most látom, hogy a LowePro Stealth Reporter is egész jó. bár drágább, de összevetem. például kapásból belefér állítva a nagy Sigma tele, ami egy jó pont. belső mérete:
Idézet
míg a Nova 5 AW esetében az érték:
Idézet
a Sigma mérete (Diameter 92.4mm X Length 226.5mm), tehát a Nova 5 csak fektetve tudná fogadni. az viszont azt jelenti, hogy ha benne van, akkor teljesen át kell rendezni mindent, mert a többi dolgot oldalra el kell nyomni.

ha azt feltételezem, hogy a vázon van egy obi, akkor az elfér középen, ahogy a képen is látszik. a nagy tele lehet a jobb-felső sarokban vagy üresen hagyom ezt a részt. alá elfér a vaku simán, bármikor ki lehet rántani onnan. és még marad két nagyobb átmérőjű "hosszú" lencsének hely. vagy lehet egymásra is pakolni biztosan. kisebb fixekből "emeletesen" is elfér pár. biztos lehet oda tenni egy felhajtható (egyik oldalán tépőzáras csak) kis "kaput", amit felhajtva odaférek az alsó lencséhez, de nem engedi egymáshoz koccanni az egymásra tett obikat.
azt még át kell gondolni, hogy jó-e, ha a nagy tele fektetve van, mint a Nova 5-ben. szerintem nem, mert főleg normál vagy nagylátó lencsét teszek a gépre és csak alkalom esetén kerül rá a tele. de ilyenkor úgyis ráérek cserélni, tehát szerintem jobb a külön állítva megoldás. ebben az esetben viszont a Reporter jobb választás.
gondoltam én, hogy a drágább fog megtetszeni
találtam képet a vállpántról!
na, most aztán lehet gondolkodni
üdv!

Súgó
A téma zárva.