HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#711 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 15. 22:50

Idézet: HaZeX - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 22:39

Nem tudom, mit tekintessz objektívnek, de itt ülök egy c2d -s iMac előtt, amin néha OSX, néha XP alatt dolgozom, és határozottan az az érzésem, hogy a Win GUI fürgébb, az OS és a használt alkalmazások jobban profitálnak az erős CPU -ból és a sok memóriából... de nem akarok ebből megint hitvitát, szeretem én az Apple -t, csak okosan. Mondjuk nem alszom a cég termékeivel, ugye, András? :)

Nem értem, 6 éves rendszer, obsolate, használjátok sokat, de nem gyorsabb.
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#712 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 23:51

obsolete?

Ami régi az nem lehet gyors? A linuxos wm-ek pedig aztán igazán villámgyorsak. Szvsz a szoftverek esetében ez pont fordítva igaz.
Természetesen ez alól kivétel az OS X Aqua-ja, mert Apple termék, és a kezdeti verziói a Panther előtt döglassúak voltak, ha jól tudom, úgyhogy csak gyorsulhatott, való igaz :)
Hangsúlyozom, itt csak a felhasználói felületről van szó, és minden vélemény szubjektív, mert nem igazán mérhető, hogy melyik gyorsabb a másiknál.

#713 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 08:49

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 23:51

Ami régi az nem lehet gyors? A linuxos wm-ek pedig aztán igazán villámgyorsak. Szvsz a szoftverek esetében ez pont fordítva igaz.
Természetesen ez alól kivétel az OS X Aqua-ja, mert Apple termék, és a kezdeti verziói a Panther előtt döglassúak voltak, ha jól tudom, úgyhogy csak gyorsulhatott, való igaz :)

Nem jól tudod, 10.2 is teljesen jó sebességgel futott.

Idézet

Hangsúlyozom, itt csak a felhasználói felületről van szó, és minden vélemény szubjektív, mert nem igazán mérhető, hogy melyik gyorsabb a másiknál.

Igen, túlzottan is szubjektív.
Az elejére visszakanyarodva: ami régi az következésképpen elég gyors az új vasakon.. os 9 pl meglehetősen gyorsan fut egy g4-en, attól még nem feltétlen jobb x-nél.
I don't believe it.
-- DNA

#714 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 09:56

Nem kell, hogy jobb legyen, erről nem is volt szó. Csak arról, hogy milyen gyorsan reagálnak a felhasználói felület összetevői a használó utasításaira. Ebbe természetesen beleszámítanak az időrabló animációk is, meg az is, amikor egy alapvető feladat után elkezd forogni a strandlabda.

#715 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 10:30

Idézet: Gdfath3r - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 17:23

Igen, Linksys WPC54GS ver.2 . Broadcom chipsettes, es full airport extreme-nek latja a MacOS.

Koszi! Talaltam is egy helyen, mar csak az a kerdes, hogy v2-e...

#716 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 10:44

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 9:56

Nem kell, hogy jobb legyen, erről nem is volt szó. Csak arról, hogy milyen gyorsan reagálnak a felhasználói felület összetevői a használó utasításaira. Ebbe természetesen beleszámítanak az időrabló animációk is, meg az is, amikor egy alapvető feladat után elkezd forogni a strandlabda.

Időrabló animációk kikapcsolhatóak, csak úgy mint xp alatt a csodaszépen gördülő, halványuló menük :D
A reakcióideje, meg szintén nem rosszabb, sőt.. xp alatt gyakrabban gondolkozok el, hogy tényleg bevittem-e a jobklikket, vagy csak sokat tölt etc..
I don't believe it.
-- DNA

#717 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 10:57

Idézet: hybris - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 11:44

Időrabló animációk kikapcsolhatóak, csak úgy mint xp alatt a csodaszépen gördülő, halványuló menük :D
A reakcióideje, meg szintén nem rosszabb, sőt.. xp alatt gyakrabban gondolkozok el, hogy tényleg bevittem-e a jobklikket, vagy csak sokat tölt etc..

Hát akkor szerintem nem egy dimenzióban élnek a mac fanek a többiekkel :)

#718 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 13:51

Hat nemtom... Nekem is gyorsabbnak tunik az OSX sokkal mint az XP ugyanazon a configomon. (10.4.9)
My Config: Apple Mac Pro 3.0 GHz, 6GB Ram, 2TB Hdd, Radeon X1900, 2x Dell DE228WFP

#719 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 13:58

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 11:57

Hát akkor szerintem nem egy dimenzióban élnek a mac fanek a többiekkel :)

en nem vagyok mac fan, se windows fan. megsem vettem eszre azt a lassusagot amirol te beszelsz..
macbook air 2014

#720 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 15:16

Hat akkor ezt megbeszeltuk :)

#721 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 12:46

Megvan, hogy lehet mellőzni a Trash-t: ki kell törölni a home könyvtárból a .Trash könyvtárat (ezt újraindítás után újrakreálja), ezután törlés esetén rákérdez, hogy biztosan akarod-e törölni. Haladás!

#722 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 12:55

miert jo az hogyha mindenre rakerdez 20x a rendszer? ha en torolni akarom akkor ne kerdezze meg hanem torolje...
macbook air 2014

#723 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 13:09

Hat azert az jo, ha rakerdez a torlesre, mert ha veletlenul ratenyerelsz a delete billentyure, akkor az kellemetlen. Igaz, windowsban vagy linuxos ablakkezelokben meg ezt a rakerdezest is ki lehet iktatni, de en anelkul azert egy kicsit felnek.

#724 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 13:50

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 14:09

Hat azert az jo, ha rakerdez a torlesre, mert ha veletlenul ratenyerelsz a delete billentyure, akkor az kellemetlen. Igaz, windowsban vagy linuxos ablakkezelokben meg ezt a rakerdezest is ki lehet iktatni, de en anelkul azert egy kicsit felnek.

Nem tudom hogy megy trash kiiktatásával de trashel be lehet allitani hogy ne kérdezzen rá.. alma del majd alma shift del és kész.. megszoktam

#725 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 16:05

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 14:09

linuxban/bsdben/etcben terminalban eleg nehez csak ugy veletlen letorolni valamit.. :)
macbook air 2014

#726 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 17:42

Idézet: evone - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 15:05

linuxban/bsdben/etcben terminalban eleg nehez csak ugy veletlen letorolni valamit.. :)

Láttam én már root -ként véletlen a / -ban kiadott "rm -r ." -ot :)

Szerkesztette: HaZeX 2007. 07. 20. 17:43 -kor

#727 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 18:27

Nem kell ahhoz root... eleg ha csak a home konyvtarban letorolsz valamit, amit nem akartal letorolni. Es nincs ra garancia, hogy vissza is tudod allitani konnyen.

#728 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 18:37

Most nem azért, de a Trash pont azért van, hogy ne kelljen rákérdeznie az oprendszernek a törlésekre, hanem legyen egy átmeneti tároló, ahonnan ki tudod gubizni, ha rájössz, hogy kell onnan valami. Sok értelme nincsen egyébként a trash mellőzésének szvsz.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#729 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 19:24

"Hat azert az jo, ha rakerdez a torlesre, mert ha veletlenul ratenyerelsz a delete billentyure, akkor az kellemetlen."

Ez érdekes, mert én eddig hiába tenyereltem véletlenül, vagy szándékosan a Delete billentyűre, nem töröl le semmit..
Annak meg, hogy véletlenül Alma+Delete-t nyomj igen kicsi az esélye..

Szóval megint nem értem mi a gondod.. :)

#730 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 15:03

Idézet: JonesC - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 19:37

Most nem azért, de a Trash pont azért van, hogy ne kelljen rákérdeznie az oprendszernek a törlésekre, hanem legyen egy átmeneti tároló, ahonnan ki tudod gubizni, ha rájössz, hogy kell onnan valami. Sok értelme nincsen egyébként a trash mellőzésének szvsz.

Kinek mi az értelmes. Én ahhoz szoktam hozzá, hogy nincs átmeneti tároló, mert el tudom dönteni, hogy mit akarok megtartani, és mit nem. Maga a winchester az átmeneti tároló.
Ha abból a szempontból nézed, akkor a Trash-nek sincs értelme, mert így is kétszer törölsz mindent. Egyszer a szemetesbe dobod ki, utána meg a kukába, mint a valóságban? Vagy mi? Itt nem jön érte a szemeteskocsi, úgyhogy...
Szóval a Trash-be törlés ugyanaz, mintha rákérdezne, csak annyi a különbség, hogy itt vissza kell emlékezned és újra el kell döntened a fejedben, hogy biztosan törlöd-e a Trash-ből végleg, amit odatettél...
De hát ízlések és közhelyek...

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.