HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. Mit, hogyan a vágó pulton. Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 13. 17:15

Az első amit megpróbálhatsz, hogy a dvd decrypter -rel szeded szét a filmet, én mindig azt használom, és még soha sem hibázott.
A másik amit tapasztaltam, hogy ilyen hosszú film nem lehet egy vts-ben, tehát megpróbálhatnád kettévágni ahogy a dvd9-es lemezen is megoldották, és két vts-be beletenni.
A harmadik amit ajánlok, hogy az m2v, és a magyar hanggal csinálj egy mpeg2ps-fájlt, mert a dvd szabbvány max 10 vobot enged használni egy lemezen, és ha jól számolom a te filmed 11 vobot tartalmazna, de az mpeg2ps-el kikerűlheted ezt a korlátozást, csak az a baj, hogy azt a dvd lejátszók nem játszák le, csak a BD, vagy multimédiás lejátszók.
Én is csak mpeg2ps-ben tudtam egyesiteni a gyűrűk ura 3 bővitett változatának a két lemezét, mert 10 vob után leállt a dvd lab, és kiirta a szabbványütközést jelző hibakódot.

#542 Felhasználó inaktív   fornit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 13. 17:33

Köszi a tippeket, a Decrypter-t elsőként biztosan megpróbálom!

Fura, de 1 vts-ben van ez a hosszú film: VTS_01_1.VOB....VTS_01_8.VOB, azaz 8 vob file, neked hogy jött ki a 11?
A 2db ac3 file-lal is alig több a méret, a két file összesen 741 MB, míg az eredeti .mpa hang egyedül 684 MB-os.
De azért a kettévágást is fontolgatom még.

Az mpeg2ps-t kihagynám, fontos a kompatibilitás a lejátszókkal...

#543 Felhasználó inaktív   KM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 09:03

Üzenet megtekintéseIdézet: fanatik - Dátum: 2011. 04. 08. 10:23

A Konvertálás viszonylag sok időbe telik,(h264 codec-ből Xvid codec-ba), de lehetőség van arra, hogy az MP4-konténerben levő h264-es videofájlt, AVI, vagy MKV konténerbe csomagold.(ez egész gyorsan megoldható, hiszen nincs konvertálás)Ennek csak akkor van értelme, ha a lejátszód nem kezeli az MP4-konténert, de a h264 codec-et igen.Egyébb esetben az időigényes konvertálás elkerűlhetetlen.

A lejátszóm Millenium 9605H típusú.
Ez a csomagolást milyen programmal lehet megoldani?

#544 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 09:49

Én az eredeti "tömöritetlen" kópiára utaltam (több mint 4 órás film dvd9-re csak tömöritve fér fel) egy vob fájl 24 perc hosszú, és 1 GB nagyságu az eredeti lemezeken, innen jött a következtetésem, hogy a te kópiád már át lett tömöritve egyszer, és ott lett elrontva a videoanyag.
ird meg melyik filmről van szó, és utána lehet nézni, az eredeti kiadásnak.

#545 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 09:58

A Csomagolást az MKVToolnix 2.9.7 progival tudod megcsinálni, használata egyértelmű.Igy kapsz egy MKV-fájlt, amit már le tudsz játszani. (feltétel, hogy az MP4-es konténer h264-es fájlt tartalmazzon)

#546 Felhasználó inaktív   KM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 06:47

Üzenet megtekintéseIdézet: fanatik - Dátum: 2011. 04. 14. 09:58

A Csomagolást az MKVToolnix 2.9.7 progival tudod megcsinálni, használata egyértelmű.Igy kapsz egy MKV-fájlt, amit már le tudsz játszani. (feltétel, hogy az MP4-es konténer h264-es fájlt tartalmazzon)

Akkor ugyan ott vagyok, mert az mkv -t nem tudja lejátszani az asztali lejátszóm. Akkor inkább átalakítom az mp4-et DVD vé, az egyszerűbb.

#547 Felhasználó inaktív   fornit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 11:09

Üzenet megtekintéseIdézet: fanatik - Dátum: 2011. 04. 14. 11:49

Én az eredeti "tömöritetlen" kópiára utaltam (több mint 4 órás film dvd9-re csak tömöritve fér fel) egy vob fájl 24 perc hosszú, és 1 GB nagyságu az eredeti lemezeken, innen jött a következtetésem, hogy a te kópiád már át lett tömöritve egyszer, és ott lett elrontva a videoanyag.
ird meg melyik filmről van szó, és utána lehet nézni, az eredeti kiadásnak.

Ez a film a Storm Of The Century PAL-NORDIC kiadás, 7.53 GB-os ISO
De törlöm a francba, valóban hibás lehet, legalábbis dolgozni nem lehet vele.
TMPGEnc Authoring Works 4-nek is beletört a bicskája, authoring után lejátszható ugyan a kész dvd, de a 3.óra után széttöredezik, akadozik a kép, nézhetetlen lesz...

#548 Felhasználó inaktív   Helena 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 15:40

Sziasztok!

Új vagyok, és bemutatkozom. Helena vagyok, és nagyon szeretek videót szerkeszteni. Gondjaim akadtak a Virtual Dub-bal. Ha van közöttetek valaki, aki tudna segíteni, nagyon szépen megköszönném.
hd 720p felbontású videót szeretnék behívni Virtual Dub-ba. Annyira, amennyire nekem szükségem van rá, ismerem a programot. A bemenettel van gondom. Nem látom ezt a formát. Combined Communiti Codec és xvid 1.3.1.24032011 x64-et tettem fel. Valószínűleg a beállítással lehet gondom. A Virtual Dub ugyanis, amikor behívom a hd videót csak sötét hátteret mutat, vagy újabban már a Win7 csökkentett színkorrekciót csinál, mert nem kompatibilis egyes képelemekkel. (ezt írja) Hiába megyek be a Video/Compression-ba, mert nem is látom az mpeg4 xvid-et. A Virtual Dub 1.8.5-ös volt fenn, de az még a mappába sem látta a hd videót.
A K-Lite_Codec_Pack 710_mega volt fenn eddig, de azzal sem működött. Nem vagyok profi ezekben a beállításokban, ezért szeretném, ha valaki tudna nekem segíteni.
Ha átkonvertálom a hd videót avi-ra, akkor nincs probléma, de ezt szeretném elkerülni, mert csak darabokra lenne szükségem, és ki szeretném iktatni a Format Factory-t. Van megoldás?

Segítségetek előre is nagyon köszönöm!

Helena

#549 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 05. 18. 16:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Helena - Dátum: 2011. 05. 18. 16:40

A K-Lite_Codec_Pack 710_mega volt fenn eddig, de azzal sem működött.

Kodekpakkot soha semmilyen körülmények közepette nem rakunk fel. Hasonló hibákat is csinál, nagyjából win újratelepítős móka lesz, főleg ha 7es, bláááááááááá.
Make love not Wor.

#550 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 16:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Helena - Dátum: 2011. 05. 18. 16:40

hd 720p felbontású videót szeretnék behívni Virtual Dub-ba.

Pontosan milyen formátumú a videó? Konténer, audio és videocodec? Mplayer, más belső codeces lejátszó, GSpot megmondja.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 05. 18. 17:07

Kodekpakkot soha semmilyen körülmények közepette nem rakunk fel. Hasonló hibákat is csinál, nagyjából win újratelepítős móka lesz, főleg ha 7es

Bizony. Codecpakkot soha. Bár a K-Lite_Codec_Pack egy kicsit kulturáltabb, le lehet szedni a gépről, de máskor fel sem kell tenni.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 05. 18. 17:07

bláááááááááá.

Ez jó :-D Nem először sütöd el.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#551 Felhasználó inaktív   Helena 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 08:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 05. 18. 16:26

Pontosan milyen formátumú a videó? Konténer, audio és videocodec? Mplayer, más belső codeces lejátszó, GSpot megmondja.

Bizony. Codecpakkot soha. Bár a K-Lite_Codec_Pack egy kicsit kulturáltabb, le lehet szedni a gépről, de máskor fel sem kell tenni.

Ez jó :-D Nem először sütöd el.

Köszi a segítséget! Sajna van is gondom ezzel a Win7-tel. Azelőtt xp alatt sokkal gyorsabb volt, és nem volt semmi gondom. Segítséggel lett telepítve a 64 bit-es Win Home Premium, mivel állítólag a Premier gyorsabban megy ezzel (nem egészen így van). Sajna a Windows 7 codec pack-kal szinte semmi sem ment, még sok zenei formátum sem. Nem vagyok profi ezekben a codec-ekben, de sokat olvasok most róla, hogy saját magam oldjam meg a gondom, ha már a szakember tehetetlen volt... Ezért raktam fel a fent említett codec-et, és azért, mert még gyerekcipőben járok ebben a témában, hogy vajon mit is kellene feltenni, hogy végre a sz.gépem megfelelően működjön. Imádom a videoszerkesztést, de ehhez sok háttérismeretre van szükség, hogy ebben örömöm is leljem.
Kérdésedre a válaszom a videóval kapcsolatban: 1280x720 mpeg4, H264, 2044 kbps, 25 f, ffh264
A hozzászólást és a segítséget nagyon köszönöm: Helena

#552 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 13:51

Tedd fel a legújabb FFDShow-t. Mindenképp ezzel érdemes próbálkozni, működnie kell utána a VirtualDubnak.

Ha semmi esetre nem működik, akkor ezt a h264 decodert tedd fel. Csak végszükségben.

Szerkesztette: Raynes 2011. 05. 19. 13:52 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#553 Felhasználó inaktív   GerMe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 25. 12:17

Sziasztok!

Megvettem a Jézus Krisztus Szupersztár DVD-t abban a reményben, hogy felújították a hang és képminőségét. Persze ugyan azt a ratyi minőséget adták ki újra, ami már a felvételkor is fosadék munka volt! :( :angry: Így elhatároztam, hogy feljavítom legalább emészthető formára. A hangja teljesen frankóra sikerült, de az videó része NAAAGY szopás. Ahány kamera, annyi féle képminőség... A kontraszt, fényerő, szaturáció beállításokat meg tudom csinálni, de akad egy probléma, amit nem tudom, hogy hívnak, ezért fogalmam sincs hogy keressek rá a neten. Előre bocsátom, TELJESEN amatőr vagyok képszerkesztés terén, úgyhogy kérek mindenkit, hogy így olvassa amit leírok, és ha lehet, ennek figyelembevételével válaszoljon. Előre is kösz!

A jelenség, aminek nem tudom a nevét az, hogy ha a kamera nagy lassú fordulatot tesz, vagy hosszúan mozog egyenes irányban, akkor a kép nem egyenletesen halad, hanem „döcög”. :blink:

Ha valaki tudja mi ennek a jelenségnek a neve, netán tudja, hogy lehet erre szűrni, esetleg akkora májer, hogy még az avidemux filterei között is tudja, mit és hogy kell alkalmazni, akko ne tartsa magába! :)

És még valami. A filmet az elkészülte után közkinccsé fogom tenni. Elvégre is minden idők legjobb rockoperájáról van szó! :) :)

#554 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 19. 14:09

Segítsen valaki, mert lassan megőrülök. :banghead: :D

Amit szeretnék: Adott 52db MKV file, melyben XVID-el kódolt a kép + 2db hangsáv van benne (HUN/GER). A HUN az alapértelmezett hangsáv mindegyikben. Ezt az 52db MKV-t szeretném AVI konténerbe tennem, mindenféle audió/videó konvertálás nélkül!

Mivel sok file-ról van szó, így a parancssori FFMpeg-et gondoltam használni. Itt kezdődnek a gondok. Sehogy nem tudom rávenni, hogy csak a magyar hangsávot tegye az AVI-ba! :(

Ezt használom:
ffmpeg -i "01.mkv" -vcodec copy -acodec copy "01.avi"

Igen ám, de így csak a német hangsáv kerül az AVI-ba, hiába alapbeállítás a magyar nyelv az MKV-ban.

Próbálkoztam ezzel is:
ffmpeg -i "01.mkv" -vcodec copy -acodec copy "01.avi" -acodec -newaudio

Viszont így pedig mind a két hangsávot az AVI-ba illeszti. Sehogy nem jöttem rá, hogyan lehet csak a magyar hangsávot az AVI-ba illeszteni, hiába olvasgattam az FFMpeg help-jét. :mad2:

Lehet egyáltalán? :-s Illetve van más erre használatos parancssori vagy akár normál GUI progi, de ne kelljen egyesével? Én nem találtam, pedig vagy 7-et kipróbáltam. Mindnek volt valami gondja. :grrr:

Szerkesztette: Csokis 2011. 06. 19. 14:10 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#555 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 19. 16:00

Végülis megoldottam az mkvmerge.exe progi közbeiktatásával, amivel parancssorosan kiszedtem a német hangsávot az mkv-ból és ezt adtam át az FFMpeg-nek. Kerülő, de jó megoldás. :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#556 Felhasználó inaktív   illusion 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 07:21

Tud valaki olyan videoszerkesztőt, ami jó az mkv kiterjesztésű anyagokhoz? (Sony Vegashoz hasonlóra gondoltam) Nekem a Sony Vegas 10 van meg, de az nem kezeli.

#557 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 06. 10:53

Mivel lehet olyan felvételt készíteni, ill tömöríteni, aminél a végeredmény:
- Tiszta, részletgazdagnak tűnik (nem "kockásodik")
- Nem túl nagy, mondjuk 80 perc /DVD arányban kiegyeznék.
- És a felvétel robogó autóból készül a közeli tájról.

A gondom az, hogy ez ilyen videók közepesen tömörítve is igencsak olyanok lesznek, mintha 1 mpx-es mobillal fixfókuszos készültek volna.
Ugyan a kamera 30 fps-el vesz 640x356-os képméretben, és úgy tömöríti MJPEG-el, hogy kb. minden harmadik kocka I-frame. Ezzel annyi a baj, hogy 14-15 perc az több mint 2 GB... És ez is csak majdnem jó képet ad. Ha ezt összenyomom XviD-el
3000-es bitrátával, elég silány végeredmény lez (ha álló helyzetben kamerázok, akkor minden gyönyörű)

#558 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 06. 11:18

80 perc / dvd arányban ne 3000 legyen a bitráta :) hangtól függően 7000 fölé is mehet. amúgymeg használj h264-et :) 2 pass, vbr, így már mpeg2-vel is van esélyed.
mondjuk ha rázkódik, és a képkockák nagyon különböznek egymástól, akkor nem egyszerű a tömörítő dolga.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#559 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 06. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 07. 06. 11:53

Ugyan a kamera 30 fps-el vesz 640x356-os képméretben, és úgy tömöríti MJPEG-el, hogy kb. minden harmadik kocka I-frame.

Akkor már egy jó szalagos kamera, vagy hasonló.
Make love not Wor.

#560 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 18:20

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 07. 06. 12:18

80 perc / dvd arányban ne 3000 legyen a bitráta :) hangtól függően 7000 fölé is mehet. amúgymeg használj h264-et :) 2 pass, vbr, így már mpeg2-vel is van esélyed.
mondjuk ha rázkódik, és a képkockák nagyon különböznek egymástól, akkor nem egyszerű a tömörítő dolga.

Jó lenne, ha mezei lejátszó is megenné, ezért maradtam XviD-nél. Egyébként igen, a gyorsan változó képkockákkal van baj. Amíg csak az utat, a szélén levő oszlopokat, vagy a távoli hegyeket veszem, gyönyörű, az út szélén a fenyők, és házak akvarell skiccek lesznek. :(

Téma megosztása:

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.