HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#691 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 12. 22:46

Idézet: Zoch - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:34

Azt mondja el nekem valaki, Windows alatt hogy lehet megcsinálni a következőt:
Van egy folderem, benne nyolc .pdf, öt .tiff, három .psd és mondjuk 140 .jpeg. Ezek közül thumbnail alapján kiválasztok huszonöt darabot, majd szeretném átmásolni őket egy másik folderbe, ami - teszem azt - a desktopon, öt folder mélységben van. A megnyitott ablak épp takarja a folder ikonját, mivel nagy méretben kellett használjam. Olyan módszer érdekel, ami garantálja, hogy ne veszítsem el a kijelölt fájlokat, és anélkül tudjak a célfolderbe navigálni, hogy előre meg kéne nyitnom azt.

Biztos van spring loaded folder hack windows ala :)

#692 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 22:48

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 12:31

\o/
Apple unlocks full-screen QuickTime playback
http://www.appleinsider.com/articles/07/07...unes_7_3_1.html

:omg:

2007 07 11-re eljutottak idáig. :lol:
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#693 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 23:47

Idézet: Zoch - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 23:34

Azt mondja el nekem valaki, Windows alatt hogy lehet megcsinálni a következőt:
Van egy folderem, benne nyolc .pdf, öt .tiff, három .psd és mondjuk 140 .jpeg. Ezek közül thumbnail alapján kiválasztok huszonöt darabot, majd szeretném átmásolni őket egy másik folderbe, ami - teszem azt - a desktopon, öt folder mélységben van. A megnyitott ablak épp takarja a folder ikonját, mivel nagy méretben kellett használjam. Olyan módszer érdekel, ami garantálja, hogy ne veszítsem el a kijelölt fájlokat, és anélkül tudjak a célfolderbe navigálni, hogy előre meg kéne nyitnom azt.

jobbgomb kivágás, odanavigálsz és jobbgomb beillesztés. Tadaa

ha már iphone amúgy -> whats-hidden-in-iphones-fine-print.html
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#694 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 08:27

Van ebben a listaban egy-ket erdekes dolog...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#695 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:43

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 23:46

Biztos van spring loaded folder hack windows ala :)

Neha unalmamban szoktam hasznalni a spring-loaded funkciot, de nem igazan ertem, mi a jo benne. Ez is ilyen kalozos dolog, kampokezueknek nelkulozhetetlen. Eleve nem is ertem, hogy kepes valaki egerrel navigalni egy konyvtarszerkezetben, raadasul ugy, hogy kozben nyomva tartja az egergombot... nekem mindig gorcsot kap tole a kezem.

#696 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 11:21

Idézet: playback - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 22:47

jobbgomb kivágás, odanavigálsz és jobbgomb beillesztés. Tadaa

ha már iphone amúgy -> whats-hidden-in-iphones-fine-print.html

Es ha epp nem akarom elvesziteni a vagolap tartalmat? :)

#697 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 11:22

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 9:43

Neha unalmamban szoktam hasznalni a spring-loaded funkciot, de nem igazan ertem, mi a jo benne. Ez is ilyen kalozos dolog, kampokezueknek nelkulozhetetlen. Eleve nem is ertem, hogy kepes valaki egerrel navigalni egy konyvtarszerkezetben, raadasul ugy, hogy kozben nyomva tartja az egergombot... nekem mindig gorcsot kap tole a kezem.

En hasznalom sokszor, ha tobb helyrol masolgatok mindenfele folderekbe, hogy ne kelljen mindig beallitgatni elore a target konyvtarat, foleg amikor a file kivalasztasa elott nem is tudom, hogy hova szeretnem masolni.

#698 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 11:22

De miert veszitened el? Aki gyakran hasznalja a vagolapot, az ugyse fog ott tarolni semmit... Ha pedig valaki tobb vagolappal akar dolgozni, akkor keres egy programot, ami azt csinalja.

Latjatok, feleim, ez van. Van akinek eleg, hogy csak egy sarokbol tud ablakot meretezni, masnak pedig eleg egy clipboard.

Szerkesztette: ion 2007. 07. 13. 11:24 -kor

#699 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 11:26

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 12:22

En hasznalom sokszor, ha tobb helyrol masolgatok mindenfele folderekbe, hogy ne kelljen mindig beallitgatni elore a target konyvtarat, foleg amikor a file kivalasztasa elott nem is tudom, hogy hova szeretnem masolni.

De az egeszben pont ez a rohejes, hogy nem is tudod, hogy hova akarod masolni, megis a spring-loaded feature-rel baszakszol, amikor csak annyit kene tenni, hogy alma+c, utana beirod spotlightba a target nevet, megnyitod a targetet, es alma+v...

#700 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 14:19

Valaki tudna segiteni abban, hogy hogyan tudom a halozaton elerhetove tenni mas gepek szamara azt a mountot, amit a Parallels csinal a Windowsos meghajtorol?

#701 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 18:28

:offtopic:

Van itt egy G3 Pismo PowerBook 10.4-el. Szeretnek vele wifizni. Tud valaki olyan PCMCIA (esetleg USB) wifi adaptert, ami tamogatott 10.4 alatt?

#702 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 19:08

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 10:26

De az egeszben pont ez a rohejes, hogy nem is tudod, hogy hova akarod masolni, megis a spring-loaded feature-rel baszakszol, amikor csak annyit kene tenni, hogy alma+c, utana beirod spotlightba a target nevet, megnyitod a targetet, es alma+v...

De lehet, hogy vegul a sidebarra akarom mondjuk siman a document folderbe vegul, akkor meg nem gyorsabb vagolapozni. :)

Mind1, szerintem nem baj, hogy tudja ezt az OS X, es nem ettol lesz jobb vagy rosszabb a windowsnal, kar ebbe belemennunk szazadszor is :)

iPhone OS X egyebkent szerintem siman megveri az asztali Leopardot is, felelmetesen ki van dolgozva, persze kozel sem olyan komplex rendszer mint egy asztali, ezert konnyebb dolguk volt.

#703 Felhasználó inaktív   Gdfath3r 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 07. 15. 04:37

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 20:04

Ide is felteszem a kerdest, hatha van akinek lesz otlete, mert rohadt idegesit a dolog :)

Aki megoldja kap egy uveg Jim Beam-et:

Adott egy Mac Pro Airportal egy Apple Airport Extremmel, egy OS X-el, es egy Vistaval.

Vista alatt 680- 700 K/sec a letoltes (g, vagy b/g alatt mindegy neki)
OS X alatt 500 K/sec (g only most a router. ha b/g compatible volt akkor 222 K/sec volt)

Mar minden szart probaltam allitani OS X en, es semmi valtozas. Megneztem ugyanezen a gepen szuz Leopard alatt is, ott is detto ugyanez a helyzet.

A Mac Pro tetejen levo Macbook Prom, 680-690 K/sec-el huzza ugyanazt a file-t OS X alol.

Otlet?

Nem tudom hogy mar megtalaltad a megoldast vagy sem, de a LAN kartyadnak a beallitasait kellene optimalizalnod. Ezt lehet kulombozo progikkal, mint a Cocktail vagy IPNetTunerX. A lenyeg, hogy a TCP send es receive window avagy RWIN 65536 legyen. Mac-ban default beallitas 32768 ami miatt a gyors net is neha lassu lehet.

#704 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 09:24

Idézet: Gdfath3r - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 3:37

Nem tudom hogy mar megtalaltad a megoldast vagy sem, de a LAN kartyadnak a beallitasait kellene optimalizalnod. Ezt lehet kulombozo progikkal, mint a Cocktail vagy IPNetTunerX. A lenyeg, hogy a TCP send es receive window avagy RWIN 65536 legyen. Mac-ban default beallitas 32768 ami miatt a gyors net is neha lassu lehet.

Koszi, kozben mar megoldodott, a kovetkezo software update helyre tette a dolgokat, most mar szakit a wifi :)

#705 Felhasználó inaktív   Gdfath3r 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 07. 15. 16:23

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 18:28

:offtopic:

Van itt egy G3 Pismo PowerBook 10.4-el. Szeretnek vele wifizni. Tud valaki olyan PCMCIA (esetleg USB) wifi adaptert, ami tamogatott 10.4 alatt?

Igen, Linksys WPC54GS ver.2 . Broadcom chipsettes, es full airport extreme-nek latja a MacOS.

#706 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 20:40

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 11:17

Hat a melohelyemen G5-rol inteles gepekre valtottunk, de vicces, hogy egyik gepen sem erzek gyorsulast :) Ez a rohadek OS X total visszafogja a hardvereket. 2 GB memoria nem eleg neki vagy most mi van? Eskuszom a Pista jobban megy az otthoni P4-es 1GB-os gepemen.

Ugyanezt mondtam egy hónappal ezelőtt. Az ósdi p4/512Mb notimon a Win GUI fürgébb mint a c2d/2Gb -s iMac -emen az OSX GUI...

#707 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 20:56

az jo, mindenfele elvakultsag nelkul de az osx gui kurvagyors... az osdi 512megas p4emen gf2vel is
macbook air 2014

#708 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 21:22

Hat igen, az osx86 ezen a gepen is jobb valamivel - erzesre - mint a benti iMac-eken.

#709 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 22:28

Ahah, nagyon objektív vélemények. Mire gondoltok, gyorsabban előpattan egy explorer window, mint egy finder window, vagy gyorsabb a kutyusos kereső, mint a spotlight, esetleg dinamikusabban lehet cibálni az ablakokat?
Csak, mert egyiket sem hiszem el.. :D

(aláírás ugye)

Szerkesztette: hybris 2007. 07. 15. 22:32 -kor

I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#710 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 22:39

Idézet: hybris - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 21:28

Ahah, nagyon objektív vélemények. Mire gondoltok, gyorsabban előpattan egy explorer window, mint egy finder window, vagy gyorsabb a kutyusos kereső, mint a spotlight, esetleg dinamikusabban lehet cibálni az ablakokat?
Csak, mert egyiket sem hiszem el.. :D

(aláírás ugye)

Nem tudom, mit tekintessz objektívnek, de itt ülök egy c2d -s iMac előtt, amin néha OSX, néha XP alatt dolgozom, és határozottan az az érzésem, hogy a Win GUI fürgébb, az OS és a használt alkalmazások jobban profitálnak az erős CPU -ból és a sok memóriából... de nem akarok ebből megint hitvitát, szeretem én az Apple -t, csak okosan. Mondjuk nem alszom a cég termékeivel, ugye, András? :)

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.