HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#1821 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:37

Idézet: gdeak - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 0:31

Lehet a dolgozónetesek nem fognak szeretni, de ki mondta azt, hogy a classicosokat az extreme csomagra fogják migrálni?

Ez a dolgozónetesek esetében egyértelmű, hogy a standard lesz - és még a 7190ről a min. 10% kedvezmény miatt 7110-re csökkenő!! havidíj is be kell, hogy figyeljen sztem.

Jelen pillanatban nem az történik, hogy csomagokat módosítanak, aztán a te régi szerződéseddel jöhetsz, ahogy akarsz. Nem. Itt eltörlik az összes csomagot. És készítenek új csomagokat. Majd bepakoljáka  usereket az új csomagba.

Ez ellen 8 napon belül lehet fellebbezni, ha ez hátrányosan érint.
  • 1. csökken a havidíj 80Ft-tal

• 2. nő a sebesség 80%-kal

• 3. eltörlik a korlátot

• 4. továbbra is adnak az 1 éves hagyományos árhoz képest 10% kedvezményt az eddigi "árkategóriádhoz" képest
Ezek alapján melyik az a pont, ami Téged (általános "TE") hátrányosan érint?

Várom a köveket! ;)

szerk.:szóközök, ill. listaár helyett ár

Tegye fel a kezét, aki szeretné ezt még egyszer (kb 2200021231x-ra leírni) aztán tegye le és kapcsolja ki a gépet! :D

Igen ezt a szöveget én is olvastam, egy bibi van, nem szerződéses standard->9500ft, magyarul a haspi megy extremebe, mert odaszól az ára :D

Szal erre mondom, nem kell szó szerint venni :)

Persze mivel nem vagyok teljesen idióta (csak k*rvára :D ) ezért sejtem, hogy a 7k-s kedvezményeseket a standard utódjába fogják besorolni. De azért hőböröghetek ugye? :Đ

Szerkesztette: BoGab 2007. 02. 02. 23:37 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1822 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 02. 23:37

Idézet

gdeak
Várom a köveket!

:D
Kép

Szerkesztette: LLaci 2007. 02. 02. 23:48 -kor

#1823 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:37

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:30

Gyakorlatilag legyilkoltak egy kedvezményt.

Ezt érzem én is.

#1824 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:38

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 16:03

Nem UPC-s /27 ip tartomany is routolhato a business ip cimre?

csak a upc sajat IP tartomanyabol kaphatsz IP-t, kulsosbol ( meg ha a sajatod is ) nem :(

#1825 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:38

Idézet: chhoward - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:34

Nekem meg a saját pénztácámból.
:reklamacio:
Szerinted a kettő egyforma?
Érdekes emberek vannak. Te is ide tartozol.

A cafeteria is saját zsebből megy, hiszen a havi/éves cafeteria keretösszegből mondjuk kajajegy helyett a netet kéri juttatásként. A cafeteria is jövedelem, csak éppen béren kívüli juttatásnak nevezik.

#1826 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:41

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:33

Én egyetértek mindennel, kizárólag azt nem értem, hogy miért kell olyan döntés ellen fellázadni, amit maguk a felhasználók úgysem tudnak megváltoztatni.
Ez a döntés született a UPC részéről, és ami a lényeg: GYORSABB lesz, de nem olyan gyors, mint annak, aki normál akcióban (vagy éppen listaáron) fizeti a classicot.
Ez szerintem így teljesen korrekt hozzáállás ...

A szavaidat ne felejtsd.
Az ASzF módosítás ellen panaszt lehet tenni, a megjelenésétől számított 8 napon belül.
Most ennek van az időszaka.
Már amikor indítottam a véleményem, akkor leírtam, hogy tudom sok embernek csipi majd a szemét, a kedvezmény elmaradásának a kritizálása, de én akkor is leírom. Mert nem tetszik ez a módosítás, elvtelen, megmagyarázhatatlan, számomra érthetetlen. Nem kell velem egyetérteni.
Aki abba a kisebbségbe tartozik, mint én, az ha igazat ad nekem egy észrevételt megereszt az NHH-nak. ennyi, meg egy lekváros bukta.
Ja egyébként például ide is lehet írni mailto:info@nhh.hu

Szerkesztette: chhoward 2007. 02. 02. 23:44 -kor

#1827 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:44

Idézet: chhoward - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 0:34

Nekem meg a saját pénztácámból.
:reklamacio:

No offense pls!
Részemről : jelenleg ebben a helyzetben vagyok, ki tudja meddig. (A cafeteria is "saját pénztárca", csak igen korlátozott a felhasználhatósági köre.)

Idézet

Nekem meg a saját pénztácámból

Ezért lehetsz jogosan felháborodva, nem is mondtam, hogy nem.

Idézet

:confused:

#1828 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:37

Tegye fel a kezét, aki szeretné ezt még egyszer (kb 2200021231x-ra leírni) aztán tegye le és kapcsolja ki a gépet! :D

De azért hőböröghetek ugye? :Đ

Kéz feltesz..letesz, és mindjárt ki is kapcsolom a gépet, menni kell aludni :D

"Jus hőbörgendusz"-ról még nem hallottam, de ha "ius murmurandus" (mormogási jog) van, akkor hőbörgési is lehet. Hőbörögj csak, ha ez neked tetszik! :)
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#1829 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

[quote name='LLaci' date='2007. febr. 2., péntek - 23:37'][QUOTE=gdeak
Várom a köveket! ;)
[/QUOTE]
:D
[/QUOTE]

Kösziiii :)
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#1830 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:46

Idézet: chhoward - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:41

Az ASzF módosítás ellen panaszt lehet tenni, a megjelenésétől számított 8 napon belül.

Pontosabban a második megjelenésétől számított 8 napon belül. Tudja vlaki, hogy az mikor volt egyébként?

Bocs, hogy ilyen sok külön hszt írok egymás után!

#1831 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:51

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 17:23

:lol: gyerekek!

Komolyan elsírom magam :D

Profi csomag vs beslő hálón történő másolással elérem a korlátot! Emberek gondolkodjunk már. A modem nyílván képes switchként működni nem? Bemegy egy csatlakozásként a koax, háromként meg az UTP a 3 gépről. Nem? Ha belső hálon szeretnél másolni a switch annyit tud melyik lábán ki van, ergó az a cucc, ami agéptől bnek szól nem jut el a chello központig, tehát bele sem számolódik a forgalomba :D

Ha ez az egész úgy menne, hogy a gép elküldi a csomagokat a chellonak, az meg visszaküldi bnek az nagyon debil egy megoldás lenne :Đ

pedig elkuldi. van egy plusod, netet osztod switchel, akkor a ket geped kozti masolashoz kell egy router ( a modem nem az ), magyarul a upc elszamolja neked forgalmazott adatnak ( barki aki igy csinalna ezt a dolgot, az klinikai eset ). tehat marad a jo oreg router rakotve a modemre es lehet valogatni az a,b vagy c osztalyu privat IP tartomanyokbol :D

#1832 Felhasználó inaktív   Feriboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:54

Most légyszi segítsetek nekem picit tisztázni a dolgokat.
Anno chello classic-cal kezdtünk, majd anyám a tanár ismerőseitől halotta, hogy van vmi kedvezmény és mivel anyám is általános iskolai tanár kiderült, hogy nekünk is lehet így netünk. Ez a közalkalmazotti kedvezmény. Eddig amikor emelkedett a classic a net sebessége is emelkedett itthon. Most hogy eltörölték a csomagokat és újakat tettek be a régi classic-osok mennek extreme-be. De mivel nekünk van kedvezményünk a netre ezért csak a mediumba kerülünk.

Szóval jól értettem és tényleg így van ahogy leírtam, vagy vmit rosszul gondolok?

#1833 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:55

Idézet: gdeak - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 0:44

Kéz feltesz..letesz, és mindjárt ki is kapcsolom a gépet, menni kell aludni :D

"Jus hőbörgendusz"-ról még nem hallottam, de ha "ius murmurandus" (mormogási jog) van, akkor hőbörgési is lehet. Hőbörögj csak, ha ez neked tetszik! :)

Engem legjobban a tálalás zavar. A joga megvan hozzá ezeket a kedvezményeket (persze a megfelelő keretek közt) megszüntesse (annó a matáv is megszüntette ugye a mindenkinek csomagot). Csak az ahogy csinálja nem tetszik. Szerződéses ügyfeleket sorol autómatikusan alacsonyabb osztályba, holott a szerződés kimondja mi a szolgáltató kötelessége. A kedvezmény, már gyakorlatilag nem kedvezmény, mert van olcsóbb. Egy telefon/mail/levél jól esett volna erről, hogy legalább az előfizető döntse el mit szeretne, de semmit nem kaptunk.

Az, hogy 5mbit leszek vagy 10... 3nál mind a kettő jobb. Csak ha már nekik fizetek, szeretném eldönteni, hogyan és mennyit és legfőképp, hogy miért :)

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#1834 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:58

Idézet: meghaltam - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 0:51

pedig elkuldi. van egy plusod, netet osztod switchel, akkor a ket geped kozti masolashoz kell egy router ( a modem nem az ), magyarul a upc elszamolja neked forgalmazott adatnak ( barki aki igy csinalna ezt a dolgot, az klinikai eset ). tehat marad a jo oreg router rakotve a modemre es lehet valogatni az a,b vagy c osztalyu privat IP tartomanyokbol :D

:lol:

Akkor rengeteg értelme van a 3 ipcímnek... router válogathat melyiket szerené :nevet:

Switch azért gondolom segít megenni a 3 ipt és még nem is számol forgalmat sem :D

#1835 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:58

Idézet: Feriboy - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 0:54

Anno chello classic-cal kezdtünk, majd anyám a tanár ismerőseitől halotta, hogy van vmi kedvezmény és mivel anyám is általános iskolai tanár kiderült, hogy nekünk is lehet így netünk. Ez a közalkalmazotti kedvezmény. Eddig amikor emelkedett a classic a net sebessége is emelkedett itthon. Most hogy eltörölték a csomagokat és újakat tettek be a régi classic-osok mennek extreme-be. De mivel nekünk van kedvezményünk a netre ezért csak a mediumba kerülünk.

Szóval jól értettem és tényleg így van ahogy leírtam, vagy vmit rosszul gondolok?

Ez így lesz :)

#1836 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 00:02

Idézet: Feriboy - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 0:54

... De mivel nekünk van kedvezményünk a netre ezért csak a mediumba kerülünk.

Az okfejtés valószínűleg nem a UPC marketingstratégiáját követi, de feltehetően ez fog történni.
szerk: megelőztek

Szerkesztette: LLaci 2007. 02. 03. 00:03 -kor

#1837 Felhasználó inaktív   Feriboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 03. 00:04

És most akkor ezek után mennyit fogunk fizetni?
A mostani extrem-re nem lehetne kérni ezt a kedvezményt?

#1838 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 00:12

Idézet: Feriboy - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 1:04

És most akkor ezek után mennyit fogunk fizetni?
A mostani extrem-re nem lehetne kérni ezt a kedvezményt?

1. A medium áránál 10%-al kevesebbet.
2. Ezt nem, de nyilván lehet felfelé módosítani és újabb rabság vállalásával némi kedvezményt szerezni.

Szerkesztette: LLaci 2007. 02. 03. 00:15 -kor

#1839 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 00:15

Idézet: gdeak - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:31

Lehet a dolgozónetesek nem fognak szeretni, de ki mondta azt, hogy a classicosokat az extreme csomagra fogják migrálni?

Ez a dolgozónetesek esetében egyértelmű, hogy a standard lesz - és még a 7190ről a min. 10% kedvezmény miatt 7110-re csökkenő!! havidíj is be kell, hogy figyeljen sztem.

Jelen pillanatban nem az történik, hogy csomagokat módosítanak, aztán a te régi szerződéseddel jöhetsz, ahogy akarsz. Nem. Itt eltörlik az összes csomagot. És készítenek új csomagokat. Majd bepakoljáka  usereket az új csomagba.

Ez ellen 8 napon belül lehet fellebbezni, ha ez hátrányosan érint.
  • 1. csökken a havidíj 80Ft-tal
  • 2. nő a sebesség 80%-kal
  • 3. eltörlik a korlátot
  • 4. továbbra is adnak az 1 éves hagyományos árhoz képest 10% kedvezményt az eddigi "árkategóriádhoz" képest
Ezek alapján melyik az a pont, ami Téged (általános "TE") hátrányosan érint?

Várom a köveket! ;)

szerk.:szóközök, ill. listaár helyett ár

Egyenlő elbírálás.. ez sérül. Ki az aki eldönti hogy x classicos megy ide x meg oda. Ennyi erővel szeme színe után is lehetne szopatni a jónépet.
Részemről van mocskosul jó ügyvéd a családban és ha ezt meglépik azok után hogy megbíztunk bennük és minden szolgáltatásukat megrendeltük (telefonnál is az szerepelt hogy classic előfizető vagyok no comment) a szart is kiperelem belölük...

#1840 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 00:26

Na, végre  ;) , találtam egy hátrányt:
Mivel a dolgozónet=classic és van kábeltv (családi), a telefon előfizetési díja növekedni fog, mert a standard-családitv kombóra kisebb csomagkedvezmény jár (most).

LOL, a március 1-től érvényes telefon ÁSzF-ben még a régi chello csomagok szerepelnek. Fő a következetesség, így biztosan nem tudjuk meg a változást.

Szerkesztette: LLaci 2007. 02. 03. 00:40 -kor

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.