HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... V. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 08. 18:30

Idézet: CAC - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 17:43

Külön szívás az, amilyen irányban van a cooler-rögzítő keret. Legalábbis a Hyper TX-en nem a cpu-ra merőleges a venti, hanem a lapjával párhuzamos. Most választhatok, hogy a ramokra, vagy a kondiknál lévő hőcsőre fújom a meleg levegőt :). Bár hála égnek tényleg alíg melegszik.

Egyébként igazságod vagyon, mert maga a HW monitor is fura hőmérséklet értékeket tud néha kiírni (legalábbis a lapra). 

Freezer is ilyen felépítésű hűtő, és én a borda felé fújatom... ramokat útba ejti egy másik házventi (léghűtés topicban vannak képek, meg leírás)

Idézet

Remélem nem egymást váltjuk majd a szervízben! :D

:Đ hát ja... bár ha egyszer is szervízbe kell vinnem, ott is hagyom :)
Nekem még egy cuccom se volt, szerencsére.

De hogy ne kedvenetlenítsek el mindenkit tőle;
Nyűgjei ellenére nekem nagyon tetszik az elrendezése, a hűtése és nem utsó sorban a kinézete ;)
(azon kívül, h biost kellett frissíteni és nem hajlandó egy program se normális adatokat produkálni, semmi baj nem volt még vele - ez meg szinte minden lappal előfordulhat)
Abit párti vok, de borzalmas helyen van az ide csatlakozója például :s És már megszoktam Asus biosát is.
Tuningolni nagyon jól lehet ezzel is, szal összességében nem egy rossz lap. (nfósz ami nyűgös)

Szerkesztette: Smooth 2007. 03. 08. 18:37 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#302 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 18:41

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 18:30

De hogy ne kedvenetlenítsek el mindenkit tőle;
Nyűgjei ellenére nekem nagyon tetszik az elrendezése, a hűtése és nem utsó sorban a kinézete ;)
(azon kívül, h biost kellett frissíteni és nem hajlandó egy program se normális adatokat produkálni, semmi baj nem volt még vele - ez meg szinte minden lappal előfordulhat)
Abit párti vok, de borzalmas helyen van az ide csatlakozója például :s És már megszoktam Asus biosát is.
Tuningolni nagyon jól lehet ezzel is, szal összességében nem egy rossz lap. (nfósz ami nyűgös)

mekkora htt-t bír? 350-et bírja?

Nem lesz gáz ha eggyel régebbi bios lesz a lapban alapban és én olyan procit rakok bele amit csak az új bios támogat? Jobb esetben gondolom elindul, rosszabb esetben el se indul. Olyankor meg hot-swap?  :confused:
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#303 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 19:31

CAC: Akkor a hőcsőre fujasd mindenképp inkább!

enfósz néha nyűgös, néha asus is, de túlélhető. (Pl érdeke shogy a lapom 325ös fsbvel is atom stabil, de 260assal hidegen nemkapcsol be... :reklamacio: . Ez nem ati hanem asus... abit csatikkal meg régebbi portok hanyagolásával csúszott le mostanában; KV8Proval nagyon elégedett vagyok; jobb mitn anno a dfi n3 250gb-m volt, tuningra is!
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#304 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 19:41

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 19:31

CAC: Akkor a hőcsőre fujasd mindenképp inkább!

enfósz néha nyűgös, néha asus is, de túlélhető. (Pl érdeke shogy a lapom 325ös fsbvel is atom stabil, de 260assal hidegen nemkapcsol be... :reklamacio: . Ez nem ati hanem asus... abit csatikkal meg régebbi portok hanyagolásával csúszott le mostanában; KV8Proval nagyon elégedett vagyok; jobb mitn anno a dfi n3 250gb-m volt, tuningra is!

Öcsém haverjának (miután sehol nem találtunk A8V-E SE-t) ugyanolyan A8R-t vettünk, mint neekd volt. Összeraktam, egy gagyi 20pines táppal is simán elndult, minden tökéletesen ment, szuper. Alig értünk haza, hív, h nem bootol a gép... na mondom király. Visszaküldtem az üzletbe (3napig kötelesek cserélni), adtak egy másik lapot, vett egy 430as CM tápot, azóta simán megy :)

Vadly: nekem HTT-t nem nagyon bírta, azt mindig úgy osztottam vissza, h 1000 környékén maradjon.
240-es FSB-t alapon vitte, de a biztonság kedvéért feljebb emeltem a Vcore-t. (még így is az átlag X2esek corefesz-e alatt van valamivel.) Ramok revoltec bordával kicsit meglegyintve gond nélkül viszik a 800-at (alap fesszel is, de azért annak is adtam egy picit többet - nem örülnék neki, ha valahol mégis találna olyan szitut, h most újra szeretne indulni :))

[ja hát igen, nem brutál tuning, de nekem ennyi elég és így még gond nélkül tudom halk ventikkel hajtani a gépet - nem alszom jól, ha tudom, h közben 40 fölé megy a proci :p még akkor sem, ha bírja.]

Szerkesztette: Smooth 2007. 03. 08. 19:50 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#305 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 19:54

Na, ma megjött a gép fele :) . Végülis egy Ergo 525-ös egér lett, nagyon tetszik, és rájöttem, h 800dpi fölött nem bírom kezelni  :Đ . Márcsak az Ergo Media 700 6-os csoportját kell megszoknom, (na meg persze a slim billt) és tökéletes. A monitor 971P lett, telepítés után kicsit összeakadt a catalysttal, csak csökkentett módban bírtam belépni, le kellett törölni a catalystot, aztán normál módban vissza. Amúgy ezt a MagicTune-t még nem nagyon vágom, h mit merre hogyan, pl amiket PH-n írtak kelvin, meg gamma, azokat semerre se látom (látszik h az első TFT monitorom  :) ). Ja, meg vicces h van egy NaturalColor nevezetű progi, ahol szintén lehetne kalibrálni, csak szépen leírja nekem, h hova lépjek be az OSD-ben, meg ilyenek :) .

#306 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 19:59

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 19:41

Vadly: nekem HTT-t nem nagyon bírta, azt mindig úgy osztottam vissza, h 1000 környékén maradjon.
240-es FSB-t alapon vitte, de a biztonság kedvéért feljebb emeltem a Vcore-t. (még így is az átlag X2esek corefesz-e alatt van valamivel.) Ramok revoltec bordával kicsit meglegyintve gond nélkül viszik a 800-at (alap fesszel is, de azért annak is adtam egy picit többet - nem örülnék neki, ha valahol mégis találna olyan szitut, h most újra szeretne indulni :))

Igen, én is úgy gondoltam hogy visszaosztom hogy 1000 vagy alatta legyen. A 9,5-es szorzó miatt jó lenne ha bírná :D

Érdemes lecserélni a hűtést mondjuk egy nbf47-re? Le lehet egyáltalán? Vagy nem érdemes szétszedni.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#307 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 20:00

Idézet: petyus_ - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 19:54

Na, ma megjött a gép fele :) . Végülis egy Ergo 525-ös egér lett, nagyon tetszik, és rájöttem, h 800dpi fölött nem bírom kezelni  :Đ . Márcsak az Ergo Media 700 6-os csoportját kell megszoknom, (na meg persze a slim billt) és tökéletes. A monitor 971P lett, telepítés után kicsit összeakadt a catalysttal, csak csökkentett módban bírtam belépni, le kellett törölni a catalystot, aztán normál módban vissza. Amúgy ezt a MagicTune-t még nem nagyon vágom, h mit merre hogyan, pl amiket PH-n írtak kelvin, meg gamma, azokat semerre se látom (látszik h az első TFT monitorom  :) ). Ja, meg vicces h van egy NaturalColor nevezetű progi, ahol szintén lehetne kalibrálni, csak szépen leírja nekem, h hova lépjek be az OSD-ben, meg ilyenek :) .

Nekem is ilyen egér-bill kombóm van és én se használom túl sűrűn 800 felett (egy-két játélban szoktam váltogatni). Neked minden okés velük? Nem lötyök, nem zörög? Újabban az egér még nyikorogni is szokott, mint egy rossz golyós :Đ
Bill-t nekem is sokáig szoknom kellett, de aztán bevállt :) (bár autós játékoknál időnként kiakad - nem hajlandó egyszerre kanyarodni is meg gázt is adni :) - persze néha reinstallok után működik rendesen... pedig ugyanúgy telepítem)

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#308 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 20:02

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 19:59

Igen, én is úgy gondoltam hogy visszaosztom hogy 1000 vagy alatta legyen. A 9,5-es szorzó miatt jó lenne ha bírná :D

Érdemes lecserélni a hűtést mondjuk egy nbf47-re? Le lehet egyáltalán? Vagy nem érdemes szétszedni.

Nem tudom, mekora VGA-d lesz benne, de sztem nem is fog menni... ha jól emléxem, ezek a hosszú kártyák mind fölé érnek. De nem is érdemes. Ha van fent megfelelő hűtés (házventi, plusz oda fordítod a CPU hűtőt is, akkor nem lesz gond vele - nekem nagyon szépen hűti... hűvösebb, mint a proci :D)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#309 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 20:04

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 20:02

Nem tudom, mekora VGA-d lesz benne, de sztem nem is fog menni... ha jól emléxem, ezek a hosszú kártyák mind fölé érnek. De nem is érdemes. Ha van fent megfelelő hűtés (házventi, plusz oda fordítod a CPU hűtőt is, akkor nem lesz gond vele - nekem nagyon szépen hűti... hűvösebb, mint a proci :D)

Házventim nincs és nem is szándékozok :)
Le van véve az oldallap, be kell érje ennyivel  :Đ

Amúgy ez a 7900gt menne bele. Szerinted az abit kn9 ultra mennyivel lenne jobb/rosszabb?

#310 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 20:20

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 20:00

Nekem is ilyen egér-bill kombóm van és én se használom túl sűrűn 800 felett (egy-két játélban szoktam váltogatni). Neked minden okés velük? Nem lötyök, nem zörög? Újabban az egér még nyikorogni is szokott, mint egy rossz golyós :Đ
Bill-t nekem is sokáig szoknom kellett, de aztán bevállt :) (bár autós játékoknál időnként kiakad - nem hajlandó egyszerre kanyarodni is meg gázt is adni :) - persze néha reinstallok után működik rendesen... pedig ugyanúgy telepítem)

Egyelőre nem tapasztaltam semmit, a bill nagyon tetszik, h elég jól lehet testreszabni, meg az egérnek is jó ez az easyjump funkciója. Csak ezen a billen A helyett mindig caps lockot nyomok :)

#311 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 20:20

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 20:04

Házventim nincs és nem is szándékozok :)
Le van véve az oldallap, be kell érje ennyivel  :Đ

Amúgy ez a 7900gt menne bele. Szerinted az abit kn9 ultra mennyivel lenne jobb/rosszabb?

Nem próbáltam, de Ultra felesleges.
Egyébként meg mondom, nekem nem tetszett az elrendezés (fél lapon/házon meg a vga-n kell keresztül húznod az odd ide kábelét) :s
Ahhh, de hülye vagyok!!  :eek: :omg:
AB9-re gondolok mindig... sorry! KN9 elég tuti és két ide is van rajta :)
De az is heatpipe-os, szal hűtést annak is ugyanúgy kell szervezned ;)

Szerkesztette: Smooth 2007. 03. 08. 20:23 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#312 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 20:25

Idézet: petyus_ - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 20:20

Egyelőre nem tapasztaltam semmit, a bill nagyon tetszik, h elég jól lehet testreszabni, meg az egérnek is jó ez az easyjump funkciója. Csak ezen a billen A helyett mindig caps lockot nyomok :)

Ismerős... én mai napig caps-elek :D Easyjump viszont kikészít... főleg játék közben gáz, ha véletlenül rányomok és kilép miatta. De tényleg jól testre szabhatók, bár billentyűzetre nem enged akármit kitenni, vagy pl kedvencek/képek/videók elérésiutat megváltoztatni :s
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#313 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 20:30

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 20:25

Ismerős... én mai napig caps-elek :D Easyjump viszont kikészít... főleg játék közben gáz, ha véletlenül rányomok és kilép miatta. De tényleg jól testre szabhatók, bár billentyűzetre nem enged akármit kitenni, vagy pl kedvencek/képek/videók elérésiutat megváltoztatni :s

még nem játszottam úgyh ilyen játék közbeni dolgokat még nem éltem át :) , a billen azért így is van elég gomb

#314 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 20:40

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 20:20

Nem próbáltam, de Ultra felesleges.
Egyébként meg mondom, nekem nem tetszett az elrendezés (fél lapon/házon meg a vga-n kell keresztül húznod az odd ide kábelét) :s
Ahhh, de hülye vagyok!!  :eek: :omg:
AB9-re gondolok mindig... sorry! KN9 elég tuti és két ide is van rajta :)
De az is heatpipe-os, szal hűtést annak is ugyanúgy kell szervezned ;)

Nem ez a kn9 ultra, ugyanaz mint az asus m2n-e, mindkettő nf570 ultra. És csak 1 ide van rajtuk, de nekem annyi elég. Gyakorlatilag ugyanaz a két lap, ugyanazt tudja. Az áruk is ugyanannyi. Csak kérdés hogy melyik legyen....

#315 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 21:12

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 20:41

Öcsém haverjának (miután sehol nem találtunk A8V-E SE-t) ugyanolyan A8R-t vettünk, mint neekd volt. Összeraktam, egy gagyi 20pines táppal is simán elndult, minden tökéletesen ment, szuper. Alig értünk haza, hív, h nem bootol a gép... na mondom király. Visszaküldtem az üzletbe (3napig kötelesek cserélni), adtak egy másik lapot, vett egy 430as CM tápot, azóta simán megy :)

[ja hát igen, nem brutál tuning, de nekem ennyi elég és így még gond nélkül tudom halk ventikkel hajtani a gépet - nem alszom jól, ha tudom, h közben 40 fölé megy a proci :p még akkor sem, ha bírja.]

Bahh, ilyen apróságok miatt izgulni :D 11×166ról...
Kép

petyus_: Mert windowsban nem vetted lejjebb az egérérzékenységet!
Csak 971P lett? Akkor nem is mondom hogy prohardver.hu ;) (bár  ezt korábban is említettem)
Mindenképp használd az ott készült színprofilt, alapból ratyi képe van a 971P-nek!

Valdy: NAGYON nem ajánlott... halk házventiket dobj be, csak a legeslegrosszab bházaknál jobb a szllőzés ha nincs fenn az oldla, nekem az Antecnál 10-15 fokot romlott a hűtés ha levettem az oldalát. Aláírásomban hűtéstechnika részbe less bele hogy miért...

Egérrel ne bénázzatok már, rakjatok rá más funkciót :). middle button a wheel, 4. gomb duplaklikk, 5. vagy backspace vagy minimalize.

Én KN9 simát választanám...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#316 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 21:17

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 21:12

petyus_: Mert windowsban nem vetted lejjebb az egérérzékenységet!
Csak 971P lett? Akkor nem is mondom hogy prohardver.hu ;) (bár  ezt korábban is említettem)
Mindenképp használd az ott készült színprofilt, alapból ratyi képe van a 971P-nek!

Az rendben, én is egyből néztem h ott hogy állították be, csak ebben a MagicTune-ban én sehol nem látok színhőmérsékletet, meg gammánál is csak 3 féléből lewhet választani...

#317 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 21:19

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 21:12

Valdy: NAGYON nem ajánlott... halk házventiket dobj be, csak a legeslegrosszab bházaknál jobb a szllőzés ha nincs fenn az oldla, nekem az Antecnál 10-15 fokot romlott a hűtés ha levettem az oldalát. Aláírásomban hűtéstechnika részbe less bele hogy miért...

Igaz nem olvastam el, de gondolom annak jobb úgy szellözése (csukott házzal) ahol házventi meg kutyafasza is van és faszán kering a levegő. Nekem nincs házventim. Van egy táp (3 ventis), a freezer meg a zalman és ennyi. Nem nagyon van gondom a hőmérséklettel.

Szerkesztette: Valdy 2007. 03. 08. 21:20 -kor

#318 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 22:15

Hát én se szórakozok sokat a ház szellőztetéssel. Oldalát le oszt lőttek.
Az ASUS X1650XT ugyi s hátrafelé fújja a levegőt a proci gyári intelje hűti a p5b lap NB jét ami passzív a meleget felűlről az Ultra Power táp szívja ki 2db asszem 8Cm-s ventijével leszabályozva médiumra.
Meg egy házűtő a proci mellett  plusz egy sima proci hűtő venit rádobva a dvd írómra aminek anyi szerepe van hogy mozgatja a rackban felgyülemlő meleg levegőt.

Kérdés csak hogy on is legyek az ASUS X1560XT rev nyákos? ha igen milyen jobb és csendesebb hűtést lehetne rávarázsolni.

Illetve most fogok szerintem még egy házventit venni előlre ahol 8Cm es hely van. Milyen típust ajánlanátok hogy halk legyen a levegő mozgatása elhanyagolható lehet mert úgyis csak a winyó alól szeretném kifujatni a meleget.

MC PITE: elolvastam azt a szakdolgozatodat, nemtom menyire etikus dolog vagy menyire volt publikus.
De a lényeg hogy gratulációm, tecik a gépházad belseje és eléggé érdekes a téma is.
Gratulációm.
Sikerül elgondolkodtatnod 1-2 dolgon. :up:

#319 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 22:49

Örülök ha hasznodra válik valamelyest. 3 nap alatt dobtam össze, szal helyesírásért és fogalmazásért ne tessék cikizni, ilyen lett napi 2 ór alvással :). Publikus, azért raktam ide ki :up:

#320 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 19:08

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 21:32

És ez csak egy ;)
Máshol is láttam (asszem PH-n)
És jól emlékeztem

Sajnos elírás, nincs az aquaban ilyen proci...

Szóval a szitu ugyanaz mint eddig, nem lehet kapni ilyen procit :(

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.