HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#621 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 01. 16:45

hoppá! (merőben szokatlen első mondat, de nézzétek el nekem, izgatott lettem)

most látom, hogy a LowePro Stealth Reporter is egész jó. bár drágább, de összevetem. például kapásból belefér állítva a nagy Sigma tele, ami egy jó pont. belső mérete:

Idézet

Size (Interior):  15W x 7.3D x 9.8H in. / 38 x 18.5 x 25 cm

míg a Nova 5 AW esetében az érték:

Idézet

Size (Interior):  14W x 6D x 8.5H in. / 35.5 x 15 x 21.5 cm

a Sigma mérete (Diameter 92.4mm X Length 226.5mm), tehát a Nova 5 csak fektetve tudná fogadni. az viszont azt jelenti, hogy ha benne van, akkor teljesen át kell rendezni mindent, mert a többi dolgot oldalra el kell nyomni.

Kép

ha azt feltételezem, hogy a vázon van egy obi, akkor az elfér középen, ahogy a képen is látszik. a nagy tele lehet a jobb-felső sarokban vagy üresen hagyom ezt a részt. alá elfér a vaku simán, bármikor ki lehet rántani onnan. és még marad két nagyobb átmérőjű "hosszú" lencsének hely. vagy lehet egymásra is pakolni biztosan. kisebb fixekből "emeletesen" is elfér pár. biztos lehet oda tenni egy felhajtható (egyik oldalán tépőzáras csak) kis "kaput", amit felhajtva odaférek az alsó lencséhez, de nem engedi egymáshoz koccanni az egymásra tett obikat.

azt még át kell gondolni, hogy jó-e, ha a nagy tele fektetve van, mint a Nova 5-ben. szerintem nem, mert főleg normál vagy nagylátó lencsét teszek a gépre és csak alkalom esetén kerül rá a tele. de ilyenkor úgyis ráérek cserélni, tehát szerintem jobb a külön állítva megoldás. ebben az esetben viszont a Reporter jobb választás.

gondoltam én, hogy a drágább fog megtetszeni  :omg:

találtam képet a vállpántról!  :banana:

na, most aztán lehet gondolkodni :)

üdv!
.
.
.

#622 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 16:54

Csak hogy szóljak az én táskám kompletten megpakolva 9kg.  :omg:
Na én ezt cipeltem 3 hétig váltott oldalon, hogy egyformán erősödjek.  :strong:  :strong:

#623 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 17:00

Idézet: hamond - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 16:54

Csak hogy szóljak az én táskám kompletten megpakolva 9kg.  :omg:
Na én ezt cipeltem 3 hétig váltott oldalon, hogy egyformán erősödjek.  :strong:  :strong:

bezzeg, ha nem olyan fényerős obikat választanál, akkor nem kéne olyan sok üveget cipelni. például egy imaginárius EF 70-200 f11-f16 vagy egy EF 50 f5.6 nem igényelne olyan sok helyet. egy Speedlite 100 EX is jóval filigránabb lenne, valószínűleg egy AA akksi is elég lenne neki :)  ;)

és nem szabad két digites vázat választani, éljenek a négy digites könnyű versenyzők :)

ezt a táskás kérdést nagyon át kell gondolni, de úgyis csak ősszel/télen tudok vásárolni, így agyalni lehet sokat.

üdv!
.
.
.

#624 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 17:25

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 16:45

hoppá! (merőben szokatlen első mondat, de nézzétek el nekem, izgatott lettem)

most látom, hogy a LowePro Stealth Reporter is egész jó. bár drágább, de összevetem. például kapásból belefér állítva a nagy Sigma tele, ami egy jó pont.

sőt, állítva elfér benne egy AF 80-200 2.8D nikkor D1X vázon. mellette meg egy D200, 12-24/4 és 28-70/2.8 tokinák, és egy 50/1.8 nikkor. vakuban nem vagyok biztos, de szerintem igen.

Szerkesztette: alkalmialkesz 2007. 05. 01. 17:25 -kor

#625 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 01. 18:10

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 17:25

AF 80-200 2.8D

:lollypop:
(nekem csak a kistesó 70-210/ F4 van, azért súlyban ez sem elhanyagolható)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#626 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 18:12

Idézet: didyman - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 18:10

:lollypop:
(nekem csak a kistesó 70-210/ F4 van, azért súlyban ez sem elhanyagolható)

persze, de a hely nagyságánál viszont jobb ha a 80-200 fér el benne, mint a 70-210 ;)

#627 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 08:33

Nekem ez van a Crumplerben, teljes felszerelésnél:

EOS 1D mark II N
16-35/2.8L + napellenző
24-70/2.8L + napellenző
70-200/2.8L IS + napellenző
24/1,4L + napellenző
1D töltő
AA akksi töltő
580EX + 2×4db AA akksi
1D AA betét + 2×6db AA akksi
Bouncer kit
Tisztítófelszerelés
KATA raincover
HP nx 9420 17"-os notebook + hálózati adapter + egér
szűrők
card reader
apróságok (toll, papír, stb...)

és még nincs tele, de mivel két vállon is vihető, vagy átvetve a torzón, így nem nehéz - egy félnapos túrát kilehet ennyivel bírni:)

megj: a táskában simán elfér az 1D váz + 70-200 kombó, ezért is választottam, nem sok ilyen oldaltáska van a piacon...

Szerkesztette: G_ArchAngel 2007. 05. 02. 08:34 -kor

#628 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 09:20

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 10:38

sziasztok!

most éreztem a táksa hiányát én is.
...

Miután nincs túl sok cuccod, mint mindig, most is azt javaslom, vigyél mindent és próbád bele a kiszemelt táská(k)ba. Ha ezt nem nézi jó szemmel az eladó, akkor alkalmatlan kereskedőnek.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#629 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 09:37

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 9:33

és még nincs tele, de mivel két vállon is vihető, vagy átvetve a torzón, így nem nehéz - egy félnapos túrát kilehet ennyivel bírni:)

Te miért viszel magaddal akksitöltőt, 17"-es laptopot és hasonló cuccokat a fotózásra?

#630 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 09:42

Idézet: saen - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 9:37

Te miért viszel magaddal akksitöltőt, 17"-es laptopot és hasonló cuccokat a fotózásra?

hétvégén, mikor lemegyek szüleimhez vidékre, akkor így van egyben a cucc - néha előfordul, hogy közben fotózok is...
(így legalább egyben kiveszem az autóból, ha megkell állnom valahol és nem kell félnem, hogy ellopják)

amúgy az 1D töltője pillekönnyű, csak nagy, az AA töltő kishelyet foglal és jobb vinni, mint otthonhagyni, mikor kellene...

a notebookot meg nem kell külön táskába pakolni, ha utazom valahová...

#631 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 12:03

Én ezeket külön táskában viszem és terepre egyszer sem viszem el, nem szeretek felesleges dolgokat cipelni :)

#632 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 13:45

Szerintem ő sem hurcolja mindenhova, de ha kell, akkor egy táskába befér mindene. :)

#633 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 14:51

2 évig voltam boldog tulajdonosa egy KMinolta Z3-nak, ami még tavaly ráesett az objektívére, és nem éri meg javíttatni.
Most jutottam el odáig, hogy új gépet veszek, kb. 150-170 eFt-ért.
Eredetileg egy Panasonic FZ-50-et néztem ki, de aztán láttam hogy kb. ilyen árban vannak a belépőszintű SLR gépek. Elgondolkoztam, hogy váltani kéne akkor erre a kategóriára, csak ugye az objektívek meg egyéb dolgok miatt ez jóval több lesz mint 170 :)
Egyenlőre még max. 100-at tudok rádobni. Az lenne a kérdés, hogy ennyiért (270) melyik gépet ajánlanátok, illetve milyen "kezdőszettet", milyen obi jön még ki ebből a kitobi mellé, ami nem drága, használható, ilyenek.
A fotózás elég sok területe érdekel, természet, sport, esemény, ilyenek (http://vdenes.hu/).

http://edigital.hu/product.php?productid=2...&cat=258&page=1
Ez a kit pl. elég barátságos, egy grip biztos nagyon kényelmes, meg jól tud jönni, de nem biztos végülis hogy első körben nekem erre szükségem lenne. Hisz ez már 270, és akkor ebbe a 2 obin, gépen, gripen kívül semmi nincs (nemártana még egy vaku, pótakkuk, tisztitóbigyók...)

Mit ajánlotok?
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#634 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 14:59

Nikon D50? D70s? (D40-et ne!)

alapvetoen el kell dontened, hogy melyik csaladot valasztod, es ebben valoszinuleg a Nikon-Canon korben kell valasztanod. tudd, hogy valasztasod orokeletre fog szolni, az ordog (akarmelyik is legyen az) soha nem adja vissza a lelkedet! :D

ja igen, majd elfelejtettem! ne higgy (hidj? higyj? hiszj? hinj? na ki tudja?) senkinek, probald ki a gepet magad, mert a dslr-nel (foleg ha kompaktrol valt at az ember) eroteljesen bejon a suly/kenyelem prioritas. ki kell probalnod, hogy mennyire fekszik szamodra az adott termek.

Szerkesztette: bogdan 2007. 05. 02. 15:02 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#635 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 15:43

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 14:59

alapvetoen el kell dontened, hogy melyik csaladot valasztod, es ebben valoszinuleg a Nikon-Canon korben kell valasztanod. tudd, hogy valasztasod orokeletre fog szolni, az ordog (akarmelyik is legyen az) soha nem adja vissza a lelkedet! :D

Igen, énis ettől félek :)

Ha jól sejtem ezek közül válogathatok:
Canon: 350D, 400D
Nikon: D50, D70s
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#636 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 15:49

igen, alapvetoen ezek kozul. de megsem! valojaban ket rendszer kozul valogatsz, amelyeknek a gep csak egy aprobb (bar fontos) resze. fontos meg az objektivpark, vakuk, fityfene..
a forum ma:

#637 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 17:55

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 15:59

(hidj? higyj? hiszj? hinj? na ki tudja?)

HIGGYÉ oszt kész.  :Đ

#638 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 19:02

Idézet: denes44 - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 14:51

.
.
.

Mit ajánlotok?

Én azt mondanám, hogy inkább olyan kittet válassz, ahol egy nagylátó lencse van. Az "olcsó" telék nem igazán alkalmasak komolyabb használatra, vagyis inkább úgy kellene fogalmazni, hogy nagyon hamar bele fogsz ütközni a technika korlátaiba. Inkább egy nagylátó zoom legyen kezdőnek és igény esetén később tudsz venni egy "komolyabb" telét, ami egy robosztusabb megoldás (szebb rajzolat tág blendénél, jobb AF, jobb fényerő, jobb építési minőség, hasonlók).

A kezdő szettben a grip hasznos lehet, mert csak a nagyon kis kezűek fogják meg a 400D-t magában. Viszont mindenképpen nézz meg egyet élőben, hogy úgy nem túl nagy-e. ha igen, akkor annak az árából tudsz mást venni.

Kezdetben vakut nem biztos, hogy érdemes venni. Ha igen, akkor például a 430EX egy jó választás. Én kezdetben a következőket venném:

EOS-400D (maradjunk a példánál)
1 giga memória minimum, de ennyi elég
Egy kisebb táska (ha később akarsz több obit, akkor talán egyből egy nagyobb)
Egy állvány esetleg?
Portalanító nem tétel, jó lehet
UV-szűrő az obira?
Vaku esetleg
Grip, ha ortopéd a gép fogása

Ha marad pénz, akkor lehet obikat is gyűjteni. Például sokan ajánlanák az EF 50mm f1. 8-at, ami nem rossz. Esetleg egy Zenitar 16mm f2.8 halszem is jó lehet. Vagy ha a normál tartomány érdekel, akkor egy EF 35mm f2

Össze lehet sakkozni egy jó kezdő készletet. Mindenkinek más a preferenciája, én valami ilyesmit javaslok. De gondold át, te választasz végül :)

Üdv!
.
.
.

#639 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 19:05

Idézet: debaj - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 17:55

HIGGYÉ oszt kész.  :Đ

Idézet

# Mit figyel meg a jöjj, higgy igelakokban?

1. A felszólító mód jele a tő mássalhangzójához teljesen hasonul, és ezt írásban is jelöljük.
2. Csak a higgy igealakban hasonul a -j módjel, a jöjj igelakban egyszerűen megnyúlik a felszólító mód jele.
3. A higgy igealakban d+j összeolvadásával keletkezik hosszú ggy, a jöjj igelakban egyszerűen megnyúlik a felszólító mód jele.
4. Mindkettőben a felszólító mód jelének hosszú mássalhangzós alakváltozatai (-jj, -ggy) járulnak a rövid magánhangzóra végződő tövekhez.

eredeti link...
.
.
.

#640 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 19:20

kozben meg "menyj"! orult, aki a helyesirast kitalalta..

(a fonetika sokkal egyszerubb, es matematikailag tisztabb ugyanis.)
a forum ma:

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »