HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#521 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 26. 19:30

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 19:08

viszont asszonypajtás úgyis utálja a félmegoldásokat és rá fog beszélni az igazi makró obira, ha ez így folytatódik....  :think:

De sajnálni fogunk :reklamacio:  :Đ
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#522 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 19:52

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 19:08

közben Saen kiokosított, hogy kétféle ilyen lencse van. az egyik sima lencséből áll és leginkább egy 50mm-es obira jó. telén borzasztó. a másik fajta két lencséből áll (mint a Canon 500D), ez telére ajánlott, szebb a rajzolata.

alighanem az előbbibe tartozik a szuper olcsó cucc, de még ki kell nyomozni. lehet, hogy az olcsó húsnak tényleg híg a leve. viszont asszonypajtás úgyis utálja a félmegoldásokat és rá fog beszélni az igazi makró obira, ha ez így folytatódik....  :think:

okosodni kell még a témában, ez biztos.
üdv!

Canonból is van egy rakás féle lencse. A 250D a kisebb fókusztávú telékre ajánlott míg az 500D a nagyobbakra. De tényleg érdemes kipróbálni mire is képes egy szűrőtávolságra az obi elé rögzített megfelelő átmérőjű mezítlábas nagyítólencse ! De egy sima objektívösszefordítós dologgal is délutánokat lehet eljátszani.

#523 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 20:04

Sziasztok!
Valaki tud segítsen!!!
Premier DS-3081S 3.0 megapixeles digitális fényképezőhöz kellene driver xp alá!!!
Sajnos az xp nem ismeri fel a fényképezőgépet így nem tudom lementeni a filmeket róla!!
Valakinek nincs véletlenül telepítő progi hozzá???

előre is köszi!
| alaplap: MSI Neo3-v| proci:Intel D 2.66 | memória: 1GB DDR | HDD:Maxtor 160 GB | Pioneer 109 DVD író | Fujitsu Siemens TFT 19" Monitor | Trust Bilentyűzet | Microsoft Wheel Mause | Sapphire X800 256 MB | 350w-os táp |

#524 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 20:16

Használj kártyaolvasót, akkor tuti nincs gond.

#525 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 20:31

Idézet: saen - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 20:16

Jó esetben.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#526 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 09:17

Idézet: saen - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 21:16

Köszi erre nem is gondoltam!! :confused:  :respect:
De azért ha valaki tudna hozzá drivert akkor megköszönném!! :up:
| alaplap: MSI Neo3-v| proci:Intel D 2.66 | memória: 1GB DDR | HDD:Maxtor 160 GB | Pioneer 109 DVD író | Fujitsu Siemens TFT 19" Monitor | Trust Bilentyűzet | Microsoft Wheel Mause | Sapphire X800 256 MB | 350w-os táp |

#527 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 14:04

Sziasztok!

Mostanra már biztosan mindenki a háta közepére kíván engemet, de azért leírom még. Olvasgattam egy jó cikket az 500D-ről, ahol egy Nikon júzer taglalja a tapasztalatait. Ő egy 70-200 obival és egy 2x konverterrel próbálgatja D100 vázon. Ő is megerősíti Saen álláspontját, miszerint az olcsó close-up fileterek csak rövid lencsére jók. A hosszúra dupla kell, ami a Canon esetében az 500D.

Többször átolvasva a cikket kezd már ülepedni az anyag. A lényeget leszűrve:

- 200mm fókusztávon egy 24mm átmérőjű érme majdnem kitölti a 18mm magas szenzort.

Kép

Vigyázat! :lama: magyarázat következik (4 órát aludtam, legyen ez a mentségem). Tehát a monitoron vonalzóval lemérve a kép magasságát 5 centit kapok. Az érme magassága monitoron 4.5 centi. Ez 10% veszteség, tehát kábé 16mm magas lett a 24mm magas érme. Vegyük észre a 8-al való oszthatóságot. Vagyis ez 2:3 arány. A szokásos 1-re átváltva matematikai fluxus transzponációval 1:1.5-hez jön ki. Tehát még nem igazi makró, de már tök jó.

Ha az én obimat vesszük, akkor az 300mm maximum, tehát elvileg picit nagyobbat nagyít. A jóember a 2x telekonverterrel már 400mm-nél jár, neki ilyen lett az érme:

Kép

Ez már 1:1 felett van, mert vízszintesen is kitölti a szenzort, tehát a 24mm már kevés a 24mm-es érmének. Mivel én a kettő közé lőnék a 300mm-es obimmal, így közel 1:1 nagyítást érnék el. Ez pedig igazából nagyon jó érték. Hong-Kong városában hirdet egy kereskedő ilyen 500D-t, alighanem majd egy ilyenre lövök.

Köszönöm a türelmet és a sok segítő hozzászólást!
Üdv!
.
.
.

#528 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 14:46

Csak megkérdezem mostmár...

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 15:04

Ő is megerősíti Saen álláspontját, miszerint az olcsó close-up fileterek csak rövid lencsére jók. A hosszúra dupla kell, ami a Canon esetében az 500D.

Mi ennek az alapja?

#529 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 15:09

Idézet: szeder - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 14:46

Mi ennek az alapja?

Nem emlékszem a pontos háttérre, lehetnek pontatlanságok abban amit írok, de alapvetően kétféle close-up filter létezik, az egyik fajta a normál (50mm körüli) obikra lett tervezve, telével ezeknek pocsék a képe, szerintem ezeket árulják olcsón. A másik verzió ahol két lencse van és ezek már direkt telékre készülnek, itt viszont már az ár picit magasabb. Miután Donphobos telére akarja tenni a lencsét, így neki erre valót lenne érdemes venni.

#530 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 27. 15:13

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 15:04

1-re átváltva matematikai fluxus transzponációval...

azta miket tudsz te még 4 óra alvás után is :Đ
fluxuskondenzátor powwa

:offtopic:
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#531 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 15:55

Idézet: saen - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 16:09

Nem emlékszem a pontos háttérre, lehetnek pontatlanságok abban amit írok, de alapvetően kétféle close-up filter létezik, az egyik fajta a normál (50mm körüli) obikra lett tervezve, telével ezeknek pocsék a képe, szerintem ezeket árulják olcsón. A másik verzió ahol két lencse van és ezek már direkt telékre készülnek, itt viszont már az ár picit magasabb. Miután Donphobos telére akarja tenni a lencsét, így neki erre valót lenne érdemes venni.

Ahm.  Szerintem a close-up előtétekben lévő lencsék száma független attól, h milyen objektívekre tervezték őket (már ha egyáltalán van ilyen objektívek szerinti differenciálás).  Egy egy elemű, nem korrigált előtét minősége ígyis-úgyis hagy maga után kivánnivalót, függetlenül attól, hogy mekkora fókusztávolságú objektíven használják.  Egy korrigált két elemű előtétlencsével már értelemszerűen jobb a helyzet a minőséget tekintve, telén is és normálobjektíven is.
btw, Canon 500D (és ezzel együtt a 250D és 500) előtétlencse használati utasításában én nem találtam ilyen "ajánlásra" utaló nyomot, igaz eléggé este volt már amikor néztem (;  Továbbá ebben a használati utasításban az 500D-t már 24mm-es objektívvel is párosítják, ami hát hm...  meglehetősen rövid tele (;

Másrészt viszont egy adott dioptriás előtét mindenféle optikai összefüggések miatt sokkal nagyobb hatással van egy tele nagyítására, mint egy normálobjektívére.  Ez pedig azt jelenti, hogy jóval nagyobb dioptriás előtétlencsére van szükség, hogy ugyanakkora, pl 1:2 nagyítást lehessen elérni egy alapból 0.15-ös nagyításra képes 50/1.8-as objektívvel és egy 0.17-es nagyítású 70-200-zal (200mm-en).  Az egyre nagyobb dioptria meg alighanem egyre rosszabb képminőséggel jár együtt...  Ezért én a dioptriában látom a különbséget a telékre és normál objektívekre tervezett előtétlencsék között (ha egyáltalán), nem pedig a bennük lévő lencsék számában.

#532 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 16:08

de hat nem pont a normal objektivekre ajanljak a 250D, ami gondolom 2.5 dioptrias?

biztos, hogy a telekre nagyobb a hatas? (jo a leiras, de belezavarodtam..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#533 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 16:12

Lekaptam az egyik John Shaw könyvemet a polcról és elolvastam az idevonatkozó részt. Szeder sok okosságot írt én meg sok pontatlanságot. Szóval valóban nincs összefüggés a lencsék száma és az objektívek között, azonban a legtöbb egy lencsés szűrőt 50mm-hez tervezték. Az írás szerint van gyújtótávolsághoz tevezés. A két lencse a képminőség miatt fontos elsősorban. A Canon 500D-ről nem írja konkrétan, hogy mihez jó, de a 250D-t kisbetüvel hátrányként megemlíti, hogy csak 135mm alatt, illetve a Nikon verziók 80-200mm-ig ajánlott. Röviden ennyi amit még hozzá tudnék fűzni :)

#534 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 16:20

mint ahogy a ketszerezoknel is van gyujtotavolsaghoz tervezes: lasd a regi Nikkor ketszerezoket.
a forum ma:

#535 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 16:39

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 17:08

de hat nem pont a normal objektivekre ajanljak a 250D, ami gondolom 2.5 dioptrias?

Canon névkonvenció szerint a szám az előtétlencse fókusztávolságát jelenti (amit körmönfont módon úgy fogalmaznak meg, hogy a munkatávolság az objektív végtelen állása mellett), úgyhogy az 500 és 500D előtétek 2 dioptriások, a 250D pedig 4.  A 'D' jelzi, hogy két lencse van az előtétben.
Explicit ajánlásról Canon részéről nem tudok, legalábbis a használati utasítás szerint.  Implicit valószínűleg nem ajánlják pl egy 70-200-ra, mivel 58mm a legnagyobb átmérő... (;

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 17:08

biztos, hogy a telekre nagyobb a hatas? (jo a leiras, de belezavarodtam..)

Igen, de most elvileg "dolgozok" (;

#536 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 11:26

Na, megjött a gípsárkány (Lumix LS-2), egy pár napot játszadozok vele, aztán összedobok róla pár szót. :)

#537 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 00:42

Sziasztok! Ezt a kepet ma csinaltam itt az UK-ban a D600-ammal. Jo nem lett, mert kezben tartottam, bemozdult, stb., de azert turheto:

Kép

#538 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 10:51

a D600 az milyen gep? (mert ha mobiltelefon, akkor topicot tevesztettel..)

az meg kulonosen furcsa valakitol ennyi hozzaszolassal, hogy nem tudja, hogy nem illendo ugyanazt a hozzaszolast tobb topicban is megtenni.. (vagy igy lett ennyi hozzaszolasszamod??? :p)

Szerkesztette: bogdan 2007. 04. 09. 10:54 -kor

a forum ma:

#539 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 11:41

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 10:51

a D600 az milyen gep? (mert ha mobiltelefon, akkor topicot tevesztettel..)

az meg kulonosen furcsa valakitol ennyi hozzaszolassal, hogy nem tudja, hogy nem illendo ugyanazt a hozzaszolast tobb topicban is megtenni.. (vagy igy lett ennyi hozzaszolasszamod??? :p)

Nem, nem igy lett.  :) Akkor mar bannolva lennek.  :D Es a Samsung SGH-D600 is digitalis fenykepezogep, attol meg, hogy lehet vele telefonalni is.  ;)  :Đ

#540 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 11:57

a) ettol meg nem kene 3 helyre postolni
b) es meg mindig a fenykepezes mobillal topic a helyes topicja. vagy arra vagy kivancsi, hogy itt (ebben a topicban) ez egy erdektelen kep? mert en nem latok benne semmi erdekeset a katasztrofalis CA-n kivul!
a forum ma:

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »