Akármiket is hallok a D80-al kapcsolatban, pl. hogy béna a fogása??, vagy hogy nem tudjátok hova rangsorolni, meg, hogy kicsit komolytalan, én mégis ennél a tipusnál tettem le a voksomat.
Igazából ami számításba jöhetne, és lehet, hogy már meg is tudnám venni, az a D70(s), csak azzal az a bajom, hogy a jpg feldolgozása nem igazán korrekt, sem a képminőségben, sem a színeiben. Meg a keresője sem nagy szám, kis/kis felbontású kijelző, meg bennem van egy olyan érzés, hogy régi gép.
Nem tudok olyan alternatívát, ami szóba jöhetne. D40/x kicsi, és mindenképpen szeretnék majd fókuszmotor nélküli obikat is venni.
Canonnál nincs olyan tipus, ami ilyen árkategóriában megfelelő lenne. Vagy használt 20D, ami eléggé ósdinak hat, meg van pár hibája, a 30D meg drága.
Olympus kizárva.
Pentax hasonló okokból kizárva, bár szimpibb azért a masszívabb váz, és a jó kereső miatt.
Sony:
Mr Pite: szerintem előbb-utóbb Te is megtalálod majd azt a gépet, ami Neked megfelel, de azt azért jó ha tudod: olyat sose fogsz találni, ami mindent tud, legalábbis reális áron. Mindíg van egy kicsivel jobb, de nekem sikerült meghúznom egy vonalat, aminél feljebb már vagy túl nagy árszakadék van, vagy a felette levő gép már nem tud annyival többet, amennyibe kerül(nem feltétlenül egy adott márkán belül, pl. D80-nál kicsit jobb nincs a Nikonnak, ezért is álltam meg ott).
Sok sikert a választáshoz, nekem kb. fél évbe telt, és még vagy' 4 hónap, mire meglesz :Đ