HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 IV. Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 15. 20:38

Idézet: figi23 - Dátum: 2007. márc. 15., csütörtök - 20:02

Már egy páran visszamondták.
Inkább upc-re váltanak az tényleg anyival megy mint amit hírdetnek.

jah, csak nálunk nincs upc:)
Per Aspera Ad Astra

#62 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 20:56

Idézet: Lord - Dátum: 2007. márc. 15., csütörtök - 19:25

gondolom rettenetesen beszartak, hogy 1 ember fel akarja mondani :(
( ugyanaz a cipő nekem is, szal nem cikizlek, csak írtam )

pont leszarom, hogy beszarnak-e vagy sem, de ezért a pénzért akkor megyek másik szolgáltatóhoz, vagy kábeles szolgáltatóhoz:)))
Per Aspera Ad Astra

#63 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 00:09

Idézet: figi23 - Dátum: 2007. márc. 15., csütörtök - 20:02

Már egy páran visszamondták.
Inkább upc-re váltanak az tényleg anyival megy mint amit hírdetnek.

ácsi ácsi az se olyan biztos ám.
ott közösen használják a sávot az userek szóval az se mindig viszi a maxot amit hírdettek.
éjjel meg reggel biztos de csúcsidőben nemhinném.

#64 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 10:25

nah feljemények:

most beállítottak egy fix profilt, 2560/224 (mint az emelés előtt), mondván ezt bírja stabilan a vonalam..

régen 32/43, most 39/63 az attenuationom..

mondtam srácok-srácok, ne nézzetek már madárnak, 2 hónapig hibátlanul ment 7 megabiten, ilyen ~6-7000/512 -es sync-kel, csináljátok vissza.. de hogy azt nem lehet, mert ennyit bír a vonalam, 2 megát.. namondom, ok, akkor hétfő reggel gyertek, beszélgessünk erről személyesen..

szóval az ilyet azért nemszeretem.. ha emelésnél aztmondták volna, hogy ennyit bír a vonalam, ok, megérteném... de azt, hogy 2 hónapig ment hibátlanul 7 megabiten, és hogy tegnap óta csak 2-re bír synckelni, az kicsit valahol sántit nekem.. (lehet, hogy így próbál meg sávszélt nyerni a t-com?)

na mind1, hétfőn jönnek, akkor egy kis kencefice pénz társaságában megpróbálom magam visszatetetni az eddigi, elmúlt 2 havi 7/512-es cuccra, mert ez így fos.
Per Aspera Ad Astra

#65 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 11:16

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 11:25

(lehet, hogy így próbál meg sávszélt nyerni a t-com?)

2x10G-s BIX porttal nem hiszem, hogy a sávszéllel spórolnának. Amúgy felháborodásod k...vára jogosnak tartom, olyan, mintha meghegesztették volna a vonaladat, hogy sokkal fixebben legyen szar...

PS: Nálam paraméterek nem változtak, down: 40 db up: 27 db és a sync is mindig meg van 7400/512 körül

Üdv!

#66 Felhasználó inaktív   L0retta 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 16. 11:32

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 0:09

ácsi ácsi az se olyan biztos ám.
ott közösen használják a sávot az userek szóval az se mindig viszi a maxot amit hírdettek.
éjjel meg reggel biztos de csúcsidőben nemhinném.

Az igaz de a legterheltebb állapotban is simán viszi a max tonlányos sebességet de többnyire megy 1100-al. Nem is beszélve a 120-as feltöltésről ami nálam eddig mindig stabil volt, legalábbis keddd óta amikor bekötötték. Ja és 11500 helyett 8900-ért.

#67 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 13:01

Idézet: L0retta - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 11:32

Az igaz de a legterheltebb állapotban is simán viszi a max tonlányos sebességet de többnyire megy 1100-al. Nem is beszélve a 120-as feltöltésről ami nálam eddig mindig stabil volt, legalábbis keddd óta amikor bekötötték. Ja és 11500 helyett 8900-ért.

Persze. Egyelőre. Mennyi előfizetőnél emelhették meg? 5%? 10%?
Majd ha mindenkinél megemelték, és a sebességmámortól megrészegülve mindenki rácuppan letölteni, majd akkor beszélgessünk el erről. :)

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#68 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 13:33

Idézet: L0retta - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 11:32

A UPC-nél se olyan klassz minden. Az egyik ismerősömnek, akinek 18 megás csomagja a csúcsidőben lemegy 5-6 megára... hát az se nagyon olyan klassz azért, szóval... És ez csökkeni fog, mert a UPC hozzáállását nézve nehezen fejleszt mindig, az meg a másik, hogy még nem sok embernek emeltek ott, majd a végén meglátod, hogy milyen lesz.  :confused: Az elején a T-Comnál is minden fainabb volt, mint  az emelés vége felé.

Szerkesztette: petne 2007. 03. 16. 13:36 -kor

#69 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 15:06

Idézet: petne - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 13:33

A UPC-nél se olyan klassz minden. Az egyik ismerősömnek, akinek 18 megás csomagja a csúcsidőben lemegy 5-6 megára... hát az se nagyon olyan klassz azért, szóval... És ez csökkeni fog, mert a UPC hozzáállását nézve nehezen fejleszt mindig, az meg a másik, hogy még nem sok embernek emeltek ott, majd a végén meglátod, hogy milyen lesz.  :confused: Az elején a T-Comnál is minden fainabb volt, mint  az emelés vége felé.

egyértelmű,viszont a tícvomnál cca 1hete valami gixer van,nálam megvan a 7000+ sync de ha elkezdek tölteni(márha töltök) leesik 600-800kbitre.ilyenkor a 10ms ping a bixre tracerrel a második hopnál 200ms-s szal a háttértechnikával van a gond sanda gyanúm Sumi csillapítását látva megterhelték a vonalakt kis ellenállással így visszaesnek a syncek és bírja a háttér.nem mellesleg pedig az 1M-sek Tp jét csúcsra nyomták feleslegesen hátha beváltanak drágább nagyobb csomagra.ez hatalmas zajt okoz és az up to 8 ill up to 4 kapcsolat sínyli meg.pl az öcsémnél up to 1M 33/33 Tp 19.de kérdem én minek? ja és ő interleave-ben van én meg fastpath ban..szal a tícomnál valami nem kóser,de nagyon nem kóser
az enyém most is 40/10 7560 ..szal a sync megvan..letöltenék de ...hagyjuk

Szerkesztette: tommiking 2007. 03. 16. 15:08 -kor

#70 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 15:25

Ismerősnek szintén ADSL-e van, és hívogat napok óta, hogy reggelre eltűnik neki az NET. A router meg folyamatosan próbál kapcsolni, de semmi reakció, több órán át. Mondtam hívja fel az ISP-t, kérdezze meg nem szakadt-e le, és bentragadt náluk azért nem tud bejelentkezni. Valóban bentragad. Folyamatosan leszakad az ADSL kapcsolat, darabos, szaggat. A szolgáltatója 1 hétig nézte hülyének, már két routert cseréltettek ki vele, és most vetettek egy újat, mire felhívott. Szórul-szóra ugyanez van. Mondtam, hogy szóljon be, már mindent megcsinált amit lehetett, akkor is szakad. Flegmán közölték, hogy jó akkor szólnak a T-Com-nak, de sok jóra ne számítson... Egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen létezhet. Ráadásul ez nem trékom kiskutyája a tréonlány. :omg:

Nekem viszont stabilan maradtak a régi SNR értékek, és a sebesség is. Sőt, kevesebb a CRC hiba.

A másik konklúzióm az volt, hogy nekem a Speedtest.net folyamatosan hülyeségeket mér. Megnéztem, szerinte most 4.7Mbit-em van, viszont ha elkezdek letölteni itthoni FTP szerverekről, akkor majdnem 6Mbit-et mér ugyanakkor. A modem meg 7.5Mbit-re van szinkelve. Szóval szerintem azért érdemes fenntartással kezelni a speedtest eredményeket.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#71 Felhasználó inaktív   L0retta 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 16. 15:40

Persze igazatok van, én a jelenlegi állapotot közöltem amit tapasztalok. Egyébként a tcomnak a kábelei a legrosszabbak amit nem igazán lehet fejleszteni, vagyis lehetne de azt nem fogja, a UPC meg kb 10-15 éve húzta be az egész várost (Szfvár) új kábellel szerintem ez a része adott, ha nagy gáz van könnyebben fejleszt.:)

#72 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 16:12

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 15:25

Ismerősnek szintén ADSL-e van, és hívogat napok óta, hogy reggelre eltűnik neki az NET. A router meg folyamatosan próbál kapcsolni, de semmi reakció, több órán át. Mondtam hívja fel az ISP-t, kérdezze meg nem szakadt-e le, és bentragadt náluk azért nem tud bejelentkezni. Valóban bentragad. Folyamatosan leszakad az ADSL kapcsolat, darabos, szaggat. A szolgáltatója 1 hétig nézte hülyének, már két routert cseréltettek ki vele, és most vetettek egy újat, mire felhívott. Szórul-szóra ugyanez van. Mondtam, hogy szóljon be, már mindent megcsinált amit lehetett, akkor is szakad. Flegmán közölték, hogy jó akkor szólnak a T-Com-nak, de sok jóra ne számítson... Egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen létezhet. Ráadásul ez nem trékom kiskutyája a tréonlány. :omg:

Nekem viszont stabilan maradtak a régi SNR értékek, és a sebesség is. Sőt, kevesebb a CRC hiba.

A másik konklúzióm az volt, hogy nekem a Speedtest.net folyamatosan hülyeségeket mér. Megnéztem, szerinte most 4.7Mbit-em van, viszont ha elkezdek letölteni itthoni FTP szerverekről, akkor majdnem 6Mbit-et mér ugyanakkor. A modem meg 7.5Mbit-re van szinkelve. Szóval szerintem azért érdemes fenntartással kezelni a speedtest eredményeket.

Ez az ügyfélszolgálatok flegmasága miatt van sajnos, szörnyűek tudnak lenni, persze tisztelet a kivételnek, mert vannak rendesek is, csak nehéz kifogni. :(

A speedtest eredmények nálam is ugyanilyet produkál, ezért nem is szoktam használni, mert semmi értelme.

#73 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 16:14

Idézet: L0retta - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 15:40

Persze igazatok van, én a jelenlegi állapotot közöltem amit tapasztalok. Egyébként a tcomnak a kábelei a legrosszabbak amit nem igazán lehet fejleszteni, vagyis lehetne de azt nem fogja, a UPC meg kb 10-15 éve húzta be az egész várost (Szfvár) új kábellel szerintem ez a része adott, ha nagy gáz van könnyebben fejleszt.:)

A barátom is fehérvári...  ;) Én akkor se váltanék Chellora, ha ingyen lenne... a UPC hozzáállása a problémához egyszerűen szánalmas, ezt sikerült megtapasztalnom a UPC Direct szolgáltatásával, valamint a kábellel is.

#74 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 17:15

Idézet: petne - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 17:12

Ez az ügyfélszolgálatok flegmasága miatt van sajnos, szörnyűek tudnak lenni, persze tisztelet a kivételnek, mert vannak rendesek is, csak nehéz kifogni. :(

A speedtest eredmények nálam is ugyanilyet produkál, ezért nem is szoktam használni, mert semmi értelme.

Ez a baj. Pedig Ők aztán abszolút nem egy sebességhajhász emberek, hanem egy teljesen sima ügyfelek, akik szeretnék a dolgaikat megnézni, meg a kedvenc net-es rádiójukat hallgatni. Mondtam úgy hívják fel a szolgáltatót, hogy mondják meg gyakorlatilag szépen lassan összejön a szerződésben vállalt maximális kiesés, és akkor utána kötbért fog kérni. Amikor másodszor ezzel visszahívta őket, akkor már érdekes módon le tudták bontani a bentragadt usert, és fel tudott menni 6 óra kimaradás után. Sőt, még a T-Com felé is jelezték rögtön ezt a szakadásos problémát... Jó tudni azt, hogy ha gond van, és nem elég erőszakos az ember, esetleg nem is tudja mivel védekezzen, akkor simán hülyére veszik, mert az egyszerűbb. :(

Speedtest nem rossz, de nagy a kilengés, így csak irányadónak jó. Gondolom a szerver terhelése, a távolság, a szolgáltatók kapacitásai mind befolyásolják. Ezért a Speedtest egyedül arra jó, hogy megtudjuk kb. mennyi a sebesség a teszt szerver, és köztem, de ezt az információt nem lehet készpénznek venni.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#75 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 18:32

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 17:15

Speedtest nem rossz, de nagy a kilengés, így csak irányadónak jó. Gondolom a szerver terhelése, a távolság, a szolgáltatók kapacitásai mind befolyásolják. Ezért a Speedtest egyedül arra jó, hogy megtudjuk kb. mennyi a sebesség a teszt szerver, és köztem, de ezt az információt nem lehet készpénznek venni.

Szerintem a Speedtest ping eredményei nem jók, de a többi értékek nagyjából helyesek.

Nálam 9 város tesztelésekor is a valós értékeket írta, le és feltöltéskor is.
(FTP-és töltéssel leellenőriztem.)

Speedtest Download - Upload (9 várossal)

#76 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 20:51

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 15:06

egyértelmű,viszont a tícvomnál cca 1hete valami gixer van,nálam megvan a 7000+ sync de ha elkezdek tölteni(márha töltök) leesik 600-800kbitre.ilyenkor a 10ms ping a bixre tracerrel a második hopnál 200ms-s szal a háttértechnikával van a gond sanda gyanúm Sumi csillapítását látva megterhelték a vonalakt kis ellenállással így visszaesnek a syncek és bírja a háttér.nem mellesleg pedig az 1M-sek Tp jét csúcsra nyomták feleslegesen hátha beváltanak drágább nagyobb csomagra.ez hatalmas zajt okoz és az up to 8 ill up to 4 kapcsolat sínyli meg.pl az öcsémnél up to 1M 33/33 Tp 19.de kérdem én minek? ja és ő interleave-ben van én meg fastpath ban..szal a tícomnál valami nem kóser,de nagyon nem kóser
az enyém most is 40/10 7560 ..szal a sync megvan..letöltenék de ...hagyjuk

hát ja nem lenne rossz az 1megások marginját 8-ra becélozni aztán 5-10-es TP-vel is menne mindenkinél lazán. ja és igen nekik lehetne nyomatni a fastpath módot, erre nekem akinek up to 8 megabit van kapom ezt interleave helyett.
ja és nekem a TP nem is megy csak 15-ön pedig úgytudom 19 vagy 20 a max ami adható.
hát remélem nekikezdenek majd ezzel is foglalkozni mert ez egy tökönszúrás kb hogy az 1megások beállításával szivatják a 4 és 8megások sebességét. :rolleyes:

#77 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 21:42

Idézet: petne - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 16:14

A barátom is fehérvári...  ;) Én akkor se váltanék Chellora, ha ingyen lenne... a UPC hozzáállása a problémához egyszerűen szánalmas, ezt sikerült megtapasztalnom a UPC Direct szolgáltatásával, valamint a kábellel is.

Hát nekünk évekig adsl volt, és szinte állandóan hadakoznunk kellett valamiért a tcom-al, szolgáltatófüggetlenül (volt 3 is ez idő alatt). Volt sebességprobléma rendszeresen, sosem akart annyi lenne amennyiért fizettünk, a modemünk rendszeresen elhalt 1-2-3 napokra, majd magától megjavult általában, kicserélni nem akarták, hiszen hát működik az, jó lesz. Tonline-nál össze-vissza volt a számlázás, és jó 1,5 évvel azután hogy otthagytuk őket, még mindig küldték a számlákat hogy fizessünk éppen 20-30e-t. Váltottunk chellora, az ígért sebesség nagyjából 24/7 megvan, a 10mbit ha nincs is meg, az inkább a túloldal hibája szokott lenni. A telefonjuk közepes, néha kimarad, de használható. Szóval eddig nekem még inkább a upc mint a tcom. Mindez fehérváron (és pécsen), és természetesen 100% szubjektíven.  :)

#78 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 21:46

Idézet: addictive - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 11:16

2x10G-s BIX porttal nem hiszem, hogy a sávszéllel spórolnának. Amúgy felháborodásod k...vára jogosnak tartom, olyan, mintha meghegesztették volna a vonaladat, hogy sokkal fixebben legyen szar...

A bix portok terheltsége azért közel sem mond el mindent, van szolgáltatók között direct peering szépen, ott is sok adat megmozdul. De a szűk keresztmetszet sokkal inkább a helyi központoknál/fejállomásoknál lévő vonalakon van, ott dugulnak be jobban a dolgok. És emiatt lehet hogy visszaveszik az oda kapcsolt emberek sebességét egy olyan szintre, amit nagyjából stabilan elbír a központ. Én ezt sajnos elképzelhetőnek tartom, de remélhetőleg bővítenek majd az ilyen kapacitáshiányos központoknál, és mindenki viheti, azt up to bír a vonala.

#79 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 04:19

Idézet: L0retta - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 15:40

Ugyan mitől könnyebb egy 10 éves kábelen fejleszteni, mint egy 30 évesen? :)
A koax ráadásul drágább.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#80 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 04:19

Idézet: petne - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 16:12

Pl. én...? :D (Persze nem ISP-nél dolgozok - sajna).

Üdv!

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.