HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:13

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:06

Attól tartok, hogy az NHH szerint negatívan nem érint minket a szerződés módosítása, hiszen nem több pénzért nem kevesebb sávszélt kapunk.  (Nem prejudikálni szeretnék, csak gondolkodom) Az más kérdés, hogy a kedvezmény jelentősen csökken, de ez a cég dolga. Amibe bele lehet kötni, az az, hogy a többiek, akik nem "dolgozónetesek",  automatikusan az extrémbe mennek és nem opcionálisan.

A nem több pénz az nem igaz.
Mondjuk Te a harmadik osztályba jársz.
Aztán az iskola úgy gondolja, hogy más rendszer szerint nevezi el az osztályokat.
Bekerülsz a második osztályba, ráadásul szinte minden kedvezményt elveszítesz!
Mit fogsz csinálni?
1.
Szó nélkül tudomásul veszed.
2.
Kifogást emelsz az iskola igazgatójánál.
3.
Minden lehetőséget kihasználsz az igazad érvényesítésére.
rendben sántit a hasonlat, de a hármast választottad.
Akkor egy levél az NHH részére. bingóóóóóóóó!

#1762 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:14

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:06

...és ha már kötözködünk az is ott van benne, hogy csakis a chello classickal és ő aláírt egy év hűséget a chello classicra és innentől kezdve ennyi, neki van egy 4000Ft-os kedvezményt tartalmazó egy éves hűséges szerződése a chelloval a classic csomagra...

Ugyebár te is érzed az ellentmodást nem? Ez a téma, az ászf homlokegyenest ellenmond a szerződésének, nem?

Aláírta, de azt is elfogadta, hogy a szerződése csakis az éppen hatályos ÁSZF-el együtt érvényes.
És ha UPC úgy döntött márc. 1-i hatállyal, hogy ezentúl a dolgozónetesek csak 5 megás medium csomagot kapnak, akkor azt is el kell fogadnia, vagy pedig felmondania ...

#1763 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:24

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:14

És ha UPC úgy döntött márc. 1-i hatállyal, hogy ezentúl a dolgozónetesek csak 5 megás medium csomagot kapnak, akkor azt is el kell fogadnia, vagy pedig felmondania ...

Vagy írnak egy levelet a dolgozóneteseknek és megkérdezik, hogy akarják-e kedvezmény nélkül az extrémet, vagy kedvezménnyel a mediumot.  Tehát, azért lehet ám beszélni az ügyféllel, attól, hogy fizet, még nem teljesen analfabéta és ostoba.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#1764 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:25

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:14

Aláírta, de azt is elfogadta, hogy a szerződése csakis az éppen hatályos ÁSZF-el együtt érvényes.

Igen, ez az a tipikus szemlélet, amikor az előfizetőnek csak kötelezettségei vannak a szolgáltatónak pedig csak elvárásai. Ne is haragudj ezért tartunk itt. Aláírt hűséget egy évre egy csomagra és utána upc átírja az ászfet, ahogy neki tetszik...

Ő előfizetett egy csomagra, ami meg van jelölve, mire a szolgáltató visszasorolja egy másikba (úgy, hogy átírja az ászfet) így kell profi módon szerződésszegést törvényesen megoldani igazad van.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1765 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:26

Ha ez így lesz én 1 feljelentem őket a picsába. Kettő rájuk borítom az asztalt és nem egyedül... három ha ezek nem jönnek be előfizetek extremere és szopjanak le tövig.

#1766 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:27

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:25

Igen, ez az a tipikus szemlélet, amikor az előfizetőnek csak kötelezettségei vannak a szolgáltatónak pedig csak elvárásai. Ne is haragudj ezért tartunk itt. Aláírt hűséget egy évre egy csomagra és utána upc átírja az ászfet, ahogy neki tetszik...

Ő előfizetett egy csomagra, ami meg van jelölve, mire a szolgáltató visszasorolja egy másikba (úgy, hogy átírja az ászfet) így kell profi módon szerződésszegést törvényesen megoldani igazad van.

Én x éve Chello Classic-ra fizettem elő. Később kaptunk kedvezményt. Tehát nekem minden papírom chello classicrol szól és ha mást aki szintén classicos áttesznek extreme-re engem pedig mediumra az kimeríti a hátrányos megkülönböztetés fogalmát. Pont.

Szerkesztette: Xero 2007. 02. 02. 22:28 -kor

#1767 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:28

Az NHH-nak elég egyetlen levél, abból is tudni fogják lényeget, de, mint mondtuk már többen is - egyelőre - felesleges.

Néhány (szerintem idevonatkozó) idézet a Ptk.-ból:

Ptk. 205.§
5) Külön tájékoztatni kell a másik felet arról az általános szerzõdési feltételrõl, amely a szokásos szerzõdési gyakorlattól, a szerzõdésre vonatkozó rendelkezésektõl lényegesen vagy valamely korábban a felek között alkalmazott kikötéstõl eltér. Ilyen feltélel csak akkor válik a szerzõdés részévé, ha azt a másik fél - a külön, figyelemfelhívó tájékoztatást követõen - kifejezetten elfogadta.
(6) Ha az általános szerzõdési feltétel és a szerzõdés más feltétele egymástól eltér, az utóbbi válik a szerzõdés részévé.

Adam84: "A bíróság sem az erkölcsöt, hanem a jogszabályokat nézi"
Ptk. 200.§ (2) ...Semmis a szerzõdés akkor is, ha nyilvánvalóan a jóerkölcsbe ütközik.
Persze ebben a konkrét esetben ez nem áll meg, csak véletlen ráakadtam.

Ezek szerint nem értjük egymást.
De, értjük.
Amit beszkenneltél, az a hűségnyilatkozat,
Igen, az.
ami csakis az internet előfizetői szerződéssel együtt érvényes (ez egy másik dokumentum, amin a személyi adataid, a bekötés napja, az igényelt csomag, és általában az ÁSZF rövidített kivonata szerepel, amit szintén aláírtál).
Nem egészen, ez két különálló szerződés. Az egyik a szolgáltatásra érvényes a másik a kedvezményes igénybevételre. Hűségszerződést önállóan nem lehet kötni, kell hozzá az előfizetői is, de ettől még külön- külön érvényesek, hiszen felmondhatod csak a hűséget, attól még előfizető maradsz.
Az internet előfizetői szerződésben pedig egyértelműen ott van, hogy az csakis az éppen hatályban lévő ÁSZF-el együtt érvényes.
Ez is igaz.
A többit BoGab közben leírta.

#1768 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Vagy a felettes hatóságnál panasszal élni.  :reklamacio:
A hatóság, ha nincs panasz akkor elfogadja a módosítást, ha nem sért valamilyen törvényt.
Emberek mit gondoltok miért van a harminc nap, miért tartja be a UPC a szabályokat? Ti miért nem éltek a lehetőséggel, amit a törvény, a szabály biztosít számotokra.
Most kell minden kifogást, észrevételt beadni. Nyolc nap nem hosszú idő, de minden a jövőben lezajló folyamatot meghatároz. Innentől kezdve megint kuss van, addig, amig nincs lényeges változás.
Csak három sor, csak egy kis kis észrevétel. A megszerzett jogaidat nyirbálja a UPC teljesen egyoldalúan.
Ne hagyd magad. Ne mondj le a fél sávszéllességről, csak így, ilyen könnyen.
Írj egy levelet az alap elvek miatt.  :respect:
Tedd meg, semmibe sem kerül.
Egyben még biztos vagyok a UPC-t sem fogja a földhöz vágni. Ez egy biztonsági szelep, egy vésztartalék.
Ez rendben is lenne, ha nem az én káromra tenné mindezt.  :reklamacio:

#1769 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:24

Vagy írnak egy levelet a dolgozóneteseknek és megkérdezik, hogy akarják-e kedvezmény nélkül az extrémet, vagy kedvezménnyel a mediumot.  Tehát, azért lehet ám beszélni az ügyféllel, attól, hogy fizet, még nem teljesen analfabéta és ostoba.

Pontosan. Jó legyen visszasorolás (más kérdés, hogy így is gyorsabb lesz :D ), de legalább egy telefon az üfsztól, hogy hej ez a nagy szitu mi legyen? ez a csomag ugyan enm annak az utódja, de hát mi így döntöttünk, a meglévő drágább, nos melyik legyen?

Másik, amit már jó páran leírtak... standard/medium csomag 2 év hűséggel 6900, ami olcsóbb a 7190-nél. Csak én nem érzem a kedvezményt? :think:

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#1770 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:30

Idézet: Xero - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:27

Én x éve Chello Classic-ra fizettem elő. Később kaptunk kedvezményt. Tehát nekem minden papírom chello classicrol szól és ha mást aki szintén classicos áttesznek extreme-re engem pedig mediumra az kimeríti a hátrányos megkülönböztetés fogalmát. Pont.

Dettó :D

#1771 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:32

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:24

Pontosan erre várok én is, modjuk szerintem nem opció, hanem kötelesség a UPC részéről.

#1772 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: chhoward - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 20:15

Tehát mégegyszer a tények:
Eddig hűség nélkül classic feltétel 7190 Ft.

Na, ezen a ponton van érdekesség: a sima dolgozónet, (a nem-közalkos, amennyire tudom, pl. az enyém  :) ), elvileg egy éves ciklusú, automatikusan megújuló hűséggel együtt jár.
Kérdés, hogy a medium-osított is viszi a hűséget, mert akkor vmi jogfolytonosságot kell kimutatni a classic-os-dolgozónet hűsége és az új dolgozónet csomag között... ha viszont egyfajta jogfolytonosság van, akkor  az nem lehet részleges.
Tehát, ha a hűséget "elismerik", akkor biza a classic-ságot is kéne...
(Egyébként nem, mert a hűség nem a classic-sághoz, hanem az árhoz (nettó ár+áfa) és a "mindenkori kedvezményes feltételekhez" van kötve + ászf).

#1773 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: chhoward - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:13

Stimmel. Bocs...  :respect:

#1774 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:33

Idézet: LLaci - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:32

Pontosan erre várok én is, modjuk szerintem nem opció, hanem kötelesség a UPC részéről.

Simán felemelik a sebességet 5M-ra, és örömmel értesítenek,  hogy gyorsult a Chellod.
Ha akarsz, csomagot bármikor módosíthatsz felfelé. Miért kéne ehhez értesítés?

#1775 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:34

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:32

Na, ezen a ponton van érdekesség: a sima dolgozónet, (a nem-közalkos, amennyire tudom, pl. az enyém  :) ), elvileg egy éves ciklusú, automatikusan megújuló hűséggel együtt jár.
Kérdés, hogy a medium-osított is viszi a hűséget, mert akkor vmi jogfolytonosságot kell kimutatni a classic-os-dolgozónet hűsége és az új dolgozónet csomag között... ha viszont egyfajta jogfolytonosság van, akkor  az nem lehet részleges.
(Egyébként nem, mert a hűség nem a classic-sághoz, hanem az árhoz (nettó ár+áfa) és a "mindenkori kedvezményes feltételekhez" van kötve + ászf).

Közalkos is tök ugyanez.

#1776 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:35

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:28

Másik, amit már jó páran leírtak... standard/medium csomag 2 év hűséggel 6900, ami olcsóbb a 7190-nél. Csak én nem érzem a kedvezményt? :think:

Dolgozónet csak egy éves hűséggel köthető. A medium egy éves hűséggel pedig 7.900 ft.

#1777 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:36

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:32

Erről beszélünk. Volt egy teljes árú classic, hűséggel, több évig. (Amióta van chelló a XI. kerületben) Utána, jóval később lett közalk. kedvezmény, de folyamatos hűséggel, amit nem is kellett megújítani. Akkor most miért nem extrém, ha másnak az?

#1778 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:36

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:28

Dolgozónetet (azt a fajtát, amit én ismerek :) ) 1 éves hűséggel kötnek, így annak az árához kell viszonyítani. Úgy már van kedvezmény, csak az eddigieknél kevesebb (ez az egy dolog, amit a UPC kedvére változtathat, mert csak jófejség :) )

#1779 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:37

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:35

Dolgozónet csak egy éves hűséggel köthető. A medium egy éves hűséggel pedig 7.900 ft.

Ami évente megújul és valaki több éve "hűséges" :rolleyes:

#1780 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:39

Idézet: chhoward - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:13

"A nem több pénz" az igaz: 7110Ft a 7190Ft  helyett.
Az osztályba sorolásos példa sántit, mert nekünk sem lesz ettől rosszabb, csak nem lett annyival jobb. Igaz, nem is fizetünk érte annyit.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.