HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#2061 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 30. 09:41

Na rendeltem egy Fuji A800-ast. 31 ezer volt. Remélem jo lesz. Általános célra használnám. Ismeri valaki ezt a tipust?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2062 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 07. 30. 09:46

Nem hiszem el, hogy ennyire félreérthető a közkedvelt vödör-hasonlat. Maradjunk a valóságnál, pirinyó kondikat töltünk fel a beeső fotonok energiáival. A kondik nem adott magasságú vödrök vagy tárolóedények, kis beeső felület esetén lassabban töltődnek, mint nagy felület esetén. X farad kapacitásom van, ezt kell feltölteni erős fürge ki fotonok energialöketeiből. Van két kosaram, mindkettőbe X kg alma fér. Az egyik szélesebb, a másik magasabb. Melyik töltődik fel gyorsabban egyenletes almaesésben? Persze hogy a széles.

Szerkesztette: gazdi 2007. 07. 30. 09:47 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2063 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 10:12

JBJ: persze lehet, hogy az abrak nem jok, de pl. a dpreview S5 leirasanal szerintem egyertelmuen latszik az abran, hogy nem a mikrolencse a nagyobb..

gazdi: csak azt nem ertem, hogy akkor mi a velemenyed dinamika kerdesben? ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2064 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 07. 30. 10:22

"a fókuszrendszer hanyagsága miatt lehet, előbb befejezi a folyamatot mint hogy pontosan beállna."

A fókuszrenszer nem lehet hanyag. Ha nincs meg a feltétel ahhoz hogy be tudjon állni akkor nem tud beállítani. Gyenge a megvilágítás emiatt nincs kontraszt pld.

#2065 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 10:47

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 10:41

Ismeri valaki ezt a tipust?

nem. de ha úgyis megrendeteld, akkor nem akarsz inkább te írni pár szót róla?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2066 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 10:49

ottokar: de hat azt irta, hogy ragyogo napsutesben is csinalta!
a forum ma:

#2067 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 07. 30. 10:59

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 11:49

ottokar: de hat azt irta, hogy ragyogo napsutesben is csinalta!

Napsütésben is lehet elégtelen kontraszt. A kezelésik írják is.

#2068 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 11:11

de hat azt irta, hogy van kontraszt!

"napos idő van, kontrasztos utca-kép autóval"

(persze lehet, hogy az AF mezoben nincs kontrasztos resz, de azert gyanusak a korulmenyek.)
a forum ma:

#2069 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 07. 30. 11:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 11:12

gazdi: csak azt nem ertem, hogy akkor mi a velemenyed dinamika kerdesben? ;)

Nincs véleményem, mert egy ideje nem használok kompaktot és nem követem a változásokat azon a területen ("sem", kell hozzátennem szomorúan). Szigorúan elméleti okoskodásba kezdhetnék, bár azon már túlvagytok.
Ha a SuperCCD-t és társait(?) kihagyjuk a mókából, és feltesszük, hogy a dSLR-ek érzékelőin nagyobb cellák vannak, nem pedig csak ritkábban helyezkednek el ugyanazok (vagy ami ugyanezt eredményezi: nagyobb lencsék vannak a cellák előtt), és feltételezzük, hogy ugyanolyan képességű analóg-digitális átalakítók vannak a vázakban (amik ugyanúgy 8 vagy 12 bites értéket köpnek ki), akkor a dSLR-en nagyobb dinamikaátfogást érhetünk el.
Sok a feltétel, van ami az egyik oldal javára billenti a mérleget, van amelyik a másikra. Az azért érezhető a fentiekből, hogy mi a sejtésem laikusként. Ha még laikusabb (ám talán a legemberibb) módszert veszem elő, és megnézek sok képet, amiket hasonló életből vett helyzetekben készítettek kompakttal és dSLR-rel, eltekintek a zajtól, a lágyságtól, és a mélységélességtől, (tehát a színvisszaadást és az árnyalatok bőségét nézem,) akkor sokszor és jó eséllyel megtippelhető, hogy kompakttal vagy dSLR-rel készült a kép, technikailag jó kivitelezés esetén is.
Válaszoltam? :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2070 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 11:39

azert nem akartalak ennyire letamadni.. de koszonom a valaszt is!
a forum ma:

#2071 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 11:44

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 11:47

nem. de ha úgyis megrendeteld, akkor nem akarsz inkább te írni pár szót róla?

De, írhatok róla. Szerdára vagy csütörtökre jön azt mondták a boltban.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2072 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 11:49

Dextrose: Nem ismerem, de ennyiért nem lehet sokat várni, és nagy különbségek sincsenek ált. Én kompaktokból a samukat szeretem mert ált friss/gyors gépek, nem pár éves technikát dobnak sosem a gépeikbe (többek között mert nincs is sokévesük tudtommal), és nem spórolnak olyan dolgokkal amik nem kerülnek pénzbe (sw-esekkel).

De sztem ha nincsenek extra igényeid akkor jó lesz neked az a fuji.

Kérd: http://mcpite.uw.hu/...k/DSCF2401_.jpg ez dinamikában a közeopest nagyjábol hozza, nem? (a beton hátrébb ami szintek állításánál hamar kezd kiégni, szal az a világos részlet határa majdnem...)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2073 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 15:32

Szasztok! En is fenykepezo gep vasarlas elott allok es szeretnem megkerdezni a hozzaertobbek velemenyet a temarol. A cel egy kompakt gep, mert leginkabb egy olyan masina kellene, ami mindig keznel van es barmikor elo tudom kapni zsebbol es el lehet sutni egy-egy kepet vele. Szal a meret igenis szamit. Emelett szempont lenne az is, hogy 16:9-ben elfogadhato minosegu videot birjon kesziteni azaz 848x480-ban legalabb 30fps az elvaras. Plusz nem art, ha direktbe ra tudom kotni a TV-re es ott meg nezni a szeles vasznu kepeimet. :)

A kovetkezo ket masinat neztem ki:

- Lumix DMC-LX2

- Lumix DMC-FX100

Mi a velemeny a ket masinarol? Mas marka is szoba johet, de nem igen talaltam olyat ami a fentieket tudja.
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#2074 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 07:38

http://uk.shopping.com/xPP-cameras_digital...ution_848_x_480
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2075 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 08:46

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 8:38

Ez erdekes, mert a Panasonic honlapon az LX2-re is meg az FX100-ra is azt irjak, hogy tudja a 30fps-t 848x480-ban. Most akkor melyiknek lehet hinni?  :think:
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#2076 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 11:33

Idézet: Erős Pista - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 16:32

azaz 848x480-ban legalabb 30fps az elvaras

Pl. Pana DMC-FX01
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#2077 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 19:10

Idézet: Erős Pista - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 16:32

Szasztok! En is fenykepezo gep vasarlas elott allok es szeretnem megkerdezni a hozzaertobbek velemenyet a temarol. A cel egy kompakt gep, mert leginkabb egy olyan masina kellene, ami mindig keznel van es barmikor elo tudom kapni zsebbol es el lehet sutni egy-egy kepet vele. Szal a meret igenis szamit. Emelett szempont lenne az is, hogy 16:9-ben elfogadhato minosegu videot birjon kesziteni azaz 848x480-ban legalabb 30fps az elvaras. Plusz nem art, ha direktbe ra tudom kotni a TV-re es ott meg nezni a szeles vasznu kepeimet. :)

A kovetkezo ket masinat neztem ki:

- Lumix DMC-LX2

- Lumix DMC-FX100

Mi a velemeny a ket masinarol? Mas marka is szoba johet, de nem igen talaltam olyat ami a fentieket tudja.

Van egy ezüst TZ3-as gépem, kék Lumix tokkal és 2 gigás Pana memóval. 2 hónapos a cucc, Panasonictól való. Lehet eladom, még nincs eldöntve. Lesz egy nagyobb kiadásom, amire nem számítottam (az összeg nagyságára) és szükség lehet a cash-re. :D  Ha érdekel szólj majd, még meg kell beszélnem magammal is. :o
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2078 Felhasználó inaktív   JBJ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 03. 10:23

Egy jó kis írás a szenzorok teljesítményéről (angolul):
http://www.clarkvision.com/imagedetail/dig...rmance.summary/

pl:
"Many sensors are limited to just under 12 photographic stops by the camera's 12-bit analog-to-digital (A/D) converter. Look for future DSLRs to use 14 or 16 bit A/Ds."
Sok szenzor dinamika tartománya 12 fényértékre limitált a 12 bites analóg/digitlis átalakító által.
Szóval a szenzorméret mellett a technika is beleszól a dologba, ahogy azt a korábbi hozzászólásokban is írtátok.

#2079 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 22:11

Na végre a kezembe került az A800-as. Meg vagyok vele elégedve. Tehát 30 ba került, az árához képest elég nagy tudású, általános használatra tökéletes. 2 darab ceruzaelemmel működik és nem fogyaszt sokat. Kicsi, a menüje egyszerű, van benne magyar nyelv is és könnyű kezelni. A kezelőgombok is logikusak, szinte már azonnal rájön az ember, hogyan kell használni. Van rajta 20 szoros digitális zoom, elég közelre be lehet hozni távoli tárgyakat, ilyenkor ugyan elmosódottá válik a tárgy, de exponálásnál az autómata fókusz beélesíti.

8.3 MP-es. Tud ISO 100-800 at, rögzít videót hanggal együtt 320*240 ben. Van rajta autómata lencsevédő kikapcsolásnál. Sajnálatos módon nincs rajta kereső, azonban hatalmas kijelzője kárpótol minket. A kijelzője az tényleg jó nagy. Van tekerőgomb is a funkciók számára (tájkép, épületbelső, stb). Van TV outja. Bekapcsolásnál gyorsan bebootol, nem sokat szarakodik.

A belső memoriaja elég siralmas 10 MB, dehát kell bele memoriakártya. Ezt nem tartalmazza a doboz. Tud SD-t, és XD-t is fogadni. 2 gigáig bővíthető azt hiszem.

Ami egyedül nem tetszik benne, hogy szerintem rendkívül gyenge az elemfedő műanyag. Az elemek mellett van a memóriakártya helye is egyebkent. Szóval nem tudom mennyi kinyitást-becsukást bír ez ki, de gyengének tűnik.

Íme:

Kép

Ilyen képet csinál (1600×1200as ez):

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: Dextrose 2007. 08. 03. 22:13 -kor

paranormal.hu

#2080 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 08:51

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 23:11

Na végre a kezembe került az A800-as...

Jó, hogy megosztod velünk a "tapasztalatodat" a géppel, de amiket leírtál, azokat el lehet olvasni akárhol, ahol árulják. Inkább saját tapasztalatodat kéne majd leírni, ha már eléggé kiismerted, milyen dolgokkal bírkózik meg nehezen pl. meg ilyesmi. Nekem olyan reklámízű volt, amit írtál, sorry :)
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106