HWSW Informatikai Kerekasztal: Környezetszennyezés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Környezetszennyezés Az erdőírtástól a felmelegedésig Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 26. 19:46

Dex, a fákkal az út mellett nincs semmi gond. Képzeld ha nem lennének. Mentél már úgy országúton nyáron, hogy nem voltak itt ott fák, itt-ott árnyék? Rohadt meleg van ám olyankor... És szeles időben? Mert tudod, az út mellett a fák a szelet is nagy részben felfogják, bizony. Hogy aról az előnyükről ne is szóljunk, hogy a sok trutyit is kiszedik a levegőböl, és azt ugye hangsúlyoznom sem kell, ez milyen nagyon fontos és jó dolog, főleg egy városban.
Sztem a fák sokkal több előnnyel szolgálnak, mint amennyi hátránnyal.

Azt meg gondold sztem újra, hogy ha melegebb lesz az időjárás, akkor kevesebbet kell költeni fűtésre. Ez ugyan igaz, de nyáron meg többet kell költeni a légkondira (már akinek és már ahol van - mindenesetre ha melegebb nyaraink lesznek, egyre több helyen lesz légkondi). Az meg ugye árammal működik, aminek az előállításával ugyanúgy szennyezük a levegőt, mint télen a fűtéssel. Ergo amit nyersz a vámon, elbukod a réven.

Szerkesztette: OnLány 2007. 01. 26. 19:49 -kor

Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#62 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 19:46

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 12:25

Az utak menti fákat legalább gondoznák! Én nem egyszer látom az országúton, hogy félig már le vannak szakadva a hatalmas ágak, ezek szinte mindegyike az út felett van! Ha az ráesik egy autóra, szörnyethalnak benne. Főleg most télen, hogy a fák ki vannak száradva, mindegyik rá van hajolva az utakra. Baleseteknél meg gyakran fákba csapodnak az autok.

Nem volt tul normalis aki fákat telepitett az utak mellé.

Nyíregyhazan is ültetnek egy-két helyen fákat. Most tök jó, napos a város, terebélyes, bezzeg ha majd kinőnek, csak a helyet foglaljak meg a napot takarják.

Egyebkent meditterán területeken semmi bajom a fákkal, azok ugyanis általában pálmák, tehat néznek is ki valahogy, épp ezért vetettem fel a hidegtűrő pálmák lehetőségét egy masik topikban :D

Ne haragudj, de ez (meg amit előbb írtál) eléggé egybites gondolkodás.

Ha nyíregyházi vagy, képzeld el a Bethlen Gábor utcát fák nélkül... Esetleg a színház környékét... A település építészethez szervesen hozzákapcsolódik az észszerű, tervezett fásítás is. Ezzel problémák szoktak lenni, mert a mai napig lehet látni szakszerűtlenül telepített fasorokat, parkokat. Alpavető problémák: Nem mindegyik fa bírja egyformán a városi szennyezett levegőt, a rossz talajt (1 m2-en körbebetonozva) és a rendszeres sózást. Nagyon sokszor nem szakemberek döntenek a fajokról, hanem a "politika", "az ismerős ismerőse, akinek pont van x darab yz fája, esetleg különféle jószándékú -ám nem hozzáértő - városszépítő civilszervezetek. Az elültetett fákat sokszor nem is gondozzák, pedig az első években fokozott gondoskodást igényelnek. Nagyon sok drágán vásárolt és elültetett fának a sorsa a kiszáradás - gondolom mindenki tucatnyi helyi példát tudna rá hozni.

Az öreg fákkal szintén számos probléma van: helytelen, sűrű telepítésből adódó gondok, 50-100 évvel ezelőt jónak tünő, de jelenlegi motorizáltságból adódó problémákkal és újonnan behurcolt betegségekkel már megbirkózni képtelen fajok (Szil - szilfavész, Vadgeszetnye - aknázómoly) stb.
Másrészt -tetszik, nemtetszik- a fák sem élnek örökké. Még akkor sem, ha ezt a magukat kivágandó fához láncoló "vasárnapi zöldek" ezt nem látják be.

Igen is szükség van átgondolt, szakmai szempontból jól kivitelezett fásításra, és ezen fák folyamatos ápolására.

Más a helyzet a közutakkal. Ezt már néhányszor kifejtettem a gyorshajtás topikban. Ott is valamiféle átgondoltságot várnék...

Idézet

Egyebkent meditterán területeken semmi bajom a fákkal, azok ugyanis általában pálmák, tehat néznek is ki valahogy, épp ezért vetettem fel a hidegtűrő pálmák lehetőségét egy masik topikban

Először azt hittem viccnek szánod. Majd válaszolok rá a megfeleő topikban.
Dióhéjban: sületlenség. Ha mediterrán környezetre vágysz, akkor költözz oda. Ha jól tudom a spanyolok nem korlátozzák a munkavállalást. ;)
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#63 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 19:52

Idézet: Fanatic - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 19:46

Ha mediterrán környezetre vágysz, akkor költözz oda. Ha jól tudom a spanyolok nem korlátozzák a munkavállalást. ;)

Arról nem szólva, hogy ha itt is mediterrán éghajlat lesz (amit kétlek), akkor nem kell hidegtűrő pálma, mert a pálmák is szépen feljönnek délről hozzánk, a mediterrán éghajlattal együtt :D
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#64 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 20:48

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 19:52

Arról nem szólva, hogy ha itt is mediterrán éghajlat lesz (amit kétlek), akkor nem kell hidegtűrő pálma, mert a pálmák is szépen feljönnek délről hozzánk, a mediterrán éghajlattal együtt :D

A mediterránban én sem hiszek annyira. Talán max a Mecsekig. Az ország nagy részére én egy félsivatagi klímát tartok valószínűnek, száraz, forró nyárral, enyhe, száraz téllel, de váratlan hidegbetörésekkel - tehát a pálmának lőttek...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#65 Felhasználó inaktív   peba0706 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 23:53

Én is jártas vagyok Nyíregyen! : ) már amennyire! Szerintetek melyik könyvtár melletti parkolóról beszéltem? Ja, múltkor mászkáltam a városban és betévedtem valami lakótelep belsejébe, de ilyen panelra gondoljatok. Kis túlzással, szinte minden második kocsi BMW M7-es volt, meg ehhez hasonló kaliberű kocsik. Szép autó, ok, de azért GRRR.  :mad:
[ changemydesk.net ] - oszt' nézzedmánmeg!

#66 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 03:02

Idézet: peba0706 - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 0:53

Én is jártas vagyok Nyíregyen! : ) már amennyire! Szerintetek melyik könyvtár melletti parkolóról beszéltem? Ja, múltkor mászkáltam a városban és betévedtem valami lakótelep belsejébe, de ilyen panelra gondoljatok. Kis túlzással, szinte minden második kocsi BMW M7-es volt, meg ehhez hasonló kaliberű kocsik. Szép autó, ok, de azért GRRR.  :mad:

Én nem nyiregyi vagyok, csak ott tanulok! Szerintem a főiskola könyvvtárábol irtál!

Akikről irtal, azokbol tele van az iskola! Nagyon gázos arcok, és hogy őszinte legyek, tipikus ujgazdag köcsö*gök. Amugy nem értem, honnan van ott ennyi pénz...Csak mert színültig BMW -kkel meg Audikkal jarkalnak az albérletből.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#67 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 03:08

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 20:29

:nevet: Ez kész....
Jó tudni hogy télen kiszáradnak a fák :D

A fák maximum akkor veszélyesek ha valamelyik barom nekihajt, de erről se a fa tehet ugyebár legtöbbször. Városban meg pláne 0 a veszélyük, mivel rendszeresen ellenörzik őket és ha gond van kivágják/megmetszik.

De szar lesz nyáron hogy nem lesz árnyék a városban és az 50-60 fokos aszfalton lépkedhetsz. De a magadfajtának ez gondolom nem gáz mivel kocsival mászkálsz, arra az 5 percre meg tökmindegy h meleg-e az aszfalt vagy nem, amíg bemész a házba.

Ja és gondolom anyázol rendesen, amikor nyáron a dögmelegben nem találsz árnyákos parkolóhelyet....

Nekünk is vannak szép fáink, és jellemzően több árnyékot adnak mint a délebbi fajták.

Én a túlzásba vitt fatelepítésről beszélek! A mi városunk már lassan erdő lesz, nem is város! De nemrég építettek ide egy szökőkutat, szerencsére ki is vágtak pár fenyőt körülötte, mit mondjak, sokkal szebb a látvány! Mostmár legalabb latni a régies, nagy épületeket, nincs árnyék csak a napfény.

Ha feltétlenül kell árnyék, műanyag, átlátszó pavilonokat huznék a járdák fölé. Haladni kell a korral. :)

Te örülnél ha a parkoloban, a fa alá beparkolt kocsidra egy vihar során ráesik egy méretes faág? Nemhiszem. Na, akkor szeresd azt a fát :)
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#68 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 07:16

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 3:08

Én a túlzásba vitt fatelepítésről beszélek! A mi városunk már lassan erdő lesz, nem is város! De nemrég építettek ide egy szökőkutat, szerencsére ki is vágtak pár fenyőt körülötte, mit mondjak, sokkal szebb a látvány! Mostmár legalabb latni a régies, nagy épületeket, nincs árnyék csak a napfény.

Ha feltétlenül kell árnyék, műanyag, átlátszó pavilonokat huznék a járdák fölé. Haladni kell a korral. :)

Te örülnél ha a parkoloban, a fa alá beparkolt kocsidra egy vihar során ráesik egy méretes faág? Nemhiszem. Na, akkor szeresd azt a fát :)

-Nem lehet túlzásba vinni.
-Erről ugattak feljebb, h ápolni kell a fákat, ami veszélyes, azt kivágják. Mellesleg ha van pénzed kocsira, legyen pénzed garázsra is. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#69 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 07:31

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 19:46

Azt meg gondold sztem újra, hogy ha melegebb lesz az időjárás, akkor kevesebbet kell költeni fűtésre. Ez ugyan igaz, de nyáron meg többet kell költeni a légkondira (már akinek és már ahol van - mindenesetre ha melegebb nyaraink lesznek, egyre több helyen lesz légkondi). Az meg ugye árammal működik, aminek az előállításával ugyanúgy szennyezük a levegőt, mint télen a fűtéssel. Ergo amit nyersz a vámon, elbukod a réven.

Ez így szép és jó, csak túl egyszerű :) A melegnek más következményei is lesznek. Pl a meleg télben a kártevők nem pusztulnak el, tehát nyáron töbet kell költeni permetezésre, rosszabb lehet a földek termésátlaga, ugyannyi termésért több földet kell megművelni, ami több energiába kerül, stb, stb. Azért nem olyan egyszerű az se, hogy majd 'bekapcsoljuk a klímát' - sok helyen nincs klíma(pl szabadban dolgozók), ha nyáron is lesz ilyen hőhullám, ahol 10-13 fokkal leszünk a szokásos átlag felett, akkor nem egyszer fogunk mérni 40 fokokat(vagy felette), ami magával vonja pl a kinti munkák beszüntetését, különben sok ember fog meghalni - de ne így legyen.

A fatelepítésről pedig: talán sokat javítanánk az esélyeinken egy golobális fatelepítő programmal. A szegény országok 20-30 éven belül 'megeszik' az esőerdőket - na akkor fog csak igazán felborulni a klíma  :eek:

Szerkesztette: =Oli= 2007. 01. 27. 07:32 -kor

#70 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 09:27

Dextrose, félelmetes amiket írsz.  :eek:

Már az első vagy nyitó hozzászólásod is óriási tudatlanságról árulkodott, de ezek a minek a fa a városokba jellegű dumák meg főleg veszedelmesek.  :omg:

Elnézést ha személyeskedésnek veszed, de azért meg kell kérdeznem: minden rendben van a fejedben?  :(

A "drága jó" szomszédunk jut az eszembe a fakivágásról. Német nyanya, csóri szegény, idejött és megvett egy házat, s hol itt, hol a németeknél állomásozik. Nyáron főleg itt. De a lényeg.
Az utcánkban minden ház elé lett szépen telepítve egy-egy fa, még amikor épültek itt a házak, úgy 30-40 éve. Szépek, árnyékot adnak, gondozva vannak. Nem árt tudni, hogy az utca észak-déli irányú, így a házak ablakait nyáron szinte egész nap süti a nap, ha nincs fa. Ikerházak ráadásul, duplaház-garázs-duplaház felépítéssel, így ha egy fa kiesik, az másnak is kellemetlen. Namost a drága nénike - hogy dögölne meg  :reklamacio:  - miután ideköltözött, első intézkedésként kivágatta a fát a háza elől, hogy az csúnya, meg minek.  :omg:  Ezzel az én szobámba - mert az ő háza felőli oldalon van a garázs felett, amit még régen beépítettünk - már jól be tud sütni a nap. Hurrá. :banghead: (Persze hivatalosan nem is lehet kivágni fát, az önkormányzat viszont sz@rik bele, mivel ő német állampolgár.) Úgy gondolkozott, mint te. Nos, azóta nyáron mást se hallani, csak a panaszkodást, hogy milyen meleg van, meg hogy besüt a nap az ablakokon. Persze ha autóval jön ő vagy valamelyik rokona és éppen nem állunk a házunk előtt, oda áll le, mert ugye a mi fánk megvan és kellemes árnyékot ad. Gondozni meg úgyis mi gondozzuk. 
Ilyenkor én szépeket szoktam rúgni a rohadék autójába, valahogy fura módon még soha nem mert egy szót se szólni, odébbállnak meg panaszkodnak.
Ja, persze a hátsó oldalon is kivágatta a fákat, mert az se tetszett neki. Így a kert oldalon most van neki egy tök üres, füvesített nagy placc, oldalt némi csenevész virággal, mert az szép. A fa nem.  :rolleyes:

Szerkesztette: BigBear 2007. 01. 27. 09:47 -kor

42

#71 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 11:12

Te örülnél ha a parkoloban, a fa alá beparkolt kocsidra egy vihar során ráesik egy méretes faág? Nemhiszem. Na, akkor szeresd azt a fát 

Magyarország 80%-a alap esetben erdő. Mára már nem az, köszönhetően a mértéktelen erdőirtásnak.
Úgyhogy nem hiszem, hogy néhány tucat fa ültetése a városokban azt eredményezné, hogy erdő lesz egy városból.

Szerinted a műanyag átlástszó pavilon esztétikusabb a fáknál??? :omg: És mivel átlátszó, szted árnyékot ad? :confused: Sztem nem, csak még melegebb lesz tőle, mert alatta felmelegszik a levegő, ami még jól meg is áll, nehogy a járókelőket a lágy nyári szellő hűthesse egy kicsit... Arról nem szólva, hogy a pavilonok "telepítése" drágább, mint a fáké, a műanyag jobban szennyezi a környezetet, mint a fa (mert ugye időnként ezeket a pavilonokat cserélni kell és akkor hova kerül? hát persze hogy a kukába, onnan meg a szeméttelepre (jó esetben)), no és arról már ne is beszéljünk, hogy a műanyag pavilonok milyen mértékben tisztítják a levegőt, ellenben a fákkal...

Viharban nem állunk fa alá, kocsival sem. Aki igen, az utána ne sírjon, ha a fejére/kocsijára talál esni egy faág. De ezen a gondolatmeneteden haladva, akkor vihar esetén ne menj be a házba se/ne parkolj garázsba se, mert az is ráddőlhet.

#72 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 11:13

Azért ez nem szokott olyan húdegyakran elöfordulni, az sokkal gyakoribb, hogy nyáron 10 percig kell szellöztetni a kocsit mire kimegy belöle a forróság.
Nekem az árnyékos megoldás sokkal jobban tetszik, te meg költözz le a Szaharába  :hello:

U.i: ha nem szereted a fákat, akkor a gyümölcseiket is illene hanyagolni, elvégre úgy lenne a korrekt.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#73 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 11:14

Idézet: =Oli= - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 7:31

Ez így szép és jó, csak túl egyszerű :) A melegnek más következményei is lesznek.

Miután 3 évig tanultam környezetvédelmet, meg épp most készülök ökológia szigorlatra, tisztában vagyok azzal, hogy más következmények is lesznek ;) Amit írtam, az csak egy része a következményeknek, és azért csak ennyit írtam, mert Dex azon megállapítására reagáltam, miszerint ha melegebb lesz, kevesebbet kell fűteni, és akkor majd kevésbé lesz szennyezve a környezet :)

#74 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 13:16

Idézet: BigBear - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 10:27

...

Hát nézd, ez csak egy vélemény, amit leírtam. Ettől még változtatni senki sem fog a dolgokon, csak megemlítettem egy valamit, ami nekem nem tetszik, ehelyett felvetettem egy alternatív javaslatot,, hogy szerintem mi lenne a jobb. Tudom, kicsit abszurd amiket írok, dehát nekem ez tetszene jobban. Lehet hülye az ízlésem és a felfogásom ilyen téren, dehát...

A ne legyen fa városba dolog - hangsúlyozom! - az egyik haver ötlete volt, ebből csinaltunk egy eszmefuttatást, és mindkettőnknek tezstett az ötlet. Ezt próbáltam itt felvetni valahogy, de neki talán jobb érvei lennének!

Ja és mégegyszer elmondom: semmi bajom a fákkal, csak az értelmetlen ültetgetésekkel, gondozatlansággal!! :)

Megpróbálom vizuálisan is megértetni magam :) A város ahol élek. Régen:

Kép

Kép

Most:

Kép

Szóval erről beszélek. A fák mindent eltakarnak. Meg nem is gondozzák őket. Mintha valami gigantikus csúnya bokrok lennének :) Nekem a város régi arculata jobban tetszik.

Szerkesztette: Dextrose 2007. 01. 27. 13:19 -kor

paranormal.hu

#75 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 13:21

Dex, kb. ugyanannyi fa van a képeken, csak azóta megnőttek :) És azt azért ne felejtsük el, hogy régebben több park volt, kisebbek voltak a városok, a városokon kívül több erdő volt, amik egy részét mára kivágták, hogy mezőgazdasági művelésbe vonhassák a földeket, ami pont az egyre növekvő lakosság miatt vált szükségessé. Továbbá régen (mint a képeiden is látszik), kevesebb autó járt az utakon, így kevesebb autó pöfékelte ki a trutyit magából. Több trutyira több fa kell, ha nem akarunk a benzingőzben megfulladni a városokban. Sok helyen még így is baromi koszos a levegő :(

#76 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 09:08

Idézet: Cadaver - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 12:51

Én kettőt. :Đ

Na jó, most beégtem :)

Egyébként szerintem A német nő akiről írtatok, elvéthette a koordinátákat, és még 1000 kilóméterre délkeletebbre kellett volna költöznie, mert ott még melegebb van, és még több mindent megtehet következmények nélkül. Nem véletlenül ácsingózik elfelé a saját hazájából :))

Viszont ő még mindig jobban csinálja, mint sokan mert mivel nem tetszik neki az otthoni környezete, elpályázik máshová, és nem kezdi el átalakítani a saját országa klímáját, szokásait...

Még egy két szó az esőerdőkről:
A földön ezek termelik a legnagyobb mennyiségű oxigént, és kötik meg a legtöbb co2-t ha jól tudom. Namármost hatalmas területeket vágnak ki az ottaniak, de miért?
Mert a fát eladják nyugaton, vagy az erdő helyén megtermelt banánnal teszik ugyanezt.
Ha mindenki lemondana a banánevésről, és nem venné meg a trópusifából készült termékeket, egyszerűen nem lenne miért kivágni/felégetni ezeket az erdőket.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#77 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 09:15

Még eszembe jutott erről a "jobbantetszenek a mediterrán helyek, alakítsuk át budapestet is" elméletről, hogy valószínőleg Budapesten a városvezetésben is sokan osztanak hasonló elméleteket, csak nekik Newyork  tetszik jobban mint budapest és ezért elhatározzák, hogy megpróbálják nyújorkosítani a várost. Csak hát kissé el vannak tályolódva. (Remélem nem fog sikerülni nekik, bár a butapestiek leggtöbbje, úgyis csak akkor zavartatná magát, ha nem lenne tv, vagy pia. Lásd: Kálvin tér esete)
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#78 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 08:32

Warming Island

Képek: http://news.com.com/...-6179447-1.html
Ciciman is on borda

#79 Felhasználó inaktív   peba0706 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 20:59

Figyeljetek már. A szöcskékkel miújság mostanában? Mintha nem láttam volna egyet se.
[ changemydesk.net ] - oszt' nézzedmánmeg!

#80 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 22:00

Idézet: peba0706 - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 21:59

Figyeljetek már. A szöcskékkel miújság mostanában? Mintha nem láttam volna egyet se.

Régebben több volt az tény. De attól függ hol keresed őket  ;)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.