HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#701 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 26. 12:03

Azthiszem az idejáró amatőr fotósoknak épp elég anyagi terhet jelentett a felszerelésük hogy a gondolatától is összerezzennek, hogy két-három napra kikölcsönözzék azt... :) Úgyhogy ha ezt akarod hallani részemről bizonyosan "nem", de a többiek sem rajonganak az ötletért szvsz...

#702 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 12:09

Én már előre elköltöttem az összes pénzemet a 30D-mre, úh. sajnos ki nem adom a kezemből.
Családtagjaim nem merik megfogni a gépet...
Rajtam kívül eddig csak egy ember fogta meg és készített vele egy képet, de először ő is vonakodott tőle, miután meghallotta, mennyibe került.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#703 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 12:15

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 13:03

Azthiszem az idejáró amatőr fotósoknak épp elég anyagi terhet jelentett a felszerelésük hogy a gondolatától is összerezzennek, hogy két-három napra kikölcsönözzék azt... :) Úgyhogy ha ezt akarod hallani részemről bizonyosan "nem", de a többiek sem rajonganak az ötletért szvsz...

Engem már attól kiver a víz, ha a feleségem elkunyerálja egy kép erejéig.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#704 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 12:23

Idézet: m-t - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 11:59

:rolleyes: Valaki? Legaláb annyit, hogy "Nem..."  ;)  két-három napról lenne szó. :)

szeretnél markolatos 5D-ért 700e-t letétbe helyezni? :cool:

#705 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 26. 12:29

:rolleyes: Valaki? Legaláb annyit, hogy "Nem..."  ;)  két-három napról lenne szó. :)

tudod, nőt és felszerelést...
(mondom ezt én, aki már kapott kölcsön, hálás is vagyok érte)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#706 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 12:31

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 11:24

én soxor kicsit túlságosan felfújt témának érzem ezt a pixelvadászatot, hogy melyik obi mennyivel jobb...

nem hiszem hogy egy tartalmilag jó képnél bárki is azt figyelné, hogy ez egy "jó" obival, vagy egy tökéletes obival készült, és a képen milyen "optikai hiba" van...

és persze az is kérdés, hogy mi a cél, A3 méretű papírkép, vagy webre egy 700*1000 pixeles kép, vagy 9*13 papírkép.

Szerintem ez eléggé témafüggő, legalábbis nálam. Egy portrénál, vagy egy városi látképnél még az olcsóbb kit objektívek képével is elégedett vagyok. Ellenben egy madárfotónál még a legjobb objektívek hibáit is észreveszem és nagyon zavar. A tollazaton található rendkívül sok apró részletet szeretném nagyon pontosan viszontlátni. Egy picit pl csalódás volt nekem néhány Máté Bence kép is amikor láttam a nagy nyomatokan a Természettudományi Múzeumban. Pedig ő egy régi MF 300mm f2.8-as obit használ (ami azért komolynak mondható) és mégis jónéhány képen elég komoly CA-t láttam és nálam ez eléggé lerontotta az élvezhetőséget. Ezért nincs is hosszú obim, amivel elégedett lennék azt nem tudnám megfizetni. Vagyis megtudnám, de akkor az autóról le kéne mondani és azért inkább az autó :)

#707 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 12:34

Igaz nem Canont használok, de a véleményemet megosztanám. Én csak olyan embernek adnám kölcsön a cuccom akiben maximálisan megbízom és tudom, hogy nem okozna neki anyagi gondot visszafizetni a cucc árát egy esetleges baleset után. A csóró egyetemista megnevezés, nem éppen bizalomkeltő...

#708 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 12:36

Ehehe, nekem is megtetszett várgesztesen a 120-300 meg a 300 2.8 IS, de csavarogni is szeretek, no meg nekem az autó járólapot, gyerekeket-családot szállít, munkába hord engem, utánfutót húz, meg szeretjük is, nem "csak" egy hobbi...

#709 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 13:16

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 12:36

Ehehe, nekem is megtetszett várgesztesen a 120-300 meg a 300 2.8 IS, de csavarogni is szeretek, no meg nekem az autó járólapot, gyerekeket-családot szállít, munkába hord engem, utánfutót húz, meg szeretjük is, nem "csak" egy hobbi...

Erről van szó :)

#710 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 13:33

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 12:29

de az egy elronthatatlan analog vaz volt, nem egy digitalis, amit ha leejtesz tonkre is megy.. nem mindegy am sajnos!

a ketszerezok kerdesere nem jott valasz: annyiszoros blende veszteseg, ahanyszoros konverter. azaz egy 2x-ezo 4-esbol csinal 8-ast. egy 1.4x-ezo 4-esbol 5.6-ost.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#711 Felhasználó inaktív   haliho82 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 13:33

Idézet: m-t - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 12:59

1. Kölcsön ingyen ( csak a mesében :D , max: család, és legjobb barát ), pláne a mai közbiztonságban...
2. gép+ komplett felszerelés kölcsönzése ( több milla is lehet nem is nehezen..), te leraknád az árát biztosításnak ?, pl 1 karc a front lencsén , és bukott a fél 500 000ft ( Haverom akart egy ilyen céget pont létrehozni minden cuccot(váz+obi+tripod + vakuk... ) lehetett volna bérelni (komlyabbakat is kb 1 milláig /db ), csak nem talált olyan biztosítót aki ezt bemerte volna vállalni értelmes áron, szerinted ha a biztosítóse akkor egy magán ember megteszi ? ), hiába hordod kata táskába amikor fotozol vele  kikell venned.., és ha csak véletlenül vali barom a labdát odarugja a gépedhez ( karc lepattanás.. ) , akkor ott is az anyagi kár,mégha nem is te követted el .

tehát: vegyél valami gépet csinálj vele képet ( pl diák hitel a barátod ), és ha részegen bele esel a vízbe vele, akkor se fog fájni annyira hisz "csak" a te pénzed bánta, nem másoké.

Szerkesztette: haliho82 2007. 01. 26. 13:34 -kor

Jó bort szeretem ,meg a jó nőt, együtt mindent ütnek ...

#712 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 13:44

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 13:33

a ketszerezok kerdesere nem jott valasz: annyiszoros blende veszteseg, ahanyszoros konverter. azaz egy 2x-ezo 4-esbol csinal 8-ast. egy 1.4x-ezo 4-esbol 5.6-ost.

Köszönöm a választ :)
Erre gondoltam én is, de azért megkérdeztem.
Egyelőre szimpatikusnak tűnik nekem ez a Sigma 100-300/4. Ára jónak tűnik (225ezer), és photozone szerint nagyon szép eredményeket ad.

#713 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 14:19

Idézet: saen - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 13:34

Igaz nem Canont használok, de a véleményemet megosztanám. Én csak olyan embernek adnám kölcsön a cuccom akiben maximálisan megbízom és tudom, hogy nem okozna neki anyagi gondot visszafizetni a cucc árát egy esetleges baleset után. A csóró egyetemista megnevezés, nem éppen bizalomkeltő...

Ez igaz. :) mondjuk egy darab vázat szeretnék, az "ingyen" igazából arra vonatkozott, hogy amennyiből bérlem egy napra, annyiból akár a negát is előhívatom. De mint írtam kaució jellegű dologra én is gondoltam, nyilván "puszira" senki nem adja oda. :)

Ui: csak azért jutott eszembe ez a lehetőség, mert egy hangosítós fórumos körben meglehetősen jól működik ez a fajta, nekem van ami neked kell, ha nem használom, használhatod jellegű megoldás. :) (nem egyszer "vágtak hozzám" rádiós mikrofonrendszert párszázezer forint értékben, és viszont)

Szerkesztette: m-t 2007. 01. 26. 14:27 -kor

mt

#714 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 15:31

Én nem tudom, hogy egy ilyen mikrofonrendszer mennyire kényes, de a fényképezőgépek nagyon kényesek.
Arról nem is beszélve, hogy amennyi képet ellősz, annyival kevesebb lesz a zárszerkezet élettartama (bár talán ez inkább apróság, hacsak nem 1000 képet akarsz készíteni, az már azért sok egy kicsit).

#715 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 17:04

Idézet: m-t - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 13:19

Ui: csak azért jutott eszembe ez a lehetőség, mert egy hangosítós fórumos körben meglehetősen jól működik ez a fajta, nekem van ami neked kell, ha nem használom, használhatod jellegű megoldás. :) (nem egyszer "vágtak hozzám" rádiós mikrofonrendszert párszázezer forint értékben, és viszont)

Nemcsak az fordulhat elő, hogy nálad megsérül, hanem az is lehet, hogy volt rajta valami sérülés, amit a tulajdonos se vett észre, amikor visszaadod, akkor észreveszi, és megvan a félreértés, az egymásra mutogatás, ki akarja fizettetni, holott nem is nálad történt a baj. Én 3 hete vettem egy kocsit, pár napja fedeztem fel, hogy a műszerfalon egy helyen meg van sérülve a díszítés. Biztos hogy eddig is ott volt, és nagyon csodálkozok hogy nem vettem észre. Ha kölcsön lett volna adva múlt héten, nem lehetne velem elhitetni, hogy nem közben okozták!

Amúgy én anno mikor a gépvázat plusz azt az egy obit vettem, akkor ez kerek 300e volt, és ehhez kellett a 13. havi fizetésem, az adott évi jutalom, az előző évi adóvisszatérítés, és míg ez utóbbi megérkezik, a szüleimtől is kölcsön kellett kérnem. Ezek után, a kezébe se adom senkinek a gépem. Alapvetően az a gond ezekkel, hogy nagyon sérülékeny dolgok.

#716 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 18:08

Oké, vegyük úgy hogy nem mondtam semmit. :) Pontosan tudom mennyire érzékenyek és kényesek ezek az eszközök, fotózok már jó pár éve és volt már a kezemben ilyesmi. Nekem is van, vigyázok is rá... ;)
A filmes gépemet+obik én is teljes félévi ösztöndíjamból+egyéb spórolás vettem, meg is becsülöm.
mt

#717 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 19:38

Sikerült megint beszerválnom egy szép állapotú 70-210 USM-et, ha esetleg érdekel valakit keressen magánban vagy a stefanits kükasz gmail pont kom címen. :)

#718 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 19:50

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 12:29

tudod, nőt és felszerelést...

nem írtad, hogy melyiket...  :p  :Đ
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#719 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 26. 20:14

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 19:50

nem írtad, hogy melyiket...  :p  :Đ

nem is fogom... :p  :Đ
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#720 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 06:58

Jejzusom. Korán ébredtem és beleolvastam az indexes 5D topikba. Ezt így korán reggel, éhgyomorra... Szilartot is örök időkre elfelejtem asszem mint canon beszerzési lehetőséget. :)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.