az alsó kategóriában tetszenek. Ott az áruk nagyon vonzó, viszont sok a kompromisszum. Felsőbb árkat-ban már egyáltalán nem jön számításba - nálam - a Tamron.

Pont most olvastam DP-n, hogy vki a 17-40L-jét Tamron 17-50-re cserélte, és úgy érzi, jól döntött :)

#1866 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 16:32

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 5:18

Sose voltam az a nagy grafikon-vadász... Mondhatni rohadtul nem érdekel, hogy 9 óránál a középpont és a széle közötti első nyolcadnál az xy objektiv 3 egységgel nagyobb felbontásra képes, mint az jk optika. Ha felrakom és tetszenek a képek, amik azzal készültek, akkor hajrá.
Nem szeretem az olyan jellegű ítéleteket, amik pusztán száraz adatok alapján vetnek el valamit és erősítenek egy másikat.
Ki kell próbálni, meg kell fogdozni, aztán megnézni a képet, majd lehet gyűjteni :D
Egy biztos, első körben mindig csak a gyártó háza táján kell körülnézni, aztán, ha az valamilyen oknál fogva nem felel meg (ár, minőség, használhatóság, stb.), akkor tovább lehet kutakodni... (én legalábbis így szoktam). Sőt, azt is tudom, hogy az elkövetkezendő 1-2 dolog igen nagy valószínüséggel inkább +fél év sprórolással Canon termék lesz (580 EX, 70-200/2.8). Ezekre nincs semmilyen értelmes alternatíva :(
Biztos vagyok benne (bár nem néztem), hogy a Sigma 70-200-asa az ADATOK alapján tuti lenyomja a Canon-ét. A képek nem erről tanúskodnak...... :rolleyes:
dolfer

#1867 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 17:27

A Sigma 70-200 a tesztek alapján is rosszabb, mint a Canon ;)

#1868 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 18:18

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 17:27

A Sigma 70-200 a tesztek alapján is rosszabb, mint a Canon ;)

Akkor megnyugodtam  :Đ  :cool:
dolfer

#1869 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 19:39

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 16:32

Sose voltam az a nagy grafikon-vadász... Mondhatni rohadtul nem érdekel, hogy 9 óránál a középpont és a széle közötti első nyolcadnál az xy objektiv 3 egységgel nagyobb felbontásra képes, mint az jk optika. Ha felrakom és tetszenek a képek, amik azzal készültek, akkor hajrá.
Nem szeretem az olyan jellegű ítéleteket, amik pusztán száraz adatok alapján vetnek el valamit és erősítenek egy másikat.
Ki kell próbálni, meg kell fogdozni, aztán megnézni a képet, majd lehet gyűjteni :D
Egy biztos, első körben mindig csak a gyártó háza táján kell körülnézni, aztán, ha az valamilyen oknál fogva nem felel meg (ár, minőség, használhatóság, stb.), akkor tovább lehet kutakodni... (én legalábbis így szoktam). Sőt, azt is tudom, hogy az elkövetkezendő 1-2 dolog igen nagy valószínüséggel inkább +fél év sprórolással Canon termék lesz (580 EX, 70-200/2.8). Ezekre nincs semmilyen értelmes alternatíva :(
Biztos vagyok benne (bár nem néztem), hogy a Sigma 70-200-asa az ADATOK alapján tuti lenyomja a Canon-ét. A képek nem erről tanúskodnak...... :rolleyes:

Kipróbáltam a 24-70-et, nem csak adatokat olvastam. ;)

#1870 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 21:15

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 19:39

Kipróbáltam a 24-70-et, nem csak adatokat olvastam. ;)

Annak elég sok megfelelője van "házon belül". Különben sem szeretnék direkt alapobit... ;)
dolfer

#1871 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 21:28

a 1st party és 3rd party vita mindig nehéz kérdés. nekem az "alap" obim egy Canon szigetobi, a tele pedig egy Sigma. az utóbbi EX, tehát nem fair hasonlítani a konszúmer obihoz. az biztos, hogy a HSM számomra egyenértékű az USM-el. ez alighanem azért is van, mert még nem próbáltam gyűrűs USM-et komoly vázon. de hobbi szinten számomra ugyanazt hozza.

az biztos, hogy eladni egy Canon és egy Sigma obit nem ugyanúgy lehet. és az is biztos, hogy ha egy 5D MkII vázra szeretnék tenni egy régi Sigma obit, akkor esetleg lepődnék meg jól. tehát vannak hátulütői a 3rd party obiknak. de sok esetben viszont jobbat hoznak olcsóbban. ilyenkor már csak azt kell kigondolni, hogy az olcsóság hosszú távon is bejön-e. ezt viszont nagyon nehéz, bölcsnek kell lenni és ismerni a trendeket. én sem nem bölcs nem vagyok, sem nem ismerem a trendeket, így vettem Sigmát még 2003-ban. működik azóta is, de "körülötte" semmi nem változott. lehet, hogy egy 1Ds Mk II vázon már probléma lenne.

az én esetemben például a nagylátó vadászatban a 1st party kiesik. mégpedig azon oknál fogva, hogy a Canon lőtt egy hatalmas öngólt az EF-S bajonettel. EF vázon hatalmas szopás az EF-S, mert nem megy rá. márpedig nagylátó csak ott van. és mivel tolni kell marketinges oldalon az EF-S bajonettet, ezért nem is lesz rá nagylátó. pedig lehetne, mert az összes konkurrens kijött EF bajonettes obikkal. és onnan lehet válogatni a mellőzött D30, D60 és 10D masinák tulajdonosainak.

bár biztos tetszene az EF-S 10-22, de egyrészt az ára miatt esik ki, másrészt a neve miatt. mert benne van az "-S"...

így vagy Tokina, vagy Sigma, vagy Tamron obikat lehet választani. ebben a tekintetben van létjogosultsága a 3rd party cuccoknak. de ha most kellene egy jó telét venni és lenne monétám, akkor tutira EF 70-200 f2. 8 L IS USM-et választanék. vagy nem IS-t, mert az is jó. de az ellőtt képek alapján talán eltenném az árkülönbözetet és újra megvenném a Sigma telét (atom jó képeket csinál a valós életben, nem tesztet lőve) és vennék még fixeket a többletből. azok pedig Canon régi fixek lennének. EF 24mm f2.8, EF 35mm f2 és EF 50mm f1.8 Mk I obik.

a fentiek szigorúan IMHO kezelendőek, de én erre jutottam :)

Üdv!
.
.
.

#1872 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 22:50

na ez a szep a Nikonban.. :p
F mount 48 eve. ;)

szerk: heJesiras

(DX-rol: meglepodve olvastam ma, hogy MUKODIK full frame vazon, csak a legnagylatoszogubb allasban okoz vinnyettalast..)

Szerkesztette: bogdan 2007. 04. 04. 23:05 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1873 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 22:56

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 23:50

na ez a szep a Nikkonban.. :p
F mount 48 eve. ;)

Naja.  Egy F bajonettes DX objektív minden bizonnyal kiválóan működik bármelyik Nikon filmes vázon, és az eljövendő full-frame digitálison is... (;

szerk.:  és "kiválóan működik" alatt értelemszerűen nem azt értem, hogy fel lehet rá tenni, sőt, esetleg még fókuszálni is lehet vele...

Szerkesztette: szeder 2007. 04. 04. 22:57 -kor

#1874 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 23:12

wc-gurigával fénymérés rulz :lol:
/flame-off

Szerkesztette: Dolfer 2007. 04. 04. 23:12 -kor

dolfer

#1875 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 00:38

Idézet: szeder - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 22:56

Naja.  Egy F bajonettes DX objektív minden bizonnyal kiválóan működik bármelyik Nikon filmes vázon, és az eljövendő full-frame digitálison is... (;

szerk.:  és "kiválóan működik" alatt értelemszerűen nem azt értem, hogy fel lehet rá tenni, sőt, esetleg még fókuszálni is lehet vele...

de nekünk nikonosoknak legalább meghagyták a lehetőséget, hogy néhány obit részben vignettálva, de bizonyos fókától FF obiként használjunk. ennyit erről :)

#1876 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 05:13

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 1:38

de nekünk nikonosoknak legalább meghagyták a lehetőséget, hogy néhány obit részben vignettálva, de bizonyos fókától FF obiként használjunk. ennyit erről :)

Szerencsére emellé a chipelés lehetősége is megmaradt, ha netán arra vetemednél, hogy egy régi nikkor objektíven keresztül mérnél fényt egy új vázon (;

#1877 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 06:09

Egyrészt ugye ez itt a canon topik. Másrészt, nem véletlenül, Canon az EF bajonett bevezetésénél megalkotta a kisfilmes vázon legnagyobb átmérőjű bajonettet, amire filléres konverterrel gyakorlatilag az FD bajonetten kívül (ahhoz drága konverter kell, de van és létezik) az összes kisfilmes obi illeszthető (nyikiták röhögve, de próbáld meg fordítva). nyikkonnál pl nincs a canon TS obi kínálatának teljes egészében megfelelő objektív, vagy M42 ha végtelen is kell már csak korlátokkal illeszthető, a fénymérés problematikáját meg mindenki ismeri.

EF-S pediglen nem véletlen nem illeszthető EF bajonettre ! A canon eladásai megkövetelik hogy ne adjon a piac kezébe olyan terméket ami jó eséllyel a hozzá nem értők kezében negatív felhasználói visszhangot eredményezhetnek éspedig egy ef-s a kisebb képkör miatt (igen a legtöbb zoom ilyen cropnál) nagylátóban vinyettál, mintha csövön keresztül nézed a világot. Az, hogy D30/D60/10d-re nem illeszthetőek ezek az objektívek ? Ezek megjelenésekor híre sem volt az EF-S-nek ! És az a tény hogy még ma is sokan megelégedéssel használják ezeket a vázakat ez újabb bizonyítéka a Canon egyik nagy értékének, a tartósságnak. ;)

Ne csüggedjetek, a nyikitának legalább a fogása jó.  :Đ  :cool:

#1878 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 06:41

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 7:09

EF-S pediglen nem véletlen nem illeszthető EF bajonettre ! A canon eladásai megkövetelik hogy ne adjon a piac kezébe olyan terméket ami jó eséllyel a hozzá nem értők kezében negatív felhasználói visszhangot eredményezhetnek éspedig egy ef-s a kisebb képkör miatt (igen a legtöbb zoom ilyen cropnál) nagylátóban vinyettál, mintha csövön keresztül nézed a világot.

Pályát tévesztettél, marketingesnek kellett volna menned...

#1879 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 07:57

Ugyanmár, kenbroki után nagyon nagyon kellene igyekeznem hogy igazán épületes baromságot írjak. ;)

Mondjuk inkább úgy hogy kereskedelemnek olyan területén dolgozom és dolgoztam ahol az üzleti siker érdekében már a termék tervezése és gyártása során amennyire lehet ki kell küszöbölni a felhasználói hozzánemértés, ismeretanyag hiánya vagy shimán találékonyság okozta reklamációt, garanciális problémákat, mert ezek meglepően komoly mennyiségü panaszt tudnak generálni.

#1880 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 08:10

De azért az általam kiemelt részt remélem nem gondoltad komolyan...

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.