Idézet: qnadam - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 22:32
6mpix, de a superccd elrendezés miatt valamivel jobb minőségben lehet 12mpixelre interpolálni a képet. a gyártó pedig ez alapján feljogosítva érzi magát, hogy az interpolált értéket írja mindenhova.
Öhm, ő a 6mpixelt írja; ha 12őt írna tovább sem néztem volna az adatlapját mert mégh 1/1,7"al is nevetséges lenne - ahogy az új Canon kompaktokon az is
Products name
FinePix S6500fd
Number of Effective pixels 6.3 million
CCD 1/1.7" Super CCD HR
Értem, csak azt nem vágtam minek neki 12mpixelni infó a rawnak, nem gondoltam erre.
Idézet
a későbbi szériák (D70, D50) már hardveres támogatást kaptak ehhez a tömörítéshez (igaz, kikapcsolhatatlant), és azok már villámgyorsan mentik a tömörített RAW állományokat
Hmm, egy újabb érv a tükrösöknél... Ejj, minél többet tudok meg annál rosszabb nekem :Đ
Ilyen 'apróságok' amik miatt majdnem feleslegesen olvasom szénné magam tesztekkel mert azokból ilyenek ált nem derülnek ki... ezért is álltam neki másik totyikban hogy kipuhatoljam melyik dslr-t lenne érdemes megvenni (melyik az amit már érdemes/melyiket még inkább nem), de hát pár teszt után kezdett elmenni a kedvem, meg a nagy zoomátfogású obik árát meglátva

(Igaz, 2nél nem drágább és praktikusabb, ha képminőségben van is kis kompromisszum érte.
Bár nem tudom mennyivel készít jobb képet ha 18-55 + 55-200as obikat kapok mint egy 18-200as, hisz a 2 objektívnek külön is jelen a CA, azonkívűl meg nekem laikusnak a többi(paraméter, hiba) nem tűnik vészesnek, max telénél a fényáteresztésük talán egy picivel rosszabb mint a 55-200asnak...

Nem? szerk2: Sőt, ahogy elnézek pár tesztképet, pl a D50hez járó 18-55ösnek elég zavaró a CA-ja monitornyi méretben is, ue leképzési tartományú kompaktomon sokkal kevésbé zavaró (28-300). Jó, tudom, megint nem próbáltam csak nézelődök...
szerk: azért ezek ellenére egy d50
tesztre rálestem még, de megint lehúztáka kedvemet

. Túl magas elvárás hogy ne kettőt előre egyet hátra lépés legyen egy upgrade? Szoftveres, egy fillérbe nem kerülő dolgokkal spórolnak/rontanak, meeg filléres ledeket hagynak ki, akksifedél is. Ezeket kijavítva drágább lenen a gép mondjuk 1000Ftal de sokkal jobb benyomást kelene és nem lenne vegyes szájíze az embernek. Hülye ... fogyasztóitársadalom/kisfőnökök? (Amikor szinte az összes gyártó beáll a sorba nem adott költségből a legjobb termék előállítására törekednek, hanem jól skálázódó termékpalettára

)
szerk3: Eszembe jutott miért vártam S6500fdhez még fw frissítést, a néha indokolatlan zajszűrés miatt...(néha iso100 és sok fény mellett is zajszűr1000el

) tudtok esetleg vmi helyet ahol ilyeneknek utánaolvashatok?
Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 24. 07:48 -kor