HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#301 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 16. 12:44

ugyvan! senki se mondja meg a paciensnek, hogy milyen gepre van szuksege.  en is csak azert emeltem fel a szavam, mert a mertek megsem a szamitogep legyen, hanem a hasznalat celja!

ottokar: ilyen nehez elfogadni, hogy bizonyos dplgokhoz nem Te ertesz a legjobban?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#302 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 13:10

De ha már a notebookhoz képesti kilóra mérjük a fényképelőt akkor mi kivetni való van a k800i-ben ? ;)

#303 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 13:26

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 22:13

ezt a gorillapodot nézegetem egy ideje, tényleg olyan jó, mint amilyennek tűnik?

Én is szemeztem vele, de az igazat megvallva nem volt hozzá túl sok bizodalmam...  Ellenben múlt héten alkalmam nyílt megtapogatni párat (bár rendesen kipróbálni nem), és mindent összevetve igen szimpatikus.  Alighanem be fogok majd szerezni egyet nyárra, amikor bringázgatok erre-arra.

#304 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 13:26

Hali!

A MINOLTA A1 tipusú gépem CCD-je beadta a kulcsot. :( A kijelzőn csak lilás maszat látszik az elkészített felvételek ugyanilyenek. Állitólag ez szériahiba, a 2004-es A1-eseket érinti. Teljesen le vagyok törve. Állitólag ingyen javitják a garancia lejárta után is. Tudtok nekem ezügyben segiteni?

Szerkesztette: Brett Shaw 2007. 02. 16. 13:28 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#305 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 13:30

A Sony Magyarországot kéne megkeresni, ők vették át a Minoltától az üzletágat. Szériahibás Dynaxokat még javítanak, ha jól olvastam, tehát egy próbát megér (elvégre mégiscsak az ő saruk a hibás CCD :) )

#306 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 02. 16. 14:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 13:44

ugyvan! senki se mondja meg a paciensnek, hogy milyen gepre van szuksege.  en is csak azert emeltem fel a szavam, mert a mertek megsem a szamitogep legyen, hanem a hasznalat celja!

ottokar: ilyen nehez elfogadni, hogy bizonyos dplgokhoz nem Te ertesz a legjobban?

Akkor minek kérdez a páciens hogy milyen gépet vegyen? Ha valaki 25 dekás gépet dögnehéznek talál akkor milyen szempont szerint vesz gépet.

#307 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 14:30

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 14:23

Akkor minek kérdez a páciens hogy milyen gépet vegyen? Ha valaki 25 dekás gépet dögnehéznek talál akkor milyen szempont szerint vesz gépet.

Szerintem kompromisszumot köt...
.
.
.

#308 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 02. 16. 14:34

"miért kell mindenáron meggyőzni arról, hogy neki egy több mint 1 kilós fém-üveg gép kell, mert a kicsi műanyag szar és vetemedik"

Senki nem győzi meg mindenáron csak elmondja az előnyöket és hátrányokat, mert kérdezett. De ha azt köti ki hogy tízdekás gépet akar venni akkor ne kérdezzen paraméterekről hanem vigyen magával mérleget a boltba és úgy vegyen gépet. Miért kell mindíg kiforgatni amit leírok?

#309 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 15:05

Idézet: debaj - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 13:30

A Sony Magyarországot kéne megkeresni, ők vették át a Minoltától az üzletágat. Szériahibás Dynaxokat még javítanak, ha jól olvastam, tehát egy próbát megér (elvégre mégiscsak az ő saruk a hibás CCD :) )

Köszi debaj, rájuk csörgök.
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#310 Felhasználó inaktív   ajaxon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 16. 15:28

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 13:26

Hali!

A MINOLTA A1 tipusú gépem CCD-je beadta a kulcsot. :( A kijelzőn csak lilás maszat látszik az elkészített felvételek ugyanilyenek. Állitólag ez szériahiba, a 2004-es A1-eseket érinti. Teljesen le vagyok törve. Állitólag ingyen javitják a garancia lejárta után is. Tudtok nekem ezügyben segiteni?

Az "irányjelző" fórumon van egy Minolta A1 topik.
Érdemes beleolvasgatni, de készíts a közelbe valami idegcsillapítót.
Jól jellemzi a magyarországi "EU"-s viszonyokat.

Üdv.

#311 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 16:28

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 14:23

zsebgépnek 25 dkg szerintem is nehéz. és igenis lehet 25 dkg alatt is használható gépet kapni. még ha az nem is fémbúl+üvegből van.

ha technokratizmus fájna...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#312 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 02. 16. 16:33

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 17:28

zsebgépnek 25 dkg szerintem is nehéz. és igenis lehet 25 dkg alatt is használható gépet kapni. még ha az nem is fémbúl+üvegből van.

ha technokratizmus fájna...

Hát tudod a fényképezőgép egy technikai műszaki szerkezet. Aki súlyra veszi az nem láma hanem.....

Az az "optika" meg amiben nincs üveg, szemét. De akinek az kell, annak úgy kell!

Szerkesztette: ottokar 2007. 02. 16. 16:36 -kor

#313 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 16:38

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 16:33

Hát tudod a fényképezőgép egy technikai műszaki szerkezet.

Amit az illető valamilyen célra szeretne használni.  És ha ahhoz a célhoz egy 25 dekától könnyebb gépre van szüksége, akkor arra van szüksége.

#314 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 16:38

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 16:33

Hát tudod a fényképezőgép egy technikai műszaki szerkezet. Aki súlyra veszi az nem láma hanem.....

ezt honnan veszed, hogy súlyra veszi? egy szempont volt több küzöl, hogy legyen kicsi és könnyű?

te miért nem nagyformátumra fényképezel mindent? az sokkal jobb. és nehezebb is. minek szenvedsz leicával meg aps-cvel? ráadásul digitálissal. hát az semmit sem ér, annak 0 a minősége a 18x24hez képest. ne gyere azzal, hogy nagy és nehéz, hiszen aki ez alapján vesz gépet...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#315 Felhasználó inaktív   Mirko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 16:51

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 9:21

És aki ért a fotózáshoz az tudja hogy a gép nagyobb súlyának mik az előnyei.

A hozzászólásaidból sugárzik, hogy a fényképezés minden részletében a profizmust helyezed előtérbe. :D Én sem töltök fel sok képet, de tőled még egyet sem láttam. Pedig tanulságos lenne. Elvileg szinte minden képednek tökéletesnek kellene lennie(ilyen elvek és alaposság mellett). Technikailag mindenképpen.. Szóval nagyon várom már az első ottokar képet, és megígérem, hogy tetszik nem gondolok az okoskodásidra, és nem kötök bele.

Hogy ne legyen teljesen off: Saennak megint igaza van, szerintem is a legjobb választás a Fuji f30. Barátnőm kapott még születésnapjára tőlem egy f20ast ami általános célokra szerintem tökéletesen megfelelő. Az f30 pedig megad további fontos beállítási lehetőségeket. A superCCD teljesítménye ilyen kis méretben is sokkal jobb mint az átlag. A fém borítás is nagyon igényessé teszi..

#316 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 17:03

Biza én is szívesen látnék egy-két natgeo-ba illő képet. ;)

#317 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 16. 17:08

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 17:03

Biza én is szívesen látnék egy-két natgeo-ba illő képet. ;)

Megkarcolódott, elégett, ellopták, elkobozták.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#318 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 17:14

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 17:08

Megkarcolódott, elégett, ellopták, elkobozták.

Titkosítva van 100 évre, csak dián van meg de szkenner nincs, az egyetlen példányt elajándékozta, stb.

De tényleg: ottokar, minden tiszteletlenség nélkül kérünk, legalább egy képedet tedd közszemlére, egy olyan képedet, amire büszke vagy. Nem kérünk lehetetlent, csak kíváncsiak vagyunk a munkásságodra.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#319 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 17:35

Nekem nincs fotós munkásságom, a konferenciák egy baráti közösség öszejövetelei, fel akarom tolni flickerre, és mosolyogni rajta fél év múlva, oszt napot. Igen, van aki ezt már Nokia N93i-vel nyomja... de azért ennyire még nem bízok azért a telefonba nyomorított fotóscuccban.

Biztos jobb képek készülnek nehezebb gépekkel, csak amikor ugyanaz a táska van a válladon, amiben noteszgép, fényképezőgép, miegymás 16 órán át (esetleg tovább), akkor lehet, hogy te is hirtelen elkezdesz dekákat számolni veszettül. Perze hogy jobb lenne egy Samsung M70-es noteszgéppel rohangálni fel s alá, mert azért már képernyő, ugye, de a fene akarja cígölni.

Szerkesztette: bean 2007. 02. 16. 17:37 -kor

#320 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 17:41

Csak hátizsák vagy megfelelő táska kérdése egy bizonyos határig. :) Egyelőre még szeretnéke egy lowepro computrekker AW-t, de majd várgesztesen remélem sikerül is beszerezni. :) :cool:

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.