Apple Mac OS X VI.
Elküldve: 2007. 07. 12. 07:17
Nem tudom, ismeritek-e...
Elküldve: 2007. 07. 12. 09:05
Elküldve: 2007. 07. 12. 11:31
Apple unlocks full-screen QuickTime playback
http://www.appleinsider.com/articles/07/07...unes_7_3_1.html
Elküldve: 2007. 07. 12. 14:08
Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 7:17
Nem tudom, ismeritek-e...
Ahm.. mondjuk megfogsz officeban két, a szövegben elkülönülten (tehát közte egyéb tartalom, pl kép, vagy másik szöveg van) elhelyezkedő, bekezdést és átcibálod safariba? Vagy mondjuk egy fájlt spring-loaded folderbe. Vagy ha már a tálcánál tartunk, ha ráhúzol vmit egy alkalmazásra akkor nem hibaüzenetet kapsz, hogy az ablakra húzzad nigger, hanem megnyitja.. nem sorolom, wxp-ben iszonyat szar d&d van os x-hez képest.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA
Elküldve: 2007. 07. 12. 14:21
Elküldve: 2007. 07. 12. 14:27
A masik felet nem igazan ertem. Az expose sem ugy mukodik, hogy egybol raejtheted az objektumot, hanem elobb meg kell varni, amig fokuszt kap az az ablak, amibe ejteni akarod... Ez a taskbaron ugyanigy mukodik.
Egyebkent maga a windows, mint rendszer tokeletesen tamogatja a drag&dropot, csak az egyes programok nem igazan, meg a microsoft programok se. De errol nem tudok nyilatkozni, mert nem nagyon szoktam a d&d-pal szenvedni.
Elküldve: 2007. 07. 12. 15:02
Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 14:27
Taskbar<>Exposé. Sokkal inkább dock-like dolog, ahhoz is hasonlítottam.
-- DNA
Elküldve: 2007. 07. 12. 15:12
Elküldve: 2007. 07. 12. 15:19
Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 15:12
Unom már ezeket a ferdítéseket. Taskbarról volt szó. Húzz rá egy futó alkalmazásra bármit, ne az ablakára, hanem a taskbaron lévő stuffra.
-- DNA
Elküldve: 2007. 07. 12. 15:36
Az elobb csinaltam meg amiket mondtal, XP es Vista alatt is. Minden mukodik. A taskbaron levo stuffra rahuzva a cuccot feljon aktivva az ablak es dobhatod bele. Ugyanigy kijelolheto tobb szoveg reszlet office-ban es athuzhato firefoxba, ie-be, vagy amibe csak akarod.
Persze aki hasznalni is kepes a windowst pontosan tudja ezt...
Idézet
Ez kb. olyan, mintha en pofaznek Mac OS X-rol, hogy mit lehet benne es mit nem...
Elküldve: 2007. 07. 12. 15:43
Idézet: hybris - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 16:19
Pontosan ezt irtam a legelejen. Es az expose is igy csinalja, rahuzol valamit az exposeban egy ablakra, megjelenik a behajtani tilos jelzes, hogy ne azon ejtsd, aztan eltunik az expose es odamaszol az egerrel az ablakhoz, aztan beleejted. Ugyanaz a ketto.
Elküldve: 2007. 07. 12. 16:17
Ezzel szemben os x-nél: http://somlovidek.hu/temp/dnd/dock/
D&D: http://somlovidek.hu...dnd/allwindows/
Springloaded folder: http://somlovidek.hu...dnd/springload/
-- DNA
Elküldve: 2007. 07. 12. 16:34
Nem tudom, feltunik-e peldaul, hogy mac-en a figyelmezteto ikonok a menubaron vannak, nem pedig a dockban. Az Apple ezeket a dolgokat szetbontja... ahogy az alma tab sem alkalmas ablakok kozti valtasra, hanem csak futo programok kozti valtasra (elobbihez az expose is kell, ugye). Esatobbi.
Tehat ha windowson akarod azt, amit a dockos d&d-pal csinalsz, akkor ne a taskbarra, hanem a programok inditoikonjaira dobd amit akarsz (pl desktopon levo ikonokra vagy a quick launchban levokre).
Ha a taskbar gombokra dobod, akkor ugyanaz van, mint az exposenal: megjelenik a behajtani tilos jelzes, ahogy fentebb is irtam.
En sajnos nem tudok screenshotokkal szolgalni, hogy en hogy csinalom, mert nem latszana semmi abbol, hogy ctrl+x vagy ctrl+c utan ctrl+v-t nyomok.
Szerkesztette: ion 2007. 07. 12. 16:36 -kor
Elküldve: 2007. 07. 12. 16:59
Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 16:34
Nem tudom, feltunik-e peldaul, hogy mac-en a figyelmezteto ikonok a menubaron vannak, nem pedig a dockban. Az Apple ezeket a dolgokat szetbontja... ahogy az alma tab sem alkalmas ablakok kozti valtasra, hanem csak futo programok kozti valtasra (elobbihez az expose is kell, ugye). Esatobbi.
Tehat ha windowson akarod azt, amit a dockos d&d-pal csinalsz, akkor ne a taskbarra, hanem a programok inditoikonjaira dobd amit akarsz (pl desktopon levo ikonokra vagy a quick launchban levokre).
Ha a taskbar gombokra dobod, akkor ugyanaz van, mint az exposenal: megjelenik a behajtani tilos jelzes, ahogy fentebb is irtam.
En sajnos nem tudok screenshotokkal szolgalni, hogy en hogy csinalom, mert nem latszana semmi abbol, hogy ctrl+x vagy ctrl+c utan ctrl+v-t nyomok.
Nos, tudom használni a windowst. Régóta használom, de ettől még logikátlan benne a drag&drop.
MIÉRT EGY HIBAÜZENET jelenik meg egy drag&drop művelet végén, miért nem csinálja meg azt, amit akkor megcsinál, ha ráhúzom arra a nyamvadt ablakra, ami később jelenik meg?! És nem, a mac os x-ben ez nem így van, az a behajtani tilos tábla akkor jelenik meg, ha semmilyen alkalmazásra nem húzod a dolgaid, hanem állsz vele két window között. Ja, spring-loaded folder, az ugye windowson nincs (engem zavar, van hogy hosszú másodpercekig várom wxp-n is, hogy megnyíljon a folder :>), text/image/... clipping sincs, tehát vagy használod a clipboardot (ahova egy dolog fér), vagy csinálsz temp fájlokat és azokba mentegetsz.
És igen, az apple szétbontotta (nem, ez nem igaz, a microsoft próbálta egyberakni) a dolgokat. Van pl menubar, ui egyszerre csak egy alkalmazás van előtérben, nem kell, hogy a kijelzőn futó összes alkalmazásnak saját menubarja legyen. Meg van külön launcher, a dock. Messze nem olyan hatékony, mint pl a quicksilver, de nagyon intuitív és kellemes használni, főleg, mert az ikonok dinamikusan változnak a működésük szerint sok appnál..
Illetve, amire eddig nem tértem ki, hogy windowson én is inkább hotkeyjel játszok, mert egy drag&drop művelet elkezdésekor egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy be tudom-e fejezni, mert instabil az egész.
-- DNA
Elküldve: 2007. 07. 12. 18:23
Az exposeval kapcsolatban tevedsz, nezd meg jobban, hogy ott is ugyanugy mutatja a tilos jelzest, akarhol is legyen a kurzor - ejteni csak azutan tudod, hogy kijottel az exposebol es fokuszt kapott az ablak.
Az, hogy a clipboardra alapbol csak egy dolog fer nem hinnem, hogy emeszthetetlenebb teny, mint az, hogy a finderben nem lehet kivagni egy file-t. Az atlagfelhasznalonak boven eleg egy clipboard, bar itt visszaterhetnenk arra, hogy windowson is lehet szoveget drag&droppolni.
Az, hogy mindennek kulon menubarja van, nem feltetlenul rossz dolog, de ez egy nagyon hosszadalmas problema.
Igazabol az egesz menus tortenet nagyon idejetmult, megsem akar kihalni. A windowson az az uj trend, hogy alapbol rejtve vannak, mivel nem nagyon hasznaljak az emberek a menuket. A toolbarok meg mac-en is az ablakokon vannak erdekes modon.
Ez teljesen szubjektiv, de engem nagyon irrital a dock, de ha eltuntetem, akkor meg nem erem el a trasht (mar neztem valami desktopra teheto trash-t, de nekem inkabb az kene, hogy a finderbol elerhessem), ha csak autohide-ra allitom a dock-ot, akkor is idegesit a tudat, meg neha elojon magatol.
Apropo trash: eleg gagyi, hogy mac-en nincs restore a trash-ben, tehat nem rakja vissza oda a file-t automatikusan, ahonnan torolted.
Elküldve: 2007. 07. 12. 20:12
Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 18:23
Kezd ez már nagyon pointless vitává válni. Írhatnám, hogy restore helyett van undo, meg hogy a dock is csak egy alkalmazás, lehet helyettesíteni, illetve a kukához is shortcutot rakni, de sok szempontból már nem számít. Egyrészt balatonsound van és holnap végre megyek, másrészt meg remélhetőleg az apple asap lecseréli a termékvonalát moultitouchra (nem csak maces vodoovodoo ez..) és akkor majd jobban értelmezhetővé válnak a "csillivilli" effektek, hozzátenném: amiket sokan azért így is nagyon jól tudunk használni..
-- DNA
Elküldve: 2007. 07. 12. 21:05
Na mindegy, latom ez neked csak vita, nem eszmecsere, ugyhogy majd a balatonsoundon folytatjuk
Elküldve: 2007. 07. 12. 21:23
Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:05
Na mindegy, latom ez neked csak vita, nem eszmecsere, ugyhogy majd a balatonsoundon folytatjuk
Hja kérlek, én nem szoktam eszetlenül kidobálni stuffokat, amúgy is, erre való a backup, meg pár hónap múlva a time machine :>
Jössz Zamárdiba? Csak mert sör mellett megy az eszmecsere is lehet..
-- DNA
Elküldve: 2007. 07. 12. 22:34
Van egy folderem, benne nyolc .pdf, öt .tiff, három .psd és mondjuk 140 .jpeg. Ezek közül thumbnail alapján kiválasztok huszonöt darabot, majd szeretném átmásolni őket egy másik folderbe, ami - teszem azt - a desktopon, öt folder mélységben van. A megnyitott ablak épp takarja a folder ikonját, mivel nagy méretben kellett használjam. Olyan módszer érdekel, ami garantálja, hogy ne veszítsem el a kijelölt fájlokat, és anélkül tudjak a célfolderbe navigálni, hogy előre meg kéne nyitnom azt.

Súgó
A téma zárva.