HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#181 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 07. 12:01

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 12:49

Na itt van egy kandúrbandi akinek meg 99%-ban bejött a használt dolog. Mikor azt írtam hogy ez hozzáértéstől is függ elküldtek a picsába. Most vettem a Vaterán 6 db optikát teljes sikerrel. Hurrá!

Én nem a fényképezőgépekre céloztam, mert azt még nem vettem használtan. Viszont más területen mindig csak bajom volt velük.

#182 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 12:02

ja, hozzaertestol fugg, hogy az ember tudja, mit szabad megvenni (fem-uveg manualis optika), es mivel kell vigyazni (digitalis szerkezetek.) ugy latszik ebben, ottokar, Te nem vagy szakerto.

Picassu: a fenymeres es AF kulonbsegei evek ota elhanyagolhatoak szerintem. ezek nem fontos kulonbsegek.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#183 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 12:03

Nem akarok beleugatni (csak egy kicsit :D), de a D50 és D70 között tudásban nagyon kicsi a különbség, árban viszont lehet, hogy nagyobb, főleg, hogy most már mindkető kifutó modell. A D70 javára szól (egyébként van benne spot mérés), hogy van rajta mélységélességelőnézeti gomb (szerintem annyira nem lényeges, főleg, mivel a kereső nem elég nagy hozzá, hogy hasznos legyen) és a felső státuszkijelzőnek van háttérvilágítása (lehet nélküle élni, főleg, hogy a keresőben is kijelzi a legfontosabbakat). A D50 javára szól viszont, hogy a JPEG képeit szebbnek mondják, tehát ha nem mindig akarsz bajlódni a sötétszobai teendőkkel, akkor jobb. Ugyanígy előny még a kisebb és könnyebb váz. Meg az ára. Inkább D50 vs. D80 vonalon indulj el, szigorúan szerintem. D80 előnyei: nagyobb hátsó LCD, nagyobb felbontás, és talán néhány szoftveres beállítási lehetőség, ami hasznos lehet. Viszont szerintem nagyobb az árkülönbség mint amit a tudásbeli különbség adna. A matrix metering-beli különbségek szerintem elenyészőek, nagyon jól megbecsülik ezek a gépek már a helyes expozíciót (persze normál körülmények között, amikor egyáltalán van megoldás a dinamikatartomány lefedésére).
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#184 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 02. 07. 12:06

http://www.google.hu/search?hl=hu&q=F%C3%A...ta=lr%3Dlang_hu

Itt lehet a fémek fröccsöntését tanulmányozni. Fényképezőgép alkatrészt folyatásos öntéssel nem is lehet készíteni, nem mondom meg hogy miért. A Canonnál meg csak egy felfogató lemez van. Az nem váz. Az tartást nem ad.

Szerkesztette: ottokar 2007. 02. 07. 12:10 -kor

#185 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 02. 07. 12:09

Idézet: Picassu - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 13:01

Én nem a fényképezőgépekre céloztam, mert azt még nem vettem használtan. Viszont más területen mindig csak bajom volt velük.

Most vettem egy optikát mellyel az AF kb háromszor gyorsabb mint a kitobival,Pentaxnál. Pedig egypár éves van az obi.

#186 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 12:11

Megnéztem, D50 kitobival megvehető 150-ért, D70(s) kitobival 200 körül, D80 kitobival 300 körül. Én a D50-et venném. :D Vagy pedig használtan valamelyiket, kevés expoval, esetleg még maradék garival.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#187 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 12:11

nekem a méret volt elsődleges a D70 mellett, és számított még a segédrács a keresőben, manuál módhoz a második tárcsa, és jövőbeli vakuvásárláshoz a beépített vaku távvezérlő képessége

a státusz LCD háttérvilágítására tényleg nagyon ritkán volt szükségem, a rekeszbeugratás pedig valóban ritkán használható, sok fény kell hozzá

#188 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 12:44

Idézet: bbence - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 13:11

Megnéztem, D50 kitobival megvehető 150-ért, D70(s) kitobival 200 körül, D80 kitobival 300 körül. Én a D50-et venném. :D Vagy pedig használtan valamelyiket, kevés expoval, esetleg még maradék garival.

Hát nagyon köszönöm, meg fogom nézni közelebbről ezeket a masinákat. A méret előnyén, ha azt érted hogy kisebb, akkor lehet nekem nem lesz jó. Canon 350D volt már a kezemben és azt nekem valahogy kényelmetlen volt fogni. Biztos szokás kérdése, de nekem a súlyához képest (vmi tele obi volt rajta) kicsike volt és végig azt éreztem, hogy "ki akar esni a kezemből". Tehát a böszme kezemhez vlahogy nem passzolt. A kompaktnál nem volt gond, mert azon semmi obi nem volt, elveszett a kezemben és nem akart kifordulni.
Persze ezért lehet nem éri meg 10 ezrekkel többet fizetni, majd megfogdosom és közben kiderül hogy mennyit enged a pénztárcám.

#189 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 12:49

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 11:59

"Fémek fröccsöntése. A tixotróp fémfröccsöntés során a félkemény magnéziumötvözeteket. (vagy alumínium- és cinkötvözeteket) az olvadáspontjukhoz közeli ..."

Miért kell valótlant állítani? Az hogy valaki nem hallott a fémek fröccsöntéséről az egy dolog, de miért állítja hogy ilyen nincs? Ráadásul Magyarország ebben világszínvonalú.

OFF:

Vettem a fáradtságot és elolvastam a linkeket.

A "fröccsöntést" a nyomásos öntészetre használják. Amikor a szerszám is hőn tartott, a fémet pedig elég nagy nyomáson adagolják be a szerszámba. A probléma ilyenkor az, hogy a szerszámot nagyon jól hőn kell tartani, mert különben az ömledék megszilárdul még a megfelelő kitöltési szint elérése előtt. Ha túlságosan nagy a falvastagság, akkor porozitás léphet fel, ami előnytelen.

A tixotróp fémfröccsöntésről nem olvastam még, érdekes. De azért írják rá a fröccsöntés szót, mert eredetileg polimereket fémporral vegyítve próbáltak fröccsönteni, aztán egyre inkább eliminálták a műanyag hordozót és csak fémmel dolgoztak. Számomra ez innen már nyomásos öntészet, a fröccsöntés fémes analógiája.

Ismét félre sikerült olvasnod:

Idézet

A műanyagokat fröccsöntik, a fémeket inkább öntik. Lehet nyomásos öntés, ami hasonlatos a fröccsöntéshez, de inkább öntést szoktak használni a fémekre.

Nem állította senki (én sem), hogy nem létezik. Viszont utaltam rá, hogy a fémek esetén "öntés" szót szoktak használni az irodalomban. Mivel teljesen felesleges úgy vitatkozni, hogy el sem olvasod azt, amire válaszolsz, így én zárom a témát. A sávszélesség kímélése érdekében kár is tovább írogatni erről.

ON:

A tanácstalan új versenyzőnek. Olyan vázat válassz, amit jelentős áldozat nélkül meg tudsz venni. KIT obival vedd! A KIT határainak a kitapasztalása után el tudod dönteni, hogy milyen irányba mozdulj el. Esetleg vaku (vakuk), vagy tele vagy nagylátó. Viszont ezt feltétlenül ki kell tapasztalni, hogy tudj specifikus kérdéseket feltenni. Bár Canon rendszert használok, de én is javaslom a Nikon vázat a nagyszerű KIT obijával. A Canon kiténél sokkal jobb, később kell lecserélni. Természetesen ez csak egy gondolat.

Remélem, hogy segítettem!
Üdv!
.
.
.

#190 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 12:59

Idézet: Picassu - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 12:44

Hát nagyon köszönöm, meg fogom nézni közelebbről ezeket a masinákat. A méret előnyén, ha azt érted hogy kisebb, akkor lehet nekem nem lesz jó. Canon 350D volt már a kezemben és azt nekem valahogy kényelmetlen volt fogni. Biztos szokás kérdése, de nekem a súlyához képest (vmi tele obi volt rajta) kicsike volt és végig azt éreztem, hogy "ki akar esni a kezemből". Tehát a böszme kezemhez vlahogy nem passzolt. A kompaktnál nem volt gond, mert azon semmi obi nem volt, elveszett a kezemben és nem akart kifordulni.
Persze ezért lehet nem éri meg 10 ezrekkel többet fizetni, majd megfogdosom és közben kiderül hogy mennyit enged a pénztárcám.

A kisebb alatt azt értettem, hogy a D70-nél kisebb. A 350D-nél nagyobb is, de a Nikon gépeknek nagyon jó a fogása (az ergonómiája) és ez alól a D50 sem kivétel, kisebb méret ide vagy oda. Nagyon kényelmes. De tényleg ki kell próbálni, ez a megoldás. Nem tudom, hol tudod az összeset megfogdosni, talán Média Markt vagy Edigital, és utána persze nem kell ott megvenni. :D

#191 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 13:00

Idézet: Picassu - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 11:22

Tudnál ezekről vmit mondani? Egyenlőre a specifikációk alapján nekem nem esik le mi is az amit hiányolni fogok :D  :confused:

Három hibája van a D70-nek imho ami engem nagyon zavar:
-kereső: soha nem fotóztam filmre, de nekem a D70 keresője nagyon pici. Igaz szemüveges vagyok, lehet az én látásommal van baj, de összehasonlítás nélkül is nagyobbat szeretnék (D80-é jóval nagyobb)
-mirror lockup: D70 nem tud mirror lockup-ot, D80 sem, de legalább van benne tükör felcsapás késleltetés ami már majdnem ugyanolyan jó. A D70-emmel gyakran kerülök olyan szituációba (makro/tele obiknál) amikor olyan záridőt dob ki a szitu, hogy a tükör felcsapása berázza a gépet és még az egyébként full extrás Gitzo állványomon is életlen lesz a kép.
-direkt Kelvin fehéregyensúly: nekem hiányzik az, hogy Kelvinben be tudjam írni milyen szinhőmérsékletet szeretnék, nagyon idegesítő, hogy ezeket a sunny és társait kell használni (meg kell tanulni melyik beállítás hány Kelvin).
Ez a három a legfontosabb újítás szerintem, de ezen kívül van sok apróság is, mint pl a rövidebb shutter lag és társai. A D70 nem rossz gép, én is sok jó képet csináltam vele, de szó nélkül elcserélném egy D80-ra mégha ki kéne fizetni a 100k-t akkor is.

#192 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 13:28

Idézet: bbence - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 13:59

A kisebb alatt azt értettem, hogy a D70-nél kisebb. A 350D-nél nagyobb is, de a Nikon gépeknek nagyon jó a fogása (az ergonómiája) és ez alól a D50 sem kivétel, kisebb méret ide vagy oda. Nagyon kényelmes. De tényleg ki kell próbálni, ez a megoldás. Nem tudom, hol tudod az összeset megfogdosni, talán Média Markt vagy Edigital, és utána persze nem kell ott megvenni. :D

Ez jó hír, meg fogom tapizni mind :)
Azt hittem az edigitalnak nem rosszak az árai, esetleg tudsz mondani jobbat?

#193 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 13:33

Idézet: saen - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 14:00

Három hibája van a D70-nek imho ami engem nagyon zavar:
-kereső: soha nem fotóztam filmre, de nekem a D70 keresője nagyon pici. Igaz szemüveges vagyok, lehet az én látásommal van baj, de összehasonlítás nélkül is nagyobbat szeretnék (D80-é jóval nagyobb)
-mirror lockup: D70 nem tud mirror lockup-ot, D80 sem, de legalább van benne tükör felcsapás késleltetés ami már majdnem ugyanolyan jó. A D70-emmel gyakran kerülök olyan szituációba (makro/tele obiknál) amikor olyan záridőt dob ki a szitu, hogy a tükör felcsapása berázza a gépet és még az egyébként full extrás Gitzo állványomon is életlen lesz a kép.
-direkt Kelvin fehéregyensúly: nekem hiányzik az, hogy Kelvinben be tudjam írni milyen szinhőmérsékletet szeretnék, nagyon idegesítő, hogy ezeket a sunny és társait kell használni (meg kell tanulni melyik beállítás hány Kelvin).
Ez a három a legfontosabb újítás szerintem, de ezen kívül van sok apróság is, mint pl a rövidebb shutter lag és társai. A D70 nem rossz gép, én is sok jó képet csináltam vele, de szó nélkül elcserélném egy D80-ra mégha ki kéne fizetni a 100k-t akkor is.

Köszönöm az infót, ezek szerint akkor van olyan opciója ami értékes lehet később. Sajnos mivel nekem szűkös a költségvetésem és egy D50 vagy D70 mellé még egyébb felszerelés is beleférne és kezdésből lehet hogy az lenne a jobb.
De ezt úgyis az dönti el, hogy miként is fog alakulni a tőke oldal :)

#194 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 13:40

esetleg vehetsz d70et (vagy d50et is akár), és ha majd a vázat érzed akadályozó tényezőnek, még mindig lecserélheted :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#195 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 13:45

melyik tele ill. nagylátó előtétet érdemes megvenni a Canon S3IS-re? Raynoxnál ocsóbb kell.  ;)
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#196 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 13:46

nagylátóból az enyémet :D
(ha érdekel, kipróbálhatod)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#197 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 14:09

Továbbá a D80-ban már van RGB hisztogram is (;

#198 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 14:30

Idézet: szeder - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 14:09

Továbbá a D80-ban már van RGB hisztogram is (;

Ezt kihagytam, valóban :)

#199 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 18:43

Senki nem szól a Canon érdekében? :)

Nah, először is, a Canon 30D kit csak a drágább helyeken 342ezer Ft. A CCS Fotónál pl. 314400 (bár tavaly év végén olcsóbb volt, sőt, még rebate is volt).
A váz maga 284,4ezer Ftért is elérhető, kitobit meg lehet kapni 10-15ezer Ft-ért vaterán, vagy újonnan a 220volt-nál 18ezerért (tehát Canon 30D váz + 18-55/3.5-5.6 kit lencse külön véve összesen 302400 Ft, és nem 342ezer). Ha jó a fix obi, hagyd a kitobit, 28ezerért ott a Canon 50/1.8, annak igen szép rajzolata van, főleg ilyen árért.
Annyi hozzátartozik még, hogy a CCS Fotó Németországból szerzi a vázat, így német nyelvű használati utasítás van mellékelve, neten viszont beszerezhető tudtommal az angol nyelvű ingyen.

Én Nikon D80 és Canon 30D között vacilláltam 1,5 hónappal ezelőtt. Canont választottam, mert:

- Nikonnál kisebb lencseválaszték. Nem sokkal kisebb, de pl. az igencsak kedvelt 70-200 tartománynál nekik csak egy típusuk van, a nagyobb fényerős (2.8 ) és képstabilizált (VR) változat. Ez jóóóó drága (kb. félmillió Ft). Canonnál viszont már négy változat van: 1. 70-200/4, 2. 70-200/4 IS, 3. 70-200/2.8, 4. 70-200/2.8 IS. Tehát tudsz választani, hogy melyik kell. Ha nincs rá túl sok pénzed, akkor viszed a legkisebbet, aminek gyengébb fényereje van, nincs benne képstabilizátor, de csúcsminőségű rajzolata van, és 150ezerrel olcsóbb, mint a következő változat (a 70-200/4L 160-170 ezer Ft-ért beszerezhető, ha neked nem kell a 2.8 és a VR, akkor megspóroltál kb. 350ezer Ft-ot).

- D80 picit kisebb, mint a 30D. Nekem ez a kis különbség viszont érezhető volt, amikor megfogtam a gépeket. 30D jobban illet a kezembe.

- Canon szenzor: magasabb ISO-kon jobb zajteljesítmény. Lehet, hogy egyre kisebb a különbség, de még van különbség. Canon szenzornak ugyan csak halványit, de nagyobb is a dinamikája Phil tesztje szerint (ISO3200-on több mint 1EV, ami mondjuk húzós, ha használsz egyáltalán ISO3200-at).

Ezek a Canon előnyei, amik nálam a Canon oldalára billentette a mérleget. A Nikon előnyeit már hallottad. Javaslatom, hogy menj el, és fogd meg a gépeket, nézegesd őket. Amelyik jobb érzést nyújt, azt válaszd. Mindkét rendszer jó, egyikkel sem járhatsz rosszul igazából.

Pentaxról, Olympusról stb. nem beszélek, mert szinte semmit nem tudok róluk.

szerk.: 8) smiley miatt.

Szerkesztette: zomgwtf 2007. 02. 07. 18:46 -kor

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#200 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 19:38

az igaz, hogy uj objektivek teren a Nikon nemikepp gyengebb, de hasznaltban ugy hiszem erosebb. erzesemre nagyobb a valasztek es kisebbek az arak. (de csak erzesre!) es mig gepben valoban nagyon meg kell gondolni a hasznalt vasarlasat az objektiv eseteben mar sokkal udvosebb arrafele nezegetni.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »