Dextrose, félelmetes amiket írsz.
Már az első vagy nyitó hozzászólásod is óriási tudatlanságról árulkodott, de ezek a minek a fa a városokba jellegű dumák meg főleg veszedelmesek.
Elnézést ha személyeskedésnek veszed, de azért meg kell kérdeznem: minden rendben van a fejedben?
A "drága jó" szomszédunk jut az eszembe a fakivágásról. Német nyanya, csóri szegény, idejött és megvett egy házat, s hol itt, hol a németeknél állomásozik. Nyáron főleg itt. De a lényeg.
Az utcánkban minden ház elé lett szépen telepítve egy-egy fa, még amikor épültek itt a házak, úgy 30-40 éve. Szépek, árnyékot adnak, gondozva vannak. Nem árt tudni, hogy az utca észak-déli irányú, így a házak ablakait nyáron szinte egész nap süti a nap, ha nincs fa. Ikerházak ráadásul, duplaház-garázs-duplaház felépítéssel, így ha egy fa kiesik, az másnak is kellemetlen. Namost a drága nénike - hogy dögölne meg

- miután ideköltözött, első intézkedésként kivágatta a fát a háza elől, hogy az csúnya, meg minek.

Ezzel az én szobámba - mert az ő háza felőli oldalon van a garázs felett, amit még régen beépítettünk - már jól be tud sütni a nap. Hurrá.

(Persze hivatalosan nem is lehet kivágni fát, az önkormányzat viszont sz@rik bele, mivel ő német állampolgár.) Úgy gondolkozott, mint te. Nos, azóta nyáron mást se hallani, csak a panaszkodást, hogy milyen meleg van, meg hogy besüt a nap az ablakokon. Persze ha autóval jön ő vagy valamelyik rokona és éppen nem állunk a házunk előtt, oda áll le, mert ugye a mi fánk megvan és kellemes árnyékot ad. Gondozni meg úgyis mi gondozzuk.
Ilyenkor én szépeket szoktam rúgni a rohadék autójába, valahogy fura módon még soha nem mert egy szót se szólni, odébbállnak meg panaszkodnak.
Ja, persze a hátsó oldalon is kivágatta a fákat, mert az se tetszett neki. Így a kert oldalon most van neki egy tök üres, füvesített nagy placc, oldalt némi csenevész virággal, mert az szép. A fa nem.
Szerkesztette: BigBear 2007. 01. 27. 09:47 -kor