HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:09

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:02

A "nem érted" elég nagy szavak tőled :D
"mindenféle FUP": azért FUP és nem "kemény korlát", mert végig feltételes módban van a szöveg, úgy mint, lekorlátozhat stb stb. Tehát, a UPC-nek joga van a tervezett használatot jelentősen túllépő, azaz a többi felhasználót a normál használat korlátainak túllépése miatt akadályozó felhasználót visszafogni, illetve ha ez nem vezet eredményre, akkor elköszönni tőle. Te is indoklás nélkül leléphetsz a UPC-től, mégsem durrog itt egy UPC-s sem, hogy milyen kiszámíthatatlan alapokon akarsz Te szerződést bontani :D

Ja, visszamenőleg nem lehet érvényes egy szerződési feltétel. Miért kéne beleírni, hogy most sem retroaktív?

Olvass, aztán írj. Mondjuk NSD hozzászólását. Ha figyelsz, akkor kiolvashatod belőle, hogy igenis beleszámítják.

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:59

Miért, az nem a te forgalmad? Meghaladtad a 250-et január-februárban? 

#182 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:10

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 17:01

Olvasd már el, mielőtt mindenfélét írogatsz.
Sehol nem szerepel az, hogy a március előtti forgalmat nem veszik figyelembe. Viszont az benne van, hogy bármelyik megelőzőt figyelembe veszik. Ha nem érted, nem az én bajom.

Egyébként, vannak olyanok is, akik már 250 felett járnak. És szerintem ezek eddig is ennyit töltöttek, csak eddig kijátszották a mérést. Most nem fáradnak vele, mert azt hiszik nem számít. Majd koppannak.

Akkor most leirom még 1x. Márc1től érvényes, olyan mintha márc 1 előtt nem is lett volna semmi, igy érted?

Ha pedig figyelembe veszik, kérdezem én tőled: KI NEM SZARJA LE? Nem kell a fél netet letölteni azért mert szabad, leirom azt is még egyszer, hogy a jelenleg hatályos ászf szerinti forgalmi korlátok vannak érvényben. Nem korlátoznak na és? Túlléped a 750et már februárban, amikor tudod, hogy a hálózat még fel sincs készitve az emelésre és te azért mert valaki azt mondta nem mérnek töltesz, mint az állat? Aztán kirúgják? Nem tudom az ilyet sajnálni b+!

Az meg, hogy valaki kijátszotta a mérést, most pedig ugye azt már nem lehet k*rvára nem tudom sajnálni, tudod? Mész 250nel az autópályán mert nincs rendőr? Beleszaladsz egy családos kocsiba, mert azt hitted nem mérnek...

Te meg ezeknek a majdhogynem otthoni szervezüzemeltetőknek a pártján állsz, engedd meg, hogy gratuláljak...

Szerkesztette: BoGab 2007. 02. 09. 16:12 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#183 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:10

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 14:37

Úgy tűnik itt is megszűnt a korlát. Egy pár órája teljes sebességgel jönnek a torrentek.  :respect:
Remélem így is marad.

A warezhuszárokkal kapcsolatban. Nem védeni akarom őket (a 250Gb-nak szerintem is elégnek kell lennie), de nagyon egyszerű példával 15-25Gb egy HD-DVD film. Kb. minden másnap tesznek fel egyet. Ez 15 film havonta. Az egyáltalán nem sok, csak most már nem 700Mb egy ilyen film, mint 5 évvel ezelőtt, hanem 20Gb. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem úgy kell számolni, hogy 250Gb az havi tizenötmillió mp3 és kinek kell ennyi zene, vagy 250Gb az 150 játék havonta kinek kell ennyi játék. 250Gb az 10-15 film is lehet.

én azért szeretek töltögetni, de aki HDDVD-ket szed, az meg is érdemli szerintem :D

#184 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:12

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:05

Ennyi erővel a januárit is beleszámolhatják nem? :D

Amúgy szerződések általában nem szoktak visszafelé érvényesek lenni, de mindegy, ahogy ez sem az. Márciustól érvényes...

Hantahanta... ott van leirva benne minden nem? Érthető nem? NSD is kijavitotta a kis szösszenetedet a korláteltörléses nyilatkozatról... azt csak a netes hirportálok hozták le úgy, mert igy egyszerű volt leirni...

Most nem értem mitől vagy besz*rva? Te vagy a már 250+os delikvens? :D

Tényleg nem értem, ott egy szabály, amit be kell tartani. Meg lett mondva, hogy februárban nincs korlátozás, páran emiatt elszabadultak és szervereket megalázó forgalmakat generálnak... Ha valaki ilyet szeretne csinálni fizessen meg egy bérelt vonalat.

Nem a netes hírportálok, hanem az UPC hozta le.
És nem szerepelt benne az új korlát bevezetése, pedig az ÁSZF előírja.
Valóban igazad van, egy megbízhatatlan helyen olvastam a közleményt. AZ UPC portálján.

#185 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:14

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:05

Igen igen. A 13. kerületben nincs más választás, csak ez a unfair szolgáltató (valami UPC-nek hívják).

Szóval, ami sok, az sok. Röviden összefoglalom a véleményemet:

"Aki nem tudja, hogy melyik kikötőbe akar megérkezni, annak egyik szél sem jó."

Szerkesztette: llamada 2007. 02. 09. 16:15 -kor

#186 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:09

Olvass, aztán írj. Mondjuk NSD hozzászólását. Ha figyelsz, akkor kiolvashatod belőle, hogy igenis beleszámítják.

Ezt sem írtam, hogy beleszámoljuk. De megvan a lehetőségünk rá.

A régi és az új ÁSzF is a hozzáférési pont forgalmát veszi a korlátozás alapjának, ami a csomagstruktúra átalakulásától függetlenül változatlan (jogfolytonos). Azaz változik az ÁSzF, változik a mérés feltételrendszere, de a modemed, mint hozzáférési pont, az marad.

Szerk: ugye neked igazából a maccserélés kiküszöbölése fáj igazán? Eddig kényelmetlenül ugyan, de bármennyit tölthettél, ezután meg nem.

Szerkesztette: Nagy Sarga Domper 2007. 02. 09. 16:16 -kor

#187 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:31

Nincs itt sehol dinamikusabb problémakezelés!
A 250 giga sem egy akkora emelés, ha figyelembe vesszük, hogy a chellón belüli forgalmat is mérik.
Egyébként is, hol lehet fair dologról beszélni akkor, amikor a közleményben a korlát eltörlését írták, ugyankkor elfelejtették megemlíteni az új (alig nagyobb) korlát bevezetését.
Az alig nagyobbat úgy értem, hogy a Plus korlátja mindössze 4 szeresére emelkedett. Ez pedig azért nem olyan hatalmas.
Szerintem fair az, ha a korlátozást korlátozásnak nevezik.
Egyébként az ÁSZF-ben ezt is teszik.
A három havi átlag pedig arra jó, hogy akár 3 hónapra is lekorlátozhatnak egy havi tevékenységed után.
Gondolj bele, ha most (február 9-én) már van aki túllépte a 250 gigát (amit nem tudom, hogyan tud ellenőrízni), akkor a hónap végére akár a 750-et is túllépheti. Az ÁSZF-ben az szerepel, hogy három hónap átlaga nem lehet több, mint 250, tehát, akár március 1-én le is korlátozhatják. Ugyanis az nem szerepel az ÁSZF-ben, hogy mikortól számolják azt a három hónapot. Visszamenőleg ugyan nem lehet korlátozni, viszont semmi nem tiltja, hogy a megelőző forgalmi adatokat is figyelembe vegyék.
Természetesen ugyanígy korlátoznak április elsején is, hiszen az átlagba még mindig beleszámít a február (február - március - április = három hónap).
Aztán, korlátozva is el tudod azt érni (főleg Professionalllal), hogy május elsején ismét meglegyen a 750 gigádhiszen van rá két hónapod. Ekkor már akár ki is rúghatnak, de mindenképpen korlátoznak. És ezt akármeddig ismételhetik. Nos erre is jó az az általad emlegetett három havi átlag. Biztos vagy benne, hogy ez előnyös változás? Eddig ugyanis minden hónapban tiszta lappal kezdtél.

azért ez így nagyon hülyeség :D miért számolná bele visszamenelőleg az adatokat, amikor március 1.-től lép életbe.

#188 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:16

XIII. kerület

Tiger Internet

HC juzereknek kifejlesztve nemzetközi sáv nuku.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#189 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:16

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:14

Szóval, ami sok, az sok. Röviden összefoglalom a véleményemet:

"Aki nem tudja, hogy melyik kikötőbe akar megérkezni, annak egyik szél sem jó."

Nekem a szerkesztetlen változat jobban tetszett :D :D

#190 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:21

Biztos, hogy mindenki figyelmesen olvasta el???
Na akkor még egyszer, kiemelve a lényeg, ha nem baj:

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 11:09

Beindultak a warezhuszárok. Megvan az első 250G+ havi forgalom. Ezen eddig 150 ember csúszott túl (azaz nekik van 75G+ forgalmuk februárban).

Linux For Human Beings

#191 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:22

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:10

Akkor most leirom még 1x. Márc1től érvényes, olyan mintha márc 1 előtt nem is lett volna semmi, igy érted?

Ha pedig figyelembe veszik, kérdezem én tőled: KI NEM SZARJA LE? Nem kell a fél netet letölteni azért mert szabad, leirom azt is még egyszer, hogy a jelenleg hatályos ászf szerinti forgalmi korlátok vannak érvényben. Nem korlátoznak na és? Túlléped a 750et már februárban, amikor tudod, hogy a hálózat még fel sincs készitve az emelésre és te azért mert valaki azt mondta nem mérnek töltesz, mint az állat? Aztán kirúgják? Nem tudom az ilyet sajnálni b+!

Az meg, hogy valaki kijátszotta a mérést, most pedig ugye azt már nem lehet k*rvára nem tudom sajnálni, tudod? Mész 250nel az autópályán mert nincs rendőr? Beleszaladsz egy családos kocsiba, mert azt hitted nem mérnek...

Te meg ezeknek a majdhogynem otthoni szervezüzemeltetőknek a pártján állsz, engedd meg, hogy gratuláljak...

Te viszont úgy látszik ezeknek a monopóliumoknak a pártján állsz. Azért ne keverd már össze a balesetet a korláttúllépéssel. Azért ugye az, hogy az UPC-nek pár fillérrel kisebb lesz az extraprofitja, nem mérhető össze egy család esetleges halálával. Ha szerinted igen, kezeltesd magad.

Egyébként, az egész vita avval indult, hogy egyesek FUP-ről beszélnek, holott egyértelműen korlátozásról van szó.

A másik dolog az, hogy képtelenek vagytok megérteni, hogy az új ÁSZF csak egy módosítás, tehát szó sincs tiszta lapról. Eddig is mértek, ezután is fognak. És az ÁSZF-ben határozottan le van írva, hogy bármelyik megelőző honap forgalmát beleszámolják az átlagba. Arról én nem tehetek, ha nem érted. De azért nem kellene azt lehülyézni, aki képes fölfogni. Az ÁSZF-ben szó sincs arról, hogy az eddigi mérések adatait kidobják, Eek felhasználása nem jelent visszamenőleges korlátozást, hiszen csak március 1-től korlátoznak. A februári adatokat viszont az eddigi ÁSZF szerint jogosan mérték, miért ne használnák fel?

Az pedig, hogy szerinted mi számít normális nethasználatnak, nem biztos, hogy mást is érdekel. Ismerek olyan embert is, akit kielégít a betárcsázós net is, sőt olyat is, aki jól megvan net nélkül. De nem biztos, hogy az elmaradott nethasználókhoz kellene igazítani a szabályokat.

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 09. 16:23 -kor

#192 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:26

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:16

XIII. kerület

Tiger Internet

HC juzereknek kifejlesztve nemzetközi sáv nuku.

Majd nézd meg, hogy ez hol működik. Talán két utcában. A 13. kerület nem ebből a két utcából áll.

#193 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:30

WR nem akarlak megbántani, de már tényleg nagyon túlzásokba esel :D Az ÁFSz teljesen korrektül leír mindent, ráadásul teljesen érthetően, még egy hülyegyerek számára is. Nem értelek, miért kell ezen ennyin lovagolni. Nem tetszik, tedd meg a bejelentésed az illetékes szerveknél, azt kész. Erre is javasoltam egy megoldást, csoportos levélküldés formájában, ha bizonyos pontjaival egyetértek, jómagam is aláírnám. De ennek a folyamatos hisztenek semmi értelme. Csak OFFOLOD te is a topicot, mint a bugyuta dolgozónetesek :D

#194 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:30

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:14

azért ez így nagyon hülyeség :D miért számolná bele visszamenelőleg az adatokat, amikor március 1.-től lép életbe.

Mert megteheti. Miért ne tenné, ha korlátozhat? Korlátozni jó, nem tudtad?

#195 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:31

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:26

Majd nézd meg, hogy ez hol működik. Talán két utcában. A 13. kerület nem ebből a két utcából áll.

Több az mint két utca. kb 200épület.
Nekem külömben volt kb 3hétig ilyen netem.
NEM KŐNE MÉGEGYSZER SEMMI PÉZÉR.
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#196 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:31

Itt az egésszel az a probléma. Hogy a mérő hektikusan működik. Van akinek mér, van akinek nem, visszafelé számol, stb. Jogilag simán beleköthet kispistike, hogy ott a haverja, neki nem mér, engem meg lekorlátoztak, mert bla-bla-bla. Vagy működjön mindenkinek, vagy senkinek se, hogy jogilag NHH-nál megfogható az egész. :think:

Dömpi, azért mond már meg priv-ben a jan-feb forgalmamat. Thx.  :respect:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#197 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:33

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:30

WR nem akarlak megbántani, de már tényleg nagyon túlzásokba esel :D Az ÁFSz teljesen korrektül leír mindent, ráadásul teljesen érthetően, még egy hülyegyerek számára is. Nem értelek, miért kell ezen ennyin lovagolni. Nem tetszik, tedd meg a bejelentésed az illetékes szerveknél, azt kész. Erre is javasoltam egy megoldást, csoportos levélküldés formájában, ha bizonyos pontjaival egyetértek, jómagam is aláírnám. De ennek a folyamatos hisztenek semmi értelme. Csak OFFOLOD te is a topicot, mint a bugyuta dolgozónetesek :D

Figyelj, én írtam egy két soros hozzászólást, amiben kifejtettem azt, hogy nem helyes FUP-nek nevezni a korlátozást.
Erre nekem rohantak. Én csak válaszoltam a hozzám intészett hsz-ekre.
Azt pedig NSD is elismerte, hogy beleszámíthatják a megelőző adatokat. Sajnos az UPC-t úgy ismertem meg, hogy amit megtehet, meg is teszi. Neked más a tapasztalatod?

#198 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:35

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:45

Az én érdekemet semmilyen korlát nem szolgálja! Sehol sem!

ezesetben kénytelen vagyok arra az álláspontra helyezkedni (azt hiszem, nem egyedül), hogy leszarom az érdekedet.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#199 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:37

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:35

ezesetben kénytelen vagyok arra az álláspontra helyezkedni (azt hiszem, nem egyedül), hogy leszarom az érdekedet.

:up:

#200 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 16:37

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:14

Ezt sem írtam, hogy beleszámoljuk. De megvan a lehetőségünk rá.

A régi és az új ÁSzF is a hozzáférési pont forgalmát veszi a korlátozás alapjának, ami a csomagstruktúra átalakulásától függetlenül változatlan (jogfolytonos). Azaz változik az ÁSzF, változik a mérés feltételrendszere, de a modemed, mint hozzáférési pont, az marad.

Szerk: ugye neked igazából a maccserélés kiküszöbölése fáj igazán? Eddig kényelmetlenül ugyan, de bármennyit tölthettél, ezután meg nem.

Kedves NSD!

Az aláírásodban is szerepel a Zenészhub. Gondolom, ismered, hogy miért alakult.
Ezek szerint azt is tudod, hogy vannak olyanok, akiknek a havi forgalma a MAC csere nélkül is meghaladta akár a 200 gigát is. Nos, ez a lehetőség is megszűnik.
Ha neked ez a változás örömet okoz (mert a hsz-eidből ez jön le), akkor miért szerepel az aláírásodban az a képmutató link?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.