HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#161 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 07. 09:07

Idézet: Picassu - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 9:32

Sziasztok :)

Meglehetősen régen jártam erre, már van 1 éve is hogy utoljára komolyabban be tudtam nézni, így most kicsit el vagyok veszve a masinák terén. Ha valakinek van egy kis ideje, megoszthatna velem 1-2 infót. Vennék mostanában egy tükörreflexes gépet, de jelentősen változott a piac ez idő alatt.
Korábban Canon 20D körül ábrándoztam, most viszont nagy hirtelenben nem láttam sehol sem, gondolom már nagyon kivonulóban lehet. A cseréje a 30D viszont az "alapkittet" (18-55 DC --> 342 eFt) figyelembevéve hát lehet nem fog beleférni a keretbe. Viszont ahogy nézegetem mintha a Nikonok most arányában jobb árhelyzetbe kerültek volna, egy D70s 213 eFt körül mozog most (18-70- es obival), de még egy D80 is jobban beleférne ~295 eFt (18-135 v. dx 18-70). Nézegettem a kisebb gépeket is 350/400D vagy D40, de ha lehet vmi nagyobbat vennék.
Na most a nagy kérdés az, hogy vajon mivel jérok én a jobban "hosszú távon". Igazándiból a tapasztalataitok érdekelne ezen gépekkel kapcsolatban és hogy ki mit mond a további kiegésztőkről. Tehát amit úgy éreztek ide tartozik, kérlek osszátok meg velem, mert eddig biztos Canon befutó látszott, de most változni látszik a dolog.

Persze tudom ez egy nagyon általános kérdés volt, de ha el akarom túlozni akkor szinte még csak ott állok hogy fekete gépet akarok venni. :) Na jó ez talán nem igaz, de most még akkor is teljesen képlékeny a terület és jól jönne minden infó

Köszi előre is.

Bármelyiket gyártmányt választod, jó géped lesz. Viszont ha "árérzékeny"  :D vagy, akkor inkább a Nikon. Nekem Canon van, Nikonnal nincsenek tapasztalataim, de egybehangzó vélemények szerint a Nikon 18-70 kitobi nagyon jól sikerült és az átfogása is jobb, mint az EF-S 18-55-é. Aki Canont vesz, előbb-utóbb beruház valami jobb alapobira, a Nikonnal ezt elkerülhetnéd. A Canon kitobit ugyan sokan méltánytalanul lefikázzák, annyira azért nem rossz, de a Nikoné jobb, ez tény. Ami pedig a két cég objektívparkját és egyéb kellékeit illeti, egyik esetben sem lehet a szűkös választékra panaszkodni.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#162 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 09:20

És azért azt se felejtsük el, hogy Nikonon és Canonon kívül is létezik a világ. :) Mondom én ezt Nikonosként, a Pentax (új) vázai nagyon sok okossággal el vannak látva. Az árazást viszont nem követem, ahogy néhányak szerint az obiellátás sem mérhető a két nagyobb gyártó felhozatalához. De azért érdemes körülnézni más gyártóknál is. Amúgy tényleg igaz, rosszul nem válaszhatsz DSLR esetén, csak jól és nagyon jól. Ugyanígy keveset nem költhetsz rá, csak sokat és nagyon sokat. :D
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#163 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 09:35

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 9:53

szóval, a kérdésed adott, viszont a bibi az, hogy a nikon vs. canon mindig is erős párharc volt.

alapvető különbség a kettő RENDSZER között, hogy a canon vázak egyrészt mindig picit túl vannak árazva, másrészt meg az, hogy nikonnak nincs jó amatőr objektíve (vagy belépő szintű, vagy profi amit találsz...bár ez a szabály most változni látszik, de egyelőre még nagyjából igaz).

fontos leszögezni: én nikon tulaj vagyok és teljes szívemből gyűlölöm a canon megoldásait ergonómia, váz formatervezés (ez a 30Dig igaz, de úgyse 1D szériát akarsz most) és interfész téren (ez minden vázra igaz).

szóval, a nikon D80 szerintem rendkívül jó választás, mert olyan optikát kapsz egy jó gép mellé (ami szerintem eltekintve az előbb felsoroltakon kívül sokkal innovatívabb megoldásokkal is rendelkezik, mint a 30D, mint spéci auto ISO ésatöbbi), amit majdnem professzionális felhasználásra is mernék használni. ez természetesen a 18-70re vonatkozott, a 18-135öt én nem venném meg (rosszabb minőségű sokkal, mint a másik).

Kezdésből most csak arra vágyom, hogy legyen végre egy jó gépem egy tényleg legszükségesebb kiegészítőkkel. Tehát kezdésből elég nekem akár egy 18-70 es obi is, de mostmár nagyon elvonási tüneteim vannak :D. A kis gépem már vagy fél éve tönkrement. :(

Szóval a D80 az egy jó választás, de mi a helyzet egy D70s-el? Mert az ugye majdnem 100 eFt al olcsóbb. Vajon megéri a különbség? A megapixelből szerintem a 6 is elég nekem, az autó fokusban és fénymérésben nem tudom mit jelet a verzió eltérés. A Cf kártya szimpatikusabb a D70-nél (van ilyen kártyám már). Szóval stúdión kivüli környezetben vajon megéri a többletköltség? Mert stúdióban nem hiszem hogy sokat lesz használva. inkább normál "szoba" és természet képek.

#164 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 09:45

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 10:07

Bármelyiket gyártmányt választod, jó géped lesz. Viszont ha "árérzékeny"  :D vagy, akkor inkább a Nikon. Nekem Canon van, Nikonnal nincsenek tapasztalataim, de egybehangzó vélemények szerint a Nikon 18-70 kitobi nagyon jól sikerült és az átfogása is jobb, mint az EF-S 18-55-é. Aki Canont vesz, előbb-utóbb beruház valami jobb alapobira, a Nikonnal ezt elkerülhetnéd. A Canon kitobit ugyan sokan méltánytalanul lefikázzák, annyira azért nem rossz, de a Nikoné jobb, ez tény. Ami pedig a két cég objektívparkját és egyéb kellékeit illeti, egyik esetben sem lehet a szűkös választékra panaszkodni.

Attól nem tartok hogy kezdésből akár a Canon kit obi is meg ne felelne. Nekem egy Canon A70-em volt sokáig és azti szerettem soakt használtam, de sajna megfáradt. Ahhoz képest tuti nagy előrelépés lenne egy kitobi is :)
Igazán az a kérdés hogy vajon mit akarjak :D Vagyis hogy egyenlőre nem tudom mik az igényeim mert nem ismerem a fényképezőgépeknek ezt a szintjét, soha nem fényképeztem még velük. Azt tudom hogy egy ilyen géppel már más kategória fényképezni és csak szárazon a paraméterek nem adnak elég erős támpontot. A tesztképeket is nézegettem, de kicsit azt is úgy érzem hogy csalhatnak. A régi gépem alapján tudom hogy lehet ilyen meg olyan képeket is csinálni, és tesztnek sok esetben a szebbeket rakják be még a dpreview is.

#165 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 09:53

valojaban a D50-D70-D80 kozott nincs is akkora kulonbseg! (kerdezd bbencet!) tobb mulik a fotoson, mint a vazon. (persze egy-ket szuk kivetelt eltekintve.) gyanithatoan hasonlo a helyzet Canon oldalon is.

de a valasztas abszolute nem igy kell, hogy menjen! (es itt viszont azt kell mondjam, hogy NE hallgass bbencere! ;) ) ugyanis nem gepet, hanem rendszert veszel. veszel majd hozza objektiveket, vakukat. ha elindulsz az egyik iranyba, akkor onnan mar (gyakorlatilag) nincs visszaut. egy "eletre" oda fogsz tartozni. en, Nikonoskent persze a Nikont ajanlanam. :)

a kartyakerdes marhasag! nezd meg elobb, hogy mennyibe is kerul lecserelni a kartyaidat, majd ezt az arat add hozza a gep arahoz. meglepoen kis kulonbseget fog okozni az osszehasonlitasban.

ja, egyebkent vehetsz hasznalt vazat is. a D70 es D70s-bol (azert a spot miatt az utobbit ajanlanam..) mostanaban sok van pl. az artworkphoto oldalan, es gyanitom mashol is. (velhetoen a Canon 20D-vel is ez a helyzet..)

Szerkesztette: bogdan 2007. 02. 07. 10:12 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#166 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 10:04

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 23:43

Egy a lényeg...

ajve.. :rolleyes:

a) erre csak azt tudom mondani, hogy "nem zorog a haraszt, ha nem fujja a szel".. ha valaki folyamatosan ingerenciat erez arra, hogy bizonygassa, hogy o mennyire hozzaerto, valami oka kell ennek legyen.

b) viszont szovegolvasasi kepessegeidet nem igazan tudom megdicserni. sot. egyszeruen pocsek. en ugyanis egy arva kukkot sem irtam a Te hozzaertesedrol!! (tessek meg egyszer elolvasni a teljes hozzaszolasomat!) en csak egy apro momentumot emeltem ki, miszerint Te azt allitod, hogy soha nem hasrautesszeruen, hanem katalogusok alapjan mondasz csak valamit. mikozben (igen, eppen arra utaltam!) nem lattuk ennek a leghalovanyabb nyomat sem a 75mm 6x6-on kerdeskorben. sem a latoszognek nem neztel utana, sem annak, hogy mi szamit normal objektivnek. ellenben hasrautesszeruen mondtal be dolgokat! (a legvegen birtal linkelni egy halovany irast, amiben csak azok a kisfilmes latoszogek szerepeltek, amiket en mar a vita legelejen ideztem a Nikkor katalogusbol.)

c) ja igen, lagy objektivre csak az buszkelkedik, aki nem bir szerezni egy valoban eleset! :p mert en az eles objektivet barmikor lelagyitom akar egy noi harisnyanadraggal, de Te a lagy objektivedbol soha nem csinalsz eleset.
a forum ma:

#167 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 10:08

Idézet: Picassu - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 9:35

Szóval a D80 az egy jó választás, de mi a helyzet egy D70s-el? Mert az ugye majdnem 100 eFt al olcsóbb. Vajon megéri a különbség? A megapixelből szerintem a 6 is elég nekem, az autó fokusban és fénymérésben nem tudom mit jelet a verzió eltérés. A Cf kártya szimpatikusabb a D70-nél (van ilyen kártyám már). Szóval stúdión kivüli környezetben vajon megéri a többletköltség? Mert stúdióban nem hiszem hogy sokat lesz használva. inkább normál "szoba" és természet képek.

nekem az van. 125ezer Ftért vettem használtan 8000 expoval, tökéletes. szó szerint. 60x40 centis printek simán mennek, mehetek még innen is felfele. a 6 MP nem gond nekünk normál júzereknek sztem :)

#168 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 10:23

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:48

Ha az ismertető írója rosszat ír azért is én vagyok felelős??????????????????????????????????

tehát te állítasz valamit. a sok hülye (értsd: mi) ennek ellenkezőjét állítjuk, gyári ismertetőkre, meg ilyen hülyeségekre hivatkozva, mire te közlöd, hogy a gyártó is hülyeséget állít. világos :omg:

asszem befejeztem, ahogy egyre jobban és arrogánsabban bizonygatod az igazadat (szakértés, gépvázak, díjnyertes képek stb), valahogy egyre kevésbé hisznek neked :p
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#169 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 10:34

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:00

Rosszul tudod mert a Canon EOS 300,  350 totálisan műanyag a tükörakna is, csak esetleg vastagabb héjú mint a burkolat. Ilyen gép van minden márkában. Még a tükörcsap is műanyag némelyiknél, én azt az embert aki ilyent tervez baromnak nevezem.
.
.
.

Ne legyél ideges, de szövegértési problémára kell felhívnom a figyelmet. Ha azt írom, hogy:

Idézet

korlátozott mértékben minden gép rendelkezik valamilyen fém vázzal, arra szokták rácsavarozni (fonnyasztani vagy egy kristályból növeszteni) a külső burkolatot. ez lehet valami kopogós műanyag vagy igényesebb esetekben csúszásgátlóval bevont felület. és nem mellékesen erre kapaszkodik az egésznek a lelke is, mint zár, tükör, elektronika, elemek vagy akksik.

Akkor az azt jelenti, hogy egy fém vázra (nem a külső burkolatra gondolok, amihez kézzel hozzá tudsz érni, hanem a belinkelt belső merevítő és teherviselő elemre) rögzítik az egyes komponenseket. Felőlem aztán a tükör is lehet műanyag, ez már a gyártó felelőssége.

Azzal szerintem mindenki egyet tud érteni, hogy túlzott költségcsökkentés a létfontosságú alkatrészeket műanyagból készíteni, de azért talán azt is el tudod ismerni, hogy egy 300D is extrém elsütést tud realizálni (nem ritkán 40-50e expóval is működik), ha vigyáz rá az ember. Szóval szilárdságtani szempontból meg szokták nézni ezeket az alkatrészeket, nem csak úgy odacsapják a rajzot az asztalra.
Ugyanakkor talán el lehet végre fogadni 2007-ben, hogy egy gyártó nem fogja gyémántból csinálni az alkatrészt, ha a folyamatos árverseny hatására csökkentenie kell minden költséget, mert különben megszűnik a cég. És akkor lesz olcsó váz, amit meg tud venni "mindenki" (műanyag alkatrészekkel főleg), és lesz prémium kategória, amiben a fontos dolgok fémből és üvegből készülnek. Lehet lázadni a tény ellen, de a marketing és a pénz nagy úr.

Visszatérve a témához:
itt a Canon EOS-350D robbantott ábrája. Mielőtt belekötnél, nem az egész gép robbantott ábrája van benne, csak a váz és a burkolat. És igen, látszik a fém váz, amire (!) rá lehet csavarozni a burkolatot és az egységeket.

A műanyagokat fröccsöntik, a fémeket inkább öntik. Lehet nyomásos öntés, ami hasonlatos a fröccsöntéshez, de inkább öntést szoktak használni a fémekre.

Szerintem nyugodjon meg a kedély, nem lesz itt semmi veszély :omg: :)
Békesség legyen!

Üdv!
.
.
.

#170 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 10:37

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 9:53

a kartyakerdes marhasag! nezd meg elobb, hogy mennyibe is kerul lecserelni a kartyaidat, majd ezt az arat add hozza a gep arahoz. meglepoen kis kulonbseget fog okozni az osszehasonlitasban

az, de ezzel együtt annak idején ez volt az egyik ok, amiért D70s-t vettem D50 helyett: a kettő közti árkülönbség egy részét pont a beszerzendő SD kártyák vitték volna el, a másikat pedig egy használt 18-70 beszerzése - mivel a D50 nem kapható azzal kitben
így aztán maradt volna 10-15e Ft, annyit pedig már megért az a néhány plusz, ami nekem fontos (és az, h így új a 18-70)

egyébként mindenütt az a tanács olvasható, h inkább a váz legyen olcsóbb és egy drágább obi kerüljön mellé, mint fordítva - nyilván van is benne vmi

a régi gépek egyetlen nyavalyája a kisebb/sötétebb kereső, ami miatt többnyire muszáj az AF-re hagyatkozni, de emiatt nem fogom lecserélni - szinte tökéletes kompromisszum
különösen azt élvezem, h a RAW file-ok mérete 5-6M, gyorsan is dolgozik velük a kamera, így lehet folyamatosan ebben a módban használni (más kérdés, h a belső RAW feldolgozása nem a legjobb, így érdemes is inkább PC-s programmal kidolgoztatni - a későbbi modellek már jobbak ebből a szempontból, már a D50 is. De különösebben nem zavar, már az hatalmas előny, h RAW-ban a fehéregyensúllyal nem kell a felvételnél vacakolni)

#171 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 10:42

D70-et én már nem vennék és mondom ezt úgy, hogy nekem az van. D80 a legjobb amatőr váz most Nikonból, belerakták azt a néhány dolgot amit majd később várhatóan hiányolsz majd a D70-ből.

#172 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 10:49

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 10:34

Azzal szerintem mindenki egyet tud érteni, hogy túlzott költségcsökkentés a létfontosságú alkatrészeket műanyagból készíteni, de azért talán azt is el tudod ismerni, hogy egy 300D is extrém elsütést tud realizálni (nem ritkán 40-50e expóval is működik), ha vigyáz rá az ember. Szóval szilárdságtani szempontból meg szokták nézni ezeket az alkatrészeket, nem csak úgy odacsapják a rajzot az asztalra.

a D70 talán még jobb példa, mert legendásan strapabíró - miközben semmilyen fém váza nincsen...
ennek ellenére még egy hosszabb, nehezebb obival sem érezni, h csavarodna, vagy akár csak nyikorogna

#173 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 11:06

Degeczi: igen, en is igy ertettem a kartyakat, ahogy irod. konkret arat kell nezni. viszont azt is figyelembe vettem, hogy a memoriakartyak ara zuhanorepul. ugyhogy finomitok egy kicsit, de csak egy kicsit: legtobbszor marhasag.
illetve onmagaban marhasag. meg kell nezni a konkretumokat, es foleg az arat! lenyeg, hogy nem szabad kiindulni a "nekem ilyen mar van, ezert.." allaspontbol.
a forum ma:

#174 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 11:10

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 11:08

nekem az van. 125ezer Ftért vettem használtan 8000 expoval, tökéletes. szó szerint. 60x40 centis printek simán mennek, mehetek még innen is felfele. a 6 MP nem gond nekünk normál júzereknek sztem :)

A használt termékekkel nekem valahogy mindíg balszerencsém volt :( tehát nem valószínű hogy abba vágnék, de a 6 megapixellel én is megelégszem :)

#175 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 11:21

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 10:53

valojaban a D50-D70-D80 kozott nincs is akkora kulonbseg! (kerdezd bbencet!) tobb mulik a fotoson, mint a vazon. (persze egy-ket szuk kivetelt eltekintve.) gyanithatoan hasonlo a helyzet Canon oldalon is.

de a valasztas abszolute nem igy kell, hogy menjen! (es itt viszont azt kell mondjam, hogy NE hallgass bbencere! ;) ) ugyanis nem gepet, hanem rendszert veszel. veszel majd hozza objektiveket, vakukat. ha elindulsz az egyik iranyba, akkor onnan mar (gyakorlatilag) nincs visszaut. egy "eletre" oda fogsz tartozni. en, Nikonoskent persze a Nikont ajanlanam. :)

a kartyakerdes marhasag! nezd meg elobb, hogy mennyibe is kerul lecserelni a kartyaidat, majd ezt az arat add hozza a gep arahoz. meglepoen kis kulonbseget fog okozni az osszehasonlitasban.

ja, egyebkent vehetsz hasznalt vazat is. a D70 es D70s-bol (azert a spot miatt az utobbit ajanlanam..) mostanaban sok van pl. az artworkphoto oldalan, es gyanitom mashol is. (velhetoen a Canon 20D-vel is ez a helyzet..)

Igen a kártya ebből a szempontból nem fog döntően befolyásolni.
Az hogy melyik oldalon indulok el, talán megint nem olyan sorsdöntő, hisz elég széles a termékpaletta mindkét oldalon (ahogy korábban már volt is róla szó). Abban pedig biztos vagyok hogy mindkét márka megfelelő akár egy tényleg profi fotósnak is.
Nekem most az ár sokat számít, "minimális" költségvetéssel szeretnék most olyan alap felszerelést venni, amit később a pénztárcámtól függően fejleszthetek. Van olyan területe a kiegészítőknek amiket érdemes lenne most mérlegelnem? Vagyis beszerezhetőség árak terén értem ezt.
Mert ezeket előre nem látom át, nem tudom hogy használat közben vajon majd mik jutnak eszembe. Ezért érdekelne nektek mik voltak az efféle gondolataitok amikor megvettétek és használni kezdtétek.

#176 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 11:22

Idézet: saen - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 11:42

D70-et én már nem vennék és mondom ezt úgy, hogy nekem az van. D80 a legjobb amatőr váz most Nikonból, belerakták azt a néhány dolgot amit majd később várhatóan hiányolsz majd a D70-ből.

Tudnál ezekről vmit mondani? Egyenlőre a specifikációk alapján nekem nem esik le mi is az amit hiányolni fogok :D  :confused:

#177 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 11:23

ez nagyon ember fuggo. van aki nagytelet akar, van aki szeleslatot, van aki vegig 2.8-as objektivet, van aki 1.4-est, van aki ultra atfogasu zoomot, van aki vakut sot vakukat, van aki alvanyba "ol" szazezreket(!!).

szoval vedd meg, hasznald, es utana fogod latni. ne kapkodj.

(d70-ben, ahogy mar irtam nincs spot. az csak a d70s-d80-ban van, ha jol tudom.)

Szerkesztette: bogdan 2007. 02. 07. 11:24 -kor

a forum ma:

#178 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 02. 07. 11:49

Idézet: Picassu - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 12:10

A használt termékekkel nekem valahogy mindíg balszerencsém volt :( tehát nem valószínű hogy abba vágnék, de a 6 megapixellel én is megelégszem :)

Na itt van egy kandúrbandi akinek meg 99%-ban bejött a használt dolog. Mikor azt írtam hogy ez hozzáértéstől is függ elküldtek a picsába. Most vettem a Vaterán 6 db optikát teljes sikerrel. Hurrá!

#179 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 11:52

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 12:23

ez nagyon ember fuggo. van aki nagytelet akar, van aki szeleslatot, van aki vegig 2.8-as objektivet, van aki 1.4-est, van aki ultra atfogasu zoomot, van aki vakut sot vakukat, van aki alvanyba "ol" szazezreket(!!).

szoval vedd meg, hasznald, es utana fogod latni. ne kapkodj.

(d70-ben, ahogy mar irtam nincs spot. az csak a d70s-d80-ban van, ha jol tudom.)

árlistákban a D70s-t láttam most nemrég sima D70-et nem is láttam. Akkor még meg kéne tapogatni őket, de egyre közelebb kerülök a D70-hez :D Esetleg azt tudod hogy az AF és fénymérés terén (mátrix mérésnél is írtak vmi újítást ) mit jelent a fejlesztés a D70s és D80 között? mert amit eddig tudok hogy AF Nikon Multi-CAM900 vs. Nikon Multi-CAM1000  illetve 3D Matrix metering vs. 3D Matrix metering II. ugyan időm még nem volt neten keresgélni a témában, tudom ott illene előbb, de ha te vagy valaki tud írni néhány jellemzőt róluk az sokat segítene. Leszámítva az ISO-t és a Mpixelt és számomra nem érdekes záridő intervallum módosítást itt láttam csak eltérést a 2 specifikáció között.

#180 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 02. 07. 11:59

"Fémek fröccsöntése. A tixotróp fémfröccsöntés során a félkemény magnéziumötvözeteket. (vagy alumínium- és cinkötvözeteket) az olvadáspontjukhoz közeli ..."

Miért kell valótlant állítani? Az hogy valaki nem hallott a fémek fröccsöntéséről az egy dolog, de miért állítja hogy ilyen nincs? Ráadásul Magyarország ebben világszínvonalú.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.