HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#2241 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 27. 10:46

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 11:22

Én még nem törtem (csak orrom), de mindenképpen jobbulást kívánok!

Köszönöm! :respect:

Egyébként, mint írtam, a fotózás áldozata lettem. A márciusi teljes holdfogyatkozás kedvéért leutaztam vidékre, mondván, ott jobbak a fényviszonyok. Eléggé necces volt az időjárás, este 9 óra körül kimentem megnézni, van-e esély megnézni a fogyatkozást. Az eget bámulva mentem lefelé a lépcsőn és a végén csúnyán elszámoltam magam. Azt hittem, már a járda következik (még mindig felfelé bambultam :bolond:), közben még volt egy lépcsőfok. "Nagyot" léptem, a lábam alám fordult, lábközépcsont törés. :omg:  :reklamacio: Még törött lábbal azért elkezdtem a fényképezést :omg: , de mire bekövetkezett volna a teljes fázis, beborult. Hát így jártam.
Még szerencse, hogy nem volt nálam a gép, így a gépnek nem esett baja, csak a lábam tört el. :Đ

Szerkesztette: Thrawn 2007. 04. 27. 10:46 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2242 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 10:50

Szerintem makró tartományban (merthogy arról volt szó) a mélységélesség általában nincs egyenes arányban a formátum méretével, ha a téma a kész képen ugyanakkora;  a mélységélesség nem fog olyan mértékben nőni, mint a crop faktor.
szerk.:  papíron legalábbis (;

--

Thrawn:  :omg:  Jobbulást!

Szerkesztette: szeder 2007. 04. 27. 10:54 -kor

#2243 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 12:01

Idézet: szeder - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 11:50

Thrawn:  :omg:  Jobbulást!

Csatlakozom.

#2244 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 12:21

Idézet: saen - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 13:01

Csatlakozom.

Szintén, noha "töretlen" kibic vagyok :D
De, még mindig jobban jártál, mint Robert Capa :think:

(szerk. igen, majd lesz beszámolóm viszonylag kommersz monitorról fotós témakörben, bár nem tuti, hogy profi módon lesz kivitelezve :D hogy miért itt válaszolok? csak :D)

Szerkesztette: alvaro 2007. 04. 27. 12:23 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2245 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 12:25

Köszönöm mindnyájatoknak! :respect:

No de hogy témánál is maradjunk: volt időm töprengeni az utóbbi hetekben, hogy milyen jó is lenne egy könnyű utazó telezoom nyaraláshoz, kiránduláshoz, stb. A 100-400 ilyen célra túl nagy, akkor viszem, ha egyedül megyek, vagy ha kifejezetten szükség van rá, mint pl. a tavalyi napfogyatkozáskor. Családi program esetén a gyerekek amúgy is elriasztanak minden élőlényt néhány kilométeres körzetben, tehát oda felesleges.
Két obi nyerte el a tetszésem, a 70-200 F/4 L régi és új változata. Nézegettem a Photozone méréseit, mindekettő nagyon jó, az új egyenesen elképesztő (persze a végső szót nem a laboreredmény, hanem a valós használat mondja ki). Kérdés, érdemes-e az újért kifizetni a fájdalmasan nagy árkülönbözetet?
Mindez még csak egy kósza gondolat, de azért lehet, hogy érdemes rajta gondolkodni.
Szerintetek? :think:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2246 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 12:32

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 13:21

Szintén, noha "töretlen" kibic vagyok :D
De, még mindig jobban jártál, mint Robert Capa :think:

(szerk. igen, majd lesz beszámolóm viszonylag kommersz monitorról fotós témakörben, bár nem tuti, hogy profi módon lesz kivitelezve :D hogy miért itt válaszolok? csak :D)

Tippelek: olvastad a TFT topikban az EIZO-s kérdésem? :think: Mert igényeim azok aztán vannak, csak pénz is kellene hozzájuk. :omg:

#2247 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 13:15

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 13:32

Tippelek: olvastad a TFT topikban az EIZO-s kérdésem? :think: Mert igényeim azok aztán vannak, csak pénz is kellene hozzájuk. :omg:

Na, eizót én se vállalok be. Biztos szép meg jó, bár attól tartok, a tft-nak azért vannak korlátai :think: És rettenet drága, ha jól emlékszem. 3x annyi lehet, mint az acer, amivel viszont tesztek egy próbát :think:
Azt meg meglátom, meglátom... de kezdem kevésnek érezni az 1024*768-at, a 17" crt meg azért elég apró nagyobb felbontáson :think:
Aztán a következő remélem már nem lcd lesz, hanem oled, vagy hasonló "jövő zenéje" technika :D

#2248 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 15:10

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 12:32

Először is jobbulást kívánok. Nekem még csak az ujjam volt elrepedve, de egyik haveromnak többek között pl. volt már nyílt törése (is) a szemem előtt...   :fear:

TFT: Én Flexscan L768K-t vettem. (saen is sokat segített a választásban)  :respect: 19" 4:3-as, a vásárlás óta imádom. (5 év garancia sem mellékes). Ha érdekel, lehet hogy tudok segíteni, én is egyik ismerősömön keresztül vettem egy nagykerben.

Ezt az oldalt ismered?
http://www.prad.de/n...o-s2410w-k.html
http://www.prad.de/b...php?boardid=255

Szerkesztette: eszpe 2007. 04. 27. 15:13 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2249 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 15:31

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 16:10

Megnéztem, sokat nem értek belőle, de felette szórakoztatónak találtam, hogy ugyanúgy néz ki az OSD-je, mint a 6 vagy nemtom hány éves (tn paneles? mi volt szokás akkoriban?) 15" eizónak otthon (amit pár éve használtan azért vettem, mert belefér a hátizsákomba, de az akkori technikai színvonal miatt a crt-mmel szemben teljesen esélytelen bármilyen szempontból, tehát sose lett főmonitor, most öcsém használja) - lám-lám, ők nem hajladoznak mindenféle divatirányzat után :D

#2250 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 15:40

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 16:10

Először is jobbulást kívánok. Nekem még csak az ujjam volt elrepedve, de egyik haveromnak többek között pl. volt már nyílt törése (is) a szemem előtt...   :fear:

TFT: Én Flexscan L768K-t vettem. (saen is sokat segített a választásban)  :respect: 19" 4:3-as, a vásárlás óta imádom. (5 év garancia sem mellékes). Ha érdekel, lehet hogy tudok segíteni, én is egyik ismerősömön keresztül vettem egy nagykerben.

Ezt az oldalt ismered?
http://www.prad.de/n...o-s2410w-k.html
http://www.prad.de/b...php?boardid=255

A teszteket is, bár ez nekem kicsit kínai, izé... német, pedig gimnáziumban 4 éven keresztül próbálták a fejembe verni, de nem sikerült. Azért annyit látok, hogy a monitor jó.
Nagyon köszönöm a segítséget :respect: igaz, most még nem aktuális. Most a legolcsóbb helyen, amiről tudok (bbstudio) ~310k, ennyi pénzem nincs, de ha lenne sem adnék érte most ennyit. Bármennyire is flancos darab, azért remélhetőleg csökken még az ára. Tavaly ősszel még közel járt a 400k-hoz (az elődje, a 2410W, de a 2411 ára kb. ott indult, ahol éppen a 2410 állt) bízom a további árcsökkenésben. Talán év végén, vagy jövőre elszánnám magam a vásárlásra. Ha lemenne úgy ~250k alá, akkor már megfontolnám. Ha még akkor is tudsz segíteni, az maga lenne a Kánaán. :D

#2251 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 15:57

off
Én is eltöprengtem, mert nem tudok annyira németül, hogy így olvasgattam volna.  :think: Viszont beugrott, hogy van angol verziója is az oldalnak. :Đ
http://www.prad.de/e...o-s2410w-k.html

----
szerk:
OSD: a legelején beállítod, utána úgysem fogsz hozzányúlni. :) Van hozzá egy egész jó kis screen management software, és meg lehet tanítani bill. kombinációkra, egész jó a kezelhetősége. Nem kell az előlapi gombokat nyomkodni, és tanítható. Pl. netezéshez automatán átvált custom módba, DVD nézésnél elindul a Movie mód, általában pedig az sRGB módot használom. (van még Picture, Text, stb. preset is)

Hogy ne csak off legyek:
Az Eizom is fekete, mint a 300D-m. Đ

Szerkesztette: eszpe 2007. 04. 27. 16:09 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2252 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 16:01

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 16:57

off
Én is eltöprengtem, mert nem tudok annyira németül, hogy így olvasgattam volna.  :think: Viszont beugrott, hogy van angol verziója is az oldalnak. :Đ
http://www.prad.de/e...o-s2410w-k.html

:omg:  :Đ

:respect:

Pedig már épp azon töprengtem, hogy a babelfish hogy fogja ezt lefordítani angolra. :think:

#2253 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 16:28

kovacs_ist: partyfotózást hogy akarod? valami weblapnak "nagy mennyiségben" (160-230 kép az elvárt képmennyiség a nagyobb helyeken), vagy csak magadnak, kisebb lapnak hobbiból kevesebb, de "szebb" képet?

első esetben inkább nagylátószög a fontos. 5d + 24-70 F2.8at választanám erre a célra ha választhatnék. esetleg 1D (mk2/3)+16-35 F2.8

második esetben 50 F1.4 is jó választás lehet, "bármilyen vázzal" - ismerek olyat aki 1.6 cropos vázzal használ ilyet bulifotózásra...

vaku mindkét esetben kell.

iso800-1000 elég bulifotóhoz imho, így egy 30d/400d stb is elég zaj szempontból erre.

de én is inkább 5d-n gondolkoznék. vagy még inkább 1D mk2/3
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2254 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 16:35

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 7:54

lugosi: a szamitasod szep, de vajon helyes-e? engem erdekelnek ezek a szamadatok (technologiai erdeklodes szintjen), de nem mernek igy kijelenteni, hogy 1-1 aranyban van a melysegelesseg romlas, ahogy Te irod.

Nem tudom! Lehet hogy neked van igazad, vagy a kettőnk álláspontja között. Én is csak spekuláltam, az elejétől a végéig elmélet amit írtam. Mondjuk úgy, hogy egy gondolatmenet.

#2255 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 16:48

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 17:28

vagy még inkább 1D mk2/3

Az egész felszerelésre van egy-másfél milliója, nem csak a vázra :)

Szerkesztette: debaj 2007. 04. 27. 16:48 -kor

#2256 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 16:51

Főadmirális úr, jobbulást :)

nekem egy asus pw201 monitorom van, pva paneles (asszem), valamivel kisebb kategória (~150e pénz), 20", széles vászon, szeretem :) nem mondom hogy tökéletes, de rossznak semmiképp sem mondanám. akár meg is lehet nézni élőben :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2257 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 16:57

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 17:51

Főadmirális úr, jobbulást :)

nekem egy asus pw201 monitorom van, pva paneles (asszem), valamivel kisebb kategória (~150e pénz), 20", széles vászon, szeretem :) nem mondom hogy tökéletes, de rossznak semmiképp sem mondanám. akár meg is lehet nézni élőben :)

(Lassan lábtörés topik lesz ebből... :think:  :Đ )

Azt hiszem, maradok a nagyobbik Eizo mellett. Viszont van egy kérdésem: számszerűen mit jelent a "max. pixel faults = Class II" ?  Ha már egyszer ennyi pénzt kicsengetek egy monitorért, elvárom, hogy mind az 1920x1200 pixel kifogástalan legyen.

Szerk:

"Fault-class II is the most common today, and it means a maximum of 2 pixels always on or always off, or a maximum of 5 sub-pixel faults (the RGB channels) either way."

A Class I sokkal jobban hangzik: "Fault-class I is the highest quality: zero tolerance."

Nem nyert az a Class II :reklamacio:

------  Többet nem offolok, se lábtörés, se monitor, elnézést az eddigiekért -------

Szerkesztette: Thrawn 2007. 04. 27. 17:05 -kor

#2258 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 17:43

http://www.maxdata.com/repository_com/down...el_monitors.pdf - pixelhiba-osztályok :)

az asusnál vonatkozik a gari a pixelhibára is :cool:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2259 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 18:11

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 17:48

Az egész felszerelésre van egy-másfél milliója, nem csak a vázra :)

1Dmark2 N 3400$ (mark 3 az 4500$ körül lesz)
egy 580EX(2) az 400-500$ egy 70-200 F2.8 IS USM az 1700$ egy 17-40 F4 670$ egy 50 F1.4 310$

1.5 millió az kb 8300$

1dmk2N vázzal > 6600$ a maradék pénzbe belefér az amcsi repjegy is :)
1dmk3-mal 7800$ > ügyesen, megfelelő ismerőssel, talán ki lehet hozni az adott keretből.

persze tudom hogy mindkettő az 1.2-1.5 millás keretnek a felső határa,és garancia, meg beszerzés nem a legegyszerűbb... :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2260 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 18:13

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 17:57

A Class I sokkal jobban hangzik: "Fault-class I is the highest quality: zero tolerance."

Nem nyert az a Class II :reklamacio:

Ezt meg tudom érteni (bocs még ezért az offért...), ezért is kértem az acerhez külön pixelgaranciát (érdekes külön termékként felminősíteni class1-re, de annyit nem dob rá az árra (valami 8k rémlik) és nem kérek több zsákbamacskát :omg:)
Csak érjenek ide már :)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115