Idézet: debaj - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 10:45
Itt konkrétan mi volt az "állványod"?

Gondoltam a pad háttámlájára, de ahhoz - szerintem - túl pontos az illesztés.

Nos, nézegettem a 3D-fejeket. Csak úgy per tangentem, semmi komoly még. Mivel okulok a múltkori hibából, ezért most már minimum 3x-os biztonsági tényezővel számolok. Találtam egy Manfrotto fejet az SLRf*to oldalán,
229 Super Pro a neve. Elég borsos az ára, cirka 43e HUF, de ez közel 12 kg teherbírású. Ha rajta van a gép, a nagyobbik tubus és a vaku (és mondjuk egy galamb rászáll), akkor is benne van a biztonsági tartalékban. A beépített vízmérték elég jó pont.
nagy kép beillesztve, szerkesztve
leírás
Elég combos darab, van tömege is (és tehetetlensége, mert cipelteti magát a disznó), majdnem két kiló (nem pestiesen 200, hanem 2 kg)
Kellemes darab a 329RC4 is, ez 9 kg-ig bír. De itt már a vízszintező inkább szimbólikus, nem olyan komoly.
Említésre méltó még a 808RC4, majd ezt is megnézem.
Kicsit jobban át kellene nézni a Manfrotto és Cullmann kínálatát alighanem, mert biztos van több megoldás is. Láttam például olyat, hogy fogaskerekes fej. Az gondolom olyan, hogy nem kilazítom és kézzel mozgatom, hanem a légvédelmi gépágyúk mintájára a tekerők helyszög és azimuth szerint pozícionálnak. Ez mondjuk alighanem jó precíz, de lassú. A "sima" tekerőst csak kilazítom, tekerek rajta egyet és megszorítom. Ha megfelelő minőséget választok, akkor elég sima és egyenletes mozgást tudok elérni, megfelelően bevízszintezve (egy barkács vízmértékkel) már tudok nem hullámos panorámát is gyártani.
Majd még nyomozgatok, aztán ha lesz forrás, akkor elgondolkodom a pörcsézingen…
Üdv!
U.i.: Debajnak infó: a pad függőleges támlája volt az "állvány", ehhez szorítottam vasmarokkal a gépet. Volt önkioldó, aztán még az erős szorítás, és megvártam, amíg nem fészkelődik senki a padon. A Kölni Dómban elég gestapós módon mennek valami papsegédek, nem engednek állványt bevinni, csak úgy kézből lehet fényképezni. Vakuzni lehet bátran, de állvány nuku. Mivel a pad dölésszöge nem volt megfelelő és vertikális panorámát akartam, ezért zsoltáros könyvet sem tudtam használni az állványhoz. Így aztán fejben interpolálva a megfelelő szögeket körbefényképeztem a főhajót. Kicsit gépészkedni kellett, mert a pad támlája természetesen nem volt párhuzamos a longitudinális axissal, de nyomkodtam a gombokat és klikkeltem, így már az lett. Hát valahogy így történt
u.i.2.: véletlenül túl nagy képet tettem be, szerkesztve
Szerkesztette: donphobos 2007. 02. 09. 10:52 -kor
.
.
.