HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#2101 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 21. 18:49

Pite, ez két obi lesz. ha még egy 50est rátennél, akkor menne egyből, de eléggé megkérdőjelezhető minőséggel...
de mi hiányzik, amit a kompaktod tud, ezek a tükrösök meg nem?
ha ceruzaelemet akarsz használni mindenképp, akkor vagy pentax lesz, vagy más márka, de markolattal.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2102 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 19:11

Nem mindenképp ceruzaakksi, de van 3 garnitúra jófajta, jó töltővel; és ezek mindig kéznél vannak, míg 1-1 gép gyári akksiját kevésbé szeretem, plusz abból ha többet akarok akkor megint többet kell vennem... mondjuk egy egész napos lagzinál 1 akksi kevés az tuti.

Ismi D70eséhez is 1,5es szorzóval 27-300nak megfelelő objektívje van, ez nagyon szimpi számomra; tudom hogy picivel job bminőséget lehet elérni 2 obival, de azzal megkétszereződne az ár majdnem 2 jó objektívvel :(.

1, Normális tömörítés csak max felbontáson. Mi a ráknak, vágni alig lehet a 6mpixelesből is, csak jobban látszik a zaj/mosás. 3Mpixel elég lenne, de ott csak gyenge tömörítés van. Képenként meg a (bő) 3 mega íráskor is sok, sok képet szoktam lőni tehát kapacitásban is, ill soxor PII-es laptoppal nézem meg/dolgozom fel a képeket (egy részét), megint nem kell ecstelnem...
2, Beltér halál, vagy vaku (ez ugye soxor nem úgy használható ahogy kéne, szinkronnal jó lenne de kézből szinte használhatatlan, de ha meg is fogom akkor meg a téma mozdul szal ritkán jó; még vaku erősség állítással is nehéz a vakut és érzéékenységet összehozni hogy olyan legyen a kép ahogy szeretném
3, Van pár téma ahol mire fókuszt találok (folymatos AF-el is) addigra már ***om a képet
4, Soxor jönne jól egy kicsit nagyobb dinamika :(
5, Vagy kisebb mélységélesség
6, Vagy szűkebb rekesz (2,8-11 amiket most tudok állítani)
7, Hosszú záridős félvételek... korlátozottan használhatók, az érzékelő gyárt bele plusz világos pixeleket, zajos... szódával elmegy, de általában elkeserít hogy fejben jobbat vártam...
8, Szeretnék (újra) vágni a képekből, és nem 10%ra gondoltam, hanem tényleg tudjak érdemben kiemelni részleteket ha már nagyobb felbontást használok, ne olyan legyen hogy szinte tökmindegy hogy 2 vagy 6 megapixelen lövök, és nem azért mert már a 2 is olyan jó :(
9, Montis maratonokon a 2. redőnyre szinkronizálás sokszor jól jönne, tetszenek az olyna technikával készített képek
10, Kis ISOval ha a kép nagyja nem is mozdul be soxor a téma már igen, ami megint *** zavaró számomra, nagyobb isoval meg a sötétebb/kontasztalanabb területek relatíve erős mosása jön elő

Úgy érzem/éreztem ezek nagyjára gyógyír lenne a tükrös gép, de hát a tesztekbe beleolvasva ez korántsem tűnik már ilyen 1×űnek :(
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2103 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 19:35

nézd meg, mibe kerül egy 18-200, és máris nem férsz bele a keretbe, másrészt a 6,3as fényerő a tele végén elég bágyadt.
a kérdésem viszont az volt, hogy mi hiányzik az alap tükrösökből, ami benne van a kompaktodban?

#2104 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 19:44

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 20:11

mondjuk egy egész napos lagzinál 1 akksi kevés az tuti.

Nekem kevés volt. Bár a beépített vakuval nyomattam végig(jobb híján), de hogyha külső vakud van, az a saját akksiját zabálja, talán tovább tart, főleg ha ceruzaakksit is fogad, akkor az Neked pont jó is lenne.
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#2105 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 19:54

5 szigetnapot végiglövöldöztem egy garnitúra ceruzaakksival :D

#2106 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 20:03

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 20:11

Úgy érzem/éreztem ezek nagyjára gyógyír lenne a tükrös gép, de hát a tesztekbe beleolvasva ez korántsem tűnik már ilyen 1×űnek :(

Akármiket is hallok a D80-al kapcsolatban, pl. hogy béna a fogása??, vagy hogy nem tudjátok hova rangsorolni, meg, hogy kicsit komolytalan, én mégis ennél a tipusnál tettem le a voksomat.
Igazából ami számításba jöhetne, és lehet, hogy már meg is tudnám venni, az a D70(s), csak azzal az a bajom, hogy a jpg feldolgozása nem igazán korrekt, sem a képminőségben, sem a színeiben. Meg a keresője sem nagy szám, kis/kis felbontású kijelző, meg bennem van egy olyan érzés, hogy régi gép.

Nem tudok olyan alternatívát, ami szóba jöhetne. D40/x kicsi, és mindenképpen szeretnék majd fókuszmotor nélküli obikat is venni.
Canonnál nincs olyan tipus, ami ilyen árkategóriában megfelelő lenne. Vagy használt 20D, ami eléggé ósdinak hat, meg van pár hibája, a 30D meg drága.
Olympus kizárva.
Pentax hasonló okokból kizárva, bár szimpibb azért a masszívabb váz, és a jó kereső miatt.
Sony:  :D

Mr Pite: szerintem előbb-utóbb Te is megtalálod majd azt a gépet, ami Neked megfelel, de azt azért jó ha tudod: olyat sose fogsz találni, ami mindent tud, legalábbis reális áron. Mindíg van egy kicsivel jobb, de nekem sikerült meghúznom egy vonalat, aminél feljebb már vagy túl nagy árszakadék van, vagy a felette levő gép már nem tud annyival többet, amennyibe kerül(nem feltétlenül egy adott márkán belül, pl. D80-nál kicsit jobb nincs a Nikonnak, ezért is álltam meg ott).
Sok sikert a választáshoz, nekem kb. fél évbe telt, és még vagy' 4 hónap, mire meglesz  :Đ

Szerkesztette: Melorin 2007. 08. 21. 20:06 -kor

[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#2107 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 20:08

Idézet

a jpg feldolgozása nem igazán korrekt

tökmindegy, mert kicsi RAW file-okat gyárt, és azokat a Nikon Capture-rel ragyogóan lehet földolgozni
az új modellekhez már csak a #@ NX verzió jó

#2108 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 20:10

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 21:08

tökmindegy, mert kicsi RAW file-okat gyárt, és azokat a Nikon Capture-rel ragyogóan lehet földolgozni
az új modellekhez már csak a #@ NX verzió jó

Valószínűleg sok olyan eseményt fogok fotózni, ahol töménytelen mennyiségű fotó fog készülni, és ilyenkor kizáró ok a raw, nemrég rájöttem :D
Tényleg, a D80 raw-ja is kicsi?  :think:
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#2109 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 20:15

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 20:35

nézd meg, mibe kerül egy 18-200, és máris nem férsz bele a keretbe, másrészt a 6,3as fényerő a tele végén elég bágyadt.
a kérdésem viszont az volt, hogy mi hiányzik az alap tükrösökből, ami benne van a kompaktodban?

Ja :)
AEB, segédrács, ISO100, kényelem, akku, moire problémák a sony érzékelővel,kijelző méret, infraszűrő vs fekete, ill beállítási dolgokban is találtam 1-2őt amik így hirtelen nem ugranak be. Igaz, pl az itteni hibák egy részét a D40X javította, bár hozott újat is :(...

AZt nem is néztem hgoy 90K körül mozognak a 17-200as obik :(

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 21. 20:22 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2110 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 20:22

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 21:15

AEB, segédrács, ISO100, kényelem, akku, moire problémák a sony érzékelővel,kijelző méret, infraszűrő vs fekete, ill beállítási dolgokban is találtam 1-2őt amik így hirtelen nem ugranak be. Igaz, pl az itteni hibák egy részét a D40X javította, bár hozott újat is :(...

Segédrács ott van már a D70-ben is, de jó pár más tipusban is. ISO100 az az újabb tipusokban már elérhető, a régebbiekben is, ha pl. Canon-t választasz. Moire :omg: Mindenki ezzel jön, közben a tapasztalt fotósok mindíg elmondják, hogy kb. 1000 kép közül egynél jelentkezik, és ott sem valami hú de észrevehetően. Infra vs fekete. Hm, ez melyik tipusnál is jelentkezik? Talán valamelyik Oly, meg a Pentax K10D?  :think: Ezek mind pici dolgok.
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#2111 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 20:59

az iso 100 hiánya miért olyan óriási probléma? moirét kompakttal is lehet produkálni ;) kényelem alatt mit értesz? kijelzőméret... tévézni akarsz?

ez az infraszűrő meg a moiré tipikusan azok a dolgok, amik a tesztoldalakon ki vannak emelve negatívumként, miközben a használók 95%ának elő sem jön a probléma.

#2112 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 21:04

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 21:15

AEB, segédrács, ISO100, kényelem, akku, moire problémák a sony érzékelővel,kijelző méret, infraszűrő vs fekete, ill beállítási dolgokban is találtam 1-2őt amik így hirtelen nem ugranak be.

AEB: már a 300D-m is tudja. Sőt, megy kombinálva a white balance barcketinggel is. :) Mondjuk a WB-BKT-nek sok értelme nincs, mert akkor egyszerűbb RAW-ot használni és kevesebb helyet is foglal, mint 3 db JPEG.
segédrács: komponálásra lehet használni pl. a kereszt elhelyezésű 7 db fókuszpontot. :)
ISO 100: van
kényelem: van, de markolattal jobb
akku: nehogy már gond legyen, amikor 4-5e Ft egy utángyártott Li-Ion aksi.
kijelző méret: kicsi, de használható, megszokható
infraszűrő vs. fekete: passz

picit korábban:
9) montis maratonok: 2nd curtain sync szerintem csak külső vakukkal működik. (a tévedés jogát fenntartom)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2113 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 21:53

D40, és a moiré nem is olyan ritkán, mert akkor a tesztelt gépek ezzel a sony CCDvel mind 1000. darabok lehettek legalábbis...

#2114 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 22:07

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 21:10

Valószínűleg sok olyan eseményt fogok fotózni, ahol töménytelen mennyiségű fotó fog készülni, és ilyenkor kizáró ok a raw, nemrég rájöttem :D
Tényleg, a D80 raw-ja is kicsi?  :think:

:confused:
kezdettől fogva kizárólag RAW-t használok (mint nagyon sok más D70 tulaj is), pl családi nyaralás rengeteg képéhez is - semmilyen hátrányt nem tapasztalva...
régi Nikon Capture-nek nagyon jó a kötegelt módja

a D80 szintén tömöríti a RAW-t, így nem hatalmasak azok sem, de a nagyobb fölbontás miatt 1.5x akkorák, mint a D70 5-6MB közötti file-jai

#2115 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 22:31

Idézet

AEB

D70, D50-ben van - sosem kellett...
részben pont az állandóan használható RAW miatt: ami minimális utókorrekció néha kellhet, az kényelmesen belefér a RAW tartalékába
egy kompakton valóban inkább szükség lehet rá

Idézet

ISO100

nem értem, mrie lenne ez érv: hosszú záridős nappali képekhez az ISO100 sem elég, ND szűrő mindenképp kell, az ISO200-ról induló DSLR-rek zaja pedig alacsonyabb, mint a kompaktoké akár ISO50-en 

Idézet

kényelem

?
jópár kompaktot használtam a D70 előtt, de a közelébe nem ér egyik sem kezelési kényelemben, vagy ergonómiában

Idézet

akku

?
a D70-ben rendszeresen 8-900 kép után kell akkut cserélni - 3-4e Ft-os utángyártottra
egyetlen darabot, egy pillanat alatt: soha többet a 4 ceruzaakkus rémálmot

Idézet

moire problémák a sony érzékelővel

?
egyrészt nem az érzékelőhöz, hanem az előtte lévő szűrőhöz van köze (ami nem csak márkánként, de típusonként is eltérő lehet - azonos CCD chip mellett is), másrészt a gyakorlatban tényleg elhanyagolható jelenség - hasonlóan az infra miatti fekete torzulás esélyéhez...

#2116 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 23:19

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 22:53

D40, és a moiré nem is olyan ritkán, mert akkor a tesztelt gépek ezzel a sony CCDvel mind 1000. darabok lehettek legalábbis...

Ez mit jelent?

#2117 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 23:37

D40/70 főleg az alábbival esett ki:
D70 Kép vs 300D Kép

D70 Kép  vs 300D Kép

AEB -t HDRes képekhez használom, máskor nem; viszont tipikus probléma volt korábbi gépemmel mire átállítottam kézzel a fényértéket a felhők odébb mentek... gyors módban AEBvel a Fujival kb 1 secen belül elkészül a 3 kép.

ISO200 hogy kicsit magas kezdeti ISOnak azon nem tudom érdemes-e vitázni vagy sem; nem vészes de jobb ha lentebb van; nem a kompaktok 50es ISOjával hasonlítottam, ilyet szerintem te sem akartál állítani... És képstabi nélkül ha lehet 1 szökőkutat vagy ami tetszik had lőjek minél alacsonyabb isoval, ND szűrőnek most ritkán érzem hiányát, de nem szeretném többször...

Kényelemben nem a D70, hanem 350/400D és D40 volt amire panaszkodtak többen. Jó, persze ez sem egetverő probléma, de nagy markom van és van mikor 4-500 képet lövök 1 alkalommal, ilyenkor nem árt ha korrekt fogása van, nem mint szinte minden a kisebb kezűeknek kedvez.

Gyári akkuval nem sok jó tapasztalatom volt, igaz azok kompaktokban voltak, és eleve az utángyártott akksikról telefonoknál elég rossz tapasztalataim vannak élettartamban, így a ceruza akksi szimpibb. Tény hogy elég kevés gép használ ilyet... pedig a 4×2700mAh-s telepeimet jobban szeretem...

Moiré és fekete hogy használat közben milyem azt nem tudom, keresgéltem neten, 4 ilyen érzékelővel szerelt gépnél mindnél találkoztam a moiréval...  a fekete problémát megint ide tudom sorolni, a tesztképen elég lehangoló nekem hogy az upgrade nem feltétlen minden téren upgrade.

Hogy minden 1000. gépen jön elő a moiré arra írtam hogy akkor amik a tesztben szerepeltek biztos akárhány ezredik darabok voltak, mert kerítéstől,csíkos oszlopoktól, rácstól a villamos áramszedőjéig pár helyen visszaköszöntek ezek; így gondolom megértitek hogy nem lopta be magát ezzel a szívembe magát.  Azt is olvastam hogy az antialas szűrő okozza ezt; de a nézett pentax és nikon gépeken amiknél előjött mindben ugyanaz a szenzor volt... pedig nagyon szimpinek tűnt a aps-c méretű érzékelő 6mpixellel; lehet hogy én vártam sokat elvi síkon tőle. Sőt, biztos. :(

Szal nem fikázni akarom a belépő tükrösöket, és nem azt mondom hogy de faca a kompaktom; csak többet reméltem ezektől, nem számítottam ennyi kompromisszumra; ezek fényében nem tűnik annyira csábítónak hogy erre kuporgassak hónapokig :( Elné' ha félreérthető lettem volna. Persze vannak amik tetszenek, K10D (nem túl sok kategóriatársának utánaolvasva ugyan) tetszik, de hát nem erre az árkategóriára gondoltam hogy egyértelmű (mármint hogy kb minden téren) upgrade :(

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 21. 23:48 -kor

#2118 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 23:56

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 23:37

D40/70 főleg az alábbival esett ki[...]

itt a nikonra szerelt objektív sokkal rosszabb minőségű, mint a canonon levő, sokkal homályosabb a képe. ez is okozhatja a gondot...

#2119 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 00:27

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 0:37

AEB -t HDRes képekhez használom, máskor nem; viszont tipikus probléma volt korábbi gépemmel mire átállítottam kézzel a fényértéket a felhők odébb mentek... gyors módban AEBvel a Fujival kb 1 secen belül elkészül a 3 kép.

dslrnél egy mozdulat expokorrekciót állítani (egyik ujj gombot nyom, másik tárcsát teker), szóval ez nem lehet probléma.

Idézet

ISO200 hogy kicsit magas kezdeti ISOnak azon nem tudom érdemes-e vitázni vagy sem; nem vészes de jobb ha lentebb van; nem a kompaktok 50es ISOjával hasonlítottam, ilyet szerintem te sem akartál állítani... És képstabi nélkül ha lehet 1 szökőkutat vagy ami tetszik had lőjek minél alacsonyabb isoval, ND szűrőnek most ritkán érzem hiányát, de nem szeretném többször...

ha ennyire ragaszkodsz az iso 100hoz... nekem már tavaly november óta nem hiányzik ;)

Idézet

Gyári akkuval nem sok jó tapasztalatom volt, igaz azok kompaktokban voltak, és eleve az utángyártott akksikról telefonoknál elég rossz tapasztalataim vannak élettartamban, így a ceruza akksi szimpibb. Tény hogy elég kevés gép használ ilyet... pedig a 4×2700mAh-s telepeimet jobban szeretem...

markolat. azzal a fogás is javul, és a ceruzaelem is mehet.

Idézet

Hogy minden 1000. gépen jön elő a moiré arra írtam hogy akkor amik a tesztben szerepeltek biztos akárhány ezredik darabok voltak, mert kerítéstől,csíkos oszlopoktól, rácstól a villamos áramszedőjéig pár helyen visszaköszöntek ezek; így gondolom megértitek hogy nem lopta be magát ezzel a szívembe magát. 

ki kéne próbálnod egy nikont/pentaxot, akár csak pár órára, és figyelni, hogy kijön-e a hiba. (pixelvadászni nem ér, úgy bárminél találsz valamit ami nem tetszik)

csak az érdekesség kedvéért az én vázam negatívumai, némi kommentárral - az *istDS már majdnem három éve kint van, azóta sokat fejlődött a világ:

* Average resolution in JPEG mode, images can look over-processed, better to use RAW - tényleg nem tűéles, de ha nem 100% méretben nézem, nem gond (nem nézem), amúgymeg raw-t használok többnyire
    * Over-saturated default color setting, can lead to channel clipping - átállítottam defaultról neutralra
    * Natural Image tone setting should have had at least some sharpening included - ld kettővel fentebb
    * Edge demosaic artifacts on RAW images converted through Photo Laboratory - az illető progit nem használom
    * Large RAW files (not losslessly compressed) - sajna jogos.
    * No display of white balance or ISO setting on Control Panel LCD or viewfinder LCD - szoktam rá emlékezni + ha a wb nem auto-n van, akkor jelez, isonál meg ha átléptem egy beállított szintet, akkor szól
    * Noise tends have the appearance of color mottle not 'film like' grain - iso 1600nál többnyire még nem érzem problémának, de 800nál semmiképp
    * Continuous AF only available in 'Action mode' (scene mode) - ezt az újabb firmware-ek megoldották
    * No Program Shift in Program AE mode - elvagyok nélküle
    * Flash must be raised for AF assist - hja, az af segédfény nem lenne rossz néha. de a külső vakumon van.
    * Potential to lose images if SD door is opened during write - ilyet értelmes ember nem tesz.

persze ez egyéni dolog :)

#2120 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 01:17

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 1:27

csak az érdekesség kedvéért az én vázam negatívumai, némi kommentárral

Ez jó. :) Megnéztem én is a D40-et, íme:

* No lens motor in body means non-AF-S/AF-I lenses are manual focus only - ez van...
    * Disappointingly RAW+JPEG setting only records Basic quality JPEG's - only RAW kevesebb helyet foglal, bármikor lehet jobb minőségű jpeg-et készíteni belőle; más oldalról a basic is megfelelő 15x10-es nyomatokra
    * No status LCD panel on top of camera (we hate to see these go) - nekem kompakt után nem hiányzik, elvagyok a hátsó LCD-n kijelzett infókkal
    * No exposure or white balance bracketing - az expo bracketing hiányzik, ha nincs nálam állvány, jól jönne HDR-nél (ilyen eset még nem volt az elmúlt fél évben); a WB bracketingnek a RAW-ban rejlő lehetőségek miatt nem látom értelmét
    * No hard buttons (without customizing) for ISO or White Balance - WB-nek nem kell gomb (lásd RAW-ban rejlő tartalékok), ISO-t rátettem a programozható gombra
    * No depth-of-field preview - na bumm
    * Occasional visibility of moire artifacts (although seldom) - pixelvadász üzemmódban talán találnék képet, aminél észrevehető...
    * Fixed exposure steps (1/3 EV) - hibátlanul működik így is a gép
    * Disappointing automatic white balance performance in incandescent light - jogos; RAW-ban lehet javítani
    * No RAW adjustment with supplied PictureProject, only simple conversion - ez így van, de ettől még a gép nem készít rosszabb képeket
    * Limited image parameter adjustment (especially for color saturation) - RAW-ban megoldható ez is

Összefoglalva: nincs fókuszmotor, és nem tartozék egy rendes RAW buzeráló szoftver (de szerintem ilyet máshol sem adnak, persze ettől még disznóság). A többi vagy mese, vagy simán megszokható és feldolgozható. Egyedül a fókuszmotor hiányát tartom olyan problémának, ami miatt megértem, ha valaki a meglévő objektívparkja mellé nem vállalja be a masinát. Én meg elfogadtam, hogy vagy AS-F/HSM obit veszek rá, vagy fókuszálok kézzel. Vannak okosabb gépek drágábban, de ami a lényeget (képminőség, sebesség, kezelhetőség) érinti, abban pont nincs hiba.

Szerkesztette: Satriani 2007. 08. 22. 01:17 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.