HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 10. 12:13

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 12:46

Már ne is haragudj meg, de lehet venni magyarországon (is) HD dvd-ket már.

Hol?  :offtopic:

#282 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 12:13

Az a baj, hogy itt mindenki arról magyaráz, hogy: -  " jajajj nem lehet elérni magyarországon a HD filmeket, meg amúgy is olyan drágák ezért muszály(!) letöltenem őket."

Van, hogy nekem se marad pénzem a nap végére, hogy teszem azt cigit vegyek, de ez nem jogosít fel arra, hogy LOPJAK magamnak. Itt sokan pedig kézenfekvő beszerzési alternatívaként írogatnak a wareztól. Persze néha van, hogy az ember elcsábul persze, de akinek 250 Giga nem elég, az már nem épp kispályás játékos, nem hatna meg túlzottan ha a jogvédők megcibálgatnák az ilyenek bajuszkáját.
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#283 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 12:45

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 12:13

Persze néha van, hogy az ember elcsábul persze, de akinek 250 Giga nem elég, az már nem épp kispályás játékos,

Ez csak magyar mentalitás, telhetetlenség, meg ha a másik tölhet nonstop akkor én miért nem...
ADSL-éknél meg az a baj hogy ha már tölthetek non-stop akkor miért kevés az up sávszél...

Amúgy meg nem értem komolyan a "kevés a 250G"-s embereket.
Ha azt mondják a sarki közértben hogy ők átlagos használatra árulnak ezért naponta nem vehetek meg 10 kenyeret hanem csak 2-t (ami 4 családnál se fogy el 1 nap alatt - tehát ez is minden csak nem átlagos igény), de akkor mindennap vehetek és mindig friss kenyerem van, akkor vagy elfogadom v. beintek és megyek másik boltba vásárolni.

Ha meg nincs másik bolt akkor ez van ezt kell szeretni, hozzá kell szokni hogy nem pocsékolunk, v. olyan bolthoz költözöl ahol nem mondják meg hogy mennyit vegyek hanem annyit adnak amennyit kérek.

Szerkesztette: Uthenger 2007. 02. 10. 12:46 -kor

#284 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 13:28

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 13:45

Ez csak magyar mentalitás, telhetetlenség, meg ha a másik tölhet nonstop akkor én miért nem...
ADSL-éknél meg az a baj hogy ha már tölthetek non-stop akkor miért kevés az up sávszél...

Amúgy meg nem értem komolyan a "kevés a 250G"-s embereket.
Ha azt mondják a sarki közértben hogy ők átlagos használatra árulnak ezért naponta nem vehetek meg 10 kenyeret hanem csak 2-t (ami 4 családnál se fogy el 1 nap alatt - tehát ez is minden csak nem átlagos igény), de akkor mindennap vehetek és mindig friss kenyerem van, akkor vagy elfogadom v. beintek és megyek másik boltba vásárolni.

Ha meg nincs másik bolt akkor ez van ezt kell szeretni, hozzá kell szokni hogy nem pocsékolunk, v. olyan bolthoz költözöl ahol nem mondják meg hogy mennyit vegyek hanem annyit adnak amennyit kérek.

Erről beszélek!

:respect:

#285 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 13:30

Amúgy hogy a témába vágjak, itt a 8. kerben nekem most nagyon pöpecül működik minden. Még a torrent is. A válaszidő alacsony, és a web sem lassú most, nem "gondolkodik", hogy szabad-e nekem webezni.

#286 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 14:24

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 13:30

Amúgy hogy a témába vágjak, itt a 8. kerben nekem most nagyon pöpecül működik minden. Még a torrent is. A válaszidő alacsony, és a web sem lassú most, nem "gondolkodik", hogy szabad-e nekem webezni.

Fehérvár is okés a tegnapelőtti országos meghalás óta. Tán csak a pingek magasabbak egy ici-picivel a szokásosnál (10-15 helyett 25-30) De ez legyen a legnagyobb katasztrófa.

#287 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 14:24

Akkor a p2p szolgátatói korlátozásról összeesküvéselméleteket a felvetőik is elhelyezték már a kukában ? :)

#288 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 14:27

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 11:13

Van, hogy nekem se marad pénzem a nap végére, hogy teszem azt cigit vegyek, de ez nem jogosít fel arra, hogy LOPJAK magamnak.

Engem viszont a hatályos magyar szerzői jogi törvények feljogosítanak arra, hogy letöltsek egy filmet. Mint ahogy arra köteleznek, hogy az írható média vásárlásakor ezt kifizessem. Többszáz eredeti DVD filmem van, hasonló mennyiségű CD lemezem. Nem a pénzköltés tart vissza attól, hogy ne az írott DVD árában hanem gyári kiadványként fizessem ki az árát.

Szerkesztette: Simon Templar 2007. 02. 10. 14:33 -kor

#289 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 14:28

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 13:24

Akkor a p2p szolgátatói korlátozásról összeesküvéselméleteket a felvetőik is elhelyezték már a kukában ? :)

Nem. A korlátozás, az korlátozás. Szerencsére a legtöbb helyen megszűnt. De ennek elmúlta nem teszi meg nem történté a dolgot.

#290 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 14:33

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 14:28

Nem. A korlátozás, az korlátozás. Szerencsére a legtöbb helyen megszűnt. De ennek elmúlta nem teszi meg nem történté a dolgot.

Akkor most milesz, mentek tüntetni ?  :think:
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#291 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 14:36

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 14:33

Akkor most milesz, mentek tüntetni ?  :think:

Monnyon le! Nem hagy lopni a kecsegje! 

"Engem viszont a hatályos magyar szerzői jogi törvények feljogosítanak arra, hogy letöltsek egy filmet. Mint ahogy arra köteleznek, hogy az írható média vásárlásakor ezt kifizessem."

A DVD megvásárlásakor befizetett pár forintod mennyire egyenértékű teszem azt egy dvd újdonság kereskedelmi árával? butabutabuta

TÓÓÓVAJ! Fogják meg!  :D

Szerkesztette: LesiaLovag 2007. 02. 10. 14:36 -kor

#292 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 14:38

Persze persze, tudom csak linux iso......ez a varázsszó.

#293 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 14:44

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 13:36

A DVD megvásárlásakor befizetett pár forintod mennyire egyenértékű teszem azt egy dvd újdonság kereskedelmi árával? butabutabuta  

okosokos (bár az a muszály elég erős volt)

Úgy egy éve kicsi kezeddel, kicsi papírra kicsi tollal jelölgettél. Ennek következtében pár ember a nagy házba költözött vagy maradt. Na, náluk reklamáljál ez ügyben.
Nem hallottam a hangodat mikor a BKV jegy árának és a szolgáltatás költségeinek összefüggéseiről volt szó. Hogy értsd is, jóval kevesebbet fizetsz, mint amennyibe kerül.

Szerkesztette: Simon Templar 2007. 02. 10. 14:45 -kor

#294 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 14:59

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 0:07

Nincs wifi szolgáltató, és nincs tiger.
Már írtam, hogy a 13. kerület nem csak a V.H. utca környékéből áll. Az általad említett "szolgáltatók" csak ott vannak.

szerk: ja és tikom sincs, sőt az összes xdsl sincs. Csak az UPC van.

Én a Fáy utcánál lakom, az már jó alaposan nem a VH környéke, oszt mégis van wifire lehetőség, nem is egy (legalábbis nálam több cég járt és mind azt mondta, hogy lehet).

Ez az egész korlátos téma tiszta röhej. Van egy szolgáltatás, ennyibe kerül, ezt kapod érte. Más összegért mást kapsz. Ez ellen lázadozni annyit ér, mint az ellen lázadozni hogy csípnek a szúnyogok. A hatása is annyi.

Én speciel letettem 180E+ÁFÁ-t a wifimért 2001 végén. Ez a befektetés azóta sokszorosan megtérült. MINDIG van másik megoldás, esetleg nem azon az áron ami neked tetszik, de az élet nem kívánságműsor.

Aki a barkácsáruházban fillérekért árult akkus csavarhúzót szervízben használja napi nyolc órán folyamatosan az ne lepődjön meg. Speciel a Plantronics (amúgy igen pöpec) fejbeszélőmre rá is van írva hogy házi, nem professzoniális használatra.

Ha egy terepjárónak mondott autóval nekiindulsz a szibériai tundrának, megszívod, mint a boci. Nem arra van -- a budapesti göröngyös utakat jól veszi viszont.

Hogy nem fér ez az egész az itteniek fejébe?

Mondjuk megértem -- a panaszkodó urak s hölgyek bevételi viszonyai mellett feltheteően az az összeg, amit netre költenek, egy jelentős tétel. Nos, netezni abszolút nem kötelező, ha a szolgáltatás nem tetszik.

Az itteni szájtépés hatása zérus.

Szerkesztette: bean 2007. 02. 10. 15:12 -kor

#295 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 15:09

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 14:44

1. okosokos (bár az a muszály elég erős volt)

2. Úgy egy éve kicsi kezeddel, kicsi papírra kicsi tollal jelölgettél. Ennek következtében pár ember a nagy házba költözött vagy maradt. Na, náluk reklamáljál ez ügyben.

3. Nem hallottam a hangodat mikor a BKV jegy árának és a szolgáltatás költségeinek összefüggéseiről volt szó. Hogy értsd is, jóval kevesebbet fizetsz, mint amennyibe kerül.

1. Ez igazán frappáns visszavágás volt, gratulálok és leborulok szellemi fölényed előtt.

2. Röviden és tömören: Én nem panaszkodtam. Ha nekem helyesírásból egyes, akkor te szövegértelmezésből buktál.

3. Tudod ebben a totyikban nem a BKV-ről van szó. De én amúgy sem buszozom, nem derogál gyalogolni és még egészséges is.

#296 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 15:09

Idézet: bean - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 14:59

És végül: netezni nem kötelező.

:respect:  :respect:  :respect:

hozzáteszem: Tükrözni a netet meg pláne nem...sőőőt

Szerkesztette: LesiaLovag 2007. 02. 10. 15:12 -kor

#297 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 15:17

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 14:09

1. Ez igazán frappáns visszavágás volt, gratulálok és leborulok szellemi fölényed előtt.

2. Röviden és tömören: Én nem panaszkodtam. Ha nekem helyesírásból egyes, akkor te szövegértelmezésből buktál.

3. Tudod ebben a totyikban nem a BKV-ről van szó. De én amúgy sem buszozom, nem derogál gyalogolni és még egészséges is.

Visszavágás? Ember! Itt ülök a gépen előtt és dolgozom. Jössz valami csendőr dumával, hogy tolvaj meg fogják el. Gondoltam felébresztelek. Azt hiszem ezután kezdtél turkálni a zsebemben.

Szerkesztette: Simon Templar 2007. 02. 10. 15:18 -kor

#298 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 15:23

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 15:17

Visszavágás? Ember! Itt ülök a gépen előtt és dolgozom. Jössz valami csendőr dumával, hogy tolvaj meg fogják el. Gondoltam felébresztelek. Azt hiszem ezután kezdtél turkálni a zsebembe.

Aha a p2p korlátozási problémád (bár itt csoportos paranoiáról van szó) meg abból fakad, hogy nem tudod a fél világgal megosztani a családi hómvideókat.  Téged jogosítanak fel a törvények törvényszegésre állításod szerint. Kicsit paradox a problémakör, de sebaj. Hisz a cd árában lévő kb 80 forintnyi artsjus díj fedezi a kereskedelmi érték teljes árrését. Legalábbi szerinted. Bár ennyi erővel egy betonfalnak is mondhatnám. Kb.

És tudod mit el kell mondjam, bármennyire is nem tetszik neked, de ha letöltesz egy filmet az SZERZŐI JOGSÉRTÉSNEK minősül. Ehhez nem kell csendőrnek lenni. Ez tény.

Részemről az  :offtopic: vita veled lezárult.

Szerkesztette: LesiaLovag 2007. 02. 10. 15:24 -kor

#299 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 15:25

Egy fórumon találtam, engem ugyan nem érint:

A DolgozóNet kedvezményt anno a classic csomagra voltunk kénytelenek bevezetni, hiszen más, a light-nál magasabb csomagunk 2006. szeptemberéig nem volt. A chello portfolió váltás miatt ideje volt a DolgozóNet kedvezmény struktúrát is átgondolni. Ennek során arra törekedtünk, hogy az ügyfelek a jelenleginél magasabb sebességet, az eddigieknél nem rosszabb feltételeket kapjanak

chello extreme-et kapnak: APEH dolgozók, Sanofi-Aventis ZRt. (Chinoin) dolgozói, Dunaferr Rt. dolgozói, Unilever dolgozók, UPC Partnerek (UPC külsős dolgozók kedvezményes internet előfizetése)

Az összes többi előfizető chello medium (5120/768 kbps) csomagot kapja a jelenleg is fizetett áron és 1 évig ingyen adjuk a SmartGuard-ot"

Ha valaki nem biztos benne, akkor telefonáljon be és kérdezze meg, hogy ő személy szerint milyet fog kapni, mert azt már lehet tudni.

Valóságtartalma nem tudom mennyi, állítólag belső infó.

#300 Felhasználó inaktív   NoFear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 15:30

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 15:23

És tudod mit el kell mondjam, bármennyire is nem tetszik neked, de ha letöltesz egy filmet az SZERZŐI JOGSÉRTÉSNEK minősül. Ehhez nem kell csendőrnek lenni. Ez tény.

Ezt rosszul tudod.

"Letölthetek-e magáncélra filmeket, zenéket, játékprogramokat?

A másolás a szerzői jogban főszabályként engedélyköteles, a letöltés pedig másolatkészítést jelent . A törvény azonban egyes esetekben lehetővé teszi, hogy a magánszemély magáncélra szerzői jog által védett művekről másolatot készíthessen. A kivétel vonatkozik például a zeneművekre, filmekre - ha azokat nem védi másolásvédelem - , de nem vonatkozik a szoftverekre. Így az előbbiek lemásolása (letöltése) ma nem minősíthető jogellenesnek, míg a szoftverek másolása, letöltése a jogosult kifejezett engedélye jogellenes."

Artisjus

Ez már elég régóta így van...

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »