HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#501 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 25. 15:49

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 15:47

az általam belinkelt Hoya cucc vajon milyen lehet? ebből van 82mm-es, ami talán előnyösebb lenne, mert az obi vége is olyan.

Elég lágynak látszik az a dió.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#502 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 15:54

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 12:44

Kivételesen egyetértek az előttem szólóval...

elmesz Te a...  :reklamacio:  :Đ
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#503 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 16:18

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 15:49

Elég lágynak látszik az a dió.

túl pici a kép sajnos, nem látszik jól semmi. az 500D hogyan viszonyulhat egy ilyen Hoya cucchoz?

biztos sokkal jobb minőség egy dedikált makró obi. a Canon EF 100 makró 130e HUF (plusz napellenző és plusz állványgyűrű). a Sigma EX 150 makró 140e HUF, de ahhoz van minden és még hosszabb is.

érdekes viszont:

Sigma hossza és minimum fókuszálási távolság: 137mm / 380mm (nincs kiírva, vélhetően filmsíktól)
Canon hossza és minimum fókuszálási távolság: 119mm / 310mm (filmsíktól)

ha feltételezzük, hogy mindkét esetben a filmsíktól számít a közelpont, akkor a Sigma esetében 380-137-30=213, a Canon esetében 310-119-30=161 mm távolság van az üveg és a tárgy között. ez egyik esetben sem túl sok. nagylelkűen megszavaztam 3 centit a filmsík-bajonett távolságra csak úgy ex has.

ezekhez képest a close-up filter olyan 22e HUF, tehát azért olcsóbb jóval. csak az a kérdés, hogy mennyire drága 22e HUF ez. ha pocsék a minőség, akkor nagyon drága. de ha olyasmi, mint a Zenitar halszem, akkor meggondolandó. az 25e HUF volt és ahhoz képest nagyon jó a minősége. ha 100e lett volna, akkor pocsék.

üdv!
.
.
.

#504 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 16:30

ha mar a szamolasnal tartunk:
a kozgyurunel biztos, de mintha a dioptrias feltetnel is igaz lenne, hogy kulonfele objektiveken mas es mashogy viselkedik. az okosabbak majd megmondjak konkretan, de azert ezt is at kene gondolni.

amugy miert nem akarsz kiprobalni egy kozgyurut? en (szubjektiv) annak vagyok inkabb a hive, mert abban megsincs plusz optikai elem. en ugy muvelodtem anno, hogy a dioptrias feltet tud nagyon jo lenni, de csak akkor, ha konkretan ahhoz az objektivhez terveztek... de ezek csak az erzeseim.
a forum ma:

#505 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 17:21

Donphobos: esetleg ha van egy jó nagy átmérőjű nagyítóüveged, próbaképpen tedd a tele elé és készíts pár fotót. Meglepő eredményben lehet részed. :)

#506 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 18:18

úgy indultam fényképezőt vásárolni, hogy a fuji jobb, és azt kellene venni.
de egymás mellé tettem a kettőt, és jóval nagyobb a fuji (az a 30% az 30%), így végül a Panasonic győzött.
a cél egy ultrakompakt gép volt, édesanyám számára. sose fogja 100% nagyításon a gépen nézegetni... viszont "szép", kicsi, használható. :)

majd beszámolok róla, hogy milyen...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#507 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 18:34

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 17:21

Donphobos: esetleg ha van egy jó nagy átmérőjű nagyítóüveged, próbaképpen tedd a tele elé és készíts pár fotót. Meglepő eredményben lehet részed. :)

megnézek majd egy optikust, vagy simán egy nagy bevásárlót. egyik volt kollégám Canon G3 és egy teszkós nagyító segítségével makrózott. 72 HUF volt a nagyító (pár éve), így ez volt "az év legolcsóbb makró konvertere", ha lehet ezt mondani.

köszönöm az ötletet, nézelődök. műveltem már ilyet egyébként :)

Kép

ekkor készült a csoda távkioldóm (egy rossz orosz stopperből és egy Logitech egér kanócából hoztuk össze) apukámmal. az ő asztalán készült a fenti kép is.

üdv!
.
.
.

#508 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 09:35

Még lenne egy kérdésem, szintén jól bele lehet mélyedni..

Szóval akksikat keresek. Volt nekem egy ansmann szett, de sikerült tönkrevágnom (mivel csak AA-s akksikat fogad be a töltő, én naív meg azt hittem AAA-s is tölthető vele, mert pont belefér az is..)
Szóval 4 db AA-s megy a gépembe, ebből kell 2 szett + töltő.

Láttam / halottam a sanyo eneloop akksiról (2000 mAh), csak azt nem tudom érdemes-e olyat venni, vagy vegyek nagyobb kapacitásúakat (2700 mAh). Meg milyen márkát, típust..

Tud vki tanácsot adni?

Szerkesztette: T-lore 2007. 03. 26. 09:35 -kor

A szatyor nem táska.

#509 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 09:47

Idézet: T-lore - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 9:35

Még lenne egy kérdésem, szintén jól bele lehet mélyedni..

Szóval akksikat keresek.

Inkább ne itt mélyedjünk. Ez a téma nagy részletességgel ki lett tárgyalva az akksis topikban. Röviden: igen. Hosszabban: ha van olyan töltő, ami támogatja, akkor igen. De olvass utána a dedikált topikban.

Üdv!
.
.
.

#510 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 10:05

Jaj sorry, nem is gondoltam volna h van ilyen topic :D
Azért köszi!
A szatyor nem táska.

#511 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 10:30

Udv!

Lehet kicsit keson, de reagalnek. tobben kerdeztetek a panasonic fx01 geprol. En december ota hasznalom, igaz nem sokat, azota kb 1200 kep keszult a geppel es maximalisan elegedett vagyok vele. Nagy isonal tenyleg zajos, de ez mindegyik ultrakompaktra jellemzo. En legtobbszor auto-n hasznalom, szamomra megfelelo. A kepek szep elesek, tisztak, szinhuek. Egyszerre lett veve (bnomnek) egy sony w70, kb ugyanaz a kategoria a ket gep, de a panasonic sokkal szebb kepeket csinal. Az optikai kepstabilizator nagy segitseg. Kijelzoje szep,  magyar a menu, jo a wide optika. video nagyon szep, en a szelesvasznuban hasznalom, egyetlen hatranya, hogy ~11perc fer az 1Gb-os kartyara. Akksija nagyon jol birja, szilveszterkor cirka 300 kepet lottem, 90%at vakuval es meg igy sem ment le "egy csik sem a harombol". Osszessegeben en maximalisan elegedett vagyok vele, foleg most szerintem nagyon jo vetel, hisz cirka 20-30ezerrel olcsobb, mint mikor en vettem. Remelem segitettem valakinek a dontesben.
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#512 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 11:25

Idézet: netcobra - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 10:30

Nagy isonal tenyleg zajos, de ez mindegyik ultrakompaktra jellemzo.

csak egy apro pontositas:
majdnem minden kompaktra.
a forum ma:

#513 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 12:43

Sziasztok!

Találtam 36 EUR árban (+7 szállítás) íbéjen +10 dioptria 82mm makró lencsét. Ez vajon mit művel? A Sigma lencsém 1:5 nagyítását ez mennyire növeli meg? Biztos nem lesz belőle 50:1-hez, mert az hülyeség. A dioptria nem a fókusztávolsággal kapcsolatos? :lama: biztosan, de nem tudom megmondani.

Üdv!
.
.
.

#514 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 13:16

1:1 (100mm-en) és 3:1 (300mm-en) környékén.

#515 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 13:37

Idézet: szeder - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 13:16

1:1 (100mm-en) és 3:1 (300mm-en) környékén.

Ez bámulatos! Biztos van egy érdekes rajzolata a széleken, de nem számít. Találtam közben még két jobbat, 35 USD egy készlet (fém karika, üveg lencse). 82mm-es menetre adnak 4 db-ot, egy +1, +2, +4 és egy +10 van benne plusz tok. Kábé 13 USD a küldés, tehát megvan olyan 50 USD körül az egész. Ez kábé pontosan a fele egy darab Hoya 82mm-es lencsének. Így kapnék 4-et.

A minőség persze kérdéses, de ismét csak a Zenitaros elmélkedést tudnám idézni. 10e HUF-ért valószínűleg nagyon jó képminősége van a 4 lencsének. 140e HUF-ért kapnék egy csoda Sigma 150mm makrót, aminél a közelpont távolabb van, a képminőség atomsirály, csak éppen 14x annyiba kerül. Ha pedig csak picivel rosszabb a képminőség (mint ahogy a Zenitar is picivel rosszabb egy Sigma 15mm halszemnél), akkor megéri.

Alighanem lövök majd egy ilyenre, mert ezzel szerintem kevésbé tudok melléfogni. Ha veszek egy 500D-t, akkor van egy 77mm-es lencsém (nekem 82-es kell) és egy fix +2 dioptriám. A készlettel kapok kombinációs lehetőséget és a gyermeki öröm is tényező, hogy 4 játékom van, nem pedig 1 :omg:

A 3:1 nagyítás biztos borzalmas torzításokat eredményez, de lenne kisebb is a +4 személyében, ami már talán nem olyan drámai. De a lehetőség, hogy 1:1 közelébe érek és akár meg is haladom nagyon felizgatott. Van itt pár műkedvelő fotós kolléga (Saen egy másik épületben van), hozzájuk rohangálok izgatott fejjel és ujságolom a dolgokat. Már az egész fejlesztés tök izgatott :)

Nagyon kíváncsi lettem, mert egy ilyen készlettel jó sokáig le tudom kötni magamat, talán még jó képeket is sikerül csinálni. Majd nézni fognak a virágboltban, amikor az egész felszereléssel megjelenek :)

Üdv!
.
.
.

#516 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 14:13

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 12:25

csak egy apro pontositas:
majdnem minden kompaktra.

ő ultrakompaktot írt...
f30 meg már 1el nagyobb - kompakt - kategória.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#517 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 14:28

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 14:13

ő ultrakompaktot írt...

Először én is bele akartam kötni :), aztán rájöttem, mire gondolt. Arra, hogy nem csak az ultrakompaktok zajolnak, hanem egy-két kivételtől eltekintve az összes kompakt, ultrakompakttól csúcskompaktig. Zajszűrés nem ér, akkor már inkább legyen zaj, meg egy combosabb, okosabb zajszűrő algoritmus az asztali gépen.

#518 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 14:42

igazabol abszolute nem kovetem a kompaktok vilagat (egy ket kiveteltol eltekintve), igy nem is tudom, melyik szamitana kompaktnak, es melyik ultrakompaktnak. es azt sem tudom, hogy az F30 erzekeloje nincs-e benne valamelyik masik Fuji-ban, amit mar Ti is ultrakompaktnak titulalnatok. (bar teny, hogy az azert egy nagyobb szenzor..)

(egyebkent az elterest en is eszrevettem, de ugy gondoltam azert csak van nemi informaciotartalma annak, amit irok! ;) )

p.s.: egyebkent az "edesanyamnak szeretnek gepet venni" kerdeskorbol kiindulva en csodalkoztam az ultrakompakt valasztason! az en edesanyam kifejezetten jol kezbe fekvo gepet kivant maganak. (igaz o meg kozepformatummal kezdte, a nagyapja Rolleiflexevel.. :D)
a forum ma:

#519 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 14:55

Nalátod. Azért egy Rollei után én bármilyen gépet a kezébe adnék édesanyámnak, de teljesen kezdőnek, aki nem is igazán szeretne elmerülni a fotózás, mint hobbi világában,  riasztó lehet a sok gomb, kézi beállítás még akkor is, ha van full automata mód. (Édesanyám a PS A520-asomat se vette szívesen a kezébe, a DiMAGE 7Hi-nek a közelébe se mert menni. :D )

#520 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 19:08

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 13:37

.
.
.
Találtam közben még két jobbat, 35 USD egy készlet (fém karika, üveg lencse). 82mm-es menetre adnak 4 db-ot, egy +1, +2, +4 és egy +10 van benne plusz tok. Kábé 13 USD a küldés, tehát megvan olyan 50 USD körül az egész.
.
.
.

közben Saen kiokosított, hogy kétféle ilyen lencse van. az egyik sima lencséből áll és leginkább egy 50mm-es obira jó. telén borzasztó. a másik fajta két lencséből áll (mint a Canon 500D), ez telére ajánlott, szebb a rajzolata.

alighanem az előbbibe tartozik a szuper olcsó cucc, de még ki kell nyomozni. lehet, hogy az olcsó húsnak tényleg híg a leve. viszont asszonypajtás úgyis utálja a félmegoldásokat és rá fog beszélni az igazi makró obira, ha ez így folytatódik....  :think:

okosodni kell még a témában, ez biztos.
üdv!
.
.
.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26