HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#81 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:57

mondjuk a Nikon ismet kiad lencset a Canonhoz, mint az alapitas koruli idokben??  :Đ  :p

12MPx problema: nem ertem.. most akkor mekkora is az 5D erzekeloje?

Szerkesztette: bogdan 2007. 01. 08. 10:58 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#82 Felhasználó inaktív   lenshood 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:58

Mondjuk az 5D már lassan 18 hónapos és ez már azt jelenti, hogy ráncfelvarrás következhet, mint a 350D és 400D között. A Canon-nál 18 hónap az a határ, amikor újdonságokkal rukkolnak elő, úgyhogy nem meglepő a pletyka szerintem.

#83 Felhasználó inaktív   lenshood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:59

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 10:57

nem ertem.. most akkor mekkora is az 5D erzekeloje?

Szerintem marad 12, de új szenzort kap, amin talán több fókuszpont lesz és gyorsabban lő.

#84 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 11:00

a mekkorat mm-ben ertettem ovkorz.. zajrol volt szo, nem?
a forum ma:

#85 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 11:07

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 10:57

12MPx problema: nem ertem.. most akkor mekkora is az 5D erzekeloje?

Nem az 5D full-frame-en elhelyezett 12MPixelével van a gond, hanem a leendő 35D/40D 1.6x FOV cropos érzékelőjén lévő 12 MPixellel...

szerk.:  egyébként meg muszáj, h legyen kb 12MPixele az utódnak, hiszen azt mégse hagyhatják, hogy ennyi idő után se legyen több a MPixel, mint a konkurrenciánál... :omg:

Szerkesztette: szeder 2007. 01. 08. 11:10 -kor

#86 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 11:15

aha! na most mar ertem. de persze ez a 12MPx nem egy nagy durranas. ugyanaz, mint az 5MPx->6MPx valtas: azaz erdektelen. alig lesznek kisebbek az erzekelok, a technologia meg azert csak fejlodik.

az persze igaz, hogy kiadhatnanak valami 3MPx-eles gepet extrem erzekenysegekkel is.. bar amilyen gyarlo az ember gyanitom nem lenne tul jo a piaca.
a forum ma:

#87 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 11:27

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 11:15

aha! na most mar ertem. de persze ez a 12MPx nem egy nagy durranas. ugyanaz, mint az 5MPx->6MPx valtas: azaz erdektelen. alig lesznek kisebbek az erzekelok, a technologia meg azert csak fejlodik.

4Mpixel -> 6Mpixel, a 20D/30D csak 8Mpixeles.

Részemről nem is maga a 12MPixel a "gond", hanem hogy lennének más területek is, amin a fejlődés számomra sokkal kivánatosabb lenne...

szerk.:  és amiket valószínűleg most is magasról le fognak sz...ni (;

Szerkesztette: szeder 2007. 01. 08. 11:29 -kor

#88 Felhasználó inaktív   lenshood 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 11:29

Idézet: szeder - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 11:27

4Mpixel -> 6Mpixel, a 20D/30D csak 8Mpixeles.

Részemről nem is maga a 12MPixel a "gond", hanem hogy lennének más területek is, amin a fejlődés számomra sokkal kivánatosabb lenne...

Mondjuk, ezen az érzékelő méreten megoldani a 45 pontos fókuszt és a 8 frame/sec-et    :p
de az ISO kiterjesztése se lenne kutya ISO 25 - 6400 között  :D

Szerkesztette: lenshood 2007. 01. 08. 11:34 -kor

#89 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 11:38

Idézet: lenshood - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 11:29

Mondjuk, ezen az érzékelő méreten megoldani a 45 pontos fókuszt és a 8 frame/sec-et    :p
de az ISO kiterjesztése se lenne kutya ISO 25 - 6400 között  :D

Ne komolytalankodjunk kérem... (;  Nyílt forrású firmware és kapcsolódó szoftverek, platformfüggetlen SDK-val és minden részletre kiterjedő dokumentációval a minimum (;

De igazából már olyan apróságokkal is belophatnák magukat a szívembe, mint stabilan, holtjáték nélkül kapcsolódó portrémarkolat...

#90 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 11:48

Idézet: szeder - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 11:07

Nem az 5D full-frame-en elhelyezett 12MPixelével van a gond, hanem a leendő 35D/40D 1.6x FOV cropos érzékelőjén lévő 12 MPixellel...

szerk.:  egyébként meg muszáj, h legyen kb 12MPixele az utódnak, hiszen azt mégse hagyhatják, hogy ennyi idő után se legyen több a MPixel, mint a konkurrenciánál... :omg:

Lehet bosszankodni a megapixeleken, de ez a vásárlók miatt van.
Ha emiatt sokan gondolják, hogy inkább Nikont, Sonyt stb. vesznek, akkor a cégek kénytelenek ezt a trendet követni.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#91 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 11:52

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 20:43

WiZARD! Isten éltessen így közeledve a 60-hoz :Đ

thx :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#92 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 12:10

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 11:48

Lehet bosszankodni a megapixeleken, de ez a vásárlók miatt van.
Ha emiatt sokan gondolják, hogy inkább Nikont, Sonyt stb. vesznek, akkor a cégek kénytelenek ezt a trendet követni.

Szerintem simán beletesznek valami apróságot a 30d utódba, pl kézenfekvő lenne a 400D érzékelője a beépített porallergiás tüsszentő rendszerrel, valamint valami szoftverfunkciót kap, mondjuk éles visszanézőnagyítást (:Đ), valamint 0.1"-al nagyobb lesz a kijelzője. Megjegyzem teljesen jó gép lesz így is.

#93 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 12:19

Hát ha valóban csak ilyen minimális változtatásokkal hoznak ki egy új modellt a xxD sorozatban, akkor sokan fel fogják idegelni magukat a Canon táborból. 30D-nél is sokan panaszkodtak, hogy nem sok dolgot javítottak a 20D-hez képest.
Engem mondjuk nem érdekel, itt van most már a 30D, így is többet tud, mint amit én ki tudok hozni belőle. (ez szerintem sok emberrel van így, akik "jobb" gépekért kajabálnak).
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#94 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 12:52

Azt tudni fogja mint a D80 (10 mpix, stb) Esetleg az lenne a nagy pofon még a konkurrenciának ha esetleg beletennék a weathersealinget a felsoroltak mellé.

#95 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 13:24

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 15:32

Végigolvastam az elmúlt topik és ezen topik fejtegetéseit a canon objektívekről. Főleg az érdekelt, amit a kit objektívről írtatok. Ami nagyon érdekel a végére, hogy a nikon D70-féle kitobi, a 18-70-es, szerintetek minőségben hol helyezkedik el a canon obikhoz viszonyítva? Hova lehetne betenni? Persze ehhez kell valaki, aki egy kicsit járatos mind a két márka tekintetében.

Izé... erre tud valaki válaszolni? Tényleg érdekel.

#96 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 13:29

Erre talán az tudna válaszolni, aki tartósan használja mindkét rendszert és legalább a canon rendszerhez kiterjedt objektívparkja van. Azthiszem ez az idelátogatók egyikére sem jellemző...

Szerkesztette: RiCS 2007. 01. 08. 13:29 -kor

#97 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 13:38

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 12:24

Izé... erre tud valaki válaszolni? Tényleg érdekel.

Szerintem nagyjából az ára a megfelelő "mérőegysége". Amilyen áron megy a D70 kitobija és az azonos áron lévő hasonló átfogású Canon Zoom Obival lehet hasonlatos.

Szerkesztette: mtubi 2007. 01. 08. 13:38 -kor

#98 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 13:40

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 12:52

Azt tudni fogja mint a D80 (10 mpix, stb) Esetleg az lenne a nagy pofon még a konkurrenciának ha esetleg beletennék a weathersealinget a felsoroltak mellé.

Mivel a Nikon és a Pentax is kínál az abszolút profi szegmensen kívül időjárásálló vázat, sőt, a K10D még olcsóbb is, mint a 30D, ez szerintem inkább felzárkózás lenne, mint arculcsapás.

Kérdés, hogy a Canon hova akarja pozícionálni az új vázat, marad a 30D/D80 szintjén, vagy megcélozzák vele a D200-at?

Egyébként az 1Ds Mark II-t kb. 27 hónapja jelentették be, az 1D Mark II N pedig 17 hónapos (egy idős az 5D-vel;  az elődjéhez képest pedig minimális változásokat hozott), úgyhogy ezen a fronton is időszerű lenne némi frissítés...

#99 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 13:50

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 8:58

Sziasztok!

Volt nálam pár hétig kölcsönbe egy Peleng 8mm f3.5 lencse. Ez már nagyon halszem, eszméletlen látószöge van, simán látszik a lábam is a képen, ha nem vigyázok. Viszont nagyon durván torzít, kiegyenesíteni szinte lehetetlen a képet. Persze lehet két menetben küzdeni a PTLens pluginnal, de akkor olyan elmosott lesz minden a szélén (értem alatt azt, hogy mindenhol, ami nem pont a kép közepe), hogy az már gáz.

Erre én azt mondanám, hogy már effekt-lencse, nem lehet vele komoly képet készíteni a szó szoros értelmében. Persze az effektet lehet használni nagyon kreatívan, de igen sok megkötést is be kell vállalni. Nem lehet fényforrás a kép közelében sem, mert a hatalmas kidudorodó lencsetag olyat fog becsillanni, hogy az embernek tátva marad a szája. A kép élessége nem túl jó, hiba van végtelen távolságon és lerekeszelve.

A Zenitar 16mm FF vázon szintén egy effekt-lencse lenne, de crop factor masinán már nem torzít annyira, ki lehet egyenesíteni. És ezt úgy lehet megtenni, hogy nem vesz el drámaian sok részlet. 1.3x vázon már túl sok lenne az áldozat, de 1.6x gépen még elfogadható. Persze az árát tekintve, egy 17-40 hasonló képminőséggel alighanem állandóan a garanciában járna.

Ha valaki olcsó és hatékony nagylátót keres 1.6x vázra, akkor a Zenitar ajánlott. Ha pedig halszem életérzés kell, akkor ott a Peleng 8mm, az tényleg igazi halszem.

Remélem, hogy ez segít!
Üdv!

köszönöm :)
a peleng nagyon tetszik, de aztán mindig arra jutok, hogy a használati érték / ár aránya sokkal rosszabb, mnit a zenitaré, szóval z lesz :)
mondjuk egy 10-20mm nemhalszem zoom sem lenne rossz, de az ára... :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#100 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 14:09

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 22:15

Nem értettem pontosan, hogy mit írnak, azért is kérdeztem, hogy jól értelmeztem-e?
"Please make sure to select the destination country in the drop-down box on top of our homepage in order to display the correct shipping costs and VAT."
Szerintem azt írják, hogy a célországot ki kell választani, hogy a helyes szállítási ktg-et ÉS ÁFA-t jelenítse meg.
Nem tudom, hogy melyik szabály vonatkozik erre, hogy az értékesítés helye szerinti, vagy a végfelhasználás helye szerinti tagállamban kell az ÁFA-t megfizetni.

Ugye a teljesítés helye számít az áfa megfizetése szempontjából. No de mi a teljesítés helye? A hatályos ÁFA törvény szerint a teljesítés helyének azt a helyet kell tekinteni, ahol a termék - az átvevő nevére szóló rendeltetéssel - a feladás, vagy a fuvarozás megkezdésének időpontjában található. Közösségen belüli termékértékesítésnél azt mondja az áfatörvény, hogy - kivéve az új közlekedési eszközt és a fel- vagy összeszerelés tárgyául szolgáló terméket - az átadó olyan átvevőnek adja fel vagy fuvarozza el, a Közösségen belül, amelynek az adott tagállamból származó beszerzései nem haladták meg az áfatörvényben található küszöbértéket, akkor a feladás vagy fuvarozás rendeltetési helyét kell tekinteni az értékesítés helyének. Utóbbi esetben az adózó választhatja a származási hely szerinti értékesítési helyet. A kivételeket, és a kivételek alóli kivételeket mellőzöm (pl jövedéki termék).
Ennyit tudtam összeszedni a témával kapcsolatban érdemben.
Remélem a fenti leírás mindenki számára világos.  :Đ

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.