http://idojaras.orig...061213soha.html
amely azt tárgyalja, milyen lesz, ha meditterránosodni fogunk. Merthogy a jelenlegi ütem következménye ez lesz, a levegőben lévő egyre sűrűsödő szén-dioxid felfogja a hőt.
Szerintem azonban rosszul kezelik ezt a kérdést. Mindenki pánikol, hogy jajj, mi lesz most, holott erre fel kellene készülni. Ami napjaunkban zajlik Észak Európában, a 30 ember halálát is a felkészületlenség okozta.
Nem értem miért csodálkoznak az ítéletidők miatt, az emberek saját maguk okozták ezt, ők akarták hogy így legyen. Úgy gondolom, felesleges megakadályozni ezt a folyamatot, hiszen a technika fejlődése nem folytatodhat környezetszennyezés nélkül. A bio, környezetbarát duma sztem baromság, erre megint pénz kell, ebből ugyse lesz semmi. Inkább meg kellene barátkozni a gondolattal, és elfogadni, mi várható.
Például sírnak egy csomoan, hogy Magyarország éghaljata megváltozik. Én nagyon sajnálom a gazdákat és a növénytermesztőket, de azért valljuk be, vannak ennek jó oldalai! Például meditterán környezet leszünk! Ez nem csak a magyar ember életfelfogásán fog változtatni, hanem megemelkedik majd a turizmus is! Gondoljunk bele, a Balaton képe mennyire át fog alakulni majd! Boldogabb, vidámabb lesz mindenki mert meleg lesz.
Nézzünk egy másik dolgot. Kőolaj, az emberek elhasználják a nyersanyagot a Földről. Ez megintcsak pánik. Sír Amerika, hogy mi lesz, nem lesz üzemyanyag. Holott ott van az érintetlen Szibéria tele olajjal! Azt a területet senkinek se jutna eszébe használni, pedig sok ezer négyzetkilométer, és mégcsak egy árva falu sincs ott. A földje alatt százmilliárd tonnájával lapul a kőolaj meg a földgáz. Ráadásul mire egy területről felhasználják a kőolajat, addig a másikon megjelenik ujra!
Szerkesztette: Dextrose 2007. 01. 20. 15:02 -kor

Súgó
A téma zárva.