HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#2201 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 28. 12:07

Úgytom a tükör kényesebb a 300Dnél mint a zár, bár mindkettőre olvasni panaszt...

300D mellett a 10D fw szól(t), mert így pár dologban többet tud, végre a 2 redőnyre szinkront is. Szal 10D fw-el is lebeszéltek a 300Dről?

Alpha 100at most próbálgattam fél órácskát, nem rossz... (Tudom várjátok hogy vmi negatívat is írjak azon kívűl hogy szép képet csinál és kisebb gépekről váltóknak nem hátrány hogy nem x pixeles hanem 'analóg' a keresője... hát 3., makró objektívre szükség lesz ahogy elnézem, a 18-55 és a 70-300asokkal elég messziről lehet, szal már tudom hogy ezzel is kell számolnom. Zaj téren alig van különbség, ennél többre számoltam; bár ez nem volt egy kimerítő teszt, tudom. Meg tetszik hogy eléggé le lehet szűkíten ai rekeszt, bár ez elsősorban állványos játék úgyis. Kíváncsi voltam hogy nagyobb f érték mellett nagyobb érzékelővel miylen lesz mégis a mélységélesség enyémhez képest (1/1,7" f2,8  vs ~aps f5,6), és örömmel tapasztaltam hogy így is tud kisebb dof-ot mint az enyém.)

Szal jobb... csak jelexerint használtból sem úszommeg 200 alatt, aminél reméltem hogy olcsóbban tudok upgradelni.

Jah, most pl látok 17ért marklatot is 300Dhez, ami kitobival durván 90re jönne ki, késöbb tele és makró... 35-40 körül láttama markolatokat, ez használtan átlagos ár érte, ne vegyem 'plusznak' a 300D mellett?  Azért 'izgulok' megint, mert kollegám venne gépet, és 6500ösöm jó eséllyes pályázik nála, akkor viszont itt a lehetőség esetleg váltanom... :think:
szerk: Fele annyi a 300D használtan mint a D70s :eek:... (kitobival mindkettő) Azaz gyakorlatilag kiesik...  a 18-55 mellé mit ajánlanátok Canonhoz? Akármit amit találok használtan, vagy ha tudjátokhogy lehetőleg minél kevesebb obival akarom megúszni (ha van kb olyan képe és nem is olcsóbb) akkor tudtok vmit ajánlani? :think:

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 28. 12:11 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2202 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 13:39

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 13:07

Szal 10D fw-el is lebeszéltek a 300Dről?

hat a fw nem ved meg attol, hogy mechanikailag tonkremejnen..
de persze "a bator emberek internet explorert hasznalnak, a gyavak firefoxot.."
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2203 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 13:40

azt a "feleannyit" nemtom honnan vetted. az ArtWork Photonal a 18-70-essel 125e, es az azert nem a Canon kit obi minosege. es nem is dupla ar.
a forum ma:

#2204 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 15:40

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 13:07

Szal 10D fw-el is lebeszéltek a 300Dről?

10D firmware-rel is legalább 50k lesz a kiadásod, ha zárcserére kerül sor, plusz egy jó darabig nem lesz géped. Mérlegelj.

#2205 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 16:09

Idézet: alexha - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 10:50

S a canon 350D -ről mi a tapasztalat?

Mivel Nikonos vagyok inkább nem nyilatkozom :) Biztos jó vétel egyébként az is.

#2206 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 17:52

Érdemes új vagy nagyon keveset használt 350d-ben gondolkodni. Teljesen jó kis amatőr gép az, csak a fórumokon igen nagy divat fikázni a fogását. Emellett kategóriája egyik legjobb érzékelő - képfeldolgozó processzor párosa dolgozik benne, nem rosszul. És ami még lényeges eleve tartósabbra tervezték mint a 300d-t, nemrég árult valaki indexen egyet 82000 expoval, és eredeti zárszerkezet és tükör volt benne, szóval nem mondhatni hogy nem tartós.

#2207 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 17:56

Ja igen, a legfontosabb - ami pénzt nem ölsz bele az amúgy is leírhatatlan sebességgel értéktelenedő vázba (és ezt olvasd el még egyszer-kétszer, ha átfutod lehet nem üt akkorát a mondanivaló) azt optikába teheted, mondjuk 50 1.8 vagy sigma 105 makró vagy 60 EF-S makró vagy valami tele, ahogy tetszik - azonnal fényévekkel több kreatív eszközöd van, ami használati értéke mellett összességében várhatóan értékállóbb is lesz mint mondjuk egy kitobis d80. (mondjuk 135 a kit, plusz 70k környékén találni 60-as ef-s usm makrót).

Jah és igen, vatta új, nullexpós garis váz azért ad egy bizonyos biztonságérzetet. :)

(jah igen, ezt pont én mondom aki a 430-as ixus meg a 350d óta nem vásárolt újonnan semmi fotóscuccot)

Szerkesztette: RiCS 2007. 08. 28. 18:00 -kor

#2208 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 18:44

Nézegetem a H7-et, ismeri valaki?
A Tessar optika bennem bizalmat kelt, de jó lenne látni, mennyire ad éles képet.

A müszaki leirásban nem értek pár dolgot:
http://www.sony.hu/view/ShowProduct.action...ill+Cameras#tab

Mi az, hogy a fókusztávolság 5,2-78 ?
Azt akarja jelenteni, hogy panoráma felvételt lehet vele késziteni?

Mi az, hogy "konverziós lencsekompatibilitás" ?

A 2 mp bemelegedési idö az az elsö felvételre, vagy minden felvételre vonatkozik?

Az expozícióvezérlésnél megadott adatokat hogyan kell értelmezni?

Végül a fehéregyensúly esetében ezek azt jelentik, hogy menüből kiválaszthatom valamelyiket, de nem tudom beállítani a fehéregyensúlyt,hanem a gép dönti el?
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#2209 Felhasználó inaktív   knetta 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 28. 20:42

Sziasztok!

Úgy tűnik, ti már nagyon profik vagytok az én egyszerű problémámhoz, mégis a segítségeteket kérném.
Mit gondoltok, mennyit kellene bírnia egy LI-10B-s akkunak?
Úgy érzem, hogy az 50 fotó 3 óra alatt kicsit kevés, és nem extráztam a dolgot. Most vettünk új akkut, és úgy érzem, ez nem elég.
Mit gondoltok?
Knetta

#2210 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 20:43

Milyen gép ez? Mennyi képnézegetés? Mennyi vaku? stb

#2211 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 21:04

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 11:12

Üdv!

Elég keveset írtál az igényeidről, így bárki, aki tudna tanácsot adni, a sötétben tapogatózna. Mire kell a gép? Mennyit fotózol? Fontos-e a zsebrevágható méret? Mennyi pénzt szánsz rá? Milyen átfogást igényelsz? Szeretsz-e utólag foglalkozni a képek feldolgozásával? Készítesz-e papírnyomatokat, és ha igen, jellemzően milyen méretben? Rajtad kívül ki használná a masinát? Fontos-e, hogy tudjon videót felvenni? Satöbbi.

De hogy konkrét típust is ajánljak:
- zsebgép: Fuji F31fd, kb. 50e
- nagy zoomátfogású kompakt: Fuji S6500fd, kb. 70e
- belépő tükörreflexes: Nikon D40, Pentax K100D, alapobjektívvel kb. 110-130e

Főképpen csak alkalmi dolgokra (szülinap, ünnepségek stb.) kellene, szívesen fényképeznék vele tájképeket, meg az időjárási jelenségeket (villám, eső...) és ha kell, extrém helyzetben se valljon szégyent. A videó alapvető számomra, valamint a minőségi képek készítését már elvárom majd tőle. A zsebrevágható méret nem kritérium, de a dizájnja meglegyen, ahogy az említett HP R607-esnek. Ilyen téren most már a Panasonic-ok jönnek be inkább nekem. Már kinéztem egy DMC-LZ7-est, max ennyit szánok rá. De kiváncsi lennék más véleményére is.

Szerkesztette: cyberman30 2007. 08. 28. 21:05 -kor

#2212 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 22:23

Idézet: kun - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 19:44

a) Mi az, hogy a fókusztávolság 5,2-78 ?

b) Mi az, hogy "konverziós lencsekompatibilitás" ?

c) A 2 mp bemelegedési idö az az elsö felvételre, vagy minden felvételre vonatkozik?

a) ugyanaz, mint amikor egy zoomra (kisfilmen) azt mondjuk, hogy 28-70-es. csak itt kisebb az erzekelo. 15x-os zoom lathatoan, de meg kene nezni, hogy kisfilmen mit jelent.
b) elotetlencseket rakhatsz ra. tele/wide
c) bizonyara az elsore.
a forum ma:

#2213 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 22:33

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 22:04

Már kinéztem egy DMC-LZ7-est, max ennyit szánok rá.

Akkor azt mondom, Fuji F31fd.

#2214 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 22:34

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 23:23

a) ugyanaz, mint amikor egy zoomra (kisfilmen) azt mondjuk, hogy 28-70-es. csak itt kisebb az erzekelo. 15x-os zoom lathatoan, de meg kene nezni, hogy kisfilmen mit jelent.

Ott van az is az adatlapon: 31-465

#2215 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 22:43

OK, 300D kiesett.

Még egy kérdés: Ha mégis 1 nagyzoomátfogású obi, akkor azzal kompaktosan tudok makrózni is akár? (értsd nem 2 méterről hanem pár centiről is) Mert ha 3 helyett megteszi 1 akkor máris jobban állunk, és akkor használtan azt lesem hogy mit adnak el ilyennel (pl D70 17-200al)?  (A kereső az nagyon tetszik, ha speciel az obi cserét elég 'nyűgösnek' is találtam a fél óra alatt... )

Másik: használtan van féláron a 300D a D70hez képest. Kitobilval 65-75 vs 120-130 (pixinfós apróhirdetéseken átfutva).
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2216 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 23:14

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 23:34

Ott van az is az adatlapon: 31-465

no de aki az adatlap olvasasa nelkul valaszol, az honnan tudna mindezt? ;)

MC Pite: felejtsd el a par centis macrot! olyat meg macro objektivvel sem tudsz mindig. max ha forgatod az objektivet erre valo kozgyuruvel. szoval ilyet ne nagyon varj el a tukrostol.

(mellesleg az a par centis makro kepesseg az olyan is.. persze lehet speci fura dolgokat letrehozni, de hat az koszonoviszonyban sincs a valos targyal, ami elotte van..)
a forum ma:

#2217 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 07:13

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 22:43

OK, 300D kiesett.

Még egy kérdés: Ha mégis 1 nagyzoomátfogású obi, akkor azzal kompaktosan tudok makrózni is akár? (értsd nem 2 méterről hanem pár centiről is) Mert ha 3 helyett megteszi 1 akkor máris jobban állunk, és akkor használtan azt lesem hogy mit adnak el ilyennel (pl D70 17-200al)?  (A kereső az nagyon tetszik, ha speciel az obi cserét elég 'nyűgösnek' is találtam a fél óra alatt... )

Másik: használtan van féláron a 300D a D70hez képest. Kitobilval 65-75 vs 120-130 (pixinfós apróhirdetéseken átfutva).

A nagy zoomátfogású objektívek kompaktos kényelmével együtt megkapod a kompaktos képminőséget is. Ha már ilyen rendszerre szánod rá a pénzed, ne alázd meg azzal hogy a kényelem oltárán feláldozod a benne rejlő potenciált, inkább tartsd meg a fujit.

#2218 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 08:07

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 23:43

Még egy kérdés: Ha mégis 1 nagyzoomátfogású obi, akkor azzal kompaktosan tudok makrózni is akár? (értsd nem 2 méterről hanem pár centiről is)

Ez miért jó?

Egyébként veszel egy Raynox DCR250-es előtétet, és makrózhatsz 3-4 centiről.

#2219 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 08:31

Értem... túl sok dolgot írtam a 'szeretném ha' oszlopba, és ebből pár dolog már üti egymást...  No még majd egy egész hétvégére is elkérem az egyik dslr-t összhasonlításea, aztán az lesz a döntő. :respect:

#2220 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 09:08

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 22:33

Akkor azt mondom, Fuji F31fd.

Ennél a Panasonic-nak 2x akkora optikai zoom-ja van, meg szebb is. Sőt nagyobb felbontású videót is készít. Másik dolog, hogy a Fuji-ba xD kártya megy, ami nekem elég drága mulatság. A Panasonic ezzel ellentétben SD/MMC kártyákkal bővíthető.

Szerkesztette: cyberman30 2007. 08. 29. 09:19 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.