HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:37

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:31

Azért az már tényleg felháborít, hogy a 250 gigás határra is ennyi nyavajgás van. Toronyóra lánccal nem kéne?

háborogj csak nyugodtan azon, hogy mi háborgunk :) majd visszaháborgunk mi is a háborgásra háborgásodon :D

#1322 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:39

Idézet: Proky - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:35

Te értessz félre engem...

Nekem aztán teljesen mindegy, azt sem bánom ha 20 Tb cuccot húzol le egy hónapban és napi 24 órában azt nézed vagy egyszerre két filmet nézel hogy végezz vele a másnapi adag előtt :cool: Azt próbáltam volna leírni hogy tip. magyar hozzáállás, 2 nap alatt olyan előrelépés történt amit el sem tudtál képzelni előtte, erre első nap öröm, második nap gyors számolás hogy akkor mennyit is tudok letölteni naponta, harmadik nap meg itt panaszkodsz hogy ez micsoda hozzáállás mert nem tudod tükrözni a netet...  :cool:

az a baj, hogy te nem érted amit írok. EDDIG IS MEGVOLT ENNYI FORGALMAM!!! Leesett már? Sőt a rekordom 380GB volt ha jól emléxem. Ja és nem kereskedő vagyok, nem ebből van a pénzem :D

#1323 Felhasználó inaktív   Investor2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:41

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:30

Ez igaz,de az ÁSZF elsősorban a március 1. utáni (leendő) előfizetőkre vonatkozik. Lehetséges, hogy a már meglévő dolgozónetes (vagy közalklamazotti dolgozónetes) ügyfelekre más elbírálást alkalmaznak, már csak a szerződésből fakadó macerák elekerülése végett. Persze csak tippelek.

picit nyugtató a tippped:-)

#1324 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:42

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 12:52

asus wl500g

ezt egy elhibazott dontesnek tartom :) az elmult hat honapban harmat lattam szarra tonkre menni.  az egesz pontosan a premium valtozat volt, lehet, hogy ez a ketto nem pontosan egyforma.

#1325 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:43

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:36

Ebben ne reménykedj.
Amúgy az ÁSZF-ben az is benne van, hogy ha egy változtatás hátrányosan érint téged, akkor "x" napod van, hogy mindenféle hátrányos következmény nélkül /hűség/szerződést bonts.
Ha neked megéri pár száz forint spórolás havonta, hogy 2 éves hűséget fogadj a standardra, akkor tedd meg.

Az ÁSZF vonatkozik a már meglévő és a leendő ügyfelekre is; az ÁSZF ilyen téren nem tesz különbséget.
Úgy, ahogy a sebességemelés és az új chello portfólió is vonatkozik a régi és az új ügyfelekre egyaránt.

Akkor itt egy x-aktákhoz mérhető összeesküvés alakul. Ugyebár fent van az új ÁFSZ, de jövő hétig nem nyilatkoznak a közalkalmazottis netről. Azzal le is jár kb a "reklamációs" idő (8 nap).
HÚÚÚÚÚHAAAAAA   :think:

Szerkesztette: LesiaLovag 2007. 02. 01. 09:43 -kor

" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#1326 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:43

Idézet: Investor2 - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:41

picit nyugtató a tippped:-)

igen. például meghagyják neked az éppen aktuális sebességed az aktuális szerződés lájártáig 30GB adatforgalmi korláttal :) a mostani díjért. Szerinted meddig tart egy modemconfigot írni :D

Szerkesztette: -=nfs=- 2007. 02. 01. 09:43 -kor

#1327 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:44

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:43

igen. például meghagyják neked az éppen aktuális sebességed az aktuális szerződés lájártáig 30GB adatforgalmi korláttal :) a mostani díjért. Szerinted meddig tart egy modemconfigot írni :D

Ez még viccnek is igen-igen pocsék volt. Leszavazva.  :D

#1328 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:45

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:42

ezt egy elhibazott dontesnek tartom :) az elmult hat honapban harmat lattam szarra tonkre menni.  az egesz pontosan a premium valtozat volt, lehet, hogy ez a ketto nem pontosan egyforma.

mitől mentek tönkre, ha nem titok? Vagy mi volt a hibajelenség?

#1329 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:46

Adam84-nek: Amúgy én nem amiatt írtam, hogy olcsóbban hozzájutok amediumhoz pár száz forinttal ha két év hűséget fogadok......csakhát akkor legyen már extrémem.

Szerkesztette: LesiaLovag 2007. 02. 01. 09:47 -kor

#1330 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:46

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:44

Ez még viccnek is igen-igen pocsék volt. Leszavazva.  :D

csak arra próbáltam rávilagítani, hogy milyen könnyű lenne kibujni a dolgok alól. Szerinted hány dolgozónetes maradna, ha ezt ajánlanák nekik fel? :D

#1331 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:47

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 10:27

Ezt nem fogom sosem megérteni, ha valakinek valami elég, miért zavarja, ha másnak nem? Neked kell fizetni az én előfizetésem, ha több forgalmat generálok? Vagy mi a probléma? Mondom, szerintem a csomagok nincsenek ilyen szempontból összhangban. És tonlány már nem alkalmazza tudtommal sem a FUP-ot. Te hallottál mostanában arról, hogy valakinek felmondták a szerződését?

Félreértés ne essen, nem elégedetlen vagyok, csak nagyon csalódott. Mert ez csak vakítás, a nagy semmi mellé.

A másik amit viszont nem értek, az az, hogy valóban miért kell ilyen dolgokon vitát nyitni?
Szerintem mindenkinek magánügye, mit csinál otthon a gépével. Senkinek semmi köze hozzá, hogy a szőke nőket szeretem, vagy a feketéket. Vagy a tarhonyát, vagy a sóskát. Aki nem akar letölteni, az ne tegye. Ha nem érti más miért nem tölt le, az nem baj. A másik sem érti, hogy aki nem tölt le az esetleg miért szereti például az extrém sportokat.
Ebben az országban minden a vitáról szól, és arról hogy ellentmondjunk a másiknak. Mindenki rá akarja erőltetni az igazát a másikra. (ezért tartunk itt, azaz sehol, és ezt pártfüggetlenül írom)
Nem lehet hogy több igazság is van? Az egész chellós topik arról szól, hogy ki a hülye, mert pont mást csinál mint a másik. És hogy nyavalygás a korlát miatt. Igenis kell nyavalyogni, mert ez magyar szokás: a korlát is és a nem nyavalygás is. Azért lehetnek ilyen minőségűek nálunk az élelmiszerek, ezért van itt a nyugati szemét, minden értelemben. Mert senki se nyavalyogjon, hiszen jó van így. Ez nem uszítás akar lenni, csak ilyen a mentalitás nálunk.
Én is itt offolok már másodszorra. Csak tudnám miért. Biztos front van :Đ

Szerkesztette: mexel 2007. 02. 01. 09:51 -kor

#1332 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:48

ááááá mindenki hülye. Csoda, hogy én még normális vagyok.  :D

#1333 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:50

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:46

Amúgy én nem amiatt írtam, hogy olcsóbban hozzájutok amediumhoz pár száz forinttal ha két év hűséget fogadok......csakhát akkor legyen már extrémem.

te is elég ellentétes emberke vagy :D Mert minek nagyobb FUP, mint 250GB, de azért legyen már extrém előfizum :) Az oldalak így nem 1 mp alatt fognak betöltődni, hanem 0.89mp? Vagy minek akkor? :D Mert még minimum csomaggal is kevés a FUP, ha ki is használod :D

De most komolyan!

Szerkesztette: -=nfs=- 2007. 02. 01. 09:52 -kor

#1334 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:51

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:43

Akkor itt egy x-aktákhoz mérhető összeesküvés alakul. Ugyebár fent van az új ÁFSZ, de jövő hétig nem nyilatkoznak a közalkalmazottis netről. Azzal le is jár kb a "reklamációs" idő (8 nap).
HÚÚÚÚÚHAAAAAA   :think:

Valószínűleg ekkor fel fog kerülni egy újabb (módosított) ÁSZF, ami márc. 15-től lesz hatályos, és a kihirdetéstől számított 8 nap ugyanúgy a rendelkezésedre fog állni.
Ilyen egyszerű ...

Ha extreme csomagot akarsz, akkor upgrade-elj, mondjuk 2 éves hűséggel, fizess 8.900-at havonta -mint az összes többi classic-os-, és akkor te is száguldozhatsz 10 mbit-el. :D

#1335 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:52

NFS
Szerintem sokan fognak visszamódosítani a legnagyobb csomagról. Én is amiatt kötettem plust mert mindenben 2x-e volt az alatta lévőnek. Sajnálom, hogy az up ugyanannyi lesz a professionalban mint az extremben. Kiszámoltam, ha március 1-vel módosítok lefelé, még akkor is jól járok. De lehet berendelek e mellé mégegy extremet, és akkor ha 2 évre aláírok csak 2e-vel lesz több a havidíj mint most, de lesz 2x10M/1M, és 500GB FUP havonta, ami már bőven elég. :think:
Egy jó router, aminek 2 wan portja van, és máris ki tudom használni a 2 modem nyújtotta lehetőséget.  :think:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#1336 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:53

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:52

NFS
Szerintem sokan fognak visszamódosítani a legnagyobb csomagról. Én is amiatt kötettem plust mert mindenben 2x-e volt az alatta lévőnek. Sajnálom, hogy az up ugyanannyi lesz a professionalban mint az extremben. Kiszámoltam, ha március 1-vel módosítok lefelé, még akkor is jól járok. De lehet berendelek e mellé mégegy extremet, és akkor ha 2 évre aláírok csak 2e-vel lesz több a havidíj mint most, de lesz 2x10M/1M, és 500GB FUP havonta, ami már bőven elég. :think:
Egy jó router, aminek 2 wan portja van, és máris ki tudom használni a 2 modem nyújtotta lehetőséget.  :think:

pont erről beszéltem :) te legalább érted mit írok :D bár lehet én fogalmazok nagyon rosszul :D

Bár ha belegondolsz a medium és extrem párosítás a legjobb :)

Csak azt nem értem, hogy UPC nem gondolkodik? Nem látják ezeket az egyértelmű dolgokat? Nem egyszerűbb egy néven 1 előfizetés, mint több papírmunkával és költséggel esetleg 2? Igaz nekem eszemben nincs 250GB miatt még egy csomagot venni, de biztos lesz rá példa. Csak azt nem értem, miért nem szankcionálják kicsit a FUPot. Hisz sokkal többen maradnának picit több FUPért magasabb csomagban. (mint én is) Akinek meg úgy sincs nagy igénye rá, az maradjon kissebben. De csak sebességért nincs értelme maradni adott csomagban, mert még a töredéke sem használható ki a sebességnek hosszú távon.

Szerkesztette: -=nfs=- 2007. 02. 01. 09:58 -kor

#1337 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:56

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:50

te is elég ellentétes emberke vagy :D Mert minek nagyobb FUP, mint 250GB, de azért legyen már extrém előfizum :) Az oldalak így nem 1 mp alatt fognak betöltődni, hanem 0.89mp? Vagy minek akkor? :D Mert még minimum csomaggal is kevés a FUP, ha ki is használod :D

De most komolyan!

Te meg figyelmetlen, mert már párszor írtam miért olyan fontos nekem a gyors net. Tévéknek dolgozom és a nyersanyagot előfordul (ha nincs idő a kazettákat futárral küldeni), hogy ftp szerverről kell leszednem a tömörítetlen nyersanyagot. Ez kábé havi átlagban 100-150 gigás forgalmat jelentene és emiatt ezentúl nem kéne az irodámba levinni a racket, letölteni ott a cuccost majd hazamászni vele, hanem itthonról is le tudnám tölteni, ergó időt és fáradságot spórólnék vele. De ehhez nem árt a mínél gyorsabb net ugyebár, mert az idő money. Ilyen 1szerű a dolog

#1338 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:59

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:51

Valószínűleg ekkor fel fog kerülni egy újabb (módosított) ÁSZF, ami márc. 15-től lesz hatályos, és a kihirdetéstől számított 8 nap ugyanúgy a rendelkezésedre fog állni.
Ilyen egyszerű ...

Ha extreme csomagot akarsz, akkor upgrade-elj, mondjuk 2 éves hűséggel, fizess 8.900-at havonta -mint az összes többi classic-os-, és akkor te is száguldozhatsz 10 mbit-el. :D

Ezzel csak az a baj, hogy ahogy írta itt vki, a mostan felrakott ÁFSZ is elméletben vonatkoz(hat)ik rám. Tehát akár mondhatják azt is jövő héten, hogy bazzeg mi szóltunk.

#1339 Felhasználó inaktív   exbow 

• Újonc
  • Pipa

Idézet: mexel - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:30

Chello korlát nélkül? Volt aki komolyan elhitte? Hiszen nem azt írták az elején sem.  :)

Én egyébként nem hiszem hogy letöltök 250gb-ot (sőt, habár fene tudja a 30 mindig nagyon kevésvolt), de mi van, ha szeretnék? Hiszen a sebesség adott hozzá. Én csak azt nem értem az ilyen korlátozásban, hogy mire jó? Ha hó elején, amikor mindenki tölthet, mert 0-n áll a számláló, akkor is bírni kell a hálózatnak, hiszen a korlát erejéig tudnia kell. Ha viszont bírja(?) a hálózat, akkor 250gb felett miért nem bírja? Addig tart a drót? Vagy csak azért, hogy nehogy má' vandálkodjanak a letöltők! A 3/0.5 is elég volt ha nem tölt vki. Mindenre elég, kivéve az extrém munkára használókat, akik itt a fórumon is írtak. ( XXI.század: 10/1-es net! Igen, ez természetes, ez kell, hiszen megvolt az ezredforduló pár éve. 15-30 éve miket írtak a fantasztikus regényekben  :)  Ezt akkor sem gondolták volna. Pár éve elképzelni sem tudtuk, hogy 05 felett is mehet a net, az is gyors volt. A 20-40gb-os vinyó már álom volt. Mára minden felgyorsult, az élet is. Az Internet gyakorlatilag nélkülözhetetlen lett (jó esetben). Már mindenre használható, és még csak a kezdeteknél tart. A XXI. század embere nem létezhet enélkül. De akkor miért kell a korlát? )

Félreértés ne essék, én is nagyon örülök a változásnak: gyors net, és nem lebeg a 30gb a fejünk felett. De szerintem ez az egész egy hatalmas marketing fogás, hiszen az UPC-nél is tudják, hogy az átlag felhasználók ugyanúgy tudják használni a netet mint eddig, sok változást nem vesznek észre, hiszen a böngészéssel nem bírják kihasználni a sávszélt. Tehát a kérdés: ők sokkal jobban jártak? (soha a korlát közelében sem jártak, azt sem tudták hogy van)
Aki viszont tölteni szeretne (egyre nagyobb állományok vannak a neten! régen azért lett egyeduralkodó az avi és mp3, hogy kis helyen elférjen, és le lehessen szedni könnyen a lassú netekkel. Most már mindenhol dvd-k vannak, és 2gb-os mailszolgáltatók), így hamar beleesik a 250-be. ( ugyanúgy ahogy az autókkal is vannak az emberek: amikor feltették az m1-m7-re a telepített trafit, 1 nap alatt közel 2000 embert fotóztak le 160 felett! A régi autóimmal még veszélyesnek és gyorsnak tűnt 130km/h. Egyre jobb autóim lettek (20éve vezetek), és a mostaninak már kényelmes utazó a 160-170km/h. Pedig nem vagyok gyorshajtó típus. Csak itt is le vagyunk korlátozva, jó magyar mód szerint. Az árát már jól megkérik a pályának, csak alig van belőle. Néhány 100km itt a korlát. De ebbe ne menjünk bele, messzire vezetne. Csak úgy leírtam)

Csak annyit akartam kihozni az egészből, hogy a konkurencia hatására hatalmas sávszéleket kell produkálniuk, hogy jobbak lehessenek. Úgysem használják ki az emberek. (nagyrészük) Sokan jobban örültek volna egy kisebb sebességű, de valóban korlátnak netnek, de marketing szempontból az nem lenne jó. Talán annyit fejleszteni sem kellett volna. De akkor megelőzhet papíron az adsl (ami nem igaz, a chello és a kábel mindig jobb).  Nagyjából ennyi a véleményem.

Ez a lényege a dolognak! Profitot kell termelni! Azt pedig még több felhasználóval lehet csinálni. És ez a mostani emelésük ezt szolgálja. Ráadásul lehet eddig a userek 10% léte át a korlátot, most meg a 3%-a fogja. Viszont az emelés és a reklám hatására lehet, hogy 20-30% nő a userek száma és ez a lényeg!

Valószinű, ha nincsen korlát akkor még több beruházás kellene (mintha valahol több 10 millió dollárról olvastam volna, hogy most annyiért fejlesztettek) , hogy a megnövekedett igényeket kielégítsék. Az pedig a profitot csökkenti.

#1340 Felhasználó inaktív   Pisstuka 

• Újonc
  • Pipa

Valaki aki professzor nyetes lesz, megoldotta már valahogy a routerén a 20 mbps-t WAN oldalon?
Érdekelne milyen routerrel.
Mert ugyebár az otthon használatos routerek 90% ban csak 10 mbps-t tudnak WAN felé...

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.