HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:06

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 0:02

Ezekkel a" törvényi kötelezettségekkel" engem ki lehet készíteni. Itt már egy cég sem tud emberi módon kommunikálni azokkal, akikből él?  Miért kell nekem 51 oldal eszementen megfogalmazott szövegen átrágni magamat, hogy megtudjam, hogy mit fogok kapni?  :omg:

A vicc az, ha átrágtad sem tudod meg :Đ
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1802 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:07

Idézet: LLaci - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 0:02

:respect: , bár nem olyan rég elég sok zht javítottam, de jófej próbáltam lenni  :D

A hallgatóid nevében: Köszönjük! :D

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#1803 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:07

Idézet: chhoward - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:55

Már ne haragudj de ez "hülyeség"
Nincs hűség, nincs évente igazolás.
Én mint "dolgozónetes" mindentől függetlenül 7190 Ft/hó ért kapom a classic szolgáltatásnak megfelelő csomagot.

De van hűség, és egy éves forgással. Eredetileg én két éves sima hűségű classic-cal indultam, akkor még csak az volt. Aztán, amikor nagy nehezen kiderült, hgoy 1. van Dolgozónet, 2. vmiért én is jogolult leszek a munkaviszony alapján, akkor lett letisztázva, hogy: átmehetek, de
- az addigi kedvezményeket a bekötést kivéve vissza kell fizetni (két hónap, mert hűségbontás, bár eleinte próbálkoztak a bekötési díjkedvezménnyel is, bár azon megállapodtunk, hogy nem felmondok, csak csomagot mó
- a hűség lemegy kettőről egy évre
- a hűség automatikusan ezzel a csomaggal újraindul az év lejártakor

Volt balhézás egyébként emlékszem, szerintem anno ezt a helyi Chello topicban lehetett is követni, talán még ma is megvan, mert az üfszolg-on kicsit megvezettek, hgoy mikor mit lehet, de ez részletkérdés, és nyilván nem volt szándékos)

De hogy akkor Dolgozónetnek Classic-ot adtak, az nem jelent kötöttséget arra, hogy a migráció során is a Classic "utódját" adják. Adhatnák, de nem azt adják. Nem örülünk neki nyilván. Na és, K-Európa, meg amit akarsz... rosszat tesz az image-üknek, mert pl a T-nél levő hasonló "Dolgozónet" konstrukciókban nincs ilyen machinéria... Aki belenyugvós, kicsit öregebb K-Európai, az ennél nagyobbakat sz..v több pénzért, gyakrabban :D
És nem azon durrog, hogy másfélszer akkora gombócot kap a tölcsérbe, de akkor a másiknak, aki másfélszer annyit fizet, az miért kap bele hármat....

#1804 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 02. 23:10

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:54

Kedves Előfizető!

Értesítjük (Llamada Sajtókapcsolatok e.v.),hogy az Ön chello előfizetése az eddigi poros 3Mbpsről előre láthatólag április hónap folyamán több, mint 1.8x-osára fog gyorsulni, így a letöltések 5MBps sebességgel is száguldhatnak az Ön gépére.
Egyúttal örömmel értesítjük, hogy az eddig az Ön hozzáférési sebességéhez rendelt átviteli mennyiségi korlátozás eltörlésre kerül, a részltekért kérjük olvassa el az ÁSZF 2007. április 1-től érvényes kiadását.

Gyorsulattal,

Pengetős hangszerek az lakossági Internet szolgálatában

Tessék :D

Ha ez egy levél formájában érkezik (persze kiegészítve a pontos hűségidővel és a kedvezmény mértékével) akkor aláírva visszaküldöm (ha tetszik), és OK. Ha nem, akkor pápá.

A gyorsulás időpontja nem határozható meg, ilyen mértékű emelést (3 -> 5) nem helyezett el pontosan időben NSD.  ;)

#1805 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:11

Idézet: Xabi - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:59

Az van, hogy én azon gondolkodok erősen, hogyha 7.000ért átsorolnak a mediumba, akkor váltunk a lightra. K

Ez sem bölcs dolog, mert a lighttal a korábbi neted felét, a kb. havi 1000Ft eltéréssel (Medium-Dolgozónet kontra Light) pedig a harmadát kapod. Kevés lesz annak, aki a 3Mbps-t már megszokta, ár/teljesítményben meg minél lejjebb megyünk, annál hatékonytalanabb.

#1806 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:12

Most jutott eszembe, hogy ez is tipikusan magyar mentalitás, hogy ha valami kedvezményt megvonnak tőlünk, vagy csökkentik annak mértékét, akkor azonnal felháborodás van, és dögöljön meg az, aki kitalálta, és forduljunk az alkotmánybírósághoz meg menjünk strassbourg-ba.
A dolgozónet esetében is ez van szerintem ... Nehéz lemondani az eddigi kiváltságról ... De be kell látni, hogy azt, hogy mit adjon és mennyiért egy adott szolgáltató, "sajnos" nem a felhasználók kisebbsége, és nem is az NHH szabályozza! Hanem a piac, és a maga a szolgáltató ...

Szerkesztette: Adam84 2007. 02. 02. 23:15 -kor

#1807 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:13

Idézet: LLaci - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:10

Ha ez egy levél formájában érkezik (persze kiegészítve a pontos hűségidővel és a kedvezmény mértékével) akkor aláírva visszaküldöm (ha tetszik), és OK. Ha nem, akkor pápá.

A gyorsulás időpontja nem határozható meg, ilyen mértékű emelést (3 -> 5) nem helyezett el pontosan időben NSD.  ;)

Hirdetmények elhelyezése: Chello üfsz, és www.upc.hu.
A levél kizárólag szórakoztatási céllal készült.
Szórakozás (velünk) a köbön.

Egyébként nagyságrendben márc-tól mennek az extreme és prok, a többiek áprilistól, erre vagy közlemény is van, vagy csak utalás, de "nagyságrendben" ez merült fel.

#1808 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:14

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:12

Nehéz lemondani az eddigi kiváltságról ... De be kell látni, hogy azt, hogy mit adjon és mennyiért egy adott szolgáltató, "sajnos" nem a felhasználók, és nem is az NHH szabályozza! Hanem a piac, és a maga a szolgáltató ...

Hú, innen nagyon offtopic lenne, de véss be emellé még egy strigulát a nevemben :D

Ráadásul: mi az, hgoy kedvezményt megvonnak, emberek... 1.8x-os gyorsulás, 30GB limit a kukában folytatja...

Pedig mi a legjobb dolog a világon, ami mindenkit meghülyít teljesen ?
Na?
Hát a potyázás....

Szerkesztette: llamada 2007. 02. 02. 23:16 -kor

#1809 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:19

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 22:48

Tekintsük ténynek, durrogni meg lehet ettől függetlenül, semmilyen szabály nincs megszegve, csak a "szokásjog", nade kérem....uraim..(és hölgyeim)...

Ezt megismételtem vastagbetűsen, mert ez a lényeg szerintem  :respect:  :respect: :respect: :respect:

Ha olvastad a szerződést, mondjuk a BM és a UPC között, akkor nem biztos, hogy ilyet mondhatsz.
Természetesen most van egy kis gubanc, hisz már nincs BM, már nincs OM és a többi. De vannak jogutódok.
Igaz ott most más dolgokért folyik a harc  ;)
Azt sem értem miért kell nkünk vitázni, gyarapítani a fórum oldalait. Maradjunk az alap gondolatnál, akinek nem tetszik az ASzf módosítás panaszt tehet. Én erre kértem a "dolgozóinet " tulajdonosait. Egy levél és kész, aztán majd meglátjuk. Lehet dönteni, maradok az 5 megás médiumban, ha az NHH másképp nem dönt, vagy megyek az extrémbe X idő hűséggel, mintegy egyezer Ft többlet költséggel, és kétszeres sebességgel (down)  :reklamacio:
Levelem megírtam, én megtettem, amit tehettem. Ha csak egy levél lesz, az biztos kevés, de a kettő sem sok. Ellenben a sokkal több, az már jelenthet valamit.  ;)
Jogászkodást, csak jogásztól fogadok el, mert én ilyen vagyok, ha nem tetszik, hogy véleményt alkotok, mert csorbítani akarják a megszerzett jogaimat, azt kéretik hallkan leírni  :D

#1810 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:22

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:11

Ez sem bölcs dolog, mert a lighttal a korábbi neted felét, a kb. havi 1000Ft eltéréssel (Medium-Dolgozónet kontra Light) pedig a harmadát kapod. Kevés lesz annak, aki a 3Mbps-t már megszokta, ár/teljesítményben meg minél lejjebb megyünk, annál hatékonytalanabb.

Pontosítanék: 7190->4750 ez havi 2440, vagyis nem 1000 ft különbség. Másrészt eddig se a sebességgel volt a bajom, hanem a korláttal, és a light ugyanúgy korlátlan az új ÁSZF szerint. A nagy linux isokat meg majd éjszaka szedem, akkor meg mindegy, hogy 2 vagy 6 óra altt jön le.

X.

#1811 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:24

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 0:12

Most jutott eszembe, hogy ez is tipikusan magyar mentalitás, hogy ha valami kedvezményt megvonnak tőlünk, vagy csökkentik annak mértékét, akkor azonnal felháborodás van, és dögöljön meg az, aki kitalálta, és forduljunk az alkotmánybírósághoz meg menjünk strassbourg-ba.
A dolgozónet esetében is ez van szerintem ... Nehéz lemondani az eddigi kiváltságról ...

Sztem meg ez a tipikus multimentalitás, hogy ha már adunk kedvezményt, akkor ne már, hogy a gyorsabb menjen, holott a szerződéses csomag jogutódja egy másik csomag. Jó lesz neki az. Megatrade is azt gondolta, hogy jó lesz a magyarnak az átcimkézett lejárt osztrák árú nem?

Idézet

De be kell látni, hogy azt, hogy mit adjon és mennyiért egy adott szolgáltató, "sajnos" nem a felhasználók kisebbsége, és nem is az NHH szabályozza! Hanem a piac, és a maga a szolgáltató ...

Ez bizony k*rvára így van :D

#1812 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:26

Idézet: Xabi - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:22

Pontosítanék: 7190->4750 ez havi 2440, vagyis nem 1000 ft különbség. Másrészt eddig se a sebességgel volt a bajom, hanem a korláttal, és a light ugyanúgy korlátlan az új ÁSZF szerint. A nagy linux isokat meg majd éjszaka szedem, akkor meg mindegy, hogy 2 vagy 6 óra altt jön le.

X.

Ebben teljesen egyetértek veled. Nekem is sok lenne már az 5 megás sebesség -nemhogy a 10 megás-, mert nem tudnám kihasználni, ezért vagyok jelenleg is light-ban. Hozzátartozóm által én is igényelhettem volna közalk. dolgozónetet, de úgy éreztem, hogy nem éri meg 1.500-2.000 forinttal többet fizetni olyan sebességért, amit szintén nem tudok kihasználni.

#1813 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:28

Idézet

Adam84
valami kedvezményt megvonnak tőlünk, vagy csökkentik annak mértékét

Részemről abszolút mindegy, hogy a kedvezmény ~4000 vagy ~700Ft, a 7190Ft a cafeteriámból megy. Mivel hasonló bürökráciával rendelkező cégnél dolgozom, mint pl. a UPC, így, ha változna az ár, akkor nem
is tudnám módosítani és mivel a számlák nem 7190Ft-ról szólnának, lehet, hogy semmit sem kapnék.

Idézet

De be kell látni, hogy azt, hogy mit adjon és mennyiért egy adott szolgáltató, "sajnos" nem a felhasználók kisebbsége, és nem is az NHH szabályozza! Hanem a piac, és a maga a szolgáltató ...

Ebben (is?) egyetértünk.

Szerkesztette: LLaci 2007. 02. 02. 23:28 -kor

#1814 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:29

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:07

De van hűség, és egy éves forgással. Eredetileg én két éves sima hűségű classic-cal indultam, akkor még csak az volt. Aztán, amikor nagy nehezen kiderült, hgoy 1. van Dolgozónet, 2. vmiért én is jogolult leszek a munkaviszony alapján, akkor lett letisztázva, hogy: átmehetek, de
- az addigi kedvezményeket a bekötést kivéve vissza kell fizetni (két hónap, mert hűségbontás, bár eleinte próbálkoztak a bekötési díjkedvezménnyel is, bár azon megállapodtunk, hogy nem felmondok, csak csomagot mó
- a hűség lemegy kettőről egy évre
- a hűség automatikusan ezzel a csomaggal újraindul az év lejártakor

Volt balhézás egyébként emlékszem, szerintem anno ezt a helyi Chello topicban lehetett is követni, talán még ma is megvan, mert az üfszolg-on kicsit megvezettek, hgoy mikor mit lehet, de ez részletkérdés, és nyilván nem volt szándékos)

De hogy akkor Dolgozónetnek Classic-ot adtak, az nem jelent kötöttséget arra, hogy a migráció során is a Classic "utódját" adják. Adhatnák, de nem azt adják. Nem örülünk neki nyilván. Na és, K-Európa, meg amit akarsz... rosszat tesz az image-üknek, mert pl a T-nél levő hasonló "Dolgozónet" konstrukciókban nincs ilyen machinéria... Aki belenyugvós, kicsit öregebb K-Európai, az ennél nagyobbakat sz..v több pénzért, gyakrabban :D
És nem azon durrog, hogy másfélszer akkora gombócot kap a tölcsérbe, de akkor a másiknak, aki másfélszer annyit fizet, az miért kap bele hármat....

Már akkor, és ott megvezettek.
Te nem csomagot módosítottál. Egy számodra jogosan járó kedvezményt vettél igénybe.
Ha mondjuk light, vagy plusz előfizető lettél volna, akkor nem jár a kedvezmény. Hoppá. Egy bukfenc. nem neked, a UPC-nek. Az én TV előfizetésem, ami a mostani akció miatt 2 év hűséggel jár nem összevonható az internet előfizetésemmel, ami korlátlan. Egyszerűen, nem megoldható. röhögök, de nálam két modem van, mert ......Nem tudom mennyi a UPC irodák száma, de abban biztos vagyok, hogy két egyforma választ nem kapsz, még akkor sem ha kétszer mész be ugyanabba az irodába (feltétel, hogy más ügyintézővel beszélj)  ;)

#1815 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:30

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:02

Ezekkel a" törvényi kötelezettségekkel" engem ki lehet készíteni.

Miért kell nekem 51 oldal eszementen megfogalmazott szövegen átrágni magamat, hogy megtudjam, hogy mit fogok kapni?  :omg:

A fél internet erről beszél, de szerintem automata mailt tuti kaptál róla, amíg meg nem a káromra módosítanak, addig felőlem tegyék sűrűn :-D
Make love not Wor.

#1816 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:30

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 0:26

Ebben teljesen egyetértek veled. Nekem is sok lenne már az 5 megás sebesség -nemhogy a 10 megás-, mert nem tudnám kihasználni, ezért vagyok jelenleg is light-ban. Hozzátartozóm által én is igényelhettem volna közalk. dolgozónetet, de úgy éreztem, hogy nem éri meg 1.500-2.000 forinttal többet fizetni olyan sebességért, amit szintén nem tudok kihasználni.

Innentől kezdve az egésznek semmi értelme. 2év hűséggel olcsóbban kapod, 2 év hűség 8900ért dupla annyi sávszél. Ha nem kell ekkora sávszél, akkor meg mehetsz kisebb csomagra.

Gyakorlatilag legyilkoltak egy kedvezményt.

Szerkesztette: BoGab 2007. 02. 02. 23:31 -kor

#1817 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 02. 23:31

Lehet a dolgozónetesek nem fognak szeretni, de ki mondta azt, hogy a classicosokat az extreme csomagra fogják migrálni?

Idézet

A jelenlegi chello előfizetők változatlan havidíj mellett automatikusan az eddigi árkategóriájuknak megfelelő, de akár több mint tripla sebességű új csomagokra állnak át.

Ez a dolgozónetesek esetében egyértelmű, hogy a standard lesz - és még a 7190ről a min. 10% kedvezmény miatt 7110-re csökkenő!! havidíj is be kell, hogy figyeljen sztem.

Jelen pillanatban nem az történik, hogy csomagokat módosítanak, aztán a te régi szerződéseddel jöhetsz, ahogy akarsz. Nem. Itt eltörlik az összes csomagot. És készítenek új csomagokat. Majd bepakoljáka  usereket az új csomagba.

Ez ellen 8 napon belül lehet fellebbezni, ha ez hátrányosan érint.
  • 1. csökken a havidíj 80Ft-tal
  • 2. nő a sebesség 80%-kal
  • 3. eltörlik a korlátot
  • 4. továbbra is adnak az 1 éves hagyományos árhoz képest 10% kedvezményt az eddigi "árkategóriádhoz" képest
Ezek alapján melyik az a pont, ami Téged (általános "TE") hátrányosan érint?

Várom a köveket! ;)

szerk.:szóközök, ill. listaár helyett ár

Szerkesztette: gdeak 2007. 02. 02. 23:34 -kor

"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#1818 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 02. 23:32

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 0:26

...Hozzátartozóm által én is igényelhettem volna közalk. dolgozónetet, ...

:offtopic: :D És akkor itt lenne a lehetőség a panasznapra :D

#1819 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:33

Idézet: LLaci - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:28

Ebben (is?) egyetértünk.

Én egyetértek mindennel, kizárólag azt nem értem, hogy miért kell olyan döntés ellen fellázadni, amit maguk a felhasználók úgysem tudnak megváltoztatni.
Ez a döntés született a UPC részéről, és ami a lényeg: GYORSABB lesz, de nem olyan gyors, mint annak, aki normál akcióban (vagy éppen listaáron) fizeti a classicot.
Ez szerintem így teljesen korrekt hozzáállás ...

#1820 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:34

Idézet: LLaci - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:28

Részemről abszolút mindegy, hogy a kedvezmény ~4000 vagy ~700Ft, a 7190Ft a cafeteriámból megy. Mivel hasonló bürökráciával rendelkező cégnél dolgozom, mint pl. a UPC, így, ha változna az ár, akkor nem
is tudnám módosítani és mivel a számlák nem 7190Ft-ról szólnának, lehet, hogy semmit sem kapnék.

Ebben (is?) egyetértünk.

Nekem meg a saját pénztácámból.
:reklamacio:
Szerinted a kettő egyforma?
Érdekes emberek vannak. Te is ide tartozol.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.