HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#1781 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:39

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:37

Ami évente megújul és valaki több éve "hűséges" :rolleyes:

Nincs sehol leírva, hogy évente megújul. Az más dolog, hogy a UPC eddig "jófejségből" nem kért újabb igazolást minden 12 hónap leteltével ...

#1782 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:40

Idézet: LLaci - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:36

Dolgozónetet (azt a fajtát, amit én ismerek :) ) 1 éves hűséggel kötnek, így annak az árához kell viszonyítani. Úgy már van kedvezmény, csak az eddigieknél kevesebb (ez az egy dolog, amit a UPC kedvére változtathat, mert csak jófejség :) )

Onnantól kezdve, hogy tudok olcsóbban már nem annyira kedvezmény és onnantól, hogy kedvére változtatja már nem is jófej :Đ
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1783 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:42

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:33

Simán felemelik a sebességet 5M-ra, és örömmel értesítenek,  hogy gyorsult a Chellod.
Ha akarsz, csomagot bármikor módosíthatsz felfelé. Miért kéne ehhez értesítés?

Nem értesítés kell, hanem a - már másodjára belinkelt, de minek - hűségnyilatkozatot kell megújítani (szvsz), mert az abban szereplő három alapvető tárgy (listaár, kedvezmény, szolgáltatási csomag) megváltozott és erről az ÁSzF nem rendelkezhet (szvsz).
Oszt majd meglátjuk, mi lesz. Hátha Dömpit teljesen kikészítjük és inkább utánajár, csak hagyjuk már abba :).

#1784 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:44

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:34

Közalkos is tök ugyanez.

Bocs, én nem gondoltam komolyan...
Tehát: a "Dolgozónet" áron futó szerződés 3072/512Kbps netet adott idáig, amire egy év hűséggel 7190Ft/hót fizetett (vagy a cége), aki jogosult volt rá.
A dolog nem jött be a UPC-nek, mert a várt felhasználószám növekedés a cégek érdektelensége miatt nem jött be.
Ezért dolgozónet néven más konfigfájlt fog kapni a modem, ami így kb 80%-kal jobb, mint az eddigi. Semmi más jogi kötelem nem él a UPC-re. A Classic csomag pedig megszűnt.
Ezentúl Chello classic helyett Chello medium lesz a számlán, a net 5/0,5 Mbps lesz és kész.
Tekintsük ténynek, durrogni meg lehet ettől függetlenül, semmilyen szabály nincs megszegve, csak a "szokásjog", nade kérem....uraim..(és hölgyeim)...

#1785 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: LLaci - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:28

Az NHH-nak elég egyetlen levél, abból is tudni fogják lényeget, de, mint mondtuk már többen is - egyelőre - felesleges.

Néhány (szerintem idevonatkozó) idézet a Ptk.-ból:

Ptk. 205.§
5) Külön tájékoztatni kell a másik felet arról az általános szerzõdési feltételrõl, amely a szokásos szerzõdési gyakorlattól, a szerzõdésre vonatkozó rendelkezésektõl lényegesen vagy valamely korábban a felek között alkalmazott kikötéstõl eltér. Ilyen feltélel csak akkor válik a szerzõdés részévé, ha azt a másik fél - a külön, figyelemfelhívó tájékoztatást követõen - kifejezetten elfogadta.
(6) Ha az általános szerzõdési feltétel és a szerzõdés más feltétele egymástól eltér, az utóbbi válik a szerzõdés részévé.

Adam84: "A bíróság sem az erkölcsöt, hanem a jogszabályokat nézi"
Ptk. 200.§ (2) ...Semmis a szerzõdés akkor is, ha nyilvánvalóan a jóerkölcsbe ütközik.
Persze ebben a konkrét esetben ez nem áll meg, csak véletlen ráakadtam.

Ezek szerint nem értjük egymást.
De, értjük.
Amit beszkenneltél, az a hűségnyilatkozat,
Igen, az.
ami csakis az internet előfizetői szerződéssel együtt érvényes (ez egy másik dokumentum, amin a személyi adataid, a bekötés napja, az igényelt csomag, és általában az ÁSZF rövidített kivonata szerepel, amit szintén aláírtál).
Nem egészen, ez két különálló szerződés. Az egyik a szolgáltatásra érvényes a másik a kedvezményes igénybevételre. Hűségszerződést önállóan nem lehet kötni, kell hozzá az előfizetői is, de ettől még külön- külön érvényesek, hiszen felmondhatod csak a hűséget, attól még előfizető maradsz.
Az internet előfizetői szerződésben pedig egyértelműen ott van, hogy az csakis az éppen hatályban lévő ÁSZF-el együtt érvényes.
Ez is igaz.
A többit BoGab közben leírta.

Szerinted hány Minisztériumot tájékoztattak?
A szerződéseket ugyanis ott írták alá.
Te csak egy munkáltatói igazolást adsz be, hogy X helyen dolgozol, és kéred a kedvezményt.
Ha ezekben a szerződésekben szerepel a classic megnevezés, akkor bukta. Ugyanis a classic=extrém.
Ha szerepel a X % akkor megint bukta.
Azzal, hogy észrevételeinket jelezzük, az NHH felé, semmi rosszat nem teszünk. Egy hatóság figyelmét irányítjuk valamely irányba. De ezt meg kell tenni. Azért kötelezi a törvény a szolgáltatót, hogy tegye nyilvánossá a szerződési feltételek módosítását, hogy a kifogást meg lehessen tenni. Ha nincs kifogás, és nem ütközik törvénybe, akkor mehet a módosítás. Ha van kifogás, ha törvénybe ütközik, akkor van vizsgálat. A bejelentések után az ügy intézését bizzuk az NHH szakembereinek a vizsgálatára. De legalább azt érjük el, hogy legyen vizsgálat.  :reklamacio:

#1786 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:39

Nincs sehol leírva, hogy évente megújul. Az más dolog, hogy a UPC eddig "jófejségből" nem kért újabb igazolást minden 12 hónap leteltével ...

Mondjuk ki sem volt plakátolva sehol, hogy BM, HM, OM, EÜ, stb  dolgozó kaphat ilyent,- amelyik minisztériummal a UPC szerződést kötött-  csak szájról-szájra terjedt. Ennyit a jófejségről....  Amit azonnal visszavonok, ha a UPC honlapján mutatsz egy linket az ÁSZF-en kívül, amiben ez benne van...

szerk:elgépelés

Szerkesztette: Pangea65 2007. 02. 02. 22:46 -kor

Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#1787 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:46

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:36

Erről beszélünk. Volt egy teljes árú classic, hűséggel, több évig. (Amióta van chelló a XI. kerületben) Utána, jóval később lett közalk. kedvezmény, de folyamatos hűséggel, amit nem is kellett megújítani.

Ha volt teljes árú classic, az csak volt. Amikor el tetszettünk kezdeni élvezni a kedvezményest, akkor jött az örömködés. Most ez a vonat elment. Tessenek neki integetni, semmi dráma.
A kedvezményjogosultságot nem kellett évente megújítani, ez is eggyel kevesebb macera, tessék értékelni, mint a múlt egy kedves csecsebecséjét.

#1788 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:47

Idézet: LLaci - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:42

Nem értesítés kell, hanem a - már másodjára belinkelt, de minek - hűségnyilatkozatot kell megújítani (szvsz), mert az abban szereplő három alapvető tárgy (listaár, kedvezmény, szolgáltatási csomag) megváltozott és erről az ÁSzF nem rendelkezhet (szvsz).
Oszt majd meglátjuk, mi lesz. Hátha Dömpit teljesen kikészítjük és inkább utánajár, csak hagyjuk már abba :).

Szerintem onnantól kezdve, hogy a két szerződés ellentmond egymásnak egyikük (nyílván nem az ászf) semmisnek tekinthető. Elvégre ő jogilag nem azt szolgáltatja neked, amit te aláírtál. Illetva a szerződés felmondását ebben az esetben biztosítani kell, hiszen elvileg ő szegte meg és nem te. Csak ugye ez a 7.2-ben nem nagyon van kifejtve, olyan ez, mint a tvsz, benne van 900 féle módon hogy rúghatnak, ha nem tetszik ahogy a zhd javították akkor elmehetsz a p*csába :Đ

Egyébként azt is el tudom képzelni, hogy akiknek él a hűsége azoknak megvárják, amíg lejár és utána nem lesz hosszabítás extremere, hanem felhívnak, hogy megszűnt a kedvezményed és ez van helyette vagy kapod az extremet listaáron.

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#1789 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:48

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:44

A Classic csomag pedig megszűnt.
Ezentúl Chello classic helyett Chello medium lesz a számlán, a net 5/0,5 Mbps lesz és kész.
Tekintsük ténynek, durrogni meg lehet ettől függetlenül, semmilyen szabály nincs megszegve, csak a "szokásjog", nade kérem....uraim..(és hölgyeim)...

Ezt megismételtem vastagbetűsen, mert ez a lényeg szerintem  :respect:  :respect: :respect: :respect: 

#1790 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:49

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:46

Ha volt teljes árú classic, az csak volt. Amikor el tetszettünk kezdeni élvezni a kedvezményest, akkor jött az örömködés. Most ez a vonat elment. Tessenek neki integetni, semmi dráma.
A kedvezményjogosultságot nem kellett évente megújítani, ez is eggyel kevesebb macera, tessék értékelni, mint a múlt egy kedves csecsebecséjét.

Értékelem is, nincs vele baj. De elvárom, hogy értesítsenek, ugyanis én vagyok az előfizető.

#1791 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:51

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:40

Onnantól kezdve, hogy tudok olcsóbban már nem annyira kedvezmény és onnantól, hogy kedvére változtatja már nem is jófej :Đ

:respect:  :respect:  :respect:  :mad:

#1792 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:54

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:49

Értékelem is, nincs vele baj. De elvárom, hogy értesítsenek, ugyanis én vagyok az előfizető.

Kedves Előfizető!

Értesítjük (Llamada Sajtókapcsolatok e.v.),hogy az Ön chello előfizetése az eddigi poros 3Mbpsről előre láthatólag április hónap folyamán több, mint 1.8x-osára fog gyorsulni, így a letöltések 5MBps sebességgel is száguldhatnak az Ön gépére.
Egyúttal örömmel értesítjük, hogy az eddig az Ön hozzáférési sebességéhez rendelt átviteli mennyiségi korlátozás eltörlésre kerül, a részltekért kérjük olvassa el az ÁSZF 2007. április 1-től érvényes kiadását.

Gyorsulattal,

Pengetős hangszerek az lakossági Internet szolgálatában

Tessék :D

#1793 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:55

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:32

Na, ezen a ponton van érdekesség: a sima dolgozónet, (a nem-közalkos, amennyire tudom, pl. az enyém  :) ), elvileg egy éves ciklusú, automatikusan megújuló hűséggel együtt jár.
Kérdés, hogy a medium-osított is viszi a hűséget, mert akkor vmi jogfolytonosságot kell kimutatni a classic-os-dolgozónet hűsége és az új dolgozónet csomag között... ha viszont egyfajta jogfolytonosság van, akkor  az nem lehet részleges.
Tehát, ha a hűséget "elismerik", akkor biza a classic-ságot is kéne...
(Egyébként nem, mert a hűség nem a classic-sághoz, hanem az árhoz (nettó ár+áfa) és a "mindenkori kedvezményes feltételekhez" van kötve + ászf).

Már ne haragudj de ez "hülyeség"
Nincs hűség, nincs évente igazolás.
Én mint "dolgozónetes" mindentől függetlenül 7190 Ft/hó ért kapom a classic szolgáltatásnak megfelelő csomagot. Kész. Ha a classic változik, akkor azt kell kapnom. Nem véletlen az, hogy ez a kérdés nyitott volt az utolsó percig. A UPC berkein belül is folyhatott a vita, most ez a csoport győzött, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet megkérdőjelezni a döntés helyességét. Ezt hol teheted meg, Az NHH-nál.
Kész ennyi. Döntsd el, ez jó neked, tehát hallgatsz. Ez nem jó neked, tehet emailt küldesz. Ellenkezik az elveiddel, tehát emailt küldesz. Nem érdekel, de akkor ne is szólj hozzá  ;)

#1794 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:56

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:49

Értesítenek is  :D A márc 1-től hatályos ÁSZF-el a www.upc.hu honlapon :D
Ugyanis ennyi a upc törvényi kötelezettsége az ÁSZF változását illetően. Nem köteles minden érintett előfizetőt személyre szóló levélben értesíteni.

Szerkesztette: Adam84 2007. 02. 02. 22:57 -kor

#1795 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:58

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:54

Kedves Előfizető!

Köszi.  :D így már tényleg jobb....

#1796 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:59

Az van, hogy én azon gondolkodok erősen, hogyha 7.000ért átsorolnak a mediumba, akkor váltunk a lightra. Korlát nincs, a sebesség bőven használható, kicsit lassabban jönnek le a dolgok, de naés, 3 éve feleennyivel is beértük. Ráadásul ha kiderül, hogy mégse elég, lehet majd fölfelé váltani.
Extremre azért nem váltunk, mert akkor az UPC "nyert". Ha meg marad a régiben, az meg beletörődés.
Gondolom, mivel egyoldalú szerződésmódosításról van szó, a downgradért nem igazán számolhatnak föl pénzt.

X.

#1797 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:00

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:44

Bocs, én nem gondoltam komolyan...
Tehát: a "Dolgozónet" áron futó szerződés 3072/512Kbps netet adott idáig, amire egy év hűséggel 7190Ft/hót fizetett (vagy a cége), aki jogosult volt rá.
A dolog nem jött be a UPC-nek, mert a várt felhasználószám növekedés a cégek érdektelensége miatt nem jött be.
Ezért dolgozónet néven más konfigfájlt fog kapni a modem, ami így kb 80%-kal jobb, mint az eddigi. Semmi más jogi kötelem nem él a UPC-re. A Classic csomag pedig megszűnt.

Pedig leírtad a kulcsszavakat, gyönyörűen megfogalmaztad.

Idézet

a medium-osított is viszi a hűséget, mert akkor vmi jogfolytonosságot kell kimutatni a classic-os-dolgozónet hűsége és az új dolgozónet csomag között... ha viszont egyfajta jogfolytonosság van, akkor  az nem lehet részleges.

Ha a-t átrakják extremere, b-t meg mediumra, akkor ez a jogfolytonosság megszakad. Magyarul így a két csomagnak nincs egyértelmű jogutódja. Tehát nem kicsit támadható meg, hogy a szolgáltató milyen elven sorolta osztályokba a szerződéses előfizetőit. Most hogy te azért kaptál kedvezményt, mert aláírtál 3 évet vagy azért, mert dolgozónet, sztem senkit nem érdekel. Itt jönne be az elvileg törvényes megoldás, amit írtam, hogy megvárja amíg lejár és utána kényszerít választásra. Itt nem ütheti meg a bokáját, neked pedig egy szavad nem lehet.

#1798 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:02

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:56

Értesítenek is  :D A márc 1-től hatályos ÁSZF-el a www.upc.hu honlapon :D
Ugyanis ennyi a upc törvényi kötelezettsége az ÁSZF változását illetően. Nem köteles minden érintett előfizetőt személyre szóló levélben értesíteni.

Ezekkel a" törvényi kötelezettségekkel" engem ki lehet készíteni. Itt már egy cég sem tud emberi módon kommunikálni azokkal, akikből él?  Miért kell nekem 51 oldal eszementen megfogalmazott szövegen átrágni magamat, hogy megtudjam, hogy mit fogok kapni?  :omg:

#1799 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:02

Idézet

chhoward
Szerinted hány Minisztériumot tájékoztattak?
A szerződéseket ugyanis ott írták alá.

Mint már sokkal korábban leírtam, az én esetben teljesen lényegtelen volt, hogy ki a munkáltatóm, mivel ez már egy "kicsit más" dolgozónet.

Idézet

BoGab
Csak ugye ez a 7.2-ben nem nagyon van kifejtve, olyan ez, mint a tvsz, benne van 900 féle módon hogy rúghatnak, ha nem tetszik ahogy a zhd javították akkor elmehetsz a p*csába

:respect: , bár nem olyan rég elég sok zht javítottam, de jófej próbáltam lenni  :D

Idézet

llamada, Adam84
csak a "szokásjog"

Az a villanyosoknál (is) van, de ők nem kötöttek szerződést, de ez itt  :offtopic:

A szabályszerű eljárást pedig egyelőre még ne hirdessük ki.

Szerkesztette: LLaci 2007. 02. 02. 23:05 -kor

#1800 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:04

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:54

Kedves Előfizető!

Értesítjük (Llamada Sajtókapcsolatok e.v.),hogy az Ön chello előfizetése az eddigi poros 3Mbpsről előre láthatólag április hónap folyamán több, mint 1.8x-osára fog gyorsulni, így a letöltések 5MBps sebességgel is száguldhatnak az Ön gépére.
Egyúttal örömmel értesítjük, hogy az eddig az Ön hozzáférési sebességéhez rendelt átviteli mennyiségi korlátozás eltörlésre kerül, a részltekért kérjük olvassa el az ÁSZF 2007. április 1-től érvényes kiadását.

Gyorsulattal,

Pengetős hangszerek az lakossági Internet szolgálatában

Tessék :D

Ez k*rva nagy vol :up: :nevet:

De felvet egy kérdést. Mikor gyorsulunk? Ha visszasorolnak, április vagy március. Sztem mivel ex-classicosok leszünk végkifejlettől függetlenül, márciusban kell :Đ

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.