HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#2041 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 17. 20:43

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 20:33

ajaj!! mond, a monitor max masfel megapixeles felbontasahoz minek Neked ennyire extra objektiv? :p

ezt sokan nem hiszik el, de látszik. pontosan a monitoron látszik a legtöbb hiba. ha nagy képet nyomtatsz, akkor sokan azt hiszik, hogy valami digitális hátfal kell minimum. pedig a kulcs abban van, hogy milyen távolságból nézed. ha a falra kerül, akkor nem fogod az orrodat is hozzá nyomni, tehát távolról nézed és onnan elég a 6 megapixel simán mondjuk A/4 méretig. utána már hátrébb kell lépni.

számomra a képben a részletek nagyon fontosak, legyen éles és hű ahhoz a képhez, ami az agyamban rögzült. nagyon vizuális vagyok, leginkább az érdekel, hogy az a kép legyen a fájlban, ami a fejemben volt. nem biztos, hogy ez egy full profi megközelítés, de nekem ez a fontos.

a másik dolog pedig a maximalizmusom. értelmes keretek között szeretem a jót megfizetni, tehát inkább ritkábban veszek obit (ez most elég jól megy, mert 4 év alatt sikerült 3 obit begyűjteni, az első kettőt az alap készletben), de akkor jót. jó ár/érték arányút.

szóval kell majd az az "extra obi", ezért is nyomozok ennyit az ügyben. itt mindenkinek van valami tikkje (különben nem fórumoznánk  ;)  ), nekem a sok közül ez az egyik :)

üdv!

:up: és  :respect:
.
.
.

#2042 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 20:59

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 21:33

baratom orult bele mostansag az analog-ff fotozasba. az elmult nehany honapban elfotozott tobb tucat tekercset, ezekbol kinagyitani csak egy-ket tucatnyi kepet nagyitott ki, nehany tekercset meg bescannelt. szidom is erte, mint a bokrot, mert ez nem fotozas!

miért?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2043 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 20:59

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 20:43

tehát távolról nézed és onnan elég a 6 megapixel simán mondjuk A/4 méretig. utána már hátrébb kell lépni.

lol.

nekem a szar fuji S20pro gépem produkált A4re tökéletes képeket, pedig annak 1/1,7" CCDje van. nikon d70ssel pedig a legnagyobb eddig 60x40 centis print is tökéletes, és nagyobb is lesz ennél.

#2044 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 21:10

Én a 20D-ről még nem nyomtattam A/3 fölött, de azok teljesen jók lettek :)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2045 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 21:52

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 20:59

miért?

mert az nem fotozas, hogy szepen lefuzve ott vannak a gyonyoruen elohivott tekercsek!
a ff kep vegeredmenye a papirkep. amig odaig nem jutott el, addig az nem foto.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2046 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 22:07

a tikkhez nem szolnek hozza (voltakeppen nem baj az, ha jo felszerelest vasarolsz, ha majd valoban kihasznalod! csak azt tudom mondani: hajra!
a nagyitott kepek felbontasaban is joreszt igazad van, sot, egeszen meglepo dolgokat lehet muvelni nagyitassal..

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 20:43

ezt sokan nem hiszik el, de látszik. pontosan a monitoron látszik a legtöbb hiba.
hat ize.. a 6Mpixelt akarhogy nezed nem latod egyben. ezt magyarazhatod akarhogy is. (max ha belenagyitasz, de az ugyebar nem a kep, max egy teszt elemzese..) hiaba nezem kozelebrol. ergo az egy-masfel Mpixel feletti hibak (szenzor, objektiv, fityfene) sem lathatod. persze van amiben meg a monitor az eros, peldaul szinvisszaadasban nagyon mas. de ez az additiv/szubsztraktiv szinmod miatt van, ekvivalens a dia/kep regi felosztassal. no de ahhoz meg mindig nem kell extra objektiv..
a forum ma:

#2047 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 23:10

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 22:52

mert az nem fotozas, hogy szepen lefuzve ott vannak a gyonyoruen elohivott tekercsek!
a ff kep vegeredmenye a papirkep. amig odaig nem jutott el, addig az nem foto.

ha le van fűzve egy tekercs film, az egész be van szkennelve, és egy kockáról van papírkép, akkor sem?

sőt. ha én csak neten akarom mutogatni a képet, akkor minek a papír?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2048 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 00:59

kamiont is vehetsz csak melóba járásra, csakhát nem arra találták ki
ha csak erre használod, attól még nem leszel (ténylegesen) árut szállítmányozó/fuvarozó, hogy kamionod van

bocs az OFFért
Ciciman is on borda

#2049 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 05:19

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 20:33

baratom orult bele mostansag az analog-ff fotozasba. az elmult nehany honapban elfotozott tobb tucat tekercset, ezekbol kinagyitani csak egy-ket tucatnyi kepet nagyitott ki, nehany tekercset meg bescannelt. szidom is erte, mint a bokrot, mert ez nem fotozas!

Csak annyit a témához ha én ebben lelem örömöm, akkor ezt csinálom - ha szurtos cigánypurdék potyognak az égből akkor is - bárki bármit mond. ;)

#2050 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 08:02

Lesz majd nekem is papír kép, de csak akkor, ha tényleg elégedett vagyok egy képpel. Addig nem. Ez biztos hülyeségnek tűnik, de csak olyat szeretnék kinyomtatni és keretbe illeszteni, amit el is nézegetek és nem érzem róla azt, hogy valami hibája van. Ami nem tökéletes, az marad a diszken és a monitoron.

A felszerelésem szerintem abszolút nem extra. Egy ősrégi váz (nem is akarom lecserélni), egy consumer zoom és egy jobb tele zoom, valamint egy orosz budget fix halszem. Erről szeretnék előrébb lépni az "olcsó", de jó fixek irányába. A zoom lencse praktikus, de nagyon sok olyan kompromisszumot visz a képbe, amit a fix nem. És a fix megtanít gondolkodni, nem elég tekerni egyet a gyűrűn és kattintani. Lelassít, ami néha nem baj.

Ha HUF kreditre összeszámoljuk, akkor persze egy kész vagyon lenne, de ár/érték arányban nem olyan rossz az álom obi park:

Tokina AT-X Pro 17mm f3.5
Canon EF 24mm f2.8
(esetleg Canon EF 35mm f2)
Canon EF 50mm f1.8 Mk I
Canon 500D Close-up filter

Később (vagy elsőre) egy nagylátó zoom (Tokina 12-24 vagy Sigma 10-20)
Szintén később esetlegesen egy csoda soft focus portré obi. De ez nagyon később.

Elsőre egy jó nagylátó és egy jó normál/széles fix kellene. Azzal el is lennék jól. Persze mindig lehet valami "apróság" után vágyakozni, például egy jó 3D-fej vagy egy Nova5 táska, de az obik tekintetében kezdek megállapodni a fentiekben.

Egyébként a hétvégén fotóztam filmre. A régi Exakta vázban még volt kábé 8 kocka, feltekertem a 80-as portré obit és megpróbáltam fényt mérni asszonypajtáson. Nem volt egyszerű, mert már kijöttem a gyakorlatból, de talán sikerült. A dolgozatát írta és közben készült róla két kocka. Aztán "bosszúból" ő is lefényképezett engem. Kíváncsi leszek. Majd az előhívás után meglátjuk, hogy milyen lett a fénymérés :)

Üdv!
.
.
.

#2051 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 12:21

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 23:10

ha le van fűzve egy tekercs film, az egész be van szkennelve, és egy kockáról van papírkép, akkor sem?

sőt. ha én csak neten akarom mutogatni a képet, akkor minek a papír?

a) o nem scennelt be meg minden tekercset, sot. maj, egyszer akar nagyitani.
b) attol fugg. ha csak 1 jo kep volt az egesz tekercsen (azert az eleg rossz munkanak szamitana), akkor ok. de ha tobb jo is van, akkor miert ne legyen azokbol is papirkep? donphobos: ok, hogy csak a legjobbakat akarod a falra rakni, de hat papirkepet nem csak falra lehet tenni. egy mappaba is le lehet fuzni a jobbakat! es egy papirkep nagyon mas, mint a monitor. meg a kozepes 10x15 vagy 13x18-as meretben is.
c) igen, ha interneten akarja kozzetenni, az valoban a kamion esete. egyszeruen nem igazan erre valo. nem hozza a legjobb formajat, ha nincs kinagyitva!
a forum ma:

#2052 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 20:35

Milyen minőségű a Canon EF 1.8/50 obi? Húszezerért mérik újonnan, szeretnék fix 50 milliméteres optikát használni (a Prakticámról egyszer szedtem le úgy két hónap alatt, mert végképp nem bírtam hátrébb menni), de M42 adapterből mindenképpen AF emulátorosat vennék, ha veszek, az meg ötezerrel olcsóbb, mint a Canon. (Ahhoz nem elég jó a szemem, hogy mérőék nélkül, ad has manuálisfókuszáljak. :) ) Hozza a Pentacon 1.8/50 teljesítményét a Canon obi, vagy az autofókusszal együtt sem ér meg ötezer forinttal többet?

#2053 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 18. 20:51

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 21:35

Milyen minőségű a Canon EF 1.8/50 obi? Húszezerért mérik újonnan, szeretnék fix 50 milliméteres optikát használni (a Prakticámról egyszer szedtem le úgy két hónap alatt, mert végképp nem bírtam hátrébb menni), de M42 adapterből mindenképpen AF emulátorosat vennék, ha veszek, az meg ötezerrel olcsóbb, mint a Canon. (Ahhoz nem elég jó a szemem, hogy mérőék nélkül, ad has manuálisfókuszáljak. :) ) Hozza a Pentacon 1.8/50 teljesítményét a Canon obi, vagy az autofókusszal együtt sem ér meg ötezer forinttal többet?

Nálam a Pentakon ötvenes csak pár percre volt fent a (filmes) gépen, úgyhogy nem igazán tudom első kézből, hogy az milyen, de a Canon 50/1.8 kontrasztos, éles, részletes. Zajos, lassú autofókusz-motorral. Én szeretem. (Mondjuk az enyém első sorozatos, anyagból készült.)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2054 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 21:02

Gondolom, ha újonnan mérik, már II. lehet, eBayen is a második sorozatot mérik hetven-nyolcvan ójró körül.

Én is attól félek, hogy belerakták az új motorot, aztán valamit kiszedtek belőle, hogy tartsa az árát :D

#2055 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 21:05

30D, 100% crop, ISO100, f4, RSP-ből konvertálva nulla állítgatással:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Aranyos obi, nekem tetszik. Mondjuk az USM jól jönne rá, dehát attól még drágább lenne.
Ma próbálgattam focit fényképezni vele, még nem néztem meg az eredményeket, de az LCD-n nézve a képeket mintha sokszor lőtt volna mellé a fókusz, dehát nem erre találták ki az obit.

Szerkesztette: zomgwtf 2007. 04. 18. 21:06 -kor

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2056 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 21:19

Köszönöm! Uh, majdnem kértem egy teljes kockát, de ahhoz fullframe váz kellene :) Sajnos neten is csak cropos vázzal készült képeket találtam.

#2057 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 23:36

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 5:05

Csak a Sajtófotó miatt ne gyere fel, elég *khm* gyengécske az idei - elég online megnézni...
Illetve, ha mégis rászánod magad, akkor nézd meg a Mai Manót és/vagy az Ernst Múzeumot - ott színvonalas kiállítások szoktak lenni...

Oké, persze szeretnék én is a Sajtófotó szintjére kerülni, de a korábbi évekhez képest tényleg gyengécske..., persze a legutóbbi WPP sem volt kimagasló.

Akkor nem csak nekem tünt ez fel? Sokkal jobban tetszettek a tavalyi képek... Akkor már ketten vagyunk hülyék :D

Egyébként nem csak azért, de részben ezért megyünk fel.
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2058 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 23:48

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 9:06

Sziasztok!

Köszönöm az újabb lehetőséget, egyszer csak összejön majd :)

Szombaton megyünk fel. Az úgy talán neked is rugalmasabb... 11kor tervezzük a kiállitást...aztán vmikor ki szeretnénk menni a szoborparkba is. E kettő között végülis ráérünk, illetve, ha kijössz oda, akkor ott sokáig :D

Szerk: Hogy ezt miért ide irom és nem pü-be?!

Szerkesztette: Dolfer 2007. 04. 18. 23:48 -kor

dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2059 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 08:56

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 21:19

Köszönöm! Uh, majdnem kértem egy teljes kockát, de ahhoz fullframe váz kellene :) Sajnos neten is csak cropos vázzal készült képeket találtam.

egy teszt, talán segít
.
.
.

#2060 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 09:00

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 23:48

Szombaton megyünk fel. Az úgy talán neked is rugalmasabb... 11kor tervezzük a kiállitást...aztán vmikor ki szeretnénk menni a szoborparkba is.

Most szombat? Dolgozom (a munka frontján harcolok, ha már Szoborpark) sajnos :(
Meddig vagytok a szobroknál? Inkább menjünk át privibe tényleg :)
.
.
.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105