HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#61 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 25. 21:17

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 20:49

Ad. 1.: Még az MTL3-asom se számít antiknak, pedig azért nem 2003 nyári. :)
Ad. 2.: Az idézetben nem találtál semmi furcsát, groteszket, meghökkentőt, abszurdot, ésatöbbi? ;)

próbáltam túlozni egy kicsit :)

de ha már 30 éves lesz, akkor átléptetem veterán státuszba. mert el nem adom. ezek a gépek csak erkölcsileg avulnak el, valójában nem. sőt, egyre inkább unikum lesz belőle. most nem kifejezetten a 10D-re gondolok, mert az egy elektronikus sz*r, hanem az általatok belinkelt igazi fényképezőgépekre. ha az ember tisztaságban tartja, megfelelően kezeli őket, akkor akár a következő században is működni fognak. ez az, ami szerintem magasan a mai cuccok fölé emeli őket. és persze van a körülöttük érezhető "retro", ami manapság divat lett furcsa módon. a 10D csak simán kiavul majd a világból, aztán bedöglik. és mivel akkor már drágább lesz megjavíttatni, mint eladni, ezért inkább javíttatom, ha tudom. ha pedig nem lehet, akkor fájó szívvel elteszem, hogy legyen min csodálkozni az unokáknak...

üdv!

:up: és :respect:
.
.
.

#62 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 21:35

Fuji S5 pro teszt (16 oldal)

#63 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 15:22

akkor en is sorolonam az "eletutamat"

elsonek a "szokasos" zenit, sokaig az 58-as alappal, majd a nagy kedvenc 135/3.5-ossel (volt egy 200-as is, de a kepminosege mar akkor sem tetszett:
Kép

azutan jott a Nikon FM2, 135/2-es portreval (plusz egy hasznalhatatlan sigma zoom-al). kesobb csatlakozott hozzajuk egy 28-70/2.8-as Sigma, majd egy 24/2.8-as Sigma es egy 50/1.8-as alap:
Kép

ezutan jott a digitalis oldtimer (talan ora ezt ra lehet fogni), egy Kodak DCS620-as:
Kép

es a "leguljabb" szerelem az ifjoncan virgonc 70 eves, 75/3.5-os Tessarral:
Kép
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#64 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 23:34

Használt 20D a vatera-n
Akinek nincs elég léje, de szeretne egy jó DSLR-t, szerintem érdemes nézegetnie. Ha nem nagyon kúszik fel az ár (tessék taktikusan licitálni!), akkor simán megéri, még 14ezer expoval is szerintem.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#65 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 29. 16:20

"es a "leguljabb" szerelem az ifjoncan virgonc 70 eves, 75/3.5-os Tessarral"

Hát így könnyű, a világ egyik legjobb 6x6-osával. Milyen zárja van?

#66 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 01. 29. 16:36

A franc se érti vettem 1,5 hónapja egy kártyaolvasót azzal kezdte hogy a 20MB/sec-os pana kártyánál totál kiakasztotta a PC-t. A gépről lehetett tölteni az olvasó nem volt evvel a kártyával hajlandó. 2450 ft. Ma az ABC-ben láttam egy olvasót 1500-ért na vettem a sárgarépa meg kenyér mellé egyet. Gyönyörűen olvassa mindegyik kártyát. Az se derül ki hogy ki gyártotta noname a magyar szöveg cseh zászló alatt van, de faszányosan olvas. Mi van ilyenkor? AVALON a neve.

A régi rosszabbik Kínai gyártmány.

Szerkesztette: ottokar 2007. 01. 29. 16:42 -kor

#67 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 17:49

Compur 1/1-1/500-ig. ugy tunik a Standard 622 modell. (vele keszitett kepnek kozepes scanneleset lasd a szomszed topicban: Szent Istvan szobra!)
a forum ma:

#68 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 01. 29. 19:30

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 18:49

Compur 1/1-1/500-ig. ugy tunik a Standard 622 modell. (vele keszitett kepnek kozepes scanneleset lasd a szomszed topicban: Szent Istvan szobra!)

A legjobb gép a legjobb zár. Akkor márcsak így ment.

#69 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 19:41

:offtopic:

A Seagullok milyen gépek? Annyit találtam róluk, hogy a Rolleiflexek japán koppintásai, és egész emberi áron hozzájuk lehet jutni. :)

#70 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 01. 29. 21:07

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 20:41

:offtopic:

A Seagullok milyen gépek? Annyit találtam róluk, hogy a Rolleiflexek japán koppintásai, és egész emberi áron hozzájuk lehet jutni. :)

Kínai, liszensz alapján gyártott gépek. Nemcsak a Rolleit liszenszelték a kínaiak a 90-es években hanem pld Minoltát is. A Seagull 300-as a legendás Minolta X 300-as liszensze, pontos és nagyon jó minőségű másolat, a gépra rá is van írva by Minolta licence.

#71 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 01. 29. 21:17

"Minoltasok segitsetek!

Egy ismerosom szeretne a kedvese Seagull DF-300
fotogepehez kozgyurut es vakut vasarolni, es megkert
hogy segitsek.

Ha jol sejtem ez a Minolta x300 masolata, de
eleg keves infot talaltam rola a net-en.
Igy pl. nem tudom, hogy TTL vakuvezerlese van-e,
vagy csak egy sima automata vaku is eleg?"

Nem TTL vakus a rendszervakuja csak az 1/60-ados szinkront állítja be, mivel ez gumivászon redőnyzáras.

#72 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 21:17

Aham, tehát ha felbukkan valahol, érdemes lecsapni rá? :) (Majd egyszer szeretném kipróbálni a középformátumot, de nem akarok Ljubitelt venni, sok helyen olvastam, hogy elég körülményes a kezelése. A Rolleiflexekért meg elkérik húszévi fizetésem, meg a zsebemben levő aprót :D )

#73 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 01. 29. 21:41

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 22:17

Aham, tehát ha felbukkan valahol, érdemes lecsapni rá? :) (Majd egyszer szeretném kipróbálni a középformátumot, de nem akarok Ljubitelt venni, sok helyen olvastam, hogy elég körülményes a kezelése. A Rolleiflexekért meg elkérik húszévi fizetésem, meg a zsebemben levő aprót :D )

http://www.vatera.hu...0_18203345.html

Most kető is van a Vaterán a japán eredeti.

#74 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 21:44

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 21:41

Most kető is van a Vaterán a japán eredeti.

Én speciel eddig erről beszéltem:

Kép

;)

#75 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 01. 29. 21:55

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 22:44

Én speciel eddig erről beszéltem:

Kép

;)

Ugyanannak a kutyának a kölyke ez is kínai. Én amikor 90-ben vettem a Seagull 300-at 20 ezer volt míg a japán Minolta 300 75 ezer.

#76 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 23:42

debaj, ha japan, akkor miert van rajta, hogy "made in Cnina"? (meg ekkora kepen is jol olvashatona..)

egyebkent szerintem, ha jo 6x6-ost akarsz venni, akkor jo lehet a Mamiya (ugyanugy dual-lens reflect, de cserelheto objektivekkel), a kiev88 (haselbald koppintas), vagy a Pentacon Six (ez SLR!!!).

a Rollei ara egyertelmuen oldtimer mivoltabol adodik, a fentiek tulajdonkeppen mind szelesebb korben hasznalhatoak (hogy mondjuk magyarul, hogy "versatile"?), hiszen tobbfele objektivet is rarakhatsz.

es persze ott vannak ma mar a Mamiya 645 es 6x7-esei, amiket mar utanaddobnak (no meg igy is 1-2 szazezer), pedig a minoseguk nagyon jo.
a forum ma:

#77 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 08:58

Az oké, hogy most kerestem egy képet, amin látszik, hogy Made in China, viszont amit eddig láttam ugyanilyet, volt rajta két kanji, alatta egy cetli, hogy Seagull 4990.- (zárhibás), és kész. :)

Mindenképpen valami TLR gépet szeretnék majd venni, mert nagyon jól néznek ki, meg gondolom, teljesen más érzés, mint egy SLR. Nem hinném, hogy az lenne majd a fő gépem, úgyhogy 10-15 ezernél többet nem akarok kiadni rá. (Tetszik a Kijev-88 is, csak olyat szinte lehetetlen szerezni, és ha lehet is, igen drágán.)

Szerkesztette: debaj 2007. 01. 30. 09:07 -kor

#78 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 01. 30. 09:19

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 9:58

Az oké, hogy most kerestem egy képet, amin látszik, hogy Made in China, viszont amit eddig láttam ugyanilyet, volt rajta két kanji, alatta egy cetli, hogy Seagull 4990.- (zárhibás), és kész. :)

Mindenképpen valami TLR gépet szeretnék majd venni, mert nagyon jól néznek ki, meg gondolom, teljesen más érzés, mint egy SLR. Nem hinném, hogy az lenne majd a fő gépem, úgyhogy 10-15 ezernél többet nem akarok kiadni rá. (Tetszik a Kijev-88 is, csak olyat szinte lehetetlen szerezni, és ha lehet is, igen drágán.)

Minden Seagull felíratú gép kínai, és valamelyik gép utánzata.

#79 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 09:26

Nem arra céloztam, hogy nem kínai, hanem arra, hogy egyetlen távol-keleti nyelven sem tudok olvasni, kivéve a vietnámit, de azt sem értem. :Đ

#80 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 09:59

ize.. en inkabb szovjet optikat vennek, mint kinait. megiscsak ok foglaltak el kelet nemetorszagot!

amugy meg az en velemenyem az, hogy mielott kozepformatumba kezdenel hasznald ki a leica-t! ha jol ertem meg csak scannelted a ff negativokat, nagyitani nem nagyitottal. pedig a ff nagyitva jo, szamitogepen, akarhogy ugyeskedsz vacak marad..
a forum ma:

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »