HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:20

Idézet: Beácska - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:17

Kicsit nem idevágo a kérdésem, de mit jelent "direktbe összekötni két gépet" (azaz mivel) ?  :lama:

kozvetlen kabel kapcsolattal ( cross-link UTP )

Szerkesztette: meghaltam 2007. 02. 03. 12:22 -kor

#1942 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:21

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:15

Akkor olvasd el a 10.1 pontot. Abban van szó a kirúgásról.

Akkor olvasd el kicsit jobban:

felmondHATja, én NEM felmondja.

Tehát csak a lehetőséget tartja fent magának a UPC arra, hogy felmondja a szerződést.
De szó sincs automtikus szerződésbontásról ...

#1943 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:21

Idézet: Beácska - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 13:17

Kicsit nem idevágo a kérdésem, de mit jelent "direktbe összekötni két gépet" (azaz mivel) ?  :lama:

Crosslink kábellel összekötöd a két gépet.

Nem értem miért nem vesz egy routert, aki ennyire hálózni akar. Routert mindenkinek :reszeg:  :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1944 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:22

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:07

Kizárt dolog. Március 1.-től van az emelés, februárban csak annyi, hogy nem korlátoznak elméletileg ;)

Lehet, hogy mégsem kizárt. Az ÁSZF-ben konkrétan nem írják azt, hogy mikortól kezdik számolni az átlagot.
Maga a meghatározás is kétszer szerepel a 10.1-es pontban. A második szerint bármely három egymást követő hónap átlagát veszik. Ha bármely, akkor akár a február is lehet.

Mondjuk nem nagyon értem, miért kell egy ponton belül kétszer is definiálni az extrém használatot, ráadásul különböző módon.

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 03. 12:23 -kor

#1945 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:25

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 13:22

Lehet, hogy mégsem kizárt. Az ÁSZF-ben konkrétan nem írják azt, hogy mikortól kezdik számolni az átlagot.
Maga a meghatározás is kétszer szerepel a 10.1-es pontban. a második szerint bármely három egymást követő hónap átlagát veszik. Ha bármely, akkor akár a február is lehet.

Mondjuk nem nagyon értem, miért kell egy ponton belül kétszer is definiálni az extrém használatot, ráadásul különböző módon.

Március egytől lép érvénybe, ergó most csak egy sok mbos pdf a szerveren semmi több. Most hatályos ászf szerint a régi korlátok élnek februárban. Csak upc jófejsége (meg gondolom a mérő cseréjének folyamata), hogy ebben a hónapban nem korlátoznak.

Azért, hogy minél több féleképp tudjanak kirúgni, mint a tvszben :Đ

Szerkesztette: BoGab 2007. 02. 03. 12:25 -kor

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#1946 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:21

Tehát csak a lehetőséget tartja fent magának a UPC arra, hogy felmondja a szerződést.

De mi/ki fogja neked garantálni 100%-ba, ha mégis túlléped az adatmennyiséget, hogy nem mondja fel a szerződést? :)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1947 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:21

De arról sincs szó, hogy nem teszi meg. A korlátozás is úgy van írva, hogy korlátozhatja, de azért nem fogsz nagyon csodálkozni, ha megteszi, ugye?

#1948 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:26

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:25

Március egytől lép érvénybe, ergó most csak egy sok mbos pdf a szerveren semmi több. Most hatályos ászf szerint a régi korlátok élnek februárban. Csak upc jófejsége (meg gondolom a mérő cseréjének folyamata), hogy ebben a hónapban nem korlátoznak.

Azért, hogy minél több féleképp tudjanak kirúgni, mint a tvszben :Đ

De attól még használhatják az eddig begyűjtött adatokat. Ezt semmilyen törvény nem tiltja. Mint ahogy a meglévő szerződések is érvényben maradnak.

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 03. 12:27 -kor

#1949 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:27

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 11:48

Ezek szerint minden adat beleszámít, ami a modem ethernet és USB portján áthalad. Márpedig a belső forgalom ezen kétszer is áthalad. És itt látszik az a tény is, hogy a forgalom aktuális állásáról az előfizetőnek semmilyen tájékozódási lehetőség nincs biztosítva, még a figyelmeztető e-mail is csak feltételes.

Javasolni fogom a pontosítást, addig meg kérlek hidd el nekem, hogy a modem-cmts szakaszon megjelenő forgalom számít és hogy a mérőoldal tudtommal működni fog.

A feltételes mód azért feltételes, mert nem biztos, hogy élünk vele, ezt a felhasználói szokások esetleges drasztikus változása teheti indokolttá.

#1950 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:27

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:25

De arról sincs szó, hogy nem teszi meg. A korlátozás is úgy van írva, hogy korlátozhatja, de azért nem fogsz nagyon csodálkozni, ha megteszi, ugye?

Kinek-kinek igénye óhaja szerint légyen.
:lol:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1951 Felhasználó inaktív   Beácska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:28

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:21

Nem értem miért nem vesz egy routert, aki ennyire hálózni akar. Routert mindenkinek :reszeg:  :D

Akar a fene, ( tudom nem nekem szolt ) csak érteni akartam miröl is beszéltek. :)

#1952 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:25

Hát aki ennyit fogalmaz, az ne is csodálkozzon szerintem, ha felmondólevelet kap :D

#1953 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 13:25

De mi/ki fogja neked garantálni 100%-ba, ha mégis túlléped az adatmennyiséget, hogy nem mondja fel a szerződést? :)

Senki, pont erről van szó. Vannak szabályok, amiket be kell tartani. Ha túlléped visel a következményeket.

Gondolom az adott évben előforduló esetek száma alapján fognak határozni. Illetve lehet, hogy első alkalommal még csak felhívnak, hogy tudatosítsák benned jogukban áll alólad kihúzni a netet...

Nem hülyék. Ebből élnek. Nyílván nem szeretnének jó sok előfizetőt elveszteni, ezért hagynak kiskaput, ha túl sok esetven valami megoldást találjanak.

#1954 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:29

Torrent kb 3 napja nekem is hasonló, up maxon megy, de a down csak kb harmada az elérhetőnek. (Szombathely)

#1955 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:30

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:21

Itt elvi dologról volt szó. Arról, hogy amennyiben valóban használod az UPC által biztosított 3 db ip-címet, abból hátrányod származik az új mérési rendszer bevezetése folytán.
Márpedig, amennyiben rád nézve hátrányosan módosul egy szerződés, jogkövetkezmények nélkül jogod van felmondani, még akkor is, ha hűséggel kötötted.

#1956 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:33

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 13:30

Itt elvi dologról volt szó. Arról, hogy amennyiben valóban használod az UPC által biztosított 3 db ip-címet, abból hátrányod származik az új mérési rendszer bevezetése folytán.
Márpedig, amennyiben rád nézve hátrányosan módosul egy szerződés, jogkövetkezmények nélkül jogod van felmondani, még akkor is, ha hűséggel kötötted.

Nézd ez az ászf még nem végleges, módosulhat nem? Technikailag szarul van benne valami megfogalmazva. Szerintem ez nem csak neked tűnt fel. Meglesz a módosítás és mindenki boldog lesz, ha meg nem vesz mindenki egy routert és kész :D

#1957 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:34

Idézet: stark100 - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:29

Torrent kb 3 napja nekem is hasonló, up maxon megy, de a down csak kb harmada az elérhetőnek. (Szombathely)

Ezt a jelenséget én is tapasztaltam..
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1958 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:36

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:08

És megint nem fogtad fel az egész lényegét: a Plus/Professional csomaghoz adott 3 ip-cím csak parasztvakítás. Életszerű helyzetekben nem használható. Te magad is ezt állítod akkor, amikor routert javasolsz, mivel azzal csak 1 ip-címet használhatsz.
Tulajdonképpen min is vitatkozol?

Azt hiszem, ebben nem fogunk egyetérteni, de még próbálkozom.
1. Publikus IP címek között nem csinálunk LAN-t.
2. Belső forgalmat nem viszünk ki az Internet hozzánk látszólag közel eső részére sem.
3. Mi a fenéért fordulna a LAN forgalmad kint, a feltöltési sebességben korlátozva (max 1M), amikor egy rendes LAN-on minimum 100FD-ben tudsz közlekedni?
4. HA nincs belső forgalom a gépek között, vagy HA van rá elkerülő háló, vagy HA a három IP-t három önálló subnet kiszolgálására használod, vagy HA akarsz gépet direktben netre kötni, a többit meg csak routeren keresztül stb stb stb.

Jelent valamennyi rugalmasságot, ha ilyen sebességet akarsz felhasználni, és gyakran lesz, hogy nem egy géppel használod el azt a 20/1M-t, ebben segít a több IP. Lehet, hogy ezt sem használod ki, meg a 250G-ig kitolt FUP-ba férő forgalmat, meg lehet, hogy sosem használod ki a 20/1M-t.
Na és?

Tulajdonképpen Te ágálsz a több ip cím ellen ép éssszel nem létező  (a jellemző használati környezetben, Win/win file share) konfigurációval illusztrálva, úgyhogy inkább az a kérdés, hogy Te min vitatkozol?
Azt akarod bebizonyítani, hogy a több IP-t adó szolgáltatás értelmetlen? Szerintem Te kérheted anélkül is, ha előfizeted :))))

Van egy vagy több PC-d, és egy saját ATA-d vagy önálló IP telefonod. Ez máris kettő. Lehet más eszközöd is, aminek van IP-s elérhetősége, de nem szerver.

Onnan indultál, hogy ki akartad mutatni, hogy az Extreme és a Prof között nincs előny. Már minden "érvet" előrángattál, hogy úgysem lesz alatta sávszélesség, meg úgysem előny a több mail cím, meg úgysem előny a több ip stb stb stb.
Megpróbálom még1x megvilágítani: az autókban is különféle felszereltségű modellek vannak, ugyanabból az alaptipusból. Amelyikben már eleve nagyobb motor, jobb futómű, váltó, fullbőr/digitklíma és faberakás van, ahhoz mindig jár a "húsz" légzsák, még akár a csomagtartóba is..... Mondhatod, hogy nem kell, meg hülyeség. Legfeljebb nem használod. Ez egy ilyen modell, annak a célközönségnek, akit megcéloznak vele, az majd eldönti, hgoy mire használja. Lehet, hogy húsz helyett nyolc légzsákkal is gurul az az autó, de ha már annyit fizet érte a kuncsaft, elvárhatja, hogy teljeskörű legyen a "luxuskivitel", és a nagy végsebességhez kapjon nagy ütközési biztonságot is.

#1959 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:38

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:28

Hát aki ennyit fogalmaz, az ne is csodálkozzon szerintem, ha felmondólevelet kap :D

Ezen az alapon eleve felmondhatnak mindenkinek, aki Professional csomagot használ. Ha kihasználja a teljes sávszélességét, nem egészen egy nap alatt már el is érte a korlátot.
És ebbe a lehetséges saját ip-i közötti forgalom is beleszámít.
Mint ahogy beleszámít (de ez mindenkinek) az UPC Magyarország hálózatán belüli forgalom is.

Mondhatod azt, hogy akkor is sok ez az adatmennyiség, de akkor indokolatlan a 20 megás sávszélesség is. Ha három napig tolod teljes sávval, akkor máris meghaladtat a három hónapra megengedett maximális adatforgalmadat, és akár rögtön korlátozhatnak. Aztán a következő hónap 1-én feloldják ugyan, de azonnal vissza is kapcsolják, hiszen megint elérted a korlátot. És a harmadik hónapban ismét. Ugyanakkor 3 hónap korlátos használattal simán összehozhatsz annyit, hogy a negyedik hónapot is korláttal kezdd.

Ez csak elmélet, de azért írtam le, nehogy valaki, a korlátlanság hitében nekibuzduljon, aztán három nap alatt elérje azt, hogy három hónapig korlátos legyen.

#1960 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:39

Ámen
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.