HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#2201 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:18

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:14

De ha a chello hálózatot babrálják (karbantartják) a ti kerületetekben, városotokban, mittomén, akkor nálad is lehet kaki.

Értsd már meg, hogy a web, FTP simán megy 360K-val belföldről, külföldről, akármilyenföldről. Csak a p2p nem megy csak peerenként pontosan 1K-val. De én elhiszem, hogy erre is van valami technikai hiba magyarázat, csak azonk kívül, hogy ez szándékos lehet, senki nem dobott fel semmilyen magyarázatot.

#2202 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:26

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 14:18

Értsd már meg, hogy a web, FTP simán megy 360K-val belföldről, külföldről, akármilyenföldről. Csak a p2p nem megy csak peerenként pontosan 1K-val. De én elhiszem, hogy erre is van valami technikai hiba magyarázat, csak azonk kívül, hogy ez szándékos lehet, senki nem dobott fel semmilyen magyarázatot.

Más torrent kliens?
NORMÁLIS operációs rendszer?:)
Meg kéne próbálni :)

#2203 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:35

Idézet: Xero - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:26

Más torrent kliens?
NORMÁLIS operációs rendszer?:)
Meg kéne próbálni :)

Más torrent klienst próbáltam. De mivel nem engem érint egyedül hanem -ahogy olvastam- szinte mindegyik Chellost ezért gondolom sokan, sokféle verziót kipróbáltak. Op rendszert nem cserélnék, a gombhoz nem igazítanám a kabátot.
Persze ha hivatalosan is kiderülne, hogy ezentúl ez lesz akkor biztos kitalálnék (vagy valaki más kitalálna) valami okosságot a dolog ellen.

#2204 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:37

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 14:11

20 film simán elpörög, ha van családja az embernek. És ha nem divx-es a lejátszó, akkor csak a dvd-t tudja megnézni. Nem feltétlenül csak egy embernek tölt le az ember egy otthoni nettel filmet... izé... linuxisot :)

Gratulálok, ha a családdal való törődést kimeríted a filmekkel való ellátásban. Esetleg olvassatok, játszatok is néha, vagy menjetek ki a levegőre. Persze ezek beleférnek mellette, ha senki nem dolgozik.  :offtopic:
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2205 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:44

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 15:37

Gratulálok, ha a családdal való törődést kimeríted a filmekkel való ellátásban. Esetleg olvassatok, játszatok is néha, vagy menjetek ki a levegőre. Persze ezek beleférnek mellette, ha senki nem dolgozik.  :offtopic:

:offtopic:
Most őszintén, közöd, hogy ki mit csinál? Szerintem SEMMI.

Jó lenne abbahagyni a más életében való turkászást, hozzászólást. Senkinek semmi köze sztem közülünk, hogy ki mit és hogyan netezik.
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2206 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:59

Ámen.Mert nagyon lefeküdt a totyik. :(
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2207 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 15:07

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 14:44

Jó lenne abbahagyni a más életében való turkászást, hozzászólást. Senkinek semmi köze sztem közülünk, hogy ki mit és hogyan netezik.

Pont annyi, mint neked ahhoz, hogy én mit írok. Tény, hogy offtopik volt (bár legalább közvetve kapcsolatban állt a letöltésekkel, nem úgy mint amikor arról volt szó, hogy ki hol lakik), azért volt ott a tábla. Részemről téma lezárva.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2208 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 15:11

A web, ftp, akármi esetén >99%, hogy a szerver valami überdrótozott gépteremben lakik, vagy konkrétan nem egy gép, hanem egy szerverfarm, terheléselosztók, fordított proxy-k, akármik tömkelege, és ez a felhő szives kiszolgálásodra n x 100megával vagy n x gigával fordul Feléd, hgoy jólesően jöjjön a 360k. P2p-nel meg eszed a szemköztiek feltöltését, van, ahol a túloldali feltöltést visszafogja az azon oldali letöltés, mármint a feltöltésre használt dróton stb stb.
Még egy: a Bíbor-ék ADSL-je (és aki azt használja mind), többek között azért is ad alacsony feltöltést, hogy kevésbé lehessen visszaosztani rajtuk keresztül, és ne izélgessék őket a jogtulajdonosok képviselői. A Gordonka megadja a feltöltési sebességet, sőt, nem is akasztja a letöltés a feltöltést, és fordítva sem.

Egyébként meg emlékeztetnék arra, hogy egy időben ftp parák voltak, akkor is születtek elméletek, aztán megoldódott, és kész.

#2209 Felhasználó inaktív   enrico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 15:26

Simán lehet, hogy CSAK a p2p-rel van vmi gebasz upc oldalról. Anno, ugyanígy voltam én is. Minden ment hibátlanul, kivéve a 21-es porttól eltérő ftp-k, az kutya lassú volt. Mindenki magyarázott össze-vissza, hogy ilyen nincs, mert akkor minden más is lassú lenne. Persze, tudták is ők, ha nekik az ftp csak 21-es portot jelent. Még páran jelezték, hogy ők is ugyanezt tapasztalták.
A hiba hivatalosan nem létezett, nemhivatalosan meg mégis, és miután eleget vertük a tamtamot, talán belsős segítséggel, de megoldódott a probléma.
Úgyhogy létezik ilyen, akár direkt, akár véletlenül és akár még nem is mindenkinek. Ugyanúgy, ahogy valakinél működött a számláló, valakinek meg nem, valakit lekorlátoztak, valakit meg még 100G után sem.

Szerkesztette: enrico 2007. 02. 04. 15:28 -kor

#2210 Felhasználó inaktív   asd5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 04. 15:32

hát ennek nagyon nagy visszhangja lesz ha nem oldják meg a chellosok...

#2211 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 15:40

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 15:44

Itt olvasható az igazság. Azt csinálok itthon amit akarok.
--------------------------------------------------------------------

Ja, egy kérésem lenne néhány emberkéhez aki itt van a chellos topic "egyik" oldalán. Szeretném megkérni őket, hogy péntekenként ne üljenek Pesten autóba, mert aznap többször is át kell autóznom a városon és nagy dugó van. Ez nagyon zavar engem. Teljesen lelassítják a forgalmat azok, akik csak hobbiból autóznak, vagy olyan helyre mennek kocsival, ami nem olyan fontos.  Nem mennének gyalog vagy maradnának otthon inkább?

(Egyszerűen nem értem, hogy vannak akik teljesen visszaélnek vele, hogy kifizettek maguknak egy jó kocsit és a benzint, és folyamatosan mennek vele, ha kell-ha nem. Korlátlanul róják az utakat, pedig nem értem hogyan lehet annyit autóban ülni, amikor a családjukkal is törődhetnének, vagy olvashatnának például. Igazán bevezethetnék már a kreszben, hogy amíg nincs elég jó áteresztőképességű utunk, addig ne lehessen minden nap menni, vagy hétvégén már csak azok akik hétközben nem autóztak el már 1500kilométert.)

Köszönöm előre is, biztosan megértik, és segítenek ebben.

Szerkesztette: mexel 2007. 02. 04. 15:41 -kor

#2212 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 15:47

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 15:37

Nézd, én nem merítem ki a családdal való törődést, csak tudod ha több igény merül fel, akkor többfélét kielégítek. Amúgy meg, csak hogy megnyugodj, szoktunk társasozni, kártyázni, kirándulni is. Csak amikor valaki mondjuk egy filmet meg akar nézni, megteheti. Nem nagy igény sztem, hogy olyat nézzen, amit szeret, és ne csak olyat, amit én szeretek.
Én spec. dolgozok, és emellett elég sok minden belefér. Még az is, hogy elolvassak egy könyvet, ha akarok :)
Szal kérlek, ne támadj le, hogy milyen életem van, mert abszolút nem ismersz, és ez nem baj, csak ne kritizáld feleslegesen.

#2213 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 15:50

Idézet: asd5 - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 15:32

hát ennek nagyon nagy visszhangja lesz ha nem oldják meg a chellosok...

:nevet:

btw magyar trackerről megvan a végsebesség nálam.

Szerkesztette: qnadam 2007. 02. 04. 15:51 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2214 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 15:51

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 16:50

:nevet:

btw magyar trackerről megvan a végsebeswség nálam.

Nekem is minden szép torrent oldalon most.

#2215 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 15:57

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 10:52

Mielőtt fullpara veszi kezdetét.
Semmelyik hálózetból nem lehet normálisan p2p-t használni Mo-n.
Gondolkozzatok picikét.
Tesztelt netek:
-csehló
-tékony
-pantall
-tigrishnyet
-bix
Szóval még mindig gáz van a vérellátóban.

Türelem gyors peert terem.  :Đ

Pantall: 520k/50k ;) De persze ha berakok egy 1 seederes 1k-s cuccot, az nem referencia.

SzaboZE

#2216 Felhasználó inaktív   DaMaGepy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 16:14

Már kb 2 hete nincs normális net Miskolcon a Tizeshonvéd/Vologda meg kitudja még melyik utcában. Hébe-hóba van csak, meg ha van akkor is tetülassu 1-2K. Sokszor TV is elmegy. Elvileg csináltak valamit múlt héten émászosok, de nem hiszem hogy ott volt a baj. Persze ezért ugy kell fizetni mintha lett volna net. Utánanézni meg kijavitani persze lusták, mert már csomóan beszóltak, és nem hiszem, hogy 2 hét alatt ne jöttek volna rá hol a bibi... Azt mondják vmi központi hiba, nem mintha érdekelne.
a 2 hétért persze elkérik az 5000 Ft-t (classic).
Mi lenne ha azt mondanám, hogy ha 2 hétig héba-hóba van net (most pl 3-4 napja már egyáltalán nincs) akkor én is majd hébe-hóba fizetek?!

#2217 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 16:14

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 16:51

Nekem is minden szép torrent oldalon most.

Dejó nektek!
Nekem le : 80-100kb/s ugy mintha korlátozva lennék :D
fel : 50kb/s ez korlátozva is van  :)
Érthetetlen a chello  :omg:  :down:
Üdvicsek Gizmo

Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax  BR-6574N Wireless Router     Nekem megfelel :)

#2218 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 16:54

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 14:57

Pantall: 520k/50k ;) De persze ha berakok egy 1 seederes 1k-s cuccot, az nem referencia.

Nálam semmi változás. 32 forrás, forrásonként 0.5-1K sebesség, összesen 28-30K.

Ha magyar trackerről töltök, akkor a Chellosoktól nagyobb sebességgel is jön. Nézzétek meg lehet, hogy nálatok is azért megy jól, mert 4-5 Chellos tudja adni a 200K-t.

#2219 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 17:19

Ja, és még valami. A Bitcomet hátralévő idő számlálója is megbolondult azóta mióta a "korlátozás" van. Eleve hót hülyeséget ír ki, és össze-vissza ugrál állandó sebesség mellett is. Hol 5 órát, hol 15 órát ír ki, pedig lesz vagy 70-80 óra is. Jelzem ez eddig 4-5 óra alatt lejött.  :down:

#2220 Felhasználó inaktív   galilei 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 17:52

Van vki akinél már emeltek ? Tapasztalatok ? (max letöltés, feltöltés, ping )

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.